نگاه شما: تهیه شیره انگور به روش سنتی

کد خبر: ۳۵۸۲۵۵
|
۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۷ 17 November 2013
|
47578 بازدید
|
دوشاب معمولا در اواخر مهرماه تهیه می‌شود که انگورهای مخصوص تهیه دوشاب کاملا شیرین شده باشند. پس از چیدن و شستن و آب‌گیری از انگور‌ها، آب انگور‌ها با خاک مخصوصی مخلوط ‌و جوشانده می‌شود. چند ساعت پس از اینکه املاح آن ته نشین شد، شیره صاف شده، جوشانده می‌شود تا غلیظ شود.
 
دوشاب را در فصل زمستان با گردو و ارده و روغن حیوانی مصرف می‌کنند. این نوع دوشاب هیچ گونه مواد افزودنی ندارد و برای مصرف خانگی تهیه می‌شود.



فرستنده: زهرا دلاوری







اشتراک گذاری
سلام پرواز
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۱
انتشار یافته: ۱۳
خشایار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
با خاک مخلوط می کنند؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
شیره انگور ملایر بسیار عالی وانرژی زاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
چرا با خاک محلوط می شود؟
ناشناس
|
Belgium
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
این روش دوشاب گیری مربوط به کدام استان هست؟
محسن قویدل
|
United States of America
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
آیا خاکی که انگور با آن مخلوط می شود ارزش غذایی دارد و بهداشتی است .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
خاک تمیز یک زمین کشاورزی است که حیوان و انسان و حشره زیاد به دور و برش نمیره.
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
وای دوشاب انگور با ارده یزد چی می شه
.
الان یک سری آدمها میان می گن وای این که غیر بهداشتیه و ...
می گی نه نگاه کن:
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
این شیره رو صبح ها با کره و نون بربری تازه بزنی بر بدن چه حالی میده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
به احتمال زياد اينجا بايد منطقه هزاوه اراك باشه درسته؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
خاک مخصوص ؟ این دیگه چیه؟
مگه خاک رو هم میشه خورد
پاسخ ها
ذاتعلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
با سلام خدمت دوستان عزیز:
بعد از شستن انگورها، آنها را له کرده و آب شان را می‌گیرند؛ سپس خاک سفید را به آن اضافه می‌کنند.

اما خاک سفید چیست؟

خاک سفید، خاکی است با ترکیب بالای املاح معدنی که در عطاری‌ها فروخته می‌شود. این نوع خاک در روستاهای اطراف ملایر استان همدان و هزاوه از توابع اراک(زادگاه امیر کبیر) به مقدار زیاد یافت می‌شود.خاک سفید را معمولا زیر آفتاب یا روی بخاری حرارت می‌دهند، سپس به آب انگور اضافه می‌کنند، چون خاک حرارت ندیده باعث گل‌ آلود شدن آب انگور می‌شود.

در ضمن ممکن است اگر خاک سفید را به آ‌ن اضافه نکنند، در موقع جوشاندن، آب انگور ترش شود و به اصطلاح نجس شود.آب انگوری که به آن خاک سفید اضافه کرده‌اند را یک شب نگه می‌دارند، سپس به وسیله پارچه‌های مخصوص، آن را صاف کرده و خاک را از آن جدا می‌کنند. بعد آب انگور جدا شده از خاک را بعد از 2 ساعت می‌جوشانند.تولید کنندگان شیره سنتی معتقدند اگر آب انگور جدا شده از خاک سفید را از اول در ظرف‌های بزرگ "رویی"‌ بریزند و بجوشانند، آب انگور زودتر قوام می‌آید و زودتر به مرحله کش دار شدن می‌رسد و رنگ قهوه‌ای روشن و شفاف خواهد داشت.

اما اگر آب انگور جدا شده از خاک سفید را از اول در دیگ‌های "مسی" بریزند و در آنها بجوشانند، زمان بیشتری طول می‌کشد تا آ‌ب انگور قوام بیاید و کش دار شود و در نتیجه به‌خاطر جوشیدن زیاد، تیره‌رنگ می شود و محصول نهایی هم سفت‌تر خواهد بود.
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
پس انگورکجاست
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت