بازدید 16191

عربستان توان مقابله با ایران را دارد؟

کد خبر: ۳۶۶۱۲۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۵ 21 December 2013
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی "رأی الیوم" در مقاله ای به بررسی سیاست های عربستان برای مقابله با قدرت روز افزون منطقه ای ایران، پس از شکست سیاست هایش در سوریه پرداخته و نوشت: آل سعود در این راه، دو گزینه ائتلاف با رژیم صهیونیستی و ائتلاف نظامی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس را در پیش رو دارد که اگرچه احتمال روی آوردن آن به گزینه دوم بیشتر است اما در آن صورت نیز، قادر به رقابت یا مقابله با ایران نخواهد بود.

به گزارش سایت «انتخاب» عبدالباری عطوان افزود: بی تردید آمریکایی ها در دو ماه گذشته دو شوک بزرگ به حاکمان عربستان وارد کرده اند که اولین مورد آن در مخالفت با اقدام نظامی علیه سوریه - به دنبال بحث مربوط به استفاده از سلاح شیمیایی- تجلی یافت و دومین شوک نیز ناشی از توافق امریکایی ها و غرب با ایران در زمینه هسته ای به جای اقدام نظامی، بود. اما موضوع مورد بحث ما، توانایی سعودی ها برای تحمل این مسئولیت و مقابله با قدرت رو به رشد ایران به تنهایی و نیز مقابله با آن در سوریه، لبنان، عراق و یمن است؛ به ویژه که ایران قادر است جنگ را به داخل عربستان بکشاند و رژیم آل سعود را در تنگنا قرار دهد.

وی نوشت: حکام آل سعود [در تعامل با ایران] دو گزینه در پیش رو دارند که می توانند از آن استفاده کنند و این امر از رصد برخی تحرکات سیاسی و دیپلماتیک در روزهای گذشته مشهود است. گزینه اول، ائتلاف با رژیم صهیونیستی در نتیجه تشویق آمریکا و نادیده گرفتن کلیه محظوریت های دینی در این باره - مشابه اقدام بی سابقه و گستاخانه آل سعود در سال ۱۹۹۰- است. عربستان در جریان این اقدام گستاخانه، ۵۰۰ نیروی نظامی آمریکا را به منظور خارج کردن نظامیان عراقی از کویت در خاک خود پذیرفت. ممکن است این بار نیز علمای دینی سعودی با ذکر این سابقه، ورود به ائتلاف خطرناکتر و گستاخانه تر با اشغالگران صهیونیست را توجیه کنند.

به نوشته عبدالباری عطوان، دیدار اخیر ترکی الفیصل رئیس اسبق دستگاه اطلاعات عربستان با مسئولان صهیونیست در نشست سیاست جهانی در موناکو و مصاحبه وی با روزنامه صهیونیستی معاریو یکی از تمهیدات این ائتلاف است. از نشانه های این ائتلاف می توان به کثرت اخبار منتشره درباره دیدارهای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مسئولان امنیتی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و دعوت از شیمون پرز رئیس رژیم اشغالگر قدس برای سخنرانی تلویزیونی در افتتاحیه دیدار امنیتی مربوط به کشورهای حوزه خلیج فارس اشاره کرد. این سخنرانی در پشت درهای بسته در ابوظبی و کف زدن های متوالی برای پرز با حضور نماینده عربستان - که گفته می شود سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان به نمایندگی از آن کشور در این نشست حضور داشته است- انجام گرفت.

سردبیر سابق روزنامه القدس العربی، گزینه دوم پیش روی عربستان را ائتلاف نظامی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و تشکیل پیمانی مشابه پیمان ناتو با حمایت و کمک تسلیحاتی غرب می داند؛ به ویژه که اولین فردی که خواستار تشکیل چنین پیمانی شد چاک هاگل وزیر دفاع آمریکا بود که در نشست گفتگوی منامه در دو هفته قبل این پیشنهاد را مطرح کرد. این موضوع در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در کویت نیز مطرح شد و دولت اوباما دو روز پس از آن، از اعطای تسلیحات نظامی جدید و پیشرفته به این ائتلاف از جمله سکوی های موشک های پاتریوت، موشک های دوربرد و با برد متوسط دیگر، جنگنده و تسلیحات دیگر خبر داد و "برنادیت میهن" سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که "شورای همکاری خلیج فارس، از نظر دریافت تسلیحات آمریکایی وضعیتی مشابه ناتو، سازمان ملل و اتحادیه آفریقا خواهد داشت."

عطوان تأکید کرد: به باور من، عربستانی ها گزینه دوم را یعنی ایجاد یک پیمان مشابه ناتو در خلیج فارس انتخاب کنند اما گزینه دیگر را نیز به طور کامل کنار نخواهند گذاشت و در این باره به مخفی کاری روی خواهند آورد؛ به ویژه اینکه مجموع شمار نظامیان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از ۲۵۰ هزار سرباز فراتر نمی رود و این در حالی است که [به گفته عطوان] شمار افراد ارتش ایران ۵۴۵ هزار نفر است و در جایگاه نهمین ارتش دنیا از نظر تعداد نیرو قرار دارد. از این رو کشورهای مذکور علاوه بر درخواست دریافت کمک های تسلیحاتی برای دستیابی به برابری و برتری در مقابل ایران، از نظر تعداد نیروها نیز نیازمند دست دراز کردن به سوی طرف سومی هستند.

این نویسنده و تحلیلگر با تجربه خاطرنشان کرد: آمریکا تصمیم به عدم ورود به جنگ مستقیم در خاورمیانه گرفته است و ترجیح می دهد که در پشت پرده بازی کند. اجازه دادن به قدرت های منطقه ای همپیمان واشنگتن، برای دفاع از منافعشان نیز در این راستا است. اولین نشانه عملی این سیاست، جنگ لیبی و سرنگونی رژیم معمر قذافی در سه سال قبل بود.

عبدالباری عطوان افزود: سئوالی که در اینجا مطرح است پذیرش تشکیل پیمان ناتوی سعودی از سوی سایر کشورهای حوزه خلیج فارس است؛ به ویژه که سعودی ها با عمان و قطر اختلافات شدیدی دارند و سه تن از سران شورای همکاری خلیج فارس در نشست کویت که در آن تصمیم به تشکیل فرماندهی نظامی پکپارچه گرفته شد، حضور نداشتند.

وی "سال میلادی جدید را سال ماجراجویی و امور غیرمنتظره از سوی مقامات ریاض" دانست و نوشت: کاملا آشکار است که مسئولان عربستانی سیاست سکوت را رها کرده اند و تصمیم به ورود به بحران سوریه به شکل مالی، نظامی و سیاسی گرفته اند و خواهند کوشید که به هر شکلی مانع گسترش نفوذ ایران شوند. اینکه آیا این ماجراجویی ها در نهایت به نفع سعودی ها خواهد بود سؤالی است که ماه ها وسال های آینده، پاسخ آن مشخص خواهد شد اما نباید فراموش کرد عربستان تنها بازیگر منطقه ای نیست بلکه قدرت های پرنفوذی در این منطقه در کنار یکدیگر به رقابت مشغول هستند که نباید آنها را در معادلات نادیده گرفت.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۰
انتشار یافته: ۱۲
شمار نظامی نیروهای نظامی عربستان بسیار کمتر از این مقدار است . تو یک جنگ واقعی خیلی کمتر از این مقدار جرات حضور در جنگ را خواهند داشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
البته اگر تعداد نفرات نیروی زمینی مهره تعیین کننده ای در جنگهای امروزی باشه
پدر ال سعود كه امريكاست غلطي نمي تونه بكنه! اينا كي باشن،
به گواهی تاریخ وهابت دور از خرد و جاهل که نقش اعراب قبل از اسلام و قبل از ظهور حضرت محمد(ص) را بخوبی بازی می کند در اینده نه چندان دور به یاری خدا نابود خواهد شد و وهابیون گمراه و ظالم که دستان پلیدشان به خون انسان های بیگناه الوده است نابودی شان را نزدیک کرده اند چراکه یاور مظلومان فقط ذات پاک باری تعالی است و این گمراهان بایستی منتظر عذابی سخت باشند
سلام
آمریکا در گذشته با اتخاذ سیاست دوستونی نیکسون در تلاش بود تا ثبات منطقه خلیج فارس را با استفاده از قابلیت های ایران و عربستان حفظ نماید و در آن دوران ایران بعنوان ژاندارم منطقه در مقابل عربستان موفق بود اما در حال حاضر و با نزدیک شدن روابط ایران و آمریکا ، عربستان بیم آن را دارد که ایران مجدداً با برقراری ارتباط با نظام بین الملل بعنوان قدرت برتر منطقه خلیج فارس در سطح جهان مطرح گردد لذا در تلاش است با دشمنان ایران ایجاد رابطه نموده و محور مقاوت را نیز از بین ببرد .
به عربستان یکی بگه مواظب باش ایران جیزه دستتو می سوزونه ها . مطمئن باش با این کار نسنجیده گور خودتو کندی بچه جان
باسمه تعالي
طشت رسوايي و سقوط وهابيهاي دست نشانده صهيونيستها و آمريكائيها خيلي وقته كه از بام افتاده و نشانه اش رفتار منفعلانه آمريكا و اروپا در قبال اقتدار و نفوذ روزافزون ايران در عراق، سوريه، لبنان، حماس، بحرين، يمن، افغانستان و ... است.
انشاالله همين روزها به سراغشان خواهيم رفت... اليس الله صبح بقريب !؟
به امید نابودی وهابیت بی ریشه ساخته دست بشریت که حتی پست تر از بت پرستی است
آمریکایی ها نیز به خوبی از این آب گل آلود ماهی می گیرند .آنها با تحریک اعراب به طور مرتب خطر ایران را گوشزد می کنند و از این راه سللاح های فرسوده و تاریخ مصرف گذشته خود را به بهای گزافی به عرب ها می فروشند.سرمایه ای که باید در مسیر توسعه ، رفاه . بهداشت مردم هزینه شود صرف خرید سلاح هایی می شود که هنوز متخصصین آنها نحوه استفاده از آن را نمی دانند.و مجبور خواهند شد که از متخصصان آمریکایی استفاده کنند .در این شرایط بحران اقتصادی سعودی ها با نادانی بیشترین خدمت را به احیا اقتصاد آمریکا می نمایند.
خیانت های عربستان و وهابی ها به ایران و شیعیان ار یهودیان بیشتر است
عربستان درحدواندازه ای نیست که بتواندباکشوری مثل ایران واردجنگ شود،معادلات سیاسی روزمانعی بزرگ برسرراه عربستان است،نیروی رزمی مادرحدی است که به لطف خدامیتونیم باتمام کشورهای عربی حامی عربستان بجنگیم وپیروزی ازآن ماست.
سلام،تا میتوانیم خودراقوی کنیم تا کسی جرات نگاه چپ به ایران وشیعه را نداشته باشد،که این راتنها راه پیروزی اسلام ومسلمین است،ان شاا...
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل