یک متخصص تغذیه میگوید: حبوبات بهترین گروه مواد غذایی جایگزین گوشتها هستند که تقریباً همه ویتاینها و املاح مورد نیاز بدن را در خود دارند اما برخی افراد با خوردن حبوبات نفخ میکنند که آن هم قابل حل است.
به گزارش فارس، شیوا فرجی اظهار داشت: حبوبات از متنوعترین و مغذیترین مواد غذایی طبیعت هستند.
وی تصریح کرد: علاوه بر آنکه حبوبات کمچرب هستند و کلسترول ندارند سرشار از فولات، آهن، پتاسیم، و منیزیم هستند.به عنوان مثال عدسی یا لوبیاگرم میتواند وعده غذایی خوبی به ویژه برای کودکان و سالمندان باشد که مصرف آن باکمی آب لیموترش تازه که حاوی ویتامین C است، جذب آهن موجود در عدسی را دوچندان می کند.
به گفته این متخصص تغذیه حبوبات حاوی چربیهای خوب و فیبرهای محلول و نامحلول هستند و میزان پروتئین بالا جایگزین خوبی برای گروهگوشتها محسوب می شوند.
وی به خانوادهها توصیه کرد تا تهیه انواع آشهای سنتی را به همراه سبزی تازه،کشک و حبوبات را در برنامه غذایی خود قرار دهند چون نه تنها انواع نیازهای بدن مانند آهن و کلسیم و انواع ویتامینها تامین میشود بلکه به حرکت رودهها نیز کمک میکند.
فرجی بر این نکته تاکید کرد: در عین حال ترکیب برنج با عدس،لوبیا چشم بلبلی، ماش،لوبیا قرمز هر یک به تنهایی نه تنها تنوع غذایی به شمار میرود بلکه بهانه ای برای استفاده بیشتر از حبوبات در زنجیره غذایی است.چرا که لوبیا چشم بلبلی منبع خوب روی است.
وی در پاسخ به اینکه حبوبات ممکن است گاز معده و نفخ ایجاد کند و چه راهکاری برای آن اندیشیده شده گفت: حبوبات را میتوان در آب خیس کرد و با این کار نه تنها به پخت یکنواخت دانهها کمک میشود بلکه تعویض چند باره آب میتواند به کاهش نفخ کمک کند.
عضو انجمن علمی تغذیه گفت: نفخ به دلیل وجود بعضی قندهای غیر قابل هضم در حبوبات ایجاد میشود که آب آنها را جذب کرده و با دور ریختن آب تا حد زیادی از این قندها کم میشود.