بار دیگر «کسپرسکی» افشا کرد:

ایران در صدر جدول جاسوسی چهارده ساله پیچیده ترین گروه هکری

در حالی که نام NSA و عملیات های جاسوسی آن تنها بعد از افشا گری های ادوارد اسنودن طی دو سال گذشته بر سر زبانها افتاده است، و در حالی که تصور میشود که کشورهای اروپایی در صدر جاسوسی های این سازمان قرار داشته اند، کسپرسکی در گزارشی اعلام کرده است که این جاسوسی ها از 2001 ادامه دارد و ایران در صدر جدول جاسوسی های سازمان NSA و پیچیده ترین گروه هکری تاریخ با نام «گروه معادله» قرار دارد.
کد خبر: ۴۷۶۶۵۱
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰ 19 February 2015
|
12406 بازدید
|

ایران در صدر جدول جاسوسی چهارده ساله پیچیده ترین گروه هکریدر حالی که نام NSA و عملیات های جاسوسی آن تنها بعد از افشا گری های ادوارد اسنودن طی دو سال گذشته بر سر زبانها افتاده است، و در حالی که تصور میشود که کشورهای اروپایی در صدر جاسوسی های این سازمان قرار داشته اند، کسپرسکی در گزارشی اعلام کرده است که این جاسوسی ها از 2001 ادامه دارد و ایران در صدر جدول جاسوسی های سازمان NSA و پیچیده ترین گروه هکری تاریخ با نام «گروه معادله» قرار دارد.

به گزارش «تابناک» در سال 2009 ایمیلی به دست تعدادی از محققان برجسته میرسد که حاوی تصاویر و مستنداتی از آخرین کنفرانسی بوده است که در هیوستون برگزار شده بود. در حالی که این محققان از کنه ماجرا بی خبر بودند اما این ایمیل حاوی بدافزاری بوده است که از سوی تیم هکرهای عملیاتی پیشرفته که از سال 2001 در حال فعالیت بوده اند طراحی شده بود و سیستم انها را آلوده ساخت.

اما این برای اولین بار نیست که نام این گروه عملیاتی پیچیده و اقدامات آنها – که از سوی کسپرسکی به گروه «معادله یا Equation» لقب گرفته است – را میشنویم و برای اولین بار نیست که اقدام به ارسال بد افزارهای خود به سمت اهداف مشخص میکنند.

در سال 2002 یا 2003 نیز همین گروه، عملیاتی مشابه را با یکی از CD های نصب نرم افزار پایگاه داده Oracle صورت دادند تا بد افزارهای جاسوسی خود را به سمت اهداف دیگری هدایت کنند. کسپرسکی نام این گروه را به دلیل استفاده از تکنیک های پیچیده، روش های مبهم و الگوریتم های رمزگذاری ناشناخته و قوی، «معادله» گذاشته است:

ایران در صدر جدول جاسوسی چهارده ساله پیچیده ترین گروه هکری

محققان کسپرسکی تاکنون 500 فایل بد افزار مرتبط با این گروه را شناسایی کرده اند که 42 کشور را مورد هدف قرار داده است و جالب آنجا است که ایران در صدر حملات سایبری قرار داشته و به لحاظ تعداد آلودگی به این بد افزارها اولین رتبه را در اختیار دارد. بعد از ایران به ترتیب روسیه، پاکستان، افغانستان، هند، چین، سوریه و مالی در صدر جدول قرار دارند.

اما این در حالی است که محققان کسپرسکی به دلیل مکانیزم خود ویرانگر این بد افزارها معتقدند که تعداد آنها بسیار بیشتر از این 500 عدد است و چه بسا به هزاران عدد نیز میرسد:

ایران در صدر جدول جاسوسی چهارده ساله پیچیده ترین گروه هکری

این گروه که زیر نظر سازمان NSA فعالیت میکنند از روشهای بسیار پیچیده ای در عملیات خود بهره میبرند که استفاده از سیستم فایل های مجازی که در بد افزار «رجین» شاهد آن بودیم، روشهای رمزگذاری ناشناخته و پیچیده، استفاده از پروتکل های امن و انحصاری برای تبادل اطلاعات، هدف گیری پلتفرم های موبایل و ... از جمله آنها است.

اینها همه کسپرسکی را به این نتیجه رسانده است که گروه معادله، خطرناک ترین و پیچیده ترین گروه هکرهای سایبری در دنیا هستند. حتی قوی تر و پیشرفته تر از سازندگان بد افزارهای استاکس نت و فلیم. در گزارش مفصلی که کسپرسکی در این خصوص منتشر کرده است، با مستندات قوی و مستدل اشاره شده که این گروه کار دستی NSA است و با دولت آمریکا مرتبط.

این گزارش مملو از نمونه ها و مستندات جالب توجهی است که به خوبی نشان میدهد که این گروه چگونه از سال 2001 تا کنون به جاسوسی سایبری پرداخته اند و به مرور زمان چگونه ابزارهای جاسوسی آنها پیشرفته تر شده است. در این گزارش همچنین اشاره شده است که چگونه این گروه بد افزارهایی با توان بالای رمزگذاری را طراحی کرده اند که بعدها نمونه های آن در استاکس نت و فلیم مشاهده شده است.

کسپرسکی با توجه به پیچیدگی های عملیاتی این گروه اشاره کرده است که این هکرها به شکل قطع ابزار جاسوسی دولت آمریکا یعنی از ثروتمند ترین کشورهای جهان است. برای درک پیچیدگی عملیاتی این گروه و توان بالای آنها کسپرسکی اشاره میکند که یکی از بد افزارهای این گروه، Firmware دیسک سخت رایانه ها را در راستای عملیات خود تغییر میدهد که موردی است که تا کنون نمونه آن در هیچ کجا دیده نشده و بر روی دیسک سخت های 12 سازنده یعنی Western Digital، Maxtor، Samsung، IBM، Micron، Toshiba و Seagate قابل اعمال بوده است.

ایران در صدر جدول جاسوسی چهارده ساله پیچیده ترین گروه هکری

همانگونه که اشاره شد این گزارش مملو از نمونه های مختلف و جالب برای مطالعه است و بدون شک از آنجایی که ایران در طی 14 سال گذشته در راس حملات سایبری و جاسوسی های این گروه قرار داشته است، نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و اطلاعات سایبری کشور باید در همکاری با نهادهای آکادمیک با بررسی جوانب مختلف این موضوع و گزارش تدابیر امنیتی لازم برای مقابله با حملات پیچیده این گروه را مد نظر قرار دهند.

متن کامل گزارش کسپرسکی را در قالب فایل PDF میتوانید از اینجا دریافت کنید.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
نمیدونم چرا بعضیا اسنودن رو به تمسخر میگرفتن و فکر میکنن اغراق آمیز حرف میزنه
جنگ های آینده سایبریه و حتی آنتی ویروس ها هم کم کم منسوخ میشن چیزی به اسم ویروس ارزشی در مقابل بد افزار های جاسوسی نداره
خیلی وقته احساس امنیت در اینترنت ندارم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
نه فقط اسنودن، هر گونه محافظت رو اکثر جوانها مسخره می دونند. جوانها گفتم، چون بیشتر این قشر با اینترنت و کامپیوتر سر و کار دارن و نمی دونم شاید به دلیل غرورهای جوانی نمی پذیرن. خود من جوان هستم و یک عده همکار داشتم که ازشون خواستم برای یک کار نوآورانه که انجام میدادیم از ایمیل جیمیل استفاده نکنند. با وجودی که بهشون ایمیل سازمانی دادم و بر اونها ریاست هم داشتم، اما قبول نمی کردن. نمی دونم این اصرار چه منافعی براشون داشته
قدم تر ها چندتا مقاله خوندم که بابیلون جاسوسی میکنه، خودم عوضش کردم، اما به دوستام میگفتم جوابشون این بود که حالا مگه ما چه چیز مهمی داریم؟ بگذار کارش رو بکنه!!!! دوستانی که حاضر نیستن بسیاری از ریزه کاری ها و روابط زندگیشون رو حتی دوستانشون بدونن، عجیبه که براحتی به دست کسانی که خدای نکرده می تونن بلایی سرشون بیارن می سپرن
شادمهر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
شما احساس امنیت کن بابام جان ...

بیشتر اهداف این بدافزارها سیستم های دولتی و نظامی هست ...

وگرنه شما که تو مشتشونی ! ایمیلت ! موبایلت ! و ...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
عزیزان مشاهده کردند؟ایران در صدر این حملات بوده.این یعنی ایران بر اساس تعریف امنیت ملی آمریکا دشمن شماره یک است.خیلی مسخرس اگه یه عده فکر میکنن آمریکا دوس میشه برای ما ایرانی ها.شاید حالا یه عده درک کنن چرا باید گفت مرگ بر آمریکا هم در زبان هم در عمل
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
هر مدلی که بتوانند از ما جاسوسی میکنند

چون مواظب هستند که ما جلو نرویم

و هر آنچه که آنها میخواهند شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
اگر دقت كنيد در نقشه بخش ميليتري(نظامي) در ايران نتوانسته مورد حمله قرار بگيره
سيستم نظامي و اطلاعاتي ما به نوعي چيده شده كه اصلا با بخش سايبر كمتر در ارتباط باشه تا جاسوسي در ان غير ممكن باشه
پاسخ ها
سعید
| Netherlands |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
در دوره خدمت در یک جلسه ای معاون سازمان پدافند غیر عامل امدند و usb رو زدند به رایانه. انتی ویروس رو سیستم (مهمان وزارت دفاع بودیم) که گمانم نورتون یا یک بسته خارجی مشابه بود بالغ بر ۱۰ جور ویروس و تروجان رو گرفت و گزارش داد. خلاصه همه سالن از خنده روده بر شده بودند.
هر چه بگندد نمکش میزنند وای به روزی که بگندد نمک
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۲
تاييد ميشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
بعد به ملت میگیم باور نمیکنند ...
فقط میگن خوب جاسوسیشون رو بکنند !!
جاسوسی طبقه بندی های مختلفی داره . نظامی سیاسی فرهنگی و ...
وقتی دشمن بدونه شما چجوری فکر میکنی و چه کار میکنی میتونه برنامه بریزه و به شما آسیب بزنه .
مسلما اقتصاد فرهنگ سیاست و .. با هم مرتبطتند و به هرکدوم آسیبی وارد بشه سریعا اثر خودش رو روی بقیه موارد هم میذاره .
مطمن باشید این مواردی رو که کسپراسکی منتشر کرده بخش بسیار کوچیکی از فعالیت های اینهاست .
innaoon
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
تو جدول بعد از هند، چینه. جا افتاده تو متن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
راهی جز این نداریم که برای مراکز امنیتی نظامی مان کامپیوتر را از نو اختراع کنیم و به تکنولوژی ساختش برسیم. همان کاری که روسیه و چین کردند. باید از cpu تا هارد و غیره را خودمان بسازیم.
اسنودن دوم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
خود این متن پی دی اف هم نوعی نفوذگره خواستم فقط بدونید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
چند وقت پیش من متوجه یک پد افزار جاسوسی بسیار پیشرفته در گوشی همراهم شدم که اطلاعات فایل های مرا به جایی ارسال میکرد با کمک دوستی که در این رشته فعالیت دارد و بسیار حاذق است توانستیم نقطه ارسال پد افزار را شناسایی و به ان مرکز در قلب امریکا با یک واکنش نرم افزاری اخطار دهیم که پد افزار او را شناسایی کرده ایم در پاسخ به حمله متقابل ما تمامی فایل های سرقت شده از من روی صفحه ایمیلم به من عودت داده شد از خواندن دو باره انها کلی لذت بردم چون به خوبی طبقه بندی و عنوان بندی و امار گیری شده بود 38درصد فایلهای من با این عنوان شروع میشد یک روز یک لره میره ...........25 درصد با این عنوان رشتیه میره .......... 37 درصد بقیه هم با یک روز یک ترکه ............
مهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
واقعا ماها وقتی اپلیکیشن های مختلف نصب میکنیم توجهی به جاسوسی بودن آن نداریم و میگیم بزار جاسوسی کنن خوب وقتی این خبر را میخونم فکر میکنم الان یک پرونده کامل ازم تو سازمان جاسوسی امریکا ساخته شده که فقط کپی کارت ملی را کم داره!
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
جنگ های آینده چیه؟! این جنگ خیلی وقته که شروع شده ما خواب موندیم!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت