بازدید 26355
فرید زکریا در مصاحبه‌ای گفت؛

بگذارید دشمنان ما در عراق همدیگر را بکشند!

در بیش از دو هفته اخیر و به دنبال تهاجم عناصر تروریستی تکفیری‌ ـ بعثی به برخی مناطق عراق، بحث‌های فراوانی درباره جنبه‌های داخلی و خارجی بحران عراق درگرفته که یکی از مهمترین آنها، ‌رویکرد آمریکا در قبال این موضوع است. در این زمینه، یک تحلیلگر سرشناس آمریکایی مباحثی ‌مطرح کرده که می‌تواند به خوبی بیانگر ماهیت واقعی اهداف آمریکا در عراق و کل منطقه باشد.
کد خبر: ۴۱۱۱۷۱
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵ 26 June 2014
تحلیلگر آمریکایی: کشتار مردم در عراق چیز بدی نیست!در بیش از دو هفته اخیر و به دنبال تهاجم عناصر تروریستی تکفیری ـ بعثی به برخی مناطق عراق، بحث‌های فراوانی درباره جنبه‌های داخلی و خارجی بحران عراق درگرفته که یکی از مهمترین این بحث‌ها، به رویکرد آمریکا در قبال این موضوع اختصاص دارد. در همین زمینه، یک تحلیلگر سرشناس آمریکایی مباحثی را مطرح کرده که می‌تواند به خوبی بیانگر ماهیت واقعی اهداف آمریکا در عراق و کل منطقه باشد.

به گزارش «تابناک»، در حالی که با وجود گذشت بیش از دو هفته از آغاز بحران امنیتی در عراق، درگیری‌ها در این کشور میان تروریست‌ها و نیروهای دولتی ـ مردمی ادامه دارد، دولت آمریکا با وجود موضع‌گیری‌های گوناگون، تاکنون از هر گونه اقدامی برای مقابله با تروریست‌ها خودداری کرده است. سخنانی که فرید زکریا، تحلیلگر شناخته ‌آمریکایی بیان کرده، روشنگر دلایل این انفعال آمریکاست.

‌زکریا، تحلیلگر شبکه خبری «سی‌ان‌ان» که از حامیان فکری دولت اوباما نیز هست، به تازگی در ‌مصاحبه با همین شبکه خبری، دیدگاه‌های خود درباره وضعیت جاری در عراق و رویکرد آمریکا در در قبال این کشور را ‌بررسی کرده است.

در این میان، در حالی که مقامات آمریکایی تاکنون بارها مدعی شده‌اند گروه‌های تروریستی خطری برای کل منطقه و همچنین منافع آمریکا محسوب شده و مقابله با آن‌ها ضروری است، زکریا تفکر راهبردی پشت پرده آمریکایی‌ها را آشکار کرده و می‌گوید: کشتارها در عراق چیز بدی نیست، زیرا سرانجام منافع آمریکا از طریق آن تأمین خواهد شد.

وی در بخشی از سخنان خود، با اشاره به درگیری‌های تروریست‌ها با دولت و مردم عراق، مخالفت آمریکا با دولت عراق را مبنای تحلیل خود قرار داده و می‌گوید: «ببینید، اگر از جنبه سیاست واقع‌گرایانه به این امر نگاه کنیم، می‌توان گفت‌ که شمار بسیاری «افراد بد» یکدیگر را می‌کشند و این موضوع برای ایالات متحده چندان بد نیست».

وی می‌افزاید: «برای نمونه، حزب الله (یک گروه تروریستی که ما واقعاً علاقه‌ای به آن نداریم) مشغول حمایت از دولت سوریه است و شاید حتی به دولت عراق هم کمک کند. سپاه پاسداران ایران هم آنجاست. هم‌اکنون همه این نیروها، از انجام کارهای بدی که ما نگران آن هستیم، فاصله گرفته‌اند، زیرا مشغول کمک به دوستان خود هستند... بگذارید پیش از اینکه وارد شویم، بخشی از موضوع خودش حل و فصل شود...».
 
زکریا در ادامه به ضرورت کنترل منطقه از سوی آمریکا اشاره کرده و می‌گوید: «اگر ما 600 هزار نیرو داشته باشیم و نظم را برقرار کنیم، شاید بتوانیم ساختار منطقه را بازسازی کنیم، ولی در غیر این صورت، بگذارید برای مدتی فقط نظاره‌گر باشیم».

این سخنان زکریا، در حقیقت بیان صریح راهبردی است که اکنون ‌دولت آمریکا ‌در قبال عراق در پیش گرفته و سیاست خود را بر مبنای آن قرار داده است. در حقیقت، این استدلال به خوبی بیانگر این است که چرا آمریکا بر خلاف موضع‌گیری‌های مختلف، تاکنون از ورود به بحران عراق و مقابله با تروریست‌ها خودداری کرده است.

گفتنی است، هفته گذشته و در اوج درگیری‌ها در عراق، خبر رسید که آمریکا مقابله خود با تروریست‌ها را به کناره‌گیری نوری مالکی، نخست وزیر منتخب عراق از قدرت منوط کرده است؛ شرطی که البته ‌دولت عراق آن را نپذیرفت؛ بنابراین، به نظر می‌رسد اکنون دولت آمریکا می‌خواهد با در پیش گرفتن صبر و انتظار، شاهد درگیری دو طرف در عراق باشد تا به زعم خود، هر دو دشمن این دولت تضعیف شده و راه برای تأمین منافع واشنگتن باز شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲۳
انتشار یافته: ۱۵
هدف انگلستان و روسیه هم همین هست. اصلا اینها رو از هم جدا نکنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
یکی نیست به این زکریا بگه آخه تو که مقاله روزنامه نگارای دیگه رو کپی پیست میکنی به اسم خودت توی تایم و سی ان ان منتشر میکنی، دیگه نمیخواد واسه ما تحلیل کنی.
شیطان بزرگ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
اصلا حقوق بشر برای آمریکا معنی دارد؟
عاقل باشیم دارد؟
دوباره می پرسم دارد؟
واقعا بی شرم ترین دولت تاریخ بشریت آمریکاست.دولتی که چند هزار بمب اتم دارد و در حال توسعه این سلاح هاست و ضمنا تنها استفاده کننده از این نوع سلاح ها است.الان دارد با بر سر داشتن سانتریفیوژ مذاکره می کنند چون آن را برای حقوق بشر مضر می داند و از این طریق (استفاده صلح آمیزما) امنیت جهان (به قول کیهان بخوانبد اسرائیل ) به خطر می افتد!
باور کنید که منطق واقعی اوباما و یا مک کین هم همین است. تجزیه و کشتار مسلمانان به هر طریقی.برایم سوال است که اینها وضع مصر-سودان-فلسطین-لبنان-سوریه -عراق -یمن و... را نمی بینند.اطمینان دارم همینکه امارات و قطر و عربستان نیز از نوکری خودشان دست بکشند سرنوشت شان سرنوشت سایر ملل عرب است.به نظرم اعراب از فقز راهبرد و فکر رنج می بردند.دید که چگونه بزرگترین ملت عرب انقلابی علیه فرعون کرد و یک فرعون دیگر بنام السیسی را جایگزین کردند.اینها آبروی حضرت محمد را برده اند شرم بر داعش و امثالهم .شرم بر گروهی که به دنبال نوامیس مسلمین اند و جهادجنسی !!! را رقم زده اند اما محاصره کرانه باختری توسط اسرائیل را نمی بینند.
در تمام زمینه های اقتصادی و سیاسی و علمی و حتی شارلاتانیسم امریکا نخبه های جهان را برای خدمات رسانی جامعه خود دور هم جمع کرده و از هر راهی که صلاح بداند دنبال منافع خودش است.
ساده لوحیست اگر فکر کنیم قشون کشی ها و ایجاد اینهمه پایگاه نظامی در اقصا نقاط دنیا برای حفظ منافع دیگران انجام میشود و طبیعتا این سیاست با جدیت بیشری در خاورمیانه برای تضعیف کشورهایی که به نوعی با اسرائیل زاویه دارند دنبال میشود.
باید تمام مسلمین چه شیعه وسنی با وحدت و همدلی مانع از نقشه شوم آمریکا و انگلیس شوند و این مزدوران تکفیری را که باعث لکه دار شدن نام اسلام شده اند را به سزای عمل خود برسانند
اینها دیگر چه آدمهایی هستند می بینند کلی انسان بی گناه هم در این درگیریها کشته می شوند باز هم از این حرفها می زنند . این ذات واقعی دولتهای غربی است ولی نمی دانم چرا برخی در ایران هنوز آنها را انسانهایی متمدن می دانند و سنگ آنها را به سینه می زنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
هرچند از دست برخی گروههای فلسطینی سر مسئله سوریه دلخور هستم ولی همین موضوع مفقود شدن 3 نوجوان اسرائیلی رو ببینید . در ازاش از اون موقع تا کنون چند نفر جوان و بچه رو کشتن و تعداد بیشتری رو زندانی کردن و چند خانه رو ویران. جان انسان ها غیر از خودشون ذره ای ارزش ندارد . البته متاسفانه نقش مخرب و ساده لوحانه برخی کشورهای اسلامی منطقه در افغانستان و پاکستان تا سودان و نیجریه رو نباید نادیده گرفت.
زمان جنگ ایران و عراق هم همین نظر رو داشتن که در جنگ هر دو ضعیف می شوند اما اکنون می بینیم که ایران در نتیجه جنگ قوی و مستقلتر شد! در نتیجه این نوع نگاه آمریکا باز هم در دراز مدت باعث ایجاد دولتهای قوی در عراق و سوریه می شود که با ایران دوستی عمیق و وابستگی شدیدی خواهند داشت که دقیقا مطابق منافع بلند مدت ایران است اما در کوتاه مدت برای ما هزینه دارد.
شغاله دستش به انگور نمی رسیده میگه ترشه نمی خوام . آقای آمریکا اجازه بده شما رو به عراق راه بدن بعدا این حرفها رو بزنید همین الان هم ایران قدرت اول خاورمیانه است. وقتی اختیار حکومتها هم دست ایران افتاد اونوقت می فهمید شکست سیاسی با این همه خرج کردن یعنی چی؟
دخالت آمریکا در عراق یا مهم است ویا نیست .اگر مهم نیست چرا نسبت به آنها وگفته های فلان کس این قدر بها میدهیم .آنقدر بگویند تا... ولی اگر مهم وتاثیر گذار است چرا از راه وروش درست این موضوع را ارائه نمیکنیم؟.واما آنچه مهم است اینکه چرا وچرا واقعا چرا بیش از یک میلیارد مسلمان با این همه علما وفضلا ودانشمندان قادر نیستیم مشکل کوچکی از مشکلات خود را حل کنیم ونا چاریم همه فکر و وقت خود را معطوف به تصمیمات آمریکا کنیم وچشم به راه کارهای آنها بدوزیم .راستی چرا؟؟
آمریکا دربحبوحه جنگ ایران وعراق یعنی سالهای ۶۴ تا ۶۷ همین سیاست وتزُ عدم غالب ومغلوبُ را دنبال کرد زیرا تلفات آن متوجه ایران وعراق وکشته شدن شیعیان بود درجنگ داخلی سوریه نیزهمین سیاست را درپیش گرفت وقطعا درعراق نیزهمین رویه را درپیش خواهد گرفت زیرا ازقدیم گفته اند ُ زهرطرف کشته شود به سود اسلام است البته اسلام آمریکایی ؟!ُ
از روز اول معلوم بود برای ما نقشه دارند، می گفتند از نقش سازنده ایران در عراق حمایت می کنیم ... متاسفانه ما هم تو بوق و سرنا کردیم که ما به عراق همه نوع کمک می کنیم و تقریبا خود را جزی از جنگ کرده ایم ... عراق کشوری است که تا الان جهت حفظش هزاران میلیارد دلار هزینه بر داشته است از زمان ملک فیصل، نه ملک نه صدام و نه آمریکا با هزینه 3500 میلیارد دلاری نتوانست در آنجا ثبات ایجاد کنند ... الان می خواهند هزینه یک جنگ طولانی و هزینه بر با رنگ و بوی مذهبی و قومی هم پول ما و سرمایه ما را هدر دهند و هم نیروهای مسلح و قدرتمند ما را مستهلک کنند ... انشالله هر چه زودتر از این خواب غفلت بیدار شیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
منطورت اینه که بشینیم تماشا کنیم تا ی عده زامبی چندوقت دیگه پشت درخونمون باشن؟
خیلی خوب قبول امریکا و انگلیس و روس شیاطین هستند و می خواهند مسلمانان و اقوام خاورمیانه همدیگر را بدرند و خانه خراب کنن این درست شکی هم نداره ولی شما را بخدا خود مسلمانان واقوام خاورمیانه خودشان با هم سر سازش دارند ؟ حاضرند حق و حقوق همدیگر را محترم بدارند ؟ بخشی از کل درگیریهای خاورمیانه ناشی از تفکر حذفی وعدم توجه به برابری و ازادی و نبود ساختارهای سیاسی مناسب برای صلح پایدار است . باید برویم تحقیق کنیم چرا دیگر کاتولیک و پروتستان و با خدا و بی خدایان در اروپا و امریکا با هم نمی جنگند؟ چرا دیگر المانی و فرانسوی و انگلیسی با هم نمی جنگند ؟ بیایید چند تا شیطان صفت از خاورمیانه ببریم اروپا به نظر شما موفق میشویم انها را به جان هم بیندازیم ؟
برچسب منتخب
# انتخابات # مسعود پزشکیان # مصطفی پورمحمدی # سعید جلیلی # علیرضا زاکانی # امیرحسین قاضی زاده هاشمی # محمدباقر قالیباف # انتخابات ریاست جمهوری