
شاید مردم ایران تا پیش از انتخابات ۸۸ از مزایای مناظرات رودروی شخصیتهای سیاسی لذت چندانی نبرده بودند. مناظرات سال ۸۸ و واشکافی اخلاق و رفتار سیاسیون در جلوی دوربین برنامه زنده تلویزیونی، لذت مناظرات را به مردم چشاند؛ مناظراتی که اگر یک پای آن منفعت ملی ایرانیان باشد، لذتی چندین باره خواهد یافت، به ویژه که در مناظرهای با یک طرف خارجی ضمن غلبه تحلیلی و گفتاری، از لحاظ ادبی هم ماهیت وی را بتوان به همه نشان داد. چنین مناظرهای بین یک ایرانی و یک سوری در ساعات گذشته اتفاقا رخ داده است؛ جایی که طرف ایرانی با تحلیل و منطق طرف مقابل را منکوب کرد.
به گزارش «تابناک»، امیر موسوی، کارشناس ایرانی در برنامه «الاتجاه المعاکس» (به معنای «رویکرد متناقض») الجزیره ـ که برنامهای پربیننده است ـ در برابر خالد مصطفی، از مخالفان سرسخت نظام سوریه و جبهه مقاومت، علاوه بر دفاع از مواضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت و ملت سوریه، قاطعانه از ایرانی بودن «خلیج فارس» از تریبون شبکه الجزیره دفاع کرد.
وی بیتوجه به هتاکیهای پیاپی «خالد مصطفی» با استواری و متانت، بارها او را به منطقی بودن دعوت و از مواضع کشورمان درباره سوریه و ضرورت حمایت از ملت و تمامیت ارضی این کشور اسلامی و عربی در برابر مخالفان دفاع کرد و با دلیل و مدرک، از دسیسههای آشکار و پنهان دشمنان سوریه و جهان اسلام و عرب پرده برداشت.
اما طرف مقابل که میخواست در برابر منطق موسوی با هتاکی و فحاشی به ایران و ایرانیان، فرافکنی بکند، با هشدارهای مداوم «فیصل قاسم»، مجری الجزیره روبهرو شد.
امیر موسوی در بخشی از برنامه و در تحلیل مواضع کشورهای عربیِ حوزه خلیج فارس در قبال سوریه، نام «خلیج فارس» را بر زبان آورد، ولی مخالف سوری با اهانت به ایران و تاریخ ایرانیان، واژه مجعول [خلیج ع ر ب ی] را به کار برد. به دنبال این رویداد، موسوی از فرصت تریبون الجزیره استفاده و بارها «خلیج فارس» را تکرار کرد و افزود: «جمال عبدالناصر» نیز از این واژه درباره خلیج فارس استفاده میکرد.
گفتنی است، به علت خاص بودن موضوع و رویکرد کارشناسان این برنامه، الجزیره دوباره آن را پخش کرد. با این حال، شدت اهانتها و دور از نزاکت بودن سخنان مخالف سوریه به اندازهای بود که این شبکه نیز در بازپخش آن، توهینها و فحاشیهای مخالف سوریه را حذف کرد و به جای آن، صدای بوق گذاشت!