بازدید 9676

حدود 24 میلیون ایرانی در سن ازدواج

کد خبر: ۳۶۶۷۷۶
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۳ 24 December 2013
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به هرم سنی جمعیتی کشور، گفت: 20سال آینده جمعیت کشور سالخورده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر علی لاریجانی امروز با حضور در سالن همایش‌های پیامبر اعظم وزارت کشور با اشاره به سوم دی روز ثبت احوال گفت: آمارهای اطلاعاتی جمعیتی کشور که در یک قرن گذشته به دست ‌آمده بسیار مهم است و باید کاملا این آمار درک شود.

وی  تصریح کرد: در یک قرن گذشته جمعیت کشور از 9 میلیون نفر به بالای 75 میلیون رسیده که رشد 8 برابری جمعیت را نشان می‌دهد.

رئیس مجلس ادامه داد: البته این افزایش جمعیت در سالهای مختلف متفاوت است از سال 1330 جمعیت رشد صعودی خود را آغاز کرده در دهه 35 تا 45 نرخ رشد جمعیت 3.1 بود که رشد پرشتابی بود.

وی افزود: در دهه 45 تا 55 که تنظیم خانواده باب شده بود نرخ رشد به 2.7 درصد و در دهه 55 تا 65 که مصادف بود با انقلاب اسلامی که رویکردهای جمعتی تغییر کرد رشد جمعیت به نرخ 3.9 رسید که نرخ نسبتا بالایی است.

لاریجانی گفت: اگر رشد جمعیت با همان نرخ 3.9 درصد ادامه پیدا میکرد جمعیت کشور هر 18 سال یکبار دو برابر می‌شد.

وی تصریح کرد: در سال 67 مجددا بحث جمعیت موضوع مهمی شد و در سطح سران کشور مورد بحث قرار گرفت و سپس با مردم در میان گذاشته شد. اما نرخ رشد جمعیت در دهه 65 و 75 به حدود دو درصد و مابین سالهای 75 تا 85 به 1.6 رسید و این کاهش در سال 1390 به حدود 1.4 درصد رسید که معلوم شد در این سالها رشد جمعیت بیش از حد دچار ایست شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر جمعیت کل جهان را حدود 7 میلیارد در نظر بگیریم و آخرین جمعیت آماری کشور که در سال 92 اعلام شد حدود 77 میلیون نفر است می‌توان گفت که حدود 1 درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می کنند که رتبه ایران در جهان را 18 و در آسیا پس از پاکستان و هند در رتبه سوم قرار داده است.

لاریجانی ادامه داد: این نرخ رشد 1.6 درصدی وضعیت ما را در یک سنین دچار مخاطره می‌کند در حال حاضر جمعیت زیر 15 سال ما 23.4 درصد یعنی 17.5 میلیون نفر است. جمعیت 15 تا 29سال یعنی جمعیت جوان ما 31.5 درصد یعنی 23.7 میلیون نفر است. جمعیت میان سال یعنی 30 تا 64 ساله‌ها 39.3 درصد است که حدود 29.5 میلیون نفر هستند که نشان می‌دهد ثقل جمعیتی ما روی جمعیت میان سال است اگر سالمندان بالای 65 سال را که 5.7 درصد جمعیت یعنی 4.2 میلیون نفر را نیز به آن اضافه کنیم جمعیتی که از میان سال به بالا هستند که 34 میلیون (44 درصد) جمعیت ما را تشکیل می‌دهند بنابراین هرم سنی جمعیت نشان می‌دهد 20 سال آینده جمعیت حالت سالخورده می‌گیرد.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: بر همین اساس کارشناسان معتقدند اگر در 100 سال آینده تغییراتی در سیاست جمعیتی کشور شکل نگیرد رشد جمعیت منفی می‌شود که می‌تواند در راه توسعه و شرایط اجتماعی کشور مشکلاتی را به وجود آورد.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب دو سال پیش تاکیداتی را درباره این موضوع داشتند و شوراهای عالی انقلاب فرهنگی نیز تصمیماتی را  اتخاذ کرد و دولت هم لایحه‌ای به مجلس ارائه کرد که در مرحله نهایی است.

رئیس مجلس با بیان اینکه تنها با قانون گذاری نمی‌توان رشد جمعیت کشور را بالا برد، گفت: رسانه‌ها و بخش‌های دولتی با مشوق‌هایی که ایجاد می‌کنند باید تلاش کنند زاد و ولد در کشور افزایش پیدا کند که این امر نیاز به اهتمام ویژه ملی دارد تا هرم جمعیتی کشور به نحو مناسبی ساماندهی شود.

لاریجانی با بیان اینکه در سال حدود 1 میلیون و 400 هزار نفر در کشور متولد می‌شوند و بیش از 800 هزار نفر ازدواج می‌کنند، تصریح کرد: میانگین سن ازدواج مردان به 27.1 سال و خانم‌ها به حدود 23 سال رسیده که این از آسیب‌های مهم است. اگرچه در این راه عواملی همچون مسائل اقتصادی و درس خواندن‌ وجود دارد اما حدود 23.8 میلیون نفر از افراد جامعه در سن ازدواج هستند ولی زمینه‌ها و برخی فرهنگ‌ها و رسوم‌ها موجب شده شرایط ازدواج فراهم نشود که باید درباره این موضوع تامل شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: برای متوازن کردن جمعیت جامعه تشکیل خانواده از رویکردهای مهم است.

لاریجانی با اشاره به آمار طلاق در کشور گفت: سالانه حدود 140 هزار طلاق در کشور ثبت می‌شود که این بدان معناست به ازای هر 6 ازدواج یک طلاق ثبت می شود البته در برخی استان‌ها وضعیت بدتر است و برخی استانها شرایط مناسبی دارند و این در تراز کشوری که محب اهل بیت است و از سنت‌های دینی پیروی می‌کند مناسب نیست.

وی تصریح کرد: بیشتر آمار طلاق در سال اول یا تا سال پنجم ازدواج رخ می‌دهد که این نشان  می‌دهد در سال اول همفکری مناسبی برای تشکیل خانواده صورت نگرفته که تبدیل به نقصان بزرگی به نام طلاق شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ا دامه داد: امیدواریم دولت جدید که بر مبنای عقلانیت و تدیبر استوار شده در بحث ازدواج و بالارفتن سن آن و آمار طلاق با رویکردی مناسب بیاندیشد و تمام عناصر را برای اصلاح کشور بسیج کند.

رئیس مجلس همچنین با اشاره به روز ملی ثبت احوال، ‌گفت: سازمان ثبت احوال سازمان کم سر و صدایی است که همه تحولات هویتی و جمعیتی را پیگیری می‌کند. این سازمان در نظام جمعیتی ما بسیار مهم است و اگر بتواند شرایط بهره‌گیری از اطلاعات جمعیتی را فراهم کند بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

لاریجانی با اشاره به تحولات اخیر سازمان ثبت احوال با مکانیزه کردن و الکترونیکی کردن ثبت احوال خاطرنشان کرد: این کار لازمی بود که باید انجام می‌شد تا این سازمان بتواند در نظام برنامه‌ریزی موفق‌تر باشد تا خدمات رسانی به شکل ساده‌تری انجام شود. الکترونیکی کردن دریافت و انتقال اطلاعات کار بزرگ و ارزشمندی است که باید از آن تشکر کرد. اگر کارت هوشمند افراد هم تحقق پیدا کند زمینه‌ای مهم برای استفاده چندگانه از این کار فراهم می‌شود.

رئیس مجلس اضافه کرد: ما هم در مجلس کمک خواهیم کرد چون می‌دانیم این امر رفت و آمد مردم را تسهیل می‌کند و استفاده‌های بهینه‌ای از آن خواهد شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۸۷
انتشار یافته: ۱۸
80% مشكلات اقتصادي
پاسخ ها
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
علی اقا تنها مشکل اقتصادی نیست، با این آداب و رسوم غلط(مهریه سکه به تعداد تاریخ تولد دختر)کی جرات ازدواج داره؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
99% عزیز دل برادر ، 80 کمه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
اصلا ازدواج زده شدیم .ربطی هم به اقتصاد نداره ... از دو رویی دخترا که می خواهند پسرا رو تلکه کنند خسته ایم ...
چرا 20 سال دیگر در حال حاضر از نظر روحی و روانی جامعه ما پیر است 20 سال دیگر اگر کسی زنده باشد ..........
چرا ۲۰ سال پیش فکر نکردند که ۲۰ بعد جمعیت عظیمی از افراد جوان جویای کار و نیازمند مسکن و ازدواج هستند؟
باید بگویم با توجه به سطوح مختلف جامعه و مشکلات اقتصادی و معیشتی حداکثر طی 10 سال آینده با فاجعه جمعیتی و پیرو آن فاجعه اجتماعی شدید روبرو خواهیم بود و به نظر بنده حتماً از همین امروز باید به فکر نسل حاضر باشیم. مجلس ، دولت و سایر قوا باید احوال فعلی مملکت را رصد کنند و نسل امروز را از مشکلاتی که حداکثر 10 سال آینده در پیش رو دارند نجات دهتد. با تشکر
اول سلام دوم اینکه باید عرض کنم با توجه به مشکل اشتغال و مسکن که معضل اصلی اکثر جوان ها هست انتظار افزایش جمعیت انتظاری دوری است اول بیاد زیرساخت ها رو انجام بدن این مشکل معیشت مردم رو حل کنن و این اقتصاد بیمار کشور حل کنن بعد خود به خود جوان ها تمایل به ازدواج پیدا میکنن با اکثر جوان ها که حرف میزنی در وهله اول مشکل اقتصادی رو بیان میکنن بسته های حمایتی رو ایجاد کنن مثلا یکیش افزایش وام ازدواج به نسبت نرخ تورم واقعی نه این 3 میلیون که در بهترین حالت فقط میشه دو قلم جهیزیه تهیه کرد.همین مجلس محترم به جای پرداختن به مسائل حاشیه ای یهتر راهکار اساسی ارائه بدن
یه کار ثابت به من بدید 2 تازن میگیرم 2تاشونوم خوشبخت میکنم اینکارو نکردم هرچی بگید انجام میدم.هرکاریییی
99 درصد اقتصاد ، بسوزه پدره بی پولی که باید پیش خانواده شرمنده بشه
سربازی...امان از 2 سال سربازی...
والا اگه با همین وضعیت هم یه مقداری خانومها سطح توقعاتشون رو پایین بیارن میشه یه کارایی کرد!!!!
با بدتر شدن وضعیت اقتصادی دختر خانومها هم کلاسشون رو بالا بردن
انگاری که میخوان از نرخ تورم عقب نیافتن!!!
به ضرر خودشون میشه اخر سر ...
اگه مناسبترین سن ازدواج بین 20 تا 30 سال در نظر بگیریم
دو سال این مدت یعنی یک پنجم اون بابت خدمت تلف می شود

دریغ از یه اشاره !
ازدواج تنها مختص دو دهک بالایی جامعه است.
وقتی ده سال پیش داد زدم استقلال مادی زنها یعنی کا هش ازدواج و افزایش طلاق گفتند عصر حجری حر ف نزن تا به قران عمل نکنیم تا به حرف پیا مبر و اما مان شیعه عمل نکنیم و تا زمانی که بخوا هیم تفسیر من در اوردی از دین خدا داشته با شیم همین اش هست و همین کا سه.واسلام.
معافيت سني بالآي ٣٠ سال
با سلام. به نظر من باید موانع ازدواج سخت هم باید برداشته شود. مثلا تمامی زندانیان مهریه را ازاد کنید. چرا به خاطر مهریه یک فرد باید زندانی شود ؟ دیگر مثلا استخدام متاهلین قراردادی نباشد.
مسئولین که به فکر ازدواج ما هستند چرا پس وام ازدواج و قطع کردن.با این گرونی و بیکاری مگه میشه ازدواج کرد
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار