بازدید 18848

رئیس‌جمهور پیشین مصر به اعدام محکوم شد

محمد مرسی، رئیس جمهور پیشین مصر که در سال ۲۰۱۳ توسط نظامیان از قدرت خلع شده و از آن زمان بازداشت است، امروز از سوی دادگاهی در قاهره به اعدام محکوم شد. این در حالی است که حسنی مبارک، رئیس جمهور اسبق این کشور، به تازگی با یک حکم خفیف سه ساله مواجه شده و گمانه‌ها درباره آزادی وی نیز قوت گرفته است.
کد خبر: ۵۰۰۶۵۹
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴ 16 May 2015
رئیس‌جمهور پیشین مصر به اعدام محکوم شدمحمد مرسی، رئیس جمهور پیشین مصر که در سال ۲۰۱۳ توسط نظامیان از قدرت خلع شده و از آن زمان بازداشت است، امروز از سوی دادگاهی در قاهره به اعدام محکوم شد. این در حالی است که حسنی مبارک، رئیس جمهور اسبق این کشور، به تازگی با یک حکم خفیف سه ساله مواجه شده و گمانه‌ها درباره آزادی وی نیز قوت گرفته است.

به گزارش «تابناک»، دادگاه جنایی قاهره، محمد مرسی، رئیس جمهور مخلوع این کشور را به اتهام فرار از زندان در سال ۲۰۱۱ به اعدام محکوم کرد. این در حالی است که وی پیشتر به اتهام بازداشت و شکنجه معترضان در دوره ریاست جمهوری‌اش به بیست سال زندان محکوم شده بود. این حکم برای تأیید نهایی به مفتی مصر ارجاع داده شده است.

در دادگاه امروز به جز مرسی، حکم ۱۵۰ تن از دیگر اعضای اخوان المسلمین نیز در پرونده جاسوسی برای حماس و فرار از زندان قرائت شد. در این میان، حکم اعدام محمد مرسی، یوسف القرضاوی و ۱۰۴ تن از رهبران اخوان المسلیمن در قضیه فرار از زندان وادی نطرون برای اعلام حکم نهایی به مفتی مصر ارجاع داده شده است.

دادگاه جنایی قاهره همچنین از بین ۳۵ متهم اسامی شانزده تن از آن‌ها را در قضیه جاسوسی برای حماس برای حکم اعدام به مفتی ارجاع داد که نام محمد مرسی در بین این افراد نبود و در بین این افراد اسامی خیرت الشاطر، محمد البلتاجی و صلاح الدین مقصود دیده می‌شود. عبد المنعم المقصود رئیس هیأت دفاع از متهمان در این دو پرونده در این خصوص گفت، آنچه امروز دادگاه در مورد این متهمان صادر کرد، حکم قطعی نیست. منابع قضایی مصر اعلام کردند، این حکم اولیه است و می‌توان به آن در برابر دادگاه تجدید نظر اعتراض کرد.

در پرونده نخست مرسی، محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین، خیرت الشاطر معاون وی و ۳۳ نفر دیگر از معاونان مرسی در کاخ ریاست جمهوری و اعضای اخوان المسلمین به اتهام جاسوسی برای نهادهای بیگانه با هدف بر هم زدن امنیت داخلی، تخریب دولت مصر و افشای اسرار دولت محاکمه شدند. در پرونده دوم نیز مرسی، محمد بدیع و ۱۳۱ نفر دیگر از اعضای دفتر ارشاد اخوان المسلمین و نیز تعدادی از اعضای جنبش‌های حماس و حزب الله لبنان با اتهاماتی از قبیل یورش به زندان‌های مصر، ربودن و قتل افسران و نیروهای پلیس و نیز وارد آوردن خسارت به تاسیسات عمومی در اوایل انقلاب ۲۵ ژانویه مواجه بودند.

گفتنی است، محمد مرسی که در پی انقلاب سال ۲۰۱۱ مصر به قدرت رسیده بود، در ژوئیه ۲۰۱۳ و پس از وقوع اعتراضات خیابانی، توسط ارتش از قدرت خلع شد. از آن زمان تاکنون، جنبش اخوان المسلمین که وی در آن عضویت داشته در مصر غیرقانونی اعلام شده و هزاران نفر از هواداران وی نیز بازداشت شده‌اند.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱۱
انتشار یافته: ۱۹
کسی که به دامان سلفیها و عربستان پناه ببره، همین در انتظارشه. همشون بهش پشت کردند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۷
تا اونجایی که من یادمه عربستان به شدت مخالف مرسی بود و از سرنگونی او استقبال کرد
اینم عاقبت نزدیک شدن به عربستان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۷
مرسی اصلا به عربستان نزدیک نبود فقط به قطر و ترکیه نزدیک بود
حسن
| Canada |
۰۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۷
این شخص به عربستان ا صلا نزدیک نبود بلکه به قطر نزدیک بود عربستان هزینه کرد سرنگونش کرد سر همین موضوع میانه قطر با برادر بزرگ شکراب بود یک مدت. البته اقای مرسی وجودش برای مصر ضرر بود و داره جزا پس می ده.
عجب سرنوشتی پیدا کرده این مرسی
وقتى اقاى مرسى نصيحتهاى ايران را گوش نكرد ونسبت به تشيع اهانت نمود خودشو به دامن امريكا تركيه وعربستان انداخت اخر عاقبتش همين هم بايد بشه
دلم براش ميسوزه
خوب مرسی بجای مبارک اعدام شده چه عیبی داره هر دو مصری هستند این جور آن کشیده
یاد سخنرانی جنجالی مرسی در ایران افتادم
بیچاره چه خوش خدمتی به عربستان کرد. خب مزدش را هم گرفت.
قصاص خون بناحق ریخته شده و فجیع شیعیان در مقال چشم خانواده شون رو باید پس بدن
انتظار میرفت مرسی جلوی اینکارهارو بگیره ولی هیچ عکس العملی انجام نداد و موجب تأیید کار وهابهای جنایتکار در انجام کارشون شد
من هروقت ایشون رو می بینم یاد حرفاش در اجلاس غیر متعهد تهران می افتم....چقدر برای سوریه شاخ و شونه می کشید....چرا اردوغان درس عبرت نمی گیره
وقتي ميگن سياست پدرمادر نداره يعني همين.
عجب عدالتی در مصر حاکمه!!!!!
اومده بود تهران خیلی دور ور داشته بود.خدا همه رو نجات بده.اون بیچاره رو هم همینطور
الان جاداره يكي بره بره به مرسي يادآوري كنه كه چه موضعي در برابر ايران گرفته بود و به دامان كي پناه برده بود. حكومت هايي كه به همراه ايران به جبهه مقاومت پيوستن هنوز پابرجان ولي اين مرسي نتيجه رو آوردنش به عربستان و باز نكردن گذرگاه رفح و اظهاراتش در كنفرانس سران كشورهاي اسلامي در تهران رو ببينه.
نتیجه حمایت از وهابیت و عربستان همینه . یادمون نرفته روزی که دعوتش کردیم بیاد ایران و رفتار ناشایست این آقا ....
این سرنوشت اعتماد به غرب و سرکرده آنها آمریکاست. هرکس منافع شون رو تامین کنه حمایت میشه و به محض اتمام تاریخ مصرف از میان برداشته خواهد شد: صدام ، بن لادن ، مرسی ، رضا شاه و.... از این جمله اند. فاعتبروا یا اولی الابصار
حقش همين بود.خودتون تيشه به ريشه خوتون بزنيد.تا تو باشي دوباره جو گير نشي.باد آورده را باد ميبرد
حق مرسي هم همين بود
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار