بازدید 14568
ادعای کمیسیون بهداشتی‌ها درباره واردات گوشت بوفالوی هندی؛

تخلفات گسترده و رانتی که از دهه 70 تا به امروز مخفی مانده بود!

از چه سالی افزودن روغن پالم به لبنیات آغاز شد و نخستین بار که در تهیه سوسیس و کالباس از گوشت بوفالوهای هندی بهره بردند چه زمانی بود؟ احتمالا خیلی هایمان پاسخ این سوالات و سوالات مشابه را نمی‌دانیم ولی ناآگاهی ما از این موضوعات کجا و بی اطلاعی ناظران از این مسائل مهم کجا!
کد خبر: ۵۰۴۰۲۸
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۵ 27 May 2015
از چه سالی افزودن روغن پالم به لبنیات آغاز شد و نخستین بار که در تهیه سوسیس و کالباس از گوشت بوفالوهای هندی بهره بردند چه زمانی بود؟ احتمالا خیلی هایمان پاسخ این سوالات و سوالات مشابه را نمی‌دانیم ولی ناآگاهی ما از این موضوعات کجا و  بی اطلاعی ناظران از این مسائل مهم کجا!

به گزارش «تابناک»، اگر قرار باشد یکی از بزرگترین ابهامات بهداشتی درباره محصولات وارداتی به کشور در سالهای گذشته را نام ببریم، پرونده جنجالی آلوده بودن/نبودن برنج های هندی به ذهنمان خواهد رسید که هرچند بعد از چندبار تایید و تکذیب، به سفر برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کشور مبدا برای بررسی موضوع رسید، اما دست آخر نتوانست ابهامات شکل گرفته در این باره را پاسخ گوید تا همچنان برنج هندی پای ثابت سفره های بسیاری از هموطنانمان باشد.

البته چندی پیش اتفاق بهداشتی دیگری در کشورمان خبر ساز شد که برنج هندی در قیاس با آن به شوخی شباهت داشت اما آن هم به هیچ پاسخی نرسید؛ ماجرای عجیب و غریب افزودن روغن پالم به لبنیات که واکنش عمومی مردم را هم به دنبال داشت اما دست آخر مهم ترین واکنشی که از طرف دولتمردان در مقابل آن به ثبت رسید، تهدید ماست بندی ها به تعطیلی بود!

این در حالی است که تازه ترین اتفاق بهداشتی و فراگیر در کشورمان به رغم آنکه سن و سال زیادی ندارد، واکنش های جالبی را رقم زده است؛ این را می‌شود از سخنان رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دریافت که از ممنوعیت به کارگیری گوشت بوفالوهای هندی در تهیه سوسیس و کالباس خبر داده است.

حسین‌علی شهریاری در گفت وگو با خانه ملت، درباره آخرین وضعیت واردات گوشت بوفالو به کشور، از رانتی پرده برداشته که موجب وارادات این محصول شده است؛ محصولی که شهریاری مدعی آلوده بودن آن است ولی آمار و اخبار از شروع واردات آن به کشور از دهه هفتاد هجری خورشیدی خبر می‌دهند و معلوم نیست چگونه در این همه سال ها کسی متوجه آلودگی این گوشت ها نشده است.

وی در این باره می‌گوید: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بعد از آنکه از واردات گوشت بوفالوی هندی به کشور و خطر آلوده بودن این گوشت‌ها اطلاع پیدا کرد، دو نشست خود را به بررسی وضعیت این گوشت‌ها با حضور مسئولان مربوطه اختصاص داد. گاهی گوشت‌هایی که به کشور وارد می‌شوند آلودگی‌های انگلی دارند زیرا دام‌‌ها در فاضلاب و مکان‌های نامناسب هستند و در برخی از موارد نیز این بوفالو‌ها پیر بوده لذا گوشت آنها نیز از کیفیت لازم برخوردار نیست.

وی درباره نتایج این نشست ها می‌گوید: بعد از پیگیری‌های این کمیسیون قرار برآن شد تا استفاده از گوشت بوفالو در صنایع غذایی ممنوع شود و از سویی دیگر واردات گوشت نیز باید از مجاری رسمی به کشور صورت گیرد تا بتوان از سلامت آنها اطمینان حاصل کرد.

بدین ترتیب آشکار می‌شود که مجاری واردات این گوشت ها نیز رسمی و مجاز نبوده تا سوالات و ابهاماتمان پیرامون این پرونده دو چندان شود؛ وضعیتی شبیه پرونده واردات روغنپالم که ظاهرا با مجوز وزارت بازرگانی وارد کشور می‌شد اما در صنایع غذایی، آن هم در یکی از حساس ترین بخش های زیر مجموعه این صنایع یعنی در تولید فراورده های لبنی به کار گرفته می‌شد و زمانی کشف شد که وزیر بهداشت درباره آن سخن گفت.

البته تا اینجای کار ظاهرا پرونده واردات گوشت بوفالوهای هندی –که قرار بود در نتیجه مذاکرات دولت‌مردان با هندی ها در زمره واردات ترجیحی از این کشور به ایران قرار گیرد،- فرجام بهتری به نسبت برنج های آلوده و لبنیات پالم دار رسیده چراکه هم توسعه وارداتشان به کشور کان لم یکن شده و هم به طور کل وارداتشان به کشور و استفاده از آنها در سوسیس و کالباس ممنوع شده ولی هنوز این سوال بزرگ باقی است که چند محصول عجیب و غریب دیگر به کشورمان وارد می‌شود که در صنایع غذایی کاربرد دارند و بی آنکه درباره ایرادات یا وجودشان مطلع باشیم، مصرفشان می‌کنیم؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا بخش دیگری از سخنان رئیس کمیسیون بهداشت درباره واردات گوشت منجمد بوفالوهای هندی و رانتی که پشت پرده وارداتشان وجود دارد را مرور کنیم تا ابهاماتمان کامل تر شود. آنجا که نماینده مردم زاهدان درباره تاریخچه واردات این محصول می‌گوید: 

«در گذشته قرار بود برای واردات گوشت به کشور، از طریق استان سیستان و بلوچستان گاو هندی وارد شود تا بعد از قرنطینه و اطمینان از صحت این گاو‌ها،‌ عمل ذبح در کشتارگاه‌ها انجام شده و سپس گوشت به دست آمده بسته‌بندی و در کشور توزیع شود. این واردات می‌توانست 10 تا 15 هزار شغل در این استان ایجاد کند ولی متاسفانه عده‌ای با قدرت چانه‌زنی بالاتر و رانتی که داشتند سیستم را دور زده و مانع از انجام این اقدام شدند.»

با این حساب مشخص می‌شود که واردات این محصول دارای آلودگی آشکارتر از آن بوده که در رصد مسئولان قرار نگیرد و چند دهه از چشم ناظران دور بماند ولی با این حال تا برنامه دولت برای افزایش واردات آن رسانه‌ای نشد، حساسیتی ایجاد نکرد و کسی متوجه رانت خواری در واردات آن نشد و حتی ناظران محصولات غذایی هم پی به اشکالات گوشت بوفالو نبردند؛ گویی همه تا کنون خواب تشریف داشته‌اند و بس!

اینجاست که می‌توان مدعی شد افشاگری کمیسیون بهداشتی ها به جای اطمیمنان آفرینی، نگران کننده است، نگرانی های عمیقی که از "غیررسمی بودن مجاری واردات گوشت های هندی"، "کشف نشدن رانتی که واردات گاوهای هندی و اشتغال آفرینی در یکی از محروم ترین استان های کشور را به واردات گشوت های مورد دار منجمد تبدیل کرده"، "مکشوف نشدن آلودگی این گوشت ها در فرآورده هایی که روزانه میلیون ها ایرانی مصرف می‌کنند" و "بی اطلاعی دولت مردانی که در امور بازرگانی به رایزنی با دیگر کشورها مشغولند از این حقایق تلخ" نشات می‌گیرد و می‌تواند به خیلی چیزهای دیگر هم سرایت داده شود!
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۲۷
مدیونیداگه ازگوشت هابدین مردم بخورن اون دنیا باید جواب بدین حق الناس والا
پاسخ ها
رهایی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
ننه جون چندتا نفرین هم چاشنی اش میکردی.
لطفا مقصران و مسببان اصلی واردات گوشت بوفالو هندی را معرفی کنید.
پاسخ ها
دلسوز
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
حتما معرفی میکنن . سر سوزنی شک نکن . مثل خیلی چیزا که معرفی کردن
اگه یکی از مسئولین ذیربط همت کنه و بیاد بگه سوسیس و کالباس دقیقا از چی درست میشه، ممنون میشیم!
یه سؤال، ما چرا تو کشور بوفالو برای استفاده از گوشتش پرورش نمی دیم؟ اینجوری خیالمون هم از بابت آلودگی و انگل راحت میشه
فقط اینو میدونم که هیچ بار قاچاقی کشف نمیشه ، مګه اینکه یه قاچاقچی دیګه اون بارو لو بده ........................
واقعیت این است که غالب محصولات و تولیدات کشور دچار خروج از استانداردشده ازموادغذایی گرفته تا بنزین تا خودرو وپوشاک و.... تبدیل شده به بلای بزرگی برای مردم
سر آقایون و زاده هاشون به سلامت باد...
الان این همه سرطان زیاد شده به خاطر همین کارهاست دیگه... معلوم نیست چی به خورد ملت میدن ...
همین ؟
یعنی کارما شده مرور و اعلام این ندانم کاری ها وفسادهای مسوولین گذشته .
براستی آیا این رویه کفایت میکند ؟ آیا قانونی برای محاکمه این متخلفین و به اصطلاح رانت خواران در نظام ما نیست ونباید اجرا شود ؟ اگر جواب منفی است همان بهتر که اخبار آن را هم شاهد نباشیم . شاید فکرمان را کمتر مشوش نموده و حد اقل از آسیبهای روحی ناشی از پرسشهای زیاد چرا وچطور هادر امان باشیم .
پاسخ ها
دلسوز
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
دوست عزیز وازه و لغت مسول رو خراب نکن چون واقعا وجود نداره بجاش بگو آقایی که در راس کار هست
چرا از بازی نفت چیزی ننوشتی
چون مثل پرسپولیس ابروریزی نکردن و گل کاشتن
خدایا کمک. خدایا کمک. خدایا کمک کن
ای بر پدرشان لعنت که افرادی سودجو دنبال سودجویی هستند کار به به بهداشت مردم ندارند کسی هم جرات ندارد با آنها حرف بزند
الملک یبقی مع الکفر و لا بیقی مع الظلم
خدایا چقدر متاسفم که در ایران زندگی می کنم
نه بر مرده بر زنده بايد گريست واقعاً جاي تاسف است براي مسولين مملكت كه اينجوري با جان مردم بازي ميكنند .....مسولي راكه براي پر كردن جيب خودش جان مردم را نشانه گرفته
اون وقت میگن چرا امار سرطان رفته بالا . بابا نخورین این اشغالا رو
خجالت بکشید آن دنیا چگونه جواب خواهید داد البته بعید میدونم که اعتقاد هم داشته باشید و گرنه با جان مردم بازی نمی کردید.
متاسفانه در هربخش و جايي رانت خواري وفساد ديده ميشود. تازمانيكه با متخلفان و مفسدان بطور اساسي و قاطع ( وبدون توجه به جوسازيهاي داخلي وخارجي) برخورد نشه وضع همينطوره.تازمانيكه افراد باگرفتن وكيل و وثيقه و... آزاد بشن ويا با دادن جريمه چند مليوني، فساد چند ملياردي را پاك كنن وضع همينطوره.
درود بر شهریاری.
نه تنها هوای استانمون رو داره حواسش به سلامت کشور هم هست.
عجب!!!!!!!!!!
مسئولان مربوطه در لالا به سر میبرن، آقا مگه قراره چند سال در این دنیای فانی زندگی کنیم بگذار هر چه زودتر بمیریم خلاص بشیم از این جامعه ی بی نظم
امروز رفتم برا پسر عمم بهد از کلی گشتن در چندتا داروخانه و بیمارستان از بازار 3600000تومان دارو برا سرطان خریدم .خدا ازش نگذره هر کی به فکر سلامت مردم نیست.تورو خدا نکنید .بخودتون میکنید
از ماست که بر ماست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
از ماست دوغ درست میکردند
اما حالا چی؟
دوغها هم دیگه درست نمیشن از ماست!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار