چرا ايران درجام حكيم فردوسي شركت نكرد؟

اميرحسيني: علي‌آبادي مانع حضور ايران شد

کد خبر: ۴۸۶۰۴
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۵ 20 May 2009
|
1691 بازدید
دبيركل فدراسيون بين‌المللي ورزش‌هاي زورخانه‌اي پس از پايان نخستين دوره مسابقات جام حكيم ابوالقاسم فردوسي گفت: حضور ايران مي‌توانست كيفيت اين مسابقات را بالا ببرد و در واقع ورزشكاران خارجي از ورزشكاران ايراني ياد بگيرند.

سيدامير حسيني در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: مسابقات جام حكيم ابوالقاسم فرودسي 22 و 24 ارديبهشت ماه د ر شهر دوشنبه تاجيكستان برگزار شد. اين مسابقات به صورت چهار جانبه با حضور تيم‌هاي تاجيكستان الف و ب و تيم‌هاي ملي پاكستان وافغانستان برگزار شد كه در نهايت به قهرماني تاجيكستان الف، نايب قهرماني پاكستان و سوم مشتركي افغانستان و تاجيكستان ب منتهي شد.

وي درخصوص نحوه پاداش دهي به تيم‌هاي برتر اضافه كرد: در مجموع 7000 دلار براي مسابقات جايزه در نظر گرفته شده بود. 3000 دلار به تيم نخست، 2000 دلار به تيم دوم و 2000 دلار به تيم‌هاي سوم مشترك پرداخت شد.

وي از برگزاري سمپوزيوم فردوسي به مناسبت بزرگداشت فردوسي خبر داد و تصريح كرد: در اين هم انديشي، الهي قمشه‌اي و رييس آكادمي علوم تاجيكستان، شعردوست سفير ايران در تاجيكستان و خيرخواه، سفير افغانستان در تاجيكستان حضور داشتند و در خصوص مقام شامخ فرودسي و اثر شاه نامه و ميراث پهلواني سخنراني شد.

دبيركل فدراسيون بين‌المللي ورزش‌هاي زورخانه‌اي در پاسخ به اين پرسش كه چرا تيم‌هاي ايراني در اين تورنمنت حضور پيدا نكردند؟ يادآور شد: ما دعوتنامه ايران را به كميته ملي المپيك ارسال كرديم تا اين دعوت نامه به فدراسيون ملي ورزش‌هاي زورخانه‌اي فرستاده شود. در حال حاضر فدراسيون ملي بنا به دستور علي‌آبادي و به دليل عدم پذيرش درخواست غير قانوني او براي رياست در فدراسيون بين‌المللي كه مغاير با اساسنامه اين فدراسيون است در برنامه‌هايIZSS شركت نمي‌كند.

اميرحسيني ادامه داد: با اتخاذ اين تصميم عملا ورزشكاران ايراني حضور در نخستين دوره مسابقات جهاني كره جنوبي را كه با حضور 34 كشور برگزار شد، از دست دادند. پس از آنها هم اسفند ماه در مسابقات كاپ جهاني كه با حضور تيم‌هاي منتخب قاره‌ها در باكو برگزار شد، حاضر شدند.

وي با بيان اينكه در حال حاضر عضويت فدراسيون ملي ورزش‌هاي زورخانه‌اي ايران در حال تعليق است، خاطرنشان كرد: فدراسيون ملي ايران طي نامه‌اي به دنبال عدم تحقق درخواست غير قانوني علي‌آبادي اعلام كرد كه از عضويت فدراسيون بين‌المللي انصراف مي‌دهد. فدراسيون ملي ورزش‌هاي زورخانه‌اي ايران برخلاف اينكه بايد برطبق اساسنامه به قوانين و مقررات جهاني احترام بگذارند، فرصت فعاليت را از ورزشكاران ايران براي حضور در مجامع بين‌المللي گرفته و با اين كه آنها از شرايط كنوني ناراضي هستند، به دليل اينكه سازمان تربيت بدني اعلام كرده همكاري با فدراسيون بين‌المللي خلاف قانون است، نمي‌توانند در مسابقات حاضر شوند. چرا كه در صورت حضور در مسابقات برخلاف قانون از تمامي حقوق شهروندي از جمله ورزش كردن در زورخانه‌ها محروم مي‌شوند. اين مساله هم چيزي نيست جز خلاف قانون اساسي، حقوق بشر و دين و شريعت!

وي با تاكيد بر اينكه ما نبايد حق طبيعي ورزش كردن را از كسي بگيريم، تصريح كرد: ما به علي‌آبادي كه مي‌خواست در كميته ملي المپيك و فدراسيون فوتبال رييس باشد پيشنهاد داريم كه رييس افتخاري فدراسيون بين‌المللي ورزش‌هاي زورخانه‌اي شود، در حالي كه او تاكيد داشت كه رييس فدراسيون بين‌المللي شود و در صورتي كه به خواسته نرسد اقدام به تاسيس فدراسيون بين‌المللي مي‌كند!. معتقدم اينگونه اظهارنظرها از سوي يك مسوول ارشد اعجاب انگيز است.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا مسابقات تاجيكستان در سكوت خبري برگزار شد، گفت: ما از طريق سايت فدراسيون بين‌المللي ورزش‌هاي زورخانه‌اي اطلاع رساني كرديم. همچنين نمايندگاني از تاجيكستان و شبكه‌هاي خبر و جام جم اين رقابت‌ها را پوشش خبري دادند. با اين حال مي‌پذيرم كه ما در ارتباطات و اطلاع رساني ضعف داشتيم.

وي با بيان اينكه اميدوارم فدراسيون ملي منطقي باشد و به دليل كسب قدرت مانع ورزشكاران ايراني براي شركت و مسابقات بين‌المللي نشود، تصريح كرد: ما بارها به رييس فدراسيون ملي اعلام كرديم كه اگر قصد شما خدمت است در فدراسيون بين‌المللي به روي شما باز است، متاسفانه، صفارزاده خواسته‌هاي غير قانوني دارد و در شرايطي كه مجمع بايد افراد را انتخاب كند مي‌خواهد به عنوان رييس كميته فني فدراسيون جهاني منصوب شود و اعتقاد دارد كه رياست كميته فني فدراسيون جهاني حق ذاتي او است در صورتي كه از نظر تجربه او هستند. شايستگي‌هاي لازم براي رياست در اين پست را ندارد. او ممكن است در جاي ديگر به خوبي خدمت كند؛ ولي براي پست فني افراد كاربلد و بهتري هم هستند او بايد همپاي ديگرانا كار كند و پس از كسب تجربه خودش را به ديگران بشناساند و بعد عضويت كميته را بگيرد.

دبيركل فدراسيون بين‌المللي ورزش‌هاي زورخانه‌اي با بيان اينكه جالب نيست بگوييم علت عدم حضور تيم‌هاي ايراني در مسابقات جهاني تنها رياست طلبي است، تصريح كرد: فدراسيون بين‌المللي تاكنون در قبال ايران كوتاه آمده و ا نصراف ايران را نپذيرفته است. در حال حاضر شرايط به گونه‌اي پيش مي‌رود كه فدراسيون ملي را تعليق و نسبت به انتخاب يك عضو ديگر براي رياست اقدام كنيم. اين اسف بار است كه براي دومين دوره بازي‌هاي كشورهاي اسلامي به رغم پيشنهاد فدراسيون بين‌المللي براي برگزاري مسابقات زورخانه‌اي، فدراسيون ملي براي خودش قانون وضع مي‌كند. آيا اين كار صحيحي است كه به كشورهاي حاضر در بازي‌ها اعلام كنيم اين مسابقات را به رسميت نميشناسيم و آنها نبايد به ايران بيايند؟! از نظر من، فدراسيون ملي الفباي اوليه اصول بين‌المللي را نمي‌شناسد. فدراسيون ملي بايد مانند همه فدراسيون‌ها به قوانين بين‌المللي احترام بگذارد و فدراسيون بين‌المللي از هر نوع پيشنهاد سازنده استقبال مي‌كند. قوانين موجود فدراسيون بين‌المللي حاصل زحمات و تلاش‌هاي خبرگان ورزش باستاني ايران در چند دهه گذشته و براساس اصول بين‌المللي تنظيم شده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت