
دومین رویارویی جدی دیپلماتیک دولت یازدهم ایران با رقبای خود از ژنو به وین منتقل شده است؛ جایی که این بار نه وزیر خارجه ایران که وزیر نفت کشورمان، گفتوگوهای جدی دیپلماتیکی را نه با رقبای پر قدرت جهانی که با رقبای منطقهای اما ثروتمند خود آغاز کرده است.
به گزارش «تابناک»، هرچند وزیر نفت جدید ایران، قدمت علی النعیمی وزیر نفت عربستان را ندارد، خود او هم از کارکشتههای عرصه نفت و انرژی است و سالها سکاندار وزارتخانههای نفت و نیرو در ایران بوده است.
زنگنه پیش از رفتن به وین، خط و نشانهای خود را برای کشورهایی که سهم ایران را در سالهای تحریم از آن خود کردهاند کشید و گفت، کشورهایی که در غیاب ایران تولیدات خود را بالا بردهاند، خود میدانند چه کشورهایی هستند و لازم است آنان تولید خود را هر چه زودتر تولید خود را پایین بیاورند.

هرچند شاید نخستین کشورهای مورد ادعای وزیر نفت ایران، کشورهایی چون عراق و لیبی و عربستان باشند، در این میان، این نعیمی بود که خود را در قامت زنگنه دید و به رویارویی مستقیم با وی پرداخت. کسی که طبیعتا با افزایش تولید نفت ایران به هر تعدادی مخاف است، اما نامدار زنگنه هم سر موضع خود ایستاده و میگوید، اگر بهای نفت به بشکهای بیست دلار هم برسد، ایران میخواهد که سهم چهار میلیونی خود از بازار نفت جهان را به دست آورد.
وزیر نفت ایران همچنین امروز در وین به خبرنگاران گفته که ایران از لحاظ فنی آماده است تولید نفت خود را تا اواسط سال ۲۰۱۴ میلادی به چهار میلیون بشکه در روز برساند؛ گفتهای که به مذاق وزیر نفت کهنهکار عربستان سعودی خوش نیامده و او را به واکنش واداشته است.
نعیمی در واکنش به بیژن نامدار زنگنه گفته است، چندان نگران نیست و اگر قیمتها کاهش یابد، این تنها عربستان نیست که از این کاهش متأثر می شود، بلکه همه اوپک از این تصمیم متضرر خواهند شد.
نعیمی همچنین این ادعا را که عراق از تحریمهای ایران استفاده کرده و تولید نفت خود را افزایش داده، رد کرده است.
کارشناسان نفتی و تحریم مدعی هستند که حتی با توسل به توافق جدید ایران و غرب در ژنو هم ایران نخواهد توانست این مقدار نفت را حتی تا اوسط سال آینده میلادی، راهی بازار نفت کند؛ سهمی که پس از تحریمهای اعمال شده علیه ایران از سوی آمریکا و اروپا از دو و نیم میلیون بشکه در روز به یک میلیون و دویست هزار بشکه در روز رسیده است.