بازدید 41571
بر پایه گزارش اداره کنترل مواد مخدر ملل متحد:

ایران پنجمین کشور مصرف‌کننده «شیشه» در جهان!+ آمار

محصول فرعی ماده محرک عصبی متافتامین‌ در جهان به نام‌های گوناگون شناخته می‌شود: کریستال (شیشه)، مِت و آیس (Ice). با هر کدام از این عناوین که صدا شود، هیچ فرقی ندارد، ایران در رتبه پنجم جهانی در مصرف این ماده رده‌بندی شده است.
کد خبر: ۳۴۸۴۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۰ 01 October 2013
ایران پنجمین کشور مصرف کننده متامفتامین در جهان
محصول فرعی ماده محرک عصبی متافتامین در جهان به نام‌های گوناگونی شناخته می‌شود: کریستال (شیشه)، مِت و آیس (Ice). با هرکدام از این عناوین که صدا شود، هیچ فرقی ندارد، ایران در رتبه پنجم جهانی در مصرف این ماده رده‌بندی شده است.

به گزارش «تابناک»، چندی پیش، رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که بر پایه بررسی‌های انجام شده، تریاک، هروئین و شیشه، بیشترین مصرف را در سطح کشور دارند. پیش از آن در شهریور ماه گذشته، سعید صفاییان، مدیرکل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، اعلام کرده بود که مرگ و میر ناشی از سوء‌مصرف مواد مخدر در میان مصرف‌کنندگان روان‌گردان‌ها رتبه نخست، هروئین رتبه دوم و تریاک رتبه سوم را دارد؛ اما هیچ گاه اعلام نشده‌ که ایران در مصرف مواد مخدر به ویژه از نوع صنعتی آن ـ که با شدتی فزاینده و سرسام‌آور در حال‌ گسترش است‌ ـ در چه جایگاهی قرار دارد.

نشریه فایننشیال تامیز اما در مقاله‌ای که به مناسبت پایان درام اجتماعی Breaking Bad (درام اجتماعی درباره تجارت متامفتامین و حاصل اصلی آن یعنی شیشه) منتشر کرده، ‌بررسی جالبی درباره تجارت جهانی این ماده خطرناک مخدر انجام داده است.

در این مقاله اشاره شده ‌که بر پایه گزارش منتشره از اداره کنترل مواد مخدر ملل متحد، در سال ۲۰۱۳ آمریکای شمالی در صدر جدول مصرف ماده متامفتامین (شیشه) است و در مجموع ۵۴ تن از کل ۸۸ تن مواد تولید شده در سال ۲۰۱۱ در این قاره به مصرف رسیده است.

در این قاره البته کشور مکزیک، که بزرگ‌ترین کارتل‌های مواد مخدر در آن مشغول به فعالیت هستند، رتبه نخست و پس از آن ایالات متحده قرار دارند. چین و تایلند در مقام سوم و چهارم و متأسفانه ایران در مقام پنجم در این گزارش رده‌بندی شده‌اند.

ایران پنجمین کشور مصرف کننده متامفتامین در جهان
رده‌بندی جهانی مصرف شیشه بر پایه گزارش ملل متحد

این گزارش یادآور شده ‌که به احتمال بسیار قوی در سال ۲۰۱۲ نیز این رتبه‌بندی با همین ترکیب تکرار خواهد شد. در گزارش ملل متحد آمده ‌که هرچند به شکل سنتی استفاده از متافتامین و قرص‌های حاوی این ماده در آسیا و به ویژه شرق این قاره رواج داشته، ‌در پنج سال گذشته، استفاده از متافتامین کریستال شده، یا‌‌ همان شیشه به شدت افزایش یافته است.

ایران پنجمین کشور مصرف کننده متامفتامین در جهان

نسبت مصرف جهانی شیشه در آمریکای شمالی و سایر جهان و رشد مصرف

نکته جالب دیگر درباره این گزارش آن است، ‌در حالی ایران در رتبه پنجم جهانی در مصرف شیشه ایستاده ‌که با استناد به آمار و ارقام، منطقه خاورمیانه در سال ۲۰۱۱ بیشترین کشف و ضبط ماده متافتامین و محصولات فرعی حاصل از آن را داشته است.

این گزارش نوشته است: منطقه خاورمیانه از لحاظ کشف و ضبط متامفتامین منحصر به فرد است، زیرا بخش اعظمی از این ماده به شکل قرص‌های «کاپتاگون» بوده است. در سال ۲۰۱۱ عربستان سعودی سه مورد از بزرگترین محموله‌های متنافتامین در دنیا را کشف و توقیف کرده ‌که در مجموع، برابر با ۳۷ درصد از تولید جهانی این ماده بوده است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۲۴
انتشار یافته: ۱۲
اینها آثار تفریحات سالم شغل مناسب نبودن تورم نبودن مشکلات برای ازدواج کرایه خونه ارزان و...........است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
نشانه اشتغاله چون مصرف شیشه بیشتر برای در و پنجره هست.
دنشجو
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
عزيزم بيكار بايد دنبال كار بگرده نه مواد...!!!
بعضي جوونها دنبال اين چيزها ميرن كه ازدواح و درآمد و همه چيزشون ميره رو هوا!!!
پسره با 140 تا سرعت كوبيده بود به گاردريل بعد ميگفت شيب اتوبان زياده... غيراستاندارده....!!!
ايكاش يادبگيريم بهانه نگيريم!!!!!
همه چیز بالا : بیکاری و فقر و تورم و اعتیاد و ..............
تو را خدا مسعولین راهکاری چیزی بدن
جوونا هدر میرن اینطوری
علت:نامتناسب بودن جرم و مجازات
واقعا باعث تاسفه ..
بنظر من علل اصلی میتواند بیکاری نبود تفریحات سالم برای جوانان وفقر
باید دقت کنید که این آمار مربوط به کشفیات متامفتامین است و نه میزان مصرف آن.
در شرایطی که در لابراتوارهای خانگی در کشور این ماده تولید و حتی به خارج از کشور ارسال میشود ، کشفیات آن هم افزایش میابد و این به معنای افزایش مصرف آن نمیتواند باشد.
بررسیهای انجام شده نشان میدهد که هنوز تریاک ماده اصلی مورد اعتیاد در کشور است و در بزرگ نشان دادن مصرف شیشه در کشور اظهار نظرات علمی نیست
عده ای همه تخلفات و جرائمو ربط به بیکاری وتورم میدند! آخه کسی که بیکاره یا پول نداره از کجا داره مواد ( هر چند ارزون ) تهیه کنه؟ علت اصلی این موارد عدم برخورد شدید و سریع با قاچیاقچیان و توزیع کنندگان و مصرف کنندگان مواده. مگر کشورهای عربی بیکاری ندارند ؟ فقیر ندارند؟ چرا اونجا آمار اعتیاد و جرائم دیگه اینقدر کمه؟
اگر اینجا هم مثل عربستان مجازات بسیار سنگین حتی اعدام برای مواد می گذاشتند ...شاید یکم بهتر میشد...
اگر قوه قضاييه قاطعانه برخورد کند و مجازات إعدام را براي توزيع كنندگان بدون هيچ چون و چرايي أجرا کند وضعيت اين قدر أسف بار نمیشود
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان