بازدید 32721
۶

رهبری به مالکی نامه نوشته است یا خیر؟

حسین شیخ الاسلام
کد خبر: ۴۷۹۵۱۵
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰ 28 February 2015
امسال بیش از هر اسمی در ادبیات منطقه نام داعش بود که بر سر زبان ها بود. منطقه با تحولات فراوانی روبرو بود به نحوی که هر روز انفجار و بمب گذاری های متعددی در کشورهای مختلف انجام می شد که در آن عده ای از مسلمانان به شهادت می رسیدند.

به گزارش «تابناک»؛ در این سال جنگ و کشتار در منطقه به اوج خود رسید. گروه های تروریستی در سوریه و عراق جولان می دادند. اوضاع یمن با بی ثباتی روبرو شد. پادشاه عربستان فوت کرد. امریکایی ها به بهانه جنگ علیه داعش؛ ائتلاف تشکیل دادند و به عراق حمله هوایی می کردند.

حتی رژیم صهیونیستی در حملات هوایی به جنوب سوریه، 6 رزمنده این حزب و یک فرمانده ایرانی به شهادت رساند. در این حمله جهاد عماد مغنیه، فرزند عماد مغنیه و سردار الله دادی به شهادت رسیدند.

بعد از آن بود که حزب‌الله اعلام کرد به این اقدام صهیونیست‌ها پاسخ خواهد داد و اولین اقدام ، با حمله به کاروان نظامیان صهیونیستی در اراضی در عملیاتی منحصر به فرد و در کمینی حساب‌شده و دقیق، یک کاروان ارتش رژیم صهیونیستی را منطقه «مزارع اشغالی شبعا» در شمال فلسطین اشغالی هدف قرار داد.

در همین راستا تابناک در گفت و گویی با حسین شیخ الاسلام کارشناس مسائل بین الملل و مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی به تحولات یک سال اخیر منطقه و سیاست خارجی جمهوری اسلامی پرداخته است.

یکی از مهمترین موضوعات در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، بحث مقاومت اسلامی است. به نظر شما در امسال چه تحولاتی در این منطقه رخ داد و سیاست ایران در این منطقه چگونه بود؟

در سیاست ایران در قبال موضوع مقاومت تغییر محسوسی در دولت های مختلف نداشتیم. به عبارتی دیگر هر دولتی که سرکار آمده است، بلاشک سیاست ما در پشتیبانی از حزب الله، و مقاومت را در دستور کار قرار داده است. سیاست جمهوری اسلامی ایران مقابله با جبهه استکبار، صهیونیسم و شاهنشاهی های منطقه بوده و هست. در مقابل جمهوری اسلامی از مردم سالاری دینی و مقاومت حمایت کرده است. تاریخ نشان داده است که راهبرد مقاومت درست است و به هدف که همان حمایت از مستضعفان است، رسیده است. رهبری جناح مقاومت با ایران بوده است به خاطر مواضع جمهوری اسلامی در مقابل استکبار جهانی و صهیونیسم. دولت یازدهم همان سیاست های دولت های قبلی را دنبال کرده است. الان چهار سال است که که سیاست ما در سوریه در مقابل استکبار و در مقابل خطی که می خواهد مقاومت را بشکند می باشد و ایران ایستادیگی کرده است. دو سال این در دولت دهم و دو سال در دولت یازدهم بوده است. ولی راهبرد حمایتی ما تغییر نکرده است. حتی تاکتیک ها و سیاست های کوتاه مدت در این قضیه نیز تغییر نکرده است. چرا که درستی این سیاست تا به حال ثابت شده است. در یک طرف همه استکبار در عالی ترین سطحش برای ساقط کردن حکومت سوریه موضع گرفتند. به عبارت دیگر سران غرب در عالی ترین سطوح به دنبال ساقط کردن حکومت سوریه بودند. این در حالی است که حکومت های پادشاهی عربی هم همین سیاست را در مقابل سوری ها به کار بردند . در واقع ائتلاف غربی- عربی و عبری با هم صدایی اعلام کردند که باید بشار برود و هرگونه جنایاتی را در این راه انجام دادند. در این راه همه حقوق و قوانین بشری را زیرپا گذاشتند. یک تروریسم وحشیانه برای رسیدن به اهدافشان ایجاد کردند که الان دامن گیر خودشان نیز شده است.

اما ایران می گفت سرنوشت سوریه را باید مردم سوریه مشخص کنند. این اصل قانون اساسی کشور ماست که ما اجازه نداریم که در امور داخلی دیگر ملت ها دخالت کنیم. قانون اساسی نگفته است دیگر دولت ها یا دیگر کشورها. قانون اساسی می گوید دیگر ملت ها به این معنا که جمهوری اسلامی حق تعییین سرنوشت برای ملت ها می شناسد. ملت سوریه نیز بر همین اساس باید سرنوشت خودش را تعیین کند. بنابراین راهبرد غرب در سوریه به نتیجه نرسید. این راهبرد جمهوری اسلامی ایران بود که در حال پیروزی است که ملت سوریه باید سرنوشت خود را تعیین کند.

در محور مقاومت نیز همه خبیث ها عالم جمع شدند که دوباره غزه کوبیده شود تا خلع سلاح شود. همه جبهه غرب این موضع را گرفتند اما این اتفاق نیفتاد. بلکه رهبری فرمودند که آنهایی که فلسطین را دوست دارند نه تنها غزه نباید خلع سلاح شود؛ بلکه کرانه باختری نیز باید مسلح شود. الان هم می بینیم که با همه جنایت هایی که غرب انجام داده است، نتوانستند به اهدافشان در فلسطین دست پیدا نمایند.

در همین زمینه ما شاهد بودیم بعد از حمله صهیونیست ها به فرمانده هان حزب الله و ایران در منطقه قنیطره و بعد از شهادت سردار الله دادی اعلام شد که پیام هایی از سوی صهیونیست ها به ایران داده شد. این پیام ها چگونه به ایران رسید؟

تروریسم اولین بار توسط رژیم صهیونیستی بکار گرفته شد. بعد هم این را استمرار داده است. مثلا رسما اعلام می کند که فلان رهبر حماس را می زند و می زند و در اینجاست که هیچ کس هم واکنش نشان نمی دهد.این اولین بار نیست که ما به صورت غیر مستقیم با صهیونیست ها درگیر شدیم. البته ایران در هیچ جا مستقیماً با صهیونیست ها درگیر نشده است. ما وقتی روش هایی داریم که با هزینه کمتر مشت محکمی به صهیونیست ها بنوازیم؛ چه دلیلی دارد که یک کار پرهزینه انجام بدهیم. چقدر عملیات مزارع شبعا قشنگ، زیبا، دقیق و حساب شده بود که صهیونیست ها به شدت متحیر شده بودند. صهیونیست ها حمله کردند به منطقه قنطیره و سردار ما را به شهادت رساندند. در حالی که منطقه قنیطره جنگ ممنوع بود. اما صهیونیست ها این منطقه را به جبه النصره داده اند. بعد از اینکه مقاومت جواب جنایت صهیونیست ها در قنیطره را داد. صهیونیست ها شروع به موشک پراکنی کردند و در این موشک باران یکی از اعضای سازمان ملل کشته شد. در این میان بود که سازمان ملل نگران شد و از همه طرف ها خواستند که خویشتن دار باشند. بنابراین شاید پیام اسرائیلی ها مبنی بر عدم تمایل به گسترش درگیری ها از این راه به ایران رسیده باشد.

در مورد موضوع داعش بعضی از خبرها حاکی از آن است که رهبری از مالکی خواسته است که از قدرت کنار گیری کند؟ایا شما این خبر را تایید می کنید؟

من این موضوع را نمی توانم تایید کنم. در آن زمان میان ایران و عراق پیام های شفاهی زیادی رد و بدل شد. هیئت های زیادی از عراق به ایران آمدند و از سوی ایران نیز هیئت های فروانی رفتند که نهایتا منجر به کنارگیری اقای مالکی شد.اما بعید است از سوی رهبری پیامی برای کناره گیری مالکی ارسال شده باشد.

در حال حاضر در موضوع عراق، ایران چه نوع همکاری با امریکایی ها دارد؟

ما همکاری نظامی با امریکایی ها نداریم. امریکایی ها تروریسم را ایجاد و تقویت کردند. هدف این تروریسم ایجاد جنگ شیعه و سنی و تقسیم منطقه بوده است. امریکایی ها این راهبرد را عوض نکردند. فرقی که حاصل شده؛ این است که تروریست ها بعد از اشغال موصل دیگر نیازی به سلاح و پول خارجی نداشتند و از امکانات موصل استفاده کردند و به اندازه کافی اسلحه و پول از این منطقه به دست آوردند. در این زمان بود که داعشی ها از ظرفیت ضد امریکایی منطقه برای جذب نیرو استفاده کرد. یعنی داعش وقتی اسلحه و پول به دست آورد می خواست ادعاهای دیگری مطرح کند. در این زمان بود که امریکایی ها از ایران درخواست کمک کردند. ما وقتی به صلاح ملت های دیگر و منافع خود بدانیم با امریکا و یا هرکس دیگری به غیر از رژیم صهیونیستی مذاکره می کنیم. وقتی امریکایی ها می خواستند از عراق خارج شدند و نگران موضوع خروج نیروها بودند ما با امریکایی ها گفت و گو کردیم. چون خروج امریکا از عراق را به نفع سیاست های کلی نظام و مردم عراق می دانستم. فرق جمهوری اسلامی ایران با دیگران این ست که ما یک حکومت مکتب محور هستیم. ما یک حکومتی هستیم که اصول داریم. این اصول را قانون اساسی و دین ما مشخص کرده است. در این شرایط بر اساس اصول ما با اشغال گری مخالفیم و وقتی آنها می خواستند کشور عراق خارج شوند ما استقبال کردیم چرا که به نفع مردم عراق و امنیت منطقه بود.

هنگامی که امریکایی ها نتوانستند قرارداد امنیتی را به ملت عراق تحمیل کنند؛ دیگر نمی توانستند در عراق بمانند.چرا که سرباز امریکایی جایی که کاپیتالاسیون نداشته باشند نمی توانند حضور داشته باشد. در این شرایط ایران به شرط اینکه از عراق خارج شود مذاکره کرد؛ البته در این مذاکرات دعوا هم کردیم. ولی مهم این بود که ایران به نفع ملت عراق و نفع سیاست های کلی خودمان با امریکایی ها مذاکره کردیم. در واقع ایران هیچگاه از مذاکره نترسیده است چرا که اصول و حرف برای گفتن داریم.

چه شد که غرب علیه داعش موضع گرفت؟

داعش دو اقدام کرد که خط قرمز غربی ها را رد کرد. 1- اینکه سر یک خبرنگار امریکایی را برید.2- حمله به کردستان عراق

مردم امریکا گفتند ایرانی ها 40 فرمانده ایرانی را که دست داعشی ها بود را آزاد کرد؛ اما امریکا با این همه سیستم های اطلاعاتی نتوانست یک خبرنگار را آزاد کند. در این وضعیت بود که امریکایی ها تصمیم به ائتلاف علیه داعش گرفت.

به نظر شما وجه متمایز سیاست خارجی دولت یازدهم و دهم چیست؟

دولت یازدهم با دولت دهم تاکتیک هایشان در موضوع هسته ای تغییر کرده است. دولت یازدهم راه رسیدن به حقوق هسته ای را مذاکره می داند. دولت یازدهم توجه دارد که با دشمن مذاکره می کند. این دشمن همانی است که قصد نابودی انقلاب داشته است و این راهبرد هیچ وقت هم عوض نشده است. البته ملت ایران نیز تغییر نکرده است. ملت ایران قبل، میان و حال مرگ بر آمریکا می گوید. جنگ هشت ساله برای نابودی انقلاب بود. رویکرد دولت دهم این بود که با افزایش ظرفیت غنی سازی و چرخه سوخت ما می توانیم احقاق حقوق کنیم. دولت یازدهم فکر کرد که به اندازه کافی این ظرفیت بالا رفته است که الان سر میز بنشیند تا چانه زنی نماید. دولت یازدهم توجه دارد که سر میز دارد با تمام قدرت های جهانی در یک میز مذاکره می کند. راهبرد جمهوری اسلامی تغییر نکرده است اما تاکتیک تغییر کرده است و ما هم امیدواریم که این سیاست خارجی موفق شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲۷
انتشار یافته: ۶
1
1
20
20
1
1
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار