چرا اوباما وادار به دخالت نظامی در حوادث عراق شد؟

مسأله مهم اینکه اکنون آمریکایی‌های حاضر در عراق، مستقیم با پیشروی‌های داعش در خطر افتاده‌اند. حدود ۱۵۰ مستشار نظامی و چندین دیپلمات آمریکایی در اربیل هستند. کار‌شناسان امریکایی می‌گویند، گزینه دیگری برای آمریکایی‌ها نمانده است. تکفیری‌ها از نظر نظامی بسیار توانا‌تر از چیزی هستند که منابع اطلاعاتی غربی برآورد می‌کردند. عراق در مرحله‌ای است که تلفات انسانی در آن می تواند به آسانی از سوریه هم فرا‌تر برود.
کد خبر: ۴۲۳۸۱۵
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۳ 08 August 2014
|
48683 بازدید
|
سرانجام اوباما هم وادار به دخالت نظامی در عراق شدسرانجام جریان سریع رخدادهای عراق دولت، آمریکا را وادار کرد که تغییراتی در سیاست خود در قبال این کشور اعمال کند. اوباما که در هفته‌های اخیر همواره تأکید می‌کرد حوادث عراق، مشکل عراق است و عراقی‌ها خود باید آن را حل کنند، سرانجام از روز پنجشنبه، دستور دخالت نظامی در قالب حملات هوایی در این کشور را صادر کرد. چرا چهارمین رئیس‌جمهور متوالی آمریکا به مرحله صدور دستور حمله نظامی در عراق رسید؟

به گزارش «تابناک»، نشریه آمریکایی بیزینس اینسایدر در پاسخ به این پرسش، یادآور شد، وعده پایان حضور نظامی امریکا در عراق از جمله دلایل رسیدن وی به ریاست جمهوری بوده و هنوز هم پافشاری دارد که به عنوان فرمانده اصلی نیروهای نظامی آمریکا، اجازه نخواهد داد که ارتش این کشور به جنگی دیگر در عراق کشیده شود. به ادعای وی، هرچند آمریکا از مقابله عراقی‌ها با تروریست‌ها پشتیبانی می‌کند، قرار نیست نیروهای رزمی آمریکا به عراق برگردند.

در دو ماه گذشته، اوباما حتی استفاده از نیروی هوایی آمریکا در مقابله با تروریست‌های تکفیری در عراق را نپذیرفت، ولی سرانجام شرایطی پیش آمد که اوباما بار دیگر دستور اقدامات نظامی در عراق را صادر کرد.

در حالی که اظهارات مقامات پنتاگون از آغاز حملات هوایی آمریکا به توپخانه داعش خبر می‌دهد که درگیر نبرد با کردهای مدافع اربیل پایتخت اقلیم خودگردان بوده‌اند، بیزینس اینسایدر، وخیم شدن اوضاع نبردهای عراق را اصلی ترین دلیل شروع دخالت آمریکا در عراق می‌داند. نیروهای داعش حرکت سریعی به سوی اربیل، مرکز حکومت اقلیم کردستان را شروع کرده‌اند. همزمان آن‌ها جان صد‌ها هزار تن از مردم اقلیت ایزدی را در منطقه سنجار به خطر انداخته‌اند و حتی رئیس‌جمهور آمریکا از احتمال بروز «نسل‌کشی» در این منطقه خبر داده‌اند.

مسأله مهم اینکه اکنون آمریکایی‌های حاضر در عراق، مستقیم با پیشروی‌های داعش در خطر افتاده‌اند. حدود ۱۵۰ مستشار نظامی و چندین دیپلمات آمریکایی در اربیل هستند. کار‌شناسان امریکایی می‌گویند، گزینه دیگری برای آمریکایی‌ها نمانده است. تکفیری‌ها از نظر نظامی بسیار توانا‌تر از چیزی هستند که منابع اطلاعاتی غربی برآورد می‌کردند. عراق در مرحله‌ای است که تلفات انسانی در آن می تواند به آسانی از سوریه هم فرا‌تر برود.

مقامات اطلاعاتی آمریکایی مدعی هستند که پیشروی‌های اخیر داعش، چهره تحولات عراق را تغییر داده و اوباما وادار به تغییر رفتار شده است. به بیان دقیق‌تر، حوادث این هفته، اربیل و آمریکایی‌های مستقر در آن را به خطر انداخته است.

شامگاه شنبه، داعس تهاجمی را در گستره‌ای چند صد کیلومتری در شمال عراق آغاز کرد که کارشناسان آن را سریع، موثر و با مهارت نظامی چشمگیر دانسته‌اند. این تحرک نظامی اگر چه به همراهی بی‌سابقه ارتش عراق و پیشمرگه‌های کرد منجر شد ولی در شامگاه چهارشنبه، داعش این بار حرکت به سوی اربیل را آغار کرد.

در همین حال محمد صالح خبرنگار مستقر در اربیل در مطلبی برای ال‌مانیتور به بیان جزئیات بیشتری از شرایط منطقه در روزهای اخیر پرداخته است. به عقیده وی، سرانجام داعش و اقلیم کردستان در مرحله جنگ تمام عیار قرار گرفته‌اند. اکنون پیشمرگه‌ها در جبهه‌ای به طول 1050 کیلومتر از مرز سوریه تا مرزهای ایران با داعش درگیرند.

داعش اکنون در گور و مخمور در پنجاه کیلومتری اربیل قرار دارد. مقامات کرد پذیرفته‌اند که داعش روستاهایی را در این منطقه تصرف کرده است ولی مدعی هستند که مرکز گور همچنان در دست کردها است و پیشمرگه‌ها در بازپس‌گیری بعضی روستاها موفق بوده‌اند.

اخبار مربوط به پیشروی‌های داعش باعث رعب و وحشت در اربیل شده است. موج فراری‌ها از گور و مخمور به نگرانی‌ها افزوده است. عده‌ای به کوه‌های شرقی شهر رفته‌اند و صف‌های طولانی در پمپ‌های بنزین‌ شکل گرفته است. در مقابل، عده‌ای به خیابان‌ها آمده‌اند تا مانع از بین رفتن روحیه مردم شوند و بعضی از نیروهای داوطلب و به خصوص مردان گور و مخمور به جبهه‌های درگیری رفته‌اند. بعضی مقامات کرد نیز به این مناطق رفته‌اند تا مانع گسترش ترس شوند.

از سوی دیگر عملکرد پیشمرگه‌ها در جریان سقوط آن به دست داعش، سوالات زیادی را در باره چرایی ترک منطقه توسط آنها به میان اورده است. الیاس باباشیخ از چهره‌های مهم ایزدی‌ها نیروهای اقلیم کردستان را به ترک منطقه و انداختن مردم به چنگ داعش متهم کرده است، این در حالی است که پیشمرگه‌ها از مقاومت طولانی در ماه‌های اخیر در مقابل داعش در این منطقه خبر می‌دهند و اظهار می‌دارند که داعشی‌ها سلاح‌های پیشرفته‌تری در اختیار دارند.

گفته می‌شود که نیروهای وابسته به کردهای سوریه نیز در درگیر‌ها در سینجار و ربیعه شرکت کرده‌اند اگر چه بر سر میزان و اهمیت این دخالت میان کردهای سوریه و پیشمرگه‌ها اختلاف وجود دارد.


تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۹۲
انتشار یافته: ۲۰
پسر پارسی0
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
اوباما از اولم از خداش بود که به عنوان قهرمان شناخته بشه ولی چون مردم امریکا از جنگ خسته شدن وارد شدن به جنگ باعث میشه که ضداوباما رفتار کنن ولی چون بزرگترین شهر مسیحی نشین عراق رو داعشی ها گرفتن الان اگه اوباما سکوت کنه اونوقت هست که دوباره بهش بدبین میشن
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
ایران باید حضورش رو در عراق گسترش بده تا همزمان با مهار کفار داعش و نجات جان انسانهای بی گناه بتونه نقش خودش رو در مهار نقشه های پلید آل سعود وهابی برجسته تر کنه و خیالپردازی های کفار عربستانی رو نقش بر آب کنه ، بهترین گزینه ساپورت نیروی هوایی هست در ضمن جایی برای آزمایش و تست پهبادهای ایران هست تا نواقصش مشحص و برطرف بشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۸
با توجه به منفی هاالی ماشالله در ایران غرب زده وغرب پرست وجود دارد کی مردم ما پی به ماهیت پلید امریکا می برند فیلم های امریکایی کار خودشا کرده ومردم را فریب داده است در خون وپوست ما کرده اند که امریکا مهد خوبی علم وتکنولوزی وسعادت است وبعضی ها چشم بسته ان را قبول کرده اند
محمد تبریز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
امریکا اگر راست میگوید مستشارانشرا فرا خواند لتانیهو مزدور امریکا ست داعش هم همانطور حالا که ارتش عراق در حال پاکسازی است باداعش همدست شود خلاصه مسئله اینست برای زاده نامشروع جای پائی باز کند در سوریه وغزه نتوانست حالا عراق علی لعنت اله علی القوم الضالمین
محمد
|
Germany
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
گزارش ها نشون میده که آمریکا به داعش حمله کرد!
در اصل فضای سیاسی ایجاد شده علیه اسرائیل را آرامتر کند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
خداوند عفونت همه متحجرین و خردستیزان را از دامن بشریت و مردم خاورمیانه پاک کناد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
داعش مانع از این شده که آمریکا اشغال عراق را موفقیت آمیز جلوه دهد.عراق باید قدرت ملی خودش را بازیابد امیدوارم که داعش نتونه در عراق موفق باشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
امریکا و غرب الان باید بدانند که عربستان مصر کشورهای عربی خلیج فارس و اردن و ترکیه چه اطلاعات دروغی درباره داعش به آنان داده اند و آنها را انقلابیون سنی می نامیده اند که بر ضد شیعه می جنگند نه یه گروه خوارجی و تکفیری
صداقت ایران و شیعیان باید برای آنها اشکار شده باشد.
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
حکایت ملا نصرالدین وخرش راه همه شنیده ایم که سوار شدن خر را همه جوره امتحان کرد (خودش -پسرش -خود وپسرش -هیچکدام) و در همه موارد مورد طعن دیگران قرار گرفت حال حکایت آمریکا نیز چنین است . اگر زود حمله کند یا دیر حمله کند یا حمله نکند در هرصورت مورد سرزنش ما ایرانیان قرار خواهد گرفت ! در پایان به سروده شاعر سترگ ایران زمین باید اشاره کرد که :بزرگی سراسر به گفتار نیست - دو صد گفته چون نیم کردارنیست
چوبین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
بهرحال دیر یا زود دستش درد نکنه
محمد120
|
United States
|
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
والا اصلا معلوم نيست چه خبره وكي به كيه؟بسه ديگه كشتار!!!!
علی
|
Germany
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۷
امریکا می تواند جلوی پیشروی داعش را بگیرد..
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت