صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نابینایی دختر 6 ساله بر اثر اشتباه پزشکی!

کد خبر: ۳۷۵۵۹۶
| |
18050 بازدید
|

- شوخان مدرسه مي‌روي؟ نه، پيش‌دبستاني چطور ؟ نه، شوخان تهران رو دوست داري ؟ نه، چرا ؟دوست ندارم ديگه، ديوان‌دره رو دوس دارم، شوخان مي‌خواهي بزرگ شدي چكاره شوي؟ دكتر، چرا دكتر؟ مي‌خوام همه بچه‌ها رو خوب كنم. اين‌ها حرف‌هاي شوخان دختر 6 ساله ديوان دره‌اي است كه چشمانش قرباني يك اشتباه پزشكي شده و از دنياي رنگارنگ كودكي جز تاريكخانه‌اي برايش رنگي باقي نمانده است.

شوخان در زبان كردي يعني دختري شاد و سرمست اما اين دختر كوچك روزهاست كه لبخند بر لبانش نقش نبسته و به جاي بازي وشادي از اين بيمارستان به آن درمانگاه مي‌رود تا شايد بتواند تصويري محو ازدنيا را ببيند.

كمي تامل كنيد فقط 4 سال داشت كه نابينا شد و فقط 4 سال دنيا را ديد. بگذاريد از اينجا شروع كنيم وقتي بعد از گذشت 35 سال از پیروزی پر امید انقلاب اسلامي ايران همچنان بسياري از مردم در مناطق دور افتاده برای دريافت حداقل حقوق اجتماعی خود به خصوص در امر بهداشت با چالش مواجهند، وقتي پزشكان متخصص حاضر به ارائه خدمات در مناطق محروم نيستند و خود راتافته اي جدا بافته از مردم جامعه مي‌بينند، وقتي شرط ورود به يك بيمارستان مجهز پرداخت هزينه درمان در ابتداي امراست، وقتي خطاي پزشكي جان مي‌گيرد اما در جواب، همه اشتباهات به گردن «قسمت» مي‌افتد، يك انسان بيايد و بگويد ما كجاي اين سرزمين پهناور ايستاده‌ايم.

چرا بايد هر روز شاهد تباه شدن زندگي و جان انسان‌هايي باشيم كه به جرم نداري و فقر قرباني مي‌شوند.

«قانون» در گزارش امروز خود داستان كودكي را نقل مي‌كند كه يك اشتباه پزشكي زندگی‌اش را تباه كرده و هيچ‌يك از مسئولان پزشكي تاكنون حتي از اين كودك عذر خواهي هم نكرده‌اند چه رسد به حمايت و كمك براي درمان.

درماني‌ كه درد داد

عباس براخاصي پدر شوخان در توضيح ماجرا به «قانون» گفت: سال 90 شوخان سرماخورد و ما به درمانگاه شهر (ديوان دره) مراجعه كرديم. دكتر پس از معاينه براي وي آمپول پني‌سيلين تجويز كرد. من دارو را از همان داروخانه درمانگاه خريداري كردم و تزريق در همان درمانگاه انجام شد. بعد از چند روز پوست تمام بدن شوخان تاول زد و تمام ناخن‌ها و موي شوخان ريخت. بعد از مدتي وي را برای مداوا به بيمارستان سنندج اعزام كردند و حدود 20 روز بستري شد و مورد معاينات چشم پزشكي قرار گرفت و چشم پزشك به ما گفت كه اين بچه مبتلا به «سندرم استيون جانسون» شده است و پس ازسه ماه از تزريق آمپول شوخان بينايي خود را از دست داد.

پدر شوخان در رابطه با اقدامات پزشكي انجام شده براي نجات دخترش گفت: در بيمارستان فارابي شوخان تحت عمل جراحي پيوند قرنيه قرار گرفت. در حال حاضر دو بار عمل پيوند قرنيه انجام گرفته و هنوز اين كودك فقط به صورت‌هاله‌اي كمرنگ اجسام را مي‌بيند و قدرت تشخيص اجسام را ندارد. ولي بايد از پرسنل و پزشكان بيمارستان فارابي تقدير و تشكر كنم. از نظر هزينه‌ها خيلي به ماكمك كردند و پزشكان همكاري خوبي با ما داشتند.

درهيچ دادسرايي شكايت نكرده‌ام

عباس براخاصي در رابطه با پيگيري‌هاي حقوقي و شكايت از عاملان حادثه، توضيح داد: من در اين رابطه در هيچ دادسرايي شكايت نكرده‌ام. من فكر كردم ممكن است هزينه عمل حدود 4يا5 ميليون باشد كه خودم با افتخار اين مبلغ را مي‌پردازم و نيازي به پيگيري قضايي نيست.

درمان تا 5 سال به طول مي‌انجامد

محمد‌ محمد رضايي، نماينده مردم كردستان در دوره ششم مجلس شوراي اسلامي كه به طور داوطلبانه حاضر به كمك به اين خانواده شده است، نيز در توضيح جزئيات ماجرا به «قانون» گفت: ما هم‌اكنون از بيمارستان فارابي باز مي‌گرديم. در آنجا رئيس بيمارستان پس از مطالعه پرونده پزشكي شوخان گفت درمان تا پنج سال به طول مي‌انجامد و در اين مدت ممكن است نياز باشد جراحي‌هاي زيادي روي چشم كودك انجام گيرد.

همچنين پزشكي كه عمل‌هاي قبلي را انجام داده بود نيز اعتقاد داشت بايد يك عمل پيوند قرنيه ديگر، انجام گيرد كه بعد از تعطيلات نوروز اين عمل روي چشم شوخان انجام مي‌گيرد. ولي در اين زمينه متاسفانه پزشكان اميدواري در مورد بازگشت بينايي چشم شوخان به ما نداده‌اند.

تا كنون كمكي به اين خانواده نشده است

اين نماينده پیشین ادامه داد: ما در حال حاضر براي پيگیري حقوقي اين پرونده در حال تكاپو هستيم. پدر شوخان فقط به فرمانداري و نظام پزشكي و نمايندگان مجلس مراجعه و استمداد كمك كرده است و پس از گذشت يك سال اقدامات فقط در حد بوروكراسي و نامه‌نگاري بوده است و اقدام خاصي صورت نگرفته است و حتي در حد هزينه‌هاي سفر هم به اين خانواده كمك نشده‌است.

محمدرضايي تصريح كرد: در اين رابطه بنده مكاتباتي با وزارت‌بهداشت داشته‌ام كه خوشبختانه ظرف كمتر از 48 ساعت از دفتر وزير بهداشت با ما تماس گرفتند و اعلام كردند پرونده پزشكي شوخان را برايشان بفرستيم.

نبايد فراموش كرد كه اين درمانگاه در مسير شاهراه شمال غرب به جنوب غرب است كه در اين مسير روزانه صدها خانواده تهراني، اصفهاني و ... به بانه سفر مي‌كنند ممكن بود كه اين اتفاق براي كه يك كودك تهراني يا يك شهروند مازندراني بيفتد.

قانون مقصران را مشخص كرده است

حسين احمدي نياز وكيل دادگستري كه به صورت داوطلبانه پيگيري حقوقي اين پرونده را پذيرفته است نيز به «قانون»گفت: در اين قضيه چند بحث وجود دارد:
1- آيا تجويز پزشك درست بوده يا خير؟
2- آيا تزريق آمپول پني‌سيلين (كه بايد با تست همراه باشد) آيا تست صورت گرفته است يا خير؟
3-آيا اين مشكل بر اثر حساسيت به آمپول پني‌سيلين به‌وجود آمده است؟يا شايد اين آمپول تزريق شده چيني و از كيفيت لازم برخوردار نبوده است؟ كه بايد به صورت دقيق بررسي شود.

طبق قانون، دانشگاه علوم پزشكي و پزشك و شخصي كه تزريقات را انجام داده‌است و بيمارستان داراي مسئوليت هستند.

اين حقوقدان ادامه داد: متاسفانه پدر اين كودك تا به حال به علت عدم آگاهي در اين مورد، در محكمه طرح دعوي نكرده است، و فقط به سازمان نظام پزشكي مراجعه كرده كه جواب مثبتي نيز دريافت نكرده است و هزينه‌هايي كه طي اين دوسال‌ اين خانواده متقبل شده‌اند را هيچ سازمان يا ارگاني به آن‌ها پرداخت نكرده است.

استمداد از رئيس‌جمهور

احمدي نياز با استمداد از رئيس‌جمهورمحترم خاطرنشان كرد: دولت تدبيرو اميد بايد به قضيه ورود پيدا كند. رئيس‌جمهور حسب اصل 113و121و127قانون اساسي در برابر تمام اقداماتي كه در كشور از طريق تمام دستگاه‌هاي اجرايي صورت مي‌گيرد داراي مسئوليت كامل است. چرا كودكي كه در حال حاضر بايد مشغول بازي و تفريح باشد درگير بيمارستان و عمل و جراحي باشد؟

اين وكيل ادامه داد: اگرچه تا‌به‌حال دانشگاه علوم پزشكي كردستان حسب اعلام پدر كودك، برخورد مناسبي نداشته و در اين زمينه احساس مسئوليت نكرده و قدمي براي جبران ضرر و زيان و احياي بينايي اين طفل برنداشته‌اند كه البته قانونگذار در قانون مجازات اسلامي به طور كامل مجازات اين عمل را تعيين كرده است. بنده اميدوارم قبل از اينكه طرح دعوي در مورد اين قضيه صورت گيرد رئيس‌جمهور و وزير بهداشت به مسئله رسيدگي كنند.

احمدي نياز بيان كرد: وزارت بهداشت موظف است از تكرار اتفاقات مشابه جلوگيري كند زيرا اين موضوع مي‌تواند جان شهروندان ما را نيز به خطر بيندازد. اگرچه اين موضوع در دولت دهم اتفاق افتاده است ولي پيگيري دولت روحاني، و اتخاذ تدبير در اين زمينه براي ما حائز اهميت است. اين مردم انتظار دارند كرامت انساني آن‌ها، حق و حقوق قانوني آن‌ها رعايت شود .

دانشگاه علوم پزشكي مكلف به جبران خسارت

احمدي نياز در رابطه با ديه اين طفل عنوان كرد: اگر بينايي اين بچه كامل از دست رفته باشد ديه كامل به او تعلق مي‌گيرد. بحث بعدي خسارات، ضرر و زيان ناشي از جرم است مانند هزينه درمان، طول درمان، اين هزينه‌ها به علت پيوند قرنيه كه هزينه‌هاي هنگفتي خواهد داشت، طبق قانون مسئوليت مدني و نظريه فقها و مراجع  بحث هزينه مازاد برديه مطرح مي‌شود كه دانشگاه علوم پزشكي مكلف به جبران خسارت خواهد بود.

جابه‌جايي وزير تاثيري در قصور نهاد ندارد

وي در پايان تاكيد كرد: نقش رسانه‌ها در اين موارد بسيار مهم است اگر رسانه‌ها نبودند حق اين كودك پايمال مي‌شد، رسانه‌ها به دليل اينكه نقش ركن چهارم دموكراسي را ايفا مي‌كنند ( به علت ضعف احزاب) مي‌تواند. كاركرد بهتري داشته باشند. متاسفانه اين مسئله در دوره وزير سابق اتفاق افتاده است ولي جابه‌جايي فرد، تاثيري در قصور نهاد ندارد. طبق قانون اساسي هر يك از وزرا مسئول عواقب و حوادث در حوزه تصدي خود بوده و بايد پاسخگو باشند.

دكتر‌ هاشمي، نگاه‌ها به شماست

اكنون همه نگاه‌ها به دستان وزير بهداشتي است كه جزو بهترين چشم‌پزشكان كشور است. مردي كه در كمتر از يك هفته پس از اطلاع از موضوع دستور رسيدگي به پرونده را داده. اتفاقي نادر كه بايد به فال نيك گرفت و منتظر اقدامت عملي براي بهبود اين دختر خردسال شد تا چونان اسمش زندگي‌اش رنگ شادي به خود بگيرد .

اين پزشك مي‌داند چگونه نور را به تاريكخانه زندگي دختر 6 ساله برگرداند. اگر دكتر‌هاشمي اراده كند مي‌تواند از توان داخلي و خارجي براي كمك به شوخان استفاده كند به‌هر حال نبايد فراموش كرد دليل اين حادثه ضعف عملكرد نظام پزشكي ايران است حتي اگر به ارث رسيده از دولت قبلي باشد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۲
انتشار یافته: ۱۵
محمد از یزد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
خداوکیلی فوری و تا دیر نشده شماره حساب بدید تا جویندگیا عاطفه کمک کنیم و این طفل معصوم دوباره بتونه بیناییش را به دست بیاره.
شاید این دختر بزرگترین دانشمند ایران بشه.
انشاالله
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
لعنت بر سازندگان دارو تقلبی که منافع خود را بر سلامتی مردم ترجیح می دهند.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
اگر گوش گوش من و صدا صدای توست آنچه به جای نرسد است فریاد است ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
برای این دختر 4ساله واقعا متاسفم ولی اشتباه پزشگان همه گیر شده و مناطق محروم و غیر محروم و شهر و روستا نمیشناسدو دریغ از برخوردی جدی با پزشکان خاطی در این خصوص!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
تابناک سندروم استیون جانسون نه قابل پیشبینی است نه قابل پیشگیری، رخداد این سندروم با پنیسیلین بسیار کم است، نابینایی نیز از آن بسیار کمتر . پزشک همانقدر اینجا مقصر است که شما احتمال تصادف حین برگشت از مطب را نیز بحساب پزشک بگذارید. چگونه به پزشک بدبخت بابت یک تزریق ساده تاخته اید.جهت جلوگیری از روماتیسم قلبی سالانه میلیون ها آمپول پنیسیلین در دنیا تزریق میشود.
تست پنیسلین هم نمیتواندآنرا پیشبینی کند.
پاسخ ها
پزشک
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
می شه یکی بگه اینجا ، پزشک چه تقصیری داشته؟؟!! بنده خدا ، پزشک بیچاره رفته منطقه محروم، اون وقت تمام کاسه کوزه ها سر اون شکسته می شه.
یه تجربه خودم دارم. وقتی می رفتم در قسمت محروم تهران خدمت می کردم، هیشکی کار من رو قبول نداشت ولی وقتی در یک درمانگاه معروف در بالای شهر کار می کردم، قضیه کاملا برعکس بود. با این که من همون کار رو می کردم. ملت فکر می کنن اون پزشکی که منطقه محروم هست بی سواده ولی اونی که بالای شهر هستش، خیلی کارش درسته!!!
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
با سلام
بنده پزشک عمومی هستم که اتفاقا دانشگاه کردستان درس خوندم و بیشتر از 4 سال هم در روستاهای کردستان(شویشه،نگل،..)خدمت کردم،باید بگم تیترتون بی انصافیه،سندرم استیون جانسون وخیمترین عارضه حساسیت به داروی پنیسیلین هست،به طوریکه تمام پوست و مخاطات بدن(چشم،دهان،دستگاه گوارش و..)را درگیر میکنه،طبق متون اصلی(text)پزشکی هیچ راهی برای پیشگیری هز این اتفاق وجود نداره،حتی بیماری که به تازگی پنیسیلین تزریق کرده باشه،ممکنه با تزریق بعدی دچار بشه،در مورد تست پنیسیلین هم باید خوب اطلاع رسانی بشه،طبق متون جدید پزشکی تست پنیسیلین هیچ جایگاهی در شناسایی افراد حساس به پنیسیلین ندارد و بیماری که با تزریق پنیسیلین دچار سندرم استیون-جانسون میشود،طبق متون پزشکی با تست پنیسیلین هم دچار این سندرم خواهد شد،بهمین خاطر تست پنیسیلین در متون پزشکی کاملا رد شده،
مورد بعدی که باید حتما ذکر کنم اینه که سندرم استیون-جانسون طبق آمار کتابهای پزشکی مرگ و میر بسیار بالایی در بهترین مراکز دنیا داره وحتما همکاران پزشک تاکید دارند که نجات بدون هیچ عارضه از این بیماری تقریبا محال است.
امیدوارم با این نوشتار بسیار مختصر بتونم گام کوچکی در فرهنگ استفاده از آنتی بیوتیکها هم در مخطبان داشته باشم،جایی که بعضی از بیماران با اصرار از پزشک درخواست می کنند که برای یک سرماخوردگی ساده برای آنها پنیسیلین تجویز کند،که بهیچوجه کار درستی نیست.
ضمنا از تابناک عزیز هم خواهشمندم تیتر این مطلب را تصحیح کند،چون همانطور که عرض کردم سندرم استیون-جانسون هیچ ارتباطی به هیچ قصور پزشکی (حتی تزریق کننده)ندارد و با تست پنیسیلین هم در کسیکه حساسیت دارد،ایجاد می شود.
Reza
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
اشتباهات پزشکی وجود داره و طبق قانون قابل پیگیری هستند. اما این مورد عارضه دارویی محسوب میشه و نه اشتباه. چند وقت پیش هم واسه آزیترومایسین همچین مطلبی رو خوندم. نظر 2 پزشک یا داروساز رو هم میپرسیدین بد نبود.
امیری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
این اشتباهات پزشکی تاکی میخواهد ادامه داشته باشه . یکی ازعوامل شلوغی تهران همینه بسکه توی شهرهای ایران بهداشت ودرمان بدون نظارت عمل میکنه ببینید توبیمارستان کودکان بندرعباس چه خبره . تو بیمارستانهای زاهدان چه خبره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
خدایا من که ننمی تونم کمک مالی یا پزشکی کنم فقط قسمت میدم به حق چشمای خوشگل دختر خودم چشمای این طفل معصوم رو هم شفا بده.
nashenas
|
United States
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
دیواری کوتاهتر از دیوار پزشکان پیدا نکردین.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟