بازدید 8271

سردرگمی بیماران در مطب پزشکان

تاخیرهای تقریبا طولانی مدت در اعلام تعرفه های خدمات درمانی، باعث شده تا دو سه ماه ابتدایی سال جدید، شاهد سردرگمی بیماران در هنگام مراجعه به مطب ها، آزمایشگاهها، کلینیک ها و... باشیم. این در حالی است که وزیر بهداشت روز گذشته عنوان داشته که تعرفه های سال 93 بزودی اعلام خواهند شد.
کد خبر: ۴۰۰۹۳۱
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۰ 17 May 2014
تاخیرهای تقریبا طولانی مدت در اعلام تعرفه های خدمات درمانی، باعث شده تا دو سه ماه ابتدایی سال جدید، شاهد سردرگمی بیماران در هنگام مراجعه به مطب ها، آزمایشگاهها، کلینیک ها و... باشیم. این در حالی است که وزیر بهداشت روز گذشته عنوان داشته که تعرفه های سال 93 بزودی اعلام خواهند شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سال جدید که از راه می رسد قیمتها به یکباره تغییر می کنند و این تنها شامل اقلام خوراکی و... نیست بلکه این تغییر نرخها را در مراجعات به مراکز درمانی، کلینیک ها، مطب ها، آزمایشگاهها و مراکز رادیولوژی و... شاهد هستیم.

تاخیرهای چند ماهه در اعلام تعرفه ها

بر اساس عرف معمول، تعیین تعرفه های جدید خدمات درمانی در بخشهای دولتی و خصوصی، همواره با تاخیر دو سه ماهه و حتی 4 ماهه نیز همراه بوده است و همین مسئله تاثیر زیادی در افزایش نرخ خدمات پزشکی و درمانی دارد. بطوریکه وقتی به یک مطب پزشک عمومی در پایین شهر مراجعه می کنی، نرخ ویزیت آن پزشک با پزشک عمومی که در مرکز شهر و یا شمال شهر مطب دارد، فرق می کند.

در حال حاضر نرخ ویزیت پزشک عمومی بین 5 تا 8 هزار تومان و بعضا برخی از مطب ها تا 12 هزار تومان حق ویزیت پزشک عمومی می گیرند. همین وضعیت نیز برای سایر رشته های پزشکی، به خصوص متخصصان داخلی، فوق تخصص و... نیز وجود دارد. بطوریکه نرخ ویزیت یک متخصص داخلی در یک مطب 20 هزار تومان و در مطب دیگر 17 هزار تومان و جای دیگری همان متخصص داخلی، 25 هزار تومان می گیرد. در حالی که هر سه آنها، متخصص داخلی هستند اما با این تفاوت که مطب آنها در سه نقطه مختلف شهر قرار دارد و بر اساس نیاز منطقه و مراجعات افراد از اقشار مختلف، این نرخ ویزیت ها تعیین می شود.

نرخ ویزیت ها از 83 تا 92

این در حالی است که نرخ ویزیت پزشکان عمومی در بخش دولتی در سال 1383، هزار و صد تومان بوده است که در سال‌جاری به 5500 رسیده است. همچنین ویزیت پزشکان عمومی در بخش خصوصی در سال 1383، هزار و 440 تومان بوده است که امسال به 11 هزار و 500 تومان رسیده است. افزایش 400 تا 700 درصدی تعرفه‌های درمانی پزشکان عمومی از سال 83 تا امروز در حالی است که میزان افزایش تعرفه‌های پزشکان متخصص، فوق متخصص و روانپزشکان نیز با افزایش بسیار زیادی همراه بوده است. بطوریکه تعرفه‌های پزشکان متخصص در بخش دولتی از سال 83 تا امروز 300 درصد و در بخش خصوصی 457‌ درصد، تعرفه پزشکان فوق‌ تخصص در بخش دولتی از سال 83 تا امروز 280 درصد و در بخش خصوصی 601‌ درصد و همچنین تعرفه روانپزشکان در بخش دولتی از سال 83 تا امروز در بخش دولتی 436‌ درصد و در بخش خصوصی 691‌ درصد افزایش داشته است. در مجموع تعرفه پزشکان عمومی در بخش دولتی و خصوصی از سال 83 تا 92، 550‌ درصد، متخصص 757 درصد، فوق تخصص 881‌ درصد و روانپزشکان 1126درصد افزایش یافته است.

واکنش وزیر بهداشت به تعرفه های خصوصی

دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در پاسخ به این سئوال که وضعیت تعرفه های خدمات درمانی در سال 93 چگونه خواهد بود، عنوان داشته که حمایت بیمه ها در افزایش تعرفه‌ های دولتی قابل توجه است. بطوریکه حمایت بیمه‌ ها در این بخش 44 درصد افزایش یافته است.

وی در خصوص رشد تعرفه‌ های بخش خصوصی نیز عنوان داشته که با توجه به لجام‌گسیختگی تعرفه‌ها در این بخش، انتظار آن بود که عقب‌ماندگی‌ها در این زمینه طی 4 سال اصلاح شود. بر اساس توافقی که با شاغلان بخش خصوصی داریم مقرر شده که طی دو سه سال آینده در این بخش نیز به تعرفه‌های واقعی برسیم اما تعرفه‌های امسال بخش خصوصی به طور متوسط حدود 25 درصد با سال گذشته تفاوت دارد که این رقم، منطقی است و انتظار آن است همکاران در بخش خصوصی رعایت شرایط موجود را داشته باشند.

وزیر بهداشت به این موضوع نیز اشاره کرده است که با توجه به همراهی هیئت وزیران در تصویب تعرفه‌ های درمانی سال 93، انتظار می رود جامعه پزشکی نیز این تعرفه‌ها را رعایت کنند.

شاید این تاکید وزیر بهداشت برای رفع ابهام از نحوه نظارتها بر نرخهایی باشد که رسما اعلام می شود اما به طور غیر رسمی، اعمال نمی شود و همین مسئله باعث می شود که شاهد آشفته بازار سلامت باشیم و مردم نیز هرگز برای چند هزار تومان حق ویزیت بیشتر، انگیزه ای برای شکایت به مراجع رسمی را ندارند و تنها به گلایه از وضعیت موجود بسنده می کنند. این در حالی است که سازمان نظام پزشکی نیز، تا زمانی که شکایتی از پزشکان نشود، برخوردی با تخلفات صورت نمی دهد.

سردرگمی بیماران از چند نرخی بودن ویزیت ها

در مراجعه به یکی از مطب های خصوصی، ویزیت 45 هزار تومانی خانم روانپزشک، مرا شگفت زده کرد!! با خودم گفتم اگر تنها 10 مراجعه در روز داشته باشد، روزانه 450 هزار تومان درآمد خواهد داشت که این رقم برای یک ماه حداقل 15 میلیون تومان خواهد بود. این در حالی بود که در یکی از محلات جنوبی شهر، همان روانپزشک ، وقتی ویزیت 25 هزار تومانی از بیماران خود طلب می کند، با اعتراض و گلایه آنها مواجه می شود.

مواجهه مردم و بیماران با چنین نرخهای متفاوتی در مطب پزشکان و کلینیک ها، باعث شده تا آنها دچار نوعی سردرگمی شوند، بطوریکه به این موضوع شک کنند که پزشکان هم رده با یکدیگر تفاوت داشته و هر کسی ویزیت بیشتری می گیرد، تشخیص بهتری دارد و... در حالی که واقعیت امر اینگونه نبوده و این نرخ ویزیت ها تنها بر اساس شرایط مکانی و سلیقه پزشکان مربوطه تعیین می شوند.

آنچه مسلم است، اگر تعرفه های خدمات درمانی در بخشهای دولتی و خصوصی، تا قبل از آغاز سال جدید تعیین و در آغازین روزهای سال جدید اعلام شوند، قطعا کمتر شاهد چنین نابسامانی هایی در بازار سلامت خواهیم بود. این در حالی است که پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص، به همراه تعرفه های آزمایشگاهی و رادیولوژی، بیشترین مراجعات را دارند و می بایست، نظارت بر تعرفه های این پزشکان نیز دوچندان شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۳
انتشار یافته: ۱۲
جناب وزیر، جامعه پزشکی نه! پزشکان رعایت کنند جون بیقه که حقوق دولتی می گیرند.
من درمانگاه رفتم دکتر عمومی 5500تومان گرفت
دکتری که تو این مملکت درس خونده و کرسی دانشگاه را اشغال کرده و از همین مردم است و سواد داره چرا اینکار را انجام میده
ویزیت از 10 سال پیش تا الان از 1100 تومن شده 5500 تومن، افزایش بسیار زیاد حساب میشه؟!!! :))))) آقای نویسنده تا حالا آرایشگاه رفته؟ واسه خونه خرید کرده؟!!! در جریان افزایش قیمتا هست؟!
با سلام
آقای دکتر هاشمی اعلام نرخ ویزیت پزشکان در بخش خصوصی چقدر زمان می بره ؟! قراره چه اتفاقی بیوفته که دیر اعلام می شود؟! ضمناً من مدیر 2 تا درمانگاه خصوصی در اصفهان هستم ، به غیر از پزشکان خیلی مشهور میانگین درآمد پزشکان از ویزیت متوسط بین 2 تا 10 میلیونه ! یعنی یه پزشک متخصص خیلی زرنگ باشه می تونه در 40 سالگی یه آپارتمان 120 متری تو محله های متوسط بخره! چند ساله دوره درآمد زیاد کسب کردن از ویزیت به سر اومده!
نویسنده گرانقدر و اقتصاد دان!
احتراما جمع زدن نرخ ۲۸۰٪ افزایش تعرفه دولتی پزشکان فوق تخصص و 600% خصوصی صحیح نیست. در ضمن شاخص کل سال ۹۲برابر 186.6 و شاخص کل سال ۸۳ برابر با ۳۶ بوده است. یعنی تورم تا سال ۹۲ 518٪ افزایش داشته، یعنی ویزیت فوق تخصص دولتی (اگر با ویزیت فرد دیگری در بخش خصوصی جمع نگردد!!) حدودا نصف شده است.البته اگر بانک مرکزی را معیار بدانید. تابناک٬ طبق قانون موظف مطبوعات لطفا چاپ کنید.
روزی 450 هزار تومان را در چند ضرب کردید که به عدد ماهیانه 15میلیون تومان رسیدید؟علاوه بر 5 شنبه و جمعه ها ماه را چند روزه حساب کردید؟
یادت نره که اجاره مطب در شمال تهران چند برابر جنوب تهران است. در ضمن اینطور هم که می گی نیست و پزشکان حواسشون سرجاست. اونی که 25000 تومان می گیره مطمئنا وقت کمتری هم برای بیمار میذاره. مسئله پزشکی بسیار پیچیده است.
مبارک است افزایش 100 درصدی نرخ خدمات در بخش دولتی
ازسال 83 تا کنون اکثر چیزها بیش از ده برابر (هزار درصد) افزایش داشته اونوقت به قول شما تعرفه ها سیصد تا ششصد درصد بالا رفته
در ضمن مگر پزشک سی روز در ماه کار میکنه که شما حقوق 15 میلیونی را براش حساب کردید
اکثر پزشکان متخصص پنجشنبه و جمعه تعطیلند
چرا کسی به تعرفه های دندانپزشکی گیر نمیده؟ فقط گیر دادین به تعرفه پزشکا؟!! تعرفه دندونپزشکی که سرسام آورتره، سختی کار هم ندارن و نه کشیک میدن
چرا فقط درصد افزایش ویزیت پزشکان رو از سال 83 تا 92 می نویسید؟!!!اینطور قیاس کردن مغرضانه هست.بیاید بقیه خدمات،دریافتی مهندسان،وکلا،نرخ زمین و مسکن،دلار،طلا...رو از سال 83 تا 92 مقایسه کنید.
در سال 91 که ناگهان دلار از 1200تا 4000 تومان بالا رفت و قیمت همه چیز2-3 برابر شد تا چند ماه از آغاز سال92 هیچ تغییری در تعرفه ویزیت پزشکان رخ نداد بعد هم که تعرفه ها اعلام شد 25 درصد افزایش ابلاغ شد.
هدفتون از اینجور القائات چیه؟؟
یعنی افزایش ویزیت 5 برابری از 1383
و افزایش نرخ بنزین به عنوان مثال، حدود 10 برابر
...
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها