بازدید 32884

افزایش ازدواج پسرها با دختران بزرگتر از خود

کد خبر: ۳۳۱۲۰۰
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۹ 11 July 2013
تهران امروز نوشت:

اگر تا همین چند وقت پیش یکی از هشدارهایی که مسئولان و کارشناسان حوزه خانواده می‌دادند در رابطه با تمایل ازدواج مردان با دختران کم سن و سال بود، الان ماجرا کمی برعکس شده و مسئولان کشوری می‌گویند که در سال‌های اخیر تمایل ازدواج پسرها با دخترهای بزرگ‌تر از خودشان به شدت افزایش پیدا کرده است. این خبر را دیروز علی‌اکبر محزون، مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال به خبرگزاری ایسنا داده و گفته است: «در 10.7 درصد ازدواج‌هایی که در سال گذشته در کشور ثبت شده، سن زوجه بیشتر از زوج بوده است.» او همچنین می‌افزاید: «در سال 91 بیش از 831 هزار ازدواج در کل کشور ثبت شده که در 88 هزار و 631 مورد سن زوجه بیش از زوج بوده که بیشتر این افراد فاصله سنی یک تا پنج ساله دارند.»

، همچنین آمارها نشان می‌دهد در 11 هزار و 120 مورد از ازدواج‌های ثبت شده در سال گذشته سن زوجه بین 6 تا 10 سال بیشتر از زوج بوده و در 1893 مورد نیز فاصله سنی زوجه 11 تا 15 سال بالاتر بوده است. همچنین سال گذشته در 441 ازدواج ثبت شده در کشور زوجه 16 تا 20 سال و در 284 مورد نیز بیش از 20 سال بزرگ‌تر از زوج بوده است. 

میزان طلاق در این ازدواج‌ها بالاست

دکتر امان‌الله قرایی‌مقدم جامعه‌شناس در مورد این ازدواج‌ها  می‌گوید: بررسی‌هایی که از سال 1356 انجام شده حاکی از آن است که اینگونه ازدواج‌ها سرانجام درستی نداشته و طلاق در بین این زوج‌ها بیشتر است. او ادامه می‌دهد: اینگونه ازدواج‌ها در گذشته کمتر از چند سال اخیر بوده و عوامل مختلفی برافزایش این ازدواج‌ها دخیل است. مثلا در اکثر این وصلت‌ها برای پسر مزایای مادی دختر مانند میزان درآمد، داشتن خانه،‌ ماشین و... بیشتر از سایر مزیت‌هاست. به گفته این جامعه‌شناس حتی در برخی موارد دیده شده که پسرها به دلیل ادامه تحصیل تن به چنین ازدواجی داده‌اند و با رسیدن به تحصیلات عالیه یا به اصطلاح هدف، سرناسازگاری گذاشته و در آخر این ازدواج به طلاق منجر شده است.

وی در ادامه می‌افزاید: ازدواج پسران کوچک‌تر از دختران با سنت‌ها و ارزش‌های فرهنگی ما سازگاری نداشته و با آن منافات دارد. تاثیری که خانواده‌ها، بستگان و دوستان و... بر روح و روان یک پسری که قصد ازدواج با دختر بزرگ‌تر از خود را دارد می‌گذارند بسیار زیاد است. اطرافیان اغلب به‌دنبال منصرف کردن پسر یا دختر از این ازدواج هستند

پشیمانی از ادامه زندگی مشترک

وی در توضیح دلایل گسترش ازدواج پسران با دختران بزرگ‌تر از خودشان می‌گوید: اینگونه ازدواج‌ها برای پسرها بیشتر کمبود‌های دوران کودکی است که با دارایی و ثروت دختر پر خواهد شد. پس از پر شدن خلأهای کودکی یا نوجوانی احساسات کنار رفته و عقل جای آن را گرفته عاقبت ازدواج مشخص می‌شود. مسائل اقتصادی در ذهن پسران و ترس از آینده در فکر دختران برای تن دادن به چنین ازدواجی مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند. براساس تحقیقات انجام شده در این مورد پس از آنکه شر و شور خواسته‌های هر دو طرف کاسته می‌شود، نارضایتی و مخالفت خانواده‌ها را درک می‌کنند. دکتر قرایی‌مقدم در تحلیل وضعیت طلاق این زوج‌ها می‌گوید: قطعا همه ازدواج‌هایی که دختر بزرگ‌تر از پسر است به طلاق نمی‌انجامد و در مواردی ازدواج موفق هم دیده شده است چرا که شکل‌گیری یک طلاق حدود 17-18 عامل مانند اختلاف فرهنگی، درک متقابل، ناتوانی جنسی مردان، اعتیاد، شغل و... دخالت دارد که یکی از این عوامل می‌تواند اختلاف سنی باشد و این عامل هم به چند دسته تقسیم می‌شود. مهم‌ترین بخش این تقسیم‌بندی هم طلاق دخترانی است که از همسران خود بزرگ‌تر هستند.

 

به هشدارها توجه نشد

دکتر محمد زاهدی‌اصل، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مددکار اجتماعی هم می‌گوید: در گذشته متعارف شده بود که دختران با مردی که حداقل 4-5 سال بزرگ‌تر از آنها بودند ازدواج می‌کردند. در خانواده‌های ایرانی هنوز سنت‌هایی مبنی بر مسئولیت بیشتر مرد و تصمیم‌گیری نهایی از سوی او وجود دارد طبعا این 4-5 سال بزرگ‌تر بودن، پختگی بیشتر را هم به همراه دارد. با توجه به این مسئله مرد بزرگ‌تر می‌تواند تکیه‌گاه مناسبی برای همسرش بوده و زندگی‌ها از تداوم بیشتری برخوردار خواهند بود. وی در ادامه می‌افزاید: حدود 15-16 سال پیش گفته بودیم که دهه 80 دهه بحران خواهد بود اما هیچ توجهی به آن نشد. نتیجه این بی‌توجهی بالا رفتن سن ازدواج است. تا 10-11 سال پیش دخترها در سنین 20-21 سالگی تن به ازدواج می‌دادند ولی امروزه این سن به 30 و حتی بیشتر از 30 سالگی افزایش یافته است.

دکتر زاهدی‌اصل ادامه می‌دهد: رو به تجرد بودن جامعه و رغبت نداشتن آنها به ازدواج به عوامل زیادی بستگی دارد اما یکی از دلایل مهم آن مطمئن نبودن پسران از تامین معیشت، مسکن و زندگی است. به همین دلیل در پی دختری است که بتواند در مسکن، گذران زندگی و... به او کمک کند. او به فکر این است که زندگی بهتری داشته باشد که بهتر بودن زندگی سن دختر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مثلا یکی از مشکلات جامعه ما مسکن است و مانند کشورهای توسعه یافته تناسبی وجود دارد. یک پسر اگر دستمزدی معادل پایه حقوق را بگیرد باید مبلغی معادل حقوقش را روی آن بگذارد تا بتواند یک مسکن مناسب برای زندگی تهیه کند.

وی در ادامه اظهاراتش می‌گوید: وقتی جامعه در حال تحول است مسلما چنین مسائلی هم دستخوش تحولاتی خواهد شد. وقتی معیار‌های همسرگزینی به هم می‌ریزد و حسابگری و عقلانیت جای احساسات را می‌گیرد این تغییرات هم به وجود می‌آید. البته با این آمار باید گفت که هنوز جای نگرانی ندارد ولی اگر افزایش پیدا کند طبعاتی در پی خواهد داشت. البته این ازدواج‌ها اگر با اختلاف سنی 2-3 ساله باشد را نباید امری خیلی غیرعادی تلقی کرد. می‌توان به نقطه مثبت این مسئله هم نگاه کرد که دختران و پسران‌مان صرفا از روی احساسات زندگی خود را شروع نمی‌کنند. دکتر زاهدی‌اصل با اشاره به آمار طلاق می‌افزاید: با توجه به آمار 13 درصدی طلاق که در کل جامعه وجود دارد، آمار طلاق‌هایی که به دلیل بالا بودن سن زوجه است، زیاد به چشم نمی‌آید.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳۸
انتشار یافته: ۱۵
سربازی رو فراموش نکنید که اصلی ترین عامل بالارفتن سن ازدواج پسران تا بالای ۳۰ سال است.
شما ازدواج را در نظر می گیرید بحث اصلی سر پوله.
اولش داغن نميفهمن ،بعدا پشيمون ميشن
ازدواج پسر با دختر بزرگتر از خود در صورتی مناسب است که پسر 15 ساله و دختر 18 ساله باشد تا حداقل مدت کوتاهی پسر جوان بودن همسر خود را تجربه کند.
به عنوان سردفتر ازدواج ضمن تایید مطلب مراتب نگرانی خودمو اعلام می کنم.
هیچ فرمولی برای ازدواج موفق وجود نداره. ما که برای خوشبختیشون دعا میکنیم.
زیبایی و ثروت نقش مهمی دارند
اجازه بدهید به عنوان یک محقق و مدرس دانشگاه در علوم انسانی و اجتماعی عرض کنم که این مطلب متاسفانه نه تنها هیچ ارزشی ندارد بلکه مطلبی حطرناک است. پوزش مرا به خاطر اینکه صریح می نویسم بپذیرید. فکر می کنم مطلب مخرب تر از آن است که بتوان با زبان پروتکل و تشریفات در موردش نوشت. کاش فقط خبر بود. تحلیل و تفسیرهایی که قاطی اش کرده اید ملغمه فاجعه باری درست کرده است.
اولا موضوع به این مهمی در یک چنین حجم کمی و آن هم در یک سایت غیر تحصصی نباید آورده شود. (هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد)
ثانیا چه کسی گفته است که حتما در ازدواج بایستی پسر بزرگتر باشد. این یک فرض موهوم و غیر علمی است. ازدواج حاصل تفاهم و عشق و بسیاری مسائل اجتماعی دیگر است و نه سن و سال آن هم با ترتیبی که سایت شما فرض کرده است. که اگر اینجور بود شما باید موفق ترین ازدواج را همانی بدانید که این روزها در سایت ها گاهی به خبر اول تبدیل شده است و آن متعلق به یک مرد عراقی است که هفتاد سال از همسرش بزرگتر است!!
علاوه بر این شما به شرایط امروز جامعه توجه نمی کنید. چشمتان را بسته اید و همینطور با بی دانشی و بی اطلاعی (عدم توجه به وضع جامعه ) حرف می زنید. ما در جامعه با وضع فاجعه باری در این زمینه روبرو هستیم و هر فرصتی برای ازدواج را باید ترغیب کنیم وگرنه تبعات آن گریبان همه را می گیرد.
طلاق در همه شکل های ازدواج محتمل است فرقی نمی کند که مرد بزرگتر باشد یا زن. به زبان آمار حرف بزنید. چند درصد طلاق ها مربوط به ازدواج هایی است که سن مردها بیشتر است. بعد نسبت بگیرید با میزان طلاق هایی که مربوط به ازدواج هایی است که زن ها بزرگتر هستند تا قضیه روشن شود که برداشتتان چقدر خطاست.
از منظر دینی نگاه کنید ازدواج پیامبر اکرم با حضرت خدیجه را چگونه توجیه می کنید؟
تلاش همه پیامبران و دانشمندان و عقلای عالم برای این بوده است تا زنگارهای جهل و خرافه و سنت های جاهلی که بشر را در غل و زنجیر نگه داشته اند را به کناری زنند. شما برعکس آنها عمل نکنید.
باسلام
علت این مسئله برمی گردد به میزان تولد دهه 60 ش. به این معنی که در پی افزایش ناگهانی جمعیت در سال 60 تا 72 سالیانه حدود 2 میلیون تولد داشته ایم که از این تعداد 1م پسر و 1 م دختر بوده؛ حال بدلیل تولد کم پسرها در دهه 50 تعداد زیادی از دخترها که متولد نیمه اول دهه 60 بوده اند برای ازدواج با کمبود پسر مواجه شده اند و از آنطرف برای پسرهای نیمه دوم دهه 60 هم مشکل کمبود دختر برای ازدواج بوجود آمده، به این معنی که با کاهش تعداد جمعیت و دخترها در دهه 70 دختر کمی برای ازدواج وجود داره پس ناچارند با بزرگتر از خودشان ازدواج کنند.
از تابناک انتظار میره تحلیلهای عمیقتری انجام بده.
این نسل به شدت از فرهنک و سنت فاصله گرفته است. ذر اصل دختران علیرغم فشار اجتماعی در خانواده ها شرایط بهتری نسبت به گذشته دارند و حاضر نیستند در هیچ زمینه ای امتیازی به پسران بدهندو این چیر شدن زنها هم بیشتر مربوط به اسن اشست که دز گذشته می گفتند زن تا زمانی که می تواند زایمان کند زن است و بعد باید برای همسزش برود خواستگاری. دنیای امروز جوانان که حداکثر به یک یا دو فرزند زاضی هستند با پدر و مادرشان بسیار متفاوت است
همسر من ىک سال از من بزرگتره ... اتفاقا خىلى هم احساس خوشبختى مىکنىم ...
اىن چىزى که گفتى همىشه درست نىست تابناک عزىز ...
جوانان که ادم نیستند نه شغل نه مسکن نه خانواده هیچی لازم ندارند اینها مسائلی است که از غرب وارد شده و تهاجم فرهنگی است!!! اختلاف طبقاتی را بیشتر کنید مال اندوزی را نهادینه تر کنیدو...... ول کنید این جوانان را جوان یعنی چی ؟
وقتی تمام درها رو به روی جوان ها می بندید نتیجه اش میشه این .
تا وقتی کار و درآمد مناسب وجاود نداشته باشه ؛ تمایل به ازدواج با دختران شاغل میره بالا .......
تا وقتی کشور به این منوال پیش بره و اوضاع اقتصادی خراب باشه اوضاع اکثر این جوانان نیز به این شکل است ............ حالا شما مدام تکرار کنید که 20 سال آینده زاد و ولد کشور میاد پایین ............... وقتی جوان کار و درآمد مناسبی نداره به چه امیدی پا به زندگی مشترک بذاره ؟ .............. خدا وکیلی خود شمایی که این حرف ها رو مدام تکرار میکنید ... حاضرید دختر خودتون رو به یک فوق لیسانس همه چیز تموم بدید که بیکاره ........
یه مثال خوب و واضح برای شما بزنم : خود من منزل و ماشین شخصی دارم و دانشجوی کارشناسی ارشد هستم با 29 سال سن و از سال 79 تا 86 شاغل بودم و از 86 به این طرف دانشجو . هرجا برای خواستگاری میرم حرف اول خانواده دختر بعد از سلام و احوالپرسی اینه که شغل شازده چیه ؟
......... شما جای ما ........... چی میگی ؟ ........ اقایونی که ادعا میکنید همه چیز روبه راهه ......... کو ؟ ......... صرف ادعا و برنامه ریزی غلط هیچی درست نمیشه ........ تا وقتی اولویت اول خانواده ها برای ازدواج کار داماد و اولویت اول سازمان ها برای کار متاهل بودن آقایون ؛ وضع به همین منواله ........ من یکی که از مجردی خودم دارم لذت میبرم و به امید خدا تا دکتری هم درسم رو ادامه میدم شاید بعد از اون تصمیم گرفتم ازدواج کنم که البته با این اوضاع کشمشی فعلی کشور بعیده.

یاعلی
به نظر من هیچ ایرادی نداره

درک متقابل خیلی مهمتر از این عدد و رقم هاست

باید دید کی به دلت میشینه و کی تو این اوضاع به خصوص اوضاع اقتصادی درکت میکنه و همه جوره باهات راه میاد
اگر مشکل معیشت جوانان به طور جدی حل شود قطعا چنین ازدواج ها نیز کاهش خواهد یافت و دختران و پسران جامعه در سنین متعارف تشکیل زندگی خواهند داد.البته اگر مشکل شغل جوان به طور واقعی حل شود نه مقطعی .
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی