بايد و نبايدهای تغذيه بيماران تالاسمی‎

کد خبر: ۳۱۸۱۲۲
|
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۵ 08 May 2013
|
5734 بازدید
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیمار مبتلا به تالاسمی باید رژیم غذايي خاصي داشته باشد زيرا برخی مواد غذايي با وجود مفيد بودن، مي توانند عوارض خطرناکي براي اين بيماران به وجود آورند.

مهنوش صاحبدل در گفت‌وگو با خبرنگار وب دا خوزستان، اظهار داشت: مواد غذايي که براي بيشتر افراد مفيد هستند، مي‌توانند عوارض خطرناکي براي مبتلايان به تالاسمي در پي داشته باشند. بيشتر افراد مبتلا به تالاسمی دریافت خون دارند که در اين فرآيند مقدار زیادی آهن وارد بدن آنها شده و موجب تجمع آهن در بافت‌ها و آسیب به آنها می‌شود.

وی با تاكيد بر لزوم داشتن برنامه تغذیه‌ای برای این افراد ادامه داد: بیماران مبتلا به تالاسمی به علت کم‌خونی، جذب آهن بیشتری نسبت به افراد سالم دارند، بنابراین باید برنامه غذایی آنها به صورتی باشد که آهن کمتری از غذا جذب بدن شود.

صاحبدل گفت: به این افراد توصیه می‌شود مواد غذايي غني از آهن مانند غذاهای گوشتی از جمله گوشت قرمز و فرآورده‌های آن، ماهی، مرغ، جگر و دل را کمتر مصرف کنند و به جای گوشت‌های قرمز از مواد غذایی مانند حبوبات و سویا استفاده کرده و یا به مقدار کم از مرغ یا ماهی همراه با شیر یا سایر لبنیات استفاده کنند.

وي توضيح داد: غذاهای گیاهی مانند حبوبات، زرده تخم مرغ، سبزیجاتی مانند اسفناج و جعفری نیز دارای آهن از نوع با جذب کم (آهن غیر هم ) هستند که برخی اقلام غذایی می‌توانند موجب کاهش جذب و برخی موجب افزایش جذب آهن آنها شود.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: به بيماران تالاسمی توصیه می‌شود از مصرف میوه‌ها و سبزی‌های تازه که منبع ویتامین ث هستند مانند مرکبات به دليل اين‌كه موجب افزایش جذب آهن غذا می‌شوند، همراه با غذا پرهیز كنند. همچنين از مصرف گوشت‌ها به مقدار حتی کم چون موجب افزایش جذب آهن غذای گیاهی می‌شود، پرهیز شود.

وي تصريح كرد: البته با توجه به اهمیت مصرف میوه و سبزی تازه به این افراد توصیه می‌شود اين مواد را همراه با غذا مصرف نکرده ولی بین وعده‌های غذایی و در میان‌وعده‌ها حتما میوه و سبزی تازه مصرف کنند.

صاحبدل گفت: مصرف موادی مانند غلات سبوس‌دار، چای، قهوه و لبنیات موجب کاهش جذب آهن غذاهای گیاهی می‌شود که توصیه می‌شود بیماران مبتلا به تالاسمی،‌ این مواد غذایی را در وعده‌های اصلی مصرف كنند.

وي افزود: خشکبار و مغزها منابع غنی از آهن غیر هم هستند که توصیه می‌شود با کاهش‌دهنده‌های جذب آهن مانند چای و قهوه یا شیر و لبنیات مصرف شوند.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان توصیه کرد: این افراد نباید از قابلمه و ظروف آهني براي پخت غذا استفاده کنند، چون مقداري از آهن ظروف حين عمل پخت مي تواند وارد غذا شود.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت