کسی جرأت ندارد به خودروسازان بگوید بالای چشمتان ابروست!

سازمان‌های بازرسی و تعزیرات به مغازه‌های کوچک برای گران‌فروشی گیر می‌دهند، ولی به کار خودروسازان رسیدگی نمی‌کنند و ‌کسی هم حق ندارد بگوید بالای چشم خودروسازان ابروست. اگر نمایندگان در ارتباط با قیمت خودور به نتیجه نرسند، یک طرح دو فوریتی به مجلس می‌دهند تا قیمت‌گذاری بر پایه یک معیار مشخص شکل بگیرد.
کد خبر: ۴۳۱۵۲۳
|
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۰ 03 September 2014
|
12803 بازدید
|
کسی جرات ندارد به خودروسازان بگوید بالای چشمتان ابروست!پس از ماه‌ها بحث و گفت‌و‌گو میان خودروسازان و شورای‌ رقابت، فرمول نهایی بهای خودرو با افزایش قیمت 49/3 تا 9/ 6  بستگی به نوع خودرو اعلام شد.

به گزارش «تابناک»، به گفته رئیس شورای رقابت، اعمال قیمت‌های جدید مبنی ‌بر پذیرش شروط از سوی این شورا نهایی شده بود و چنانچه خودروساز‌ها، شروط شورای رقابت را نمی‌پذیرفتند، نمی‌توانستند افزایش قیمت‌ها را اعمال کنند. حذف بازار حاشیه‌ای، اختیاری شدن آپشن‌ها و اصلاح طرح فروش خودرو از جمله شروط تعیین‌ شده از سوی شورا بود.

اما این پایان ماجرا نبود، زیرا نمایندگان روند تعیین بهای خودرو را خلاف دانسته و خواستار تجدید‌‌نظر در قیمت‌گذاری خودرو شدند. پس از کش و قوس‌های فراوان دوباره شورای رقابت قیمت‌های جدید خودرو را با کاهش بسیار کم اعلام کرد، ولی باز هم نمایندگان قیمت‌های جدید را خلاف دانستند و خواستار شفاف‌سازی قیمت‌ها برای مردم شدند؛ کاریی که هنوز توسط هیچ یک از خودروسازان اجرایی نشده است و شورای رقابت نیز همچنان در ارائه قیمت‌های جدید طفره می‌رود.

در این میان، موضوع مهمی که کمتر به آن پرداخته شده، سود به دست آمده از فاصلهٔ عمیق میان قیمت برخی مدل‌های خودرو در کارخانه و بازار است. این فاصله که برای برخی مدل‌های پرتیراژ گاهی به بیش از پنج میلیون تومان می‌رسد، در مجموع باعث می‌شود که حتی برای آمار تولید پنج ماهه تولید خودرو، مجموع اختلاف قیمتی نزدیک به هزار میلیارد تومان ایجاد شود که شناسایی سهم پنهان خودروسازان، دلالان و عامه مردم از آن نیازمند تحقیق و بررسی نهادهای مسئول است.

در همین رابطه عزت الله یوسفیان ملا، نماینده مردم آمل و عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت‌و‌گو با «تابناک» به موضوع قیمت خودرو پرداخت.

وی در آغاز گفت، من پیشتر هم گفته‌ام که تقریباً تعداد حدود ۸۰۰۰ خودرو فروخته نشده است تا با قیمت جدید فروخته شود که باید توسط دستگاه‌های مسئول از جمله کمیته حمایت از مصرف کننده و تعزیرات حکومتی رسیدگی شود. این نماینده مجلس در مورد فاصله قیمت خودرو در بازار و کارخانه و سود ‌آن گفت؛ تا شفاف‌سازی در قیمت خودرو نباشد، از این قبیل موضوعات بسیار ‌خواهد بود و همیشه تخلف وجود خواهد داشت.

یوسفیان ملا در مورد مکانیزم کاهش بهای خودرو عنوان داشت: مجلس نمی‌گوید قیمت خودرو پایین بیاید، بلکه گفتیم آقایان خودروساز بگویند، قیمت تمام شده خودرو چند است و چند درصد می‌خواهند سود بگیرند. چون در این کشور قیمت کالا‌ها و سودی که گرفته می‌شود، مشخص است. مردم باید بدانند که قیمت اصلی خودرو چند است و چند درصد سود می‌دهند.

وی ادامه داد: اگر مردم قیمت را بدانند و با شفافیت با مردم برخورد شود، خودروسازان دیگر نمی‌خواهد به مردم تخفیف بدهند! اینکه روی هوا بگویند فلان خودرو سی و پنج میلیون هشتصد و پنجاه هزار تومان، این عدد از کجا آمده است؟ شاید اصلا خودروسازان بگویند که اگر قیمت اصلی را بگوییم، قیمت بالا‌تر هم می‌رود. اشکال ندارد مردم باید بدانند که خودرو‌سازان چقدر سود می‌گیرند.

مردم می‌گویند، شاید برخی از هزینه‌ها ربطی به خودرو نداشته باشد، ولی از خریدار خودرو دریافت شود. این را مردم نمی‌توانند بپذیرند و پذیرفته نیست. هر کالایی یک ارزش و یک درصد سود معقولی دارد که در مورد خودرو نیز باید این روند مشخص شود.

نماینده مردم آمل افزود: وقتی خودروسازان قیمت تمام شده و سود را اعلام نکنند، همه نوع حرف و حدیث وجود دارد. ما همین جا از شورای رقابت ‌می‌خواهیم،‌‌ همان فرمولی که بنا بر ‌آن قیمت گذاری شده، اعلام کند. مردم باید بدانند قیمت واقعی خودرو چند است. نمی‌شود بنا بر یک فرمول مرموز که ‌‌کسی از ‌آن چیزی نمی‌داند، قیمت خودرو را تعیین کرد. باید در قیمت گذاری خودرو شفاف‌سازی شود.

وی در پایان گفت: مردم حق دارند ‌بدانند این کارخانه‌ها که با سرمایه ملی ساخته شده است، چقدر درآمد داشته ‌و ‌سود کرده‌اند. جالب اینکه سازمان‌های بازرسی و تعزیرات به مغازه‌های کوچک برای گران فروشی گیر می‌دهند، ولی به کار خودروسازان رسیدگی نمی‌کنند و هیچکس هم حق ندارد، بگوید بالای چشم خودروسازان ابروست. اگر نمایندگان در ارتباط با قیمت خودرو به نتیجه نرسند، یک طرح دو فوریتی به مجلس ارائه می‌کنند تا قیمت‌گذاری بر پایه یک معیار مشخص شکل بگیرد.
اشتراک گذاری
سلام پرواز
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۷۲
انتشار یافته: ۱۹
مجید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
اگر بنده بعنوان بخش خصوصی یک شرکت خودروسازی داشتم و هر قیمتی که دوست داشتم ماشین رو می فروختم تا الان دولت 100 بار در کارخانه رو پلمپ کرده بود
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
از نمایندگان دلسوز خواهشمندیم اولا حدود چهل درصد هزینه سربار قیمت خودرو که توسط نهادهای دیگر دریافت میشود را کم کنند تا قیمت حدود چهل درصد کاهش یابد و در ثانی به مایحتاج مردم مانند لبنیات بسیار مهمترند لطفا به افزایش روزانه قیمت این کالاها هم گوشه چشمی داشته باشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
وقتي بقولي 40 درصد پول هر خودرو معلوم نيست به جيب چه كسي ميرود خب قطعا بدانيد همان شخص از چنين خودرو سازي حمايت ميكند.حالا پيدا كنيد پرتقال فروش را
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
وقتی وزیر می اید میگوید قیمت بسیاری از کالاها را بازار تعیین میکند نه سیستم قیمت گذاری و هیچ مسئولیتی بر قیمت گذاری بسیاری از کالاهای الکترونیکی تا لوازم خانگی تا حتی وسائل بهداشتی و ساختمانی وجود ندارد در مورد خودرو هم خود کارخانجات و سرمایه گذاران و تاجران هستند که قیمتها را به مردم تحمیل میکنند و کسی هم جرات گفتن تو به آنها ندارد
ایران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
وقتی مجلس توان مقابله ندارد چه انتظاری از سازمان بازرسی وتعزیرات حکومتی داشته باشیم
زینال بندری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
توی این مملکت هر کی بخواد به چیزی یا کسی انتقاد کنه دیواری از دیوار خودروسازان مظلوم کوتاهتر نمی بینه ما مشکل دارو نداریم؟ما مشکل روغن پالم نداریم؟مشکل ازدواج و کاهش نفوس حل شد؟ماهواره نابودمان نکرد؟خطر داعش حل شد؟ بسه دیگه!!بد کاری کردن خودرو سازان عزیز همین پرایدی که توی آمریکا با قیمت 65میلیون تومان واسش سر و دست میشکنن دارن به مردم میدن 25 میلیون تومان شما با نظام مشکل دارین خودروسازان بهانه است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
عزیزم آخه مغازه های کوچک چی داران که بدهندکه کارشون نداشته باشند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
نمایندگان حساسیت به پراید پیدا کردند که هرگز سوار نمیشوند. فاجعه بازار سهام چرا فراموش کردند چرا تیم اقتصادی دولت را استیضاح نمیکنند. اگر نماینده واقعی و دغدغه مردم دارند.
وثوقي نسب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
بايد مديران خودرو ساز و مسوولين مربوط و رئيس شوراي رقابت توسط مجلس به قوه قضاييه معرفي شوند تا به اتهام خيانت به صنعت كشور و عقب نگه داشتنن آن و استفاده نامشروع از پول محصولات و اخذ هزينه هايي بي مربوط براي فعاليت هاي اقتصادي از مردم و قتل هم وطنان مسلمان و اهل كتاب به خاطر توليد محصولات بي كيفيت و سوء استفاده از انحصار خودرو تحت محاكمه قرار گيرند
وزير صنعت نيز استيضاح گردد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
تابناک عزیز: قطعاً سازمان بازرسی به خودرو سازی نظارت دارد- اما اینکه خودرو سازان در گرانی خودرو سود می برند کار صحیحی نیست. شرکتهای خودرو سازی تقریبا دولتی هستند و به دلیل تحریمها و بعضی مسائل مجبور به گرانی محصولات شده اند کاش هیچ محصولی مثل شیر- گوشت- لوازم خانگی- مسکن و ... گران نمیشد.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت
آخرین اخبار