بازدید 147134

خلبانی که صدام دستور داد به دو نیمش کنند

وی پس از بازگشت از این دوره آموزشی در چهارم بهمن 1348 به عنوان افسر خلبان شکاری تاکتیکی فعالیت خود را آغاز کرد.
کد خبر: ۳۰۵۲۱۵
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۶ 25 February 2013
سید علی اقبالی دوگاهه هفتم مهرماه 1326 در محله دوگاهه پایین‌بازار رودبار در خانواده‌ مذهبی و متدین به دنیا آمد.

به گزارش همشهری آنلاین، وی پس از گذراندن دوران کودکی برای ادامه تحصیل به تهران رفت و در دبیرستان امیرکبیر به ادامه تحصیل پرداخت و توانست از این دبیرستان مدرک تحصیلی دیپلم را اخذ کند.

اقبالی دوگاهه در 13 آذرماه 1346 به استخدام نیروی هوایی درآمد و پس از طی آموزش‌های نظامی و موفقیت در آزمون‌های زبان انگلیسی، مهارت‌های فنی و تخصصی، انجام دوره‌های پرواز و پرواز مقدماتی با هواپیمای پاپ و اف-33 در دانشکده پرواز در 25 مرداد 1347 برای تکمیل دوره خلبانی و پرواز با هواپیماهای پیشرفته جت شکاری به همراه دو نفر از دانشجویان به پایگاه هوایی ویلیامز شهر فنیکس ایالت آریزونای آمریکا اعزام شد.

وی پس از بازگشت از این دوره آموزشی در چهارم بهمن 1348 به عنوان افسر خلبان شکاری تاکتیکی فعالیت خود را آغاز کرد.

اقبالی ‌دوگاهه در سال 1354 ازدواج کرد و ثمره این ازدواج یک پسر به نام «افشین» یکی از پزشکان حاذق کشور و از افتخارهای ایران اسلامی است.

اقبالی عاشق پرواز بود و با توجه به مسئولیت‌های مهمی که به عهده داشت هرگز از فعالیت‌های پروازی دور نشد و جرات و جسارت در پروازهای عملیاتی از وی استادی ماهر و برجسته ساخته بود.

وی به دلیل آگاهی‌های بالای علمی، مهارت فنی و تخصصی در پروازهای تاکتیکی و عملیاتی در کمترین زمان توانست به سطح لیدری ارتقا یابد.

او مسئولیت‌هایی در پایگاه‌های بوشهر، دزفول، تبریز و ستاد نیروی هوایی تهران داشت و سرپرست و صاحب پست‌های راهبردی معلم خلبانی، رئیس شعبه اطلاعات و عملیات فرماندهی گردان 23 شکاری و افسر ناظر اجرای طرح‌های عملیاتی معاونت طرح و برنامه نهاجا بود.

اقبالی دوگاهه با پیروزی انقلاب اسلامی مدت کوتاهی از نیروی هوایی دور شد اما با آغاز جنگ عراق علیه ایران داوطلبانه به نیروی هوایی بازگشت و با انجام پروازهای شناسایی و آموزشی فعالیت‌های خود را آغاز کرد.

وی یکی از جوان‌ترین استادان خلبان شکاری در عملیات 140 فروندی بود و در آغاز جنگ، لیدر دسته پروازی چهار فروندی به شمار می‌رفت.

اقبالی‌دوگاهه در یکم آبان‌ماه 1359 زمانی که لیدر یک دسته دو فروندی هواپیمای اف-5 را به عهده داشت، در یک ماموریت برون‌مرزی با هدف بمباران یکی از سایت‌های راداری موصل به همراه همرزم خلبانش از زمین برخاست و پس از رسیدن به منطقه و عدم مشاهده هدف بلافاصله هدف ثانویه را که پادگان العقره در حوالی پایگاه هوایی کرکوک عراق و ایران بود، تغییر مسیر داد و در ساعت تعیین شده روی هدف ظاهر شد و در پایان این عملیات موفقیت‌آمیز، رادار راهبردی دشمن پرنده آهنین شهید اقبالی را نشانه رفت و هواپیمای وی به شدت مورد اصابت موشک قرار گرفت.

پرنده زخمی که خلبان جوان آن را به زحمت به 30 کیلومتری شرق موصل نزدیک مرز ایران رسانده بود، سقوط کرد و اقبالی دوگاهه با چتر نجات هواپیما را ترک کرد و به اسارت دشمن بعثی درآمد.

خلبان جوان و دلیر ایران‌زمین پیشتر تلمبه‌خانه‌ها و نیروگاه‌های برق عراق را از کار انداخته بود و طرح‌های عملیاتی وی موجب شده بود تا صادرات 350 میلیون تنی نفت عراق به صفر برسد. به همین منظور صدام جنایتکار به خون این شهید تشنه بود و صدام لعین دستور داد پس از دستگیری اقبالی بدنش را دو نیمه کردند و نیمی از پیکر مطهرش در نینوا و نیمی دیگر در موصل عراق مدفون شد.

شهید اقبالی دوگاهه توسط عناصر مزدور رژیم بعث عراق با بی‌رحمانه‌ترین وضعیت به شهادت رسید. این جنایت به حدی وحشیانه بود که رژیم بعثی در تلاشی بی‌شرمانه برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت هولناک، تا سال‌ها از اعلام سرنوشت آن شهید مظلوم خودداری می‌کرد و در مدت 22 سال هیچ‌گونه اطلاعی از سرنوشت وی موجود نبود تا اینکه در خرداد سال 1370 طبق گزارش‌های موجود عملیاتی و اطلاعاتی و نامه ارسالی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی مبنی بر شهادت ایشان و اظهارات دیگر اسرای آزاد شده و خلبانان اسیر عراقی، شهادت خلبان علی اقبالی دوگاهه محرز شد.

دشمن بعثی عراق بخشی از پیکر مطهر شهید اقبالی دوگاهه را در گورستان محافظیه نینوا و بخش دیگر را در قبرستان زبیر شهر موصل به خاک سپرده بود که با پیگیری کمیته جستجوی اسرا و مفقودین و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی به همراه دیگر خلبانان شهید نیروی هوایی در پنجم مرداد سال 81 پس از 22 سال دوری از وطن در بین حزن و اندوه یاران و همرزمان به میهن اسلامی بازگشت و در بهشت زهرا (س) تهران کنار دیگر همرزمان شهیدش آرام گرفت.

سرلشکر خلبان شهید علی اقبالی دوگاهه جوان‌ترین استاد خلبان نیروی هوایی ارتش است که در سن 25 سالگی استاد خلبان جنگنده F-5 و در 27 سالگی با درجه سرگردی جزو افسران ارشد نیروی هوایی ارتش ایران شد.

وی با بیش از ۳ هزار ساعت پرواز عملیاتی و آموزش خلبانی به ده‌ها دانشجوی جوان خلبانی که تعدادی از آنها همچون شهیدان سرافراز سرلشکر خلبان عباس بابایی و سرلشکر خلبان مصطفی اردستانی به مقام والای شهادت نائل گردیده‌اند، و یا به رده‌های ارشد فرماندهی نیروی هوایی رسیده اند، کارنامه درخشان و پرافتخاری در طول عمر کوتاه و پربرکت خود به جای گذاشت.

سرلشکر خلبان شهید سید علی اقبالی دوگاههاین شهید بزرگوار فردی به تمام معنا صمیمی و مهربان بود. انسانی فروتن و خویشتندار، گشاده رو، متین، آراسته و با اخلاق نیکو و منش بسیار انسانی بود که در نگاه اول هر کس را شیفته خود می‌کرد.

دارای روحی بلند که علاقه خاصی به قرائت قرآن مجید داشت و هر چند وقت، کل قرآن را دوره می‌کرد. او خلبانی جوان با دانش و معلومات فوق‌العاده گسترده بود که به تمام موضوعات و قوانین پروازی اشراف کامل داشت.

با تکیه بر هوش و استعداد و حافظه بسیار قوی خود، با وجود تعدد منابع دانش پروازی و منابع تخصصی، به ویژه آیین نامه‌ها و دستورالعمل های نیروی هوایی، شهید اقبالی به طور خارق‌العاده‌ای به این منابع احاطه داشت به نحوی که در مناظره‌ها بعضا مشاهده می‌شدکه با قید عنوان آیین نامه، صفحه و پاراگراف را دقیقا ذکر می‌کند!

به علت توانایی‌های بالایی که در امور فنی و پروازی داشت، در خیلی از موارد مورد مشورت همکاران و فرماندهان قرار می‌گرفت و تحلیل‌های وی همواره صائب بود. لذا از احترام خاصی در نزد فرماندهان نیرو مخصوصا شهید فکوری فرمانده وقت نیروی هوایی برخوردار بود.

آن شهید بزرگوار به دلیل برخورداری از هوش وافر، آگاهی های بالای علمی و مهارت های فنی و تخصصی توانست در کمترین زمان ممکن به سطح لیدری ارتقا یافته و سرانجام به ستاد نیروی هوایی در تهران منتقل گردد.

طی خدمت در ستاد، وی طرح های استراتژیک و تاکتیکی ویژه ای را علیه تمامی نقاط حساس و حیاتی دشمن طراحی کرده بود. شهید اقبالی در حالی که یک نیروی ستادی بود و می توانست دیگر حتی یک ساعت هم در کابین جنگنده ننشیند، با شروع جنگ و حمله عراق به ۱۵ پایگاه نیروی هوایی، بلافاصله خودش را به پایگاه تبریز رساند که در آن هنگام، این پایگاه در طرح کلان نیروی هوایی، مسئول بخش هایی از خاک عراق نظیر کرکوک، موصل و اربیل بود.

به یاد رشادت‌ها و دلاوری‌های شهید بزرگوار امیر سرلشکر خلبان سید علی اقبالی دوگاهه، بهمن سال ۱۳۸۸ بنای یادبود وی شامل مجسمه و ماکت هواپیمای F-5 تایگر در شهرستان رودبار و در ساحل سفیدرود طی مراسم باشکوهی با حضور جمعی از مقامات لشکری و کشوری و مردم قدرشناس رودبار و مناطق اطراف رونمایی شد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷۹۶
انتشار یافته: ۶۴
تلاش میکنیم تاحدی از از شرمندگیش در بیایم.
روحش شاد
خدارحمتش کند و بر عذاب این صدام لعین خبیث صد ها برابر بیفزاید
روحش شاد ویادش گرامی
روح پاكش با اميرالمومنين محشور باد،
خداوند قرين رحمتش فرمايد
یک قهرمان ملی به تمام معنی! روحش شاد و خدایش بیامرزاد
یادوخاطره شیرمردان 8سال جنگ تحمیلی گرامی و روح شهداقرین رحمت ایزدی باد
عشق است در راه وطن جان دادن
یاد ایشان وهمه دلاور مردان ایران گرامی
روح و روانش شاد باد. آزاد باش ای ایران آباد باش ای ایران از این فرزندان غیور خود دلشار باش ای ایران
دورود خدا بر رشید مردان و شاگردان مکتب خمینی و خامنه ایی

دورود و سلام خدا به همه شهیدان راه آزادگی و شرافت و وطن از خلقت بشر تا کنون

دورود خدا بر همه دلیر مردانی که هست ونیستشان را در راه خدا و وطنشان ارزانی خدای خویش و این ملت نجیب مینمایند

لعنت خدا بر همه کسانی که حرمت خون این عزیزان جلوی چشمانشان نباشد و روی سفره ایشان نشسته باشند
خدا بیامرزدش
روحش شاد و یادش گرامی باد
روحش شاد...ای ایران اسلامی چه انسانهای پاکی به پایت جان دادند ...دراوج باشی تا انتهای تاریخ .... زبون باشند دشمنانت ....لعنت بر صدام و صدام صفتان.
خدا رحمتش کنه.در این زمانه پر از نامردی وقتی از حقیقت زندگی این دلاور مردان می نویسید برای منی که تا بحال اسم این عزیز را هم نشنیده بودم بی اختیار بغض گلومو میگیره..اما ای کاش بجای بهشت زهرا تهران مزارشو می بردین همون دوگاهه رودبار.خاک پاک رودبار بیشتر لایق مزار این عزیز بود.
باسلام این شهید عاشق امام واسلام بود ودرخانه اش همیشه جلسات قرائت قران برگزارمیکردوتمام محرم راسیاه میپوشید به عشق امام حسین .این مطالب را یکی ازدوستانم کهبااین شهیددوست بود عنوان میکرد
درود بر این نگهبان میهن
درود بر شرف این شهید غیور و آزاده
به طور حتم با سالار شهیدان محشور شده
امنیت فعلی ما (اینکه الان کشور ما توسط عراق اشغال و تصرف نشده است) مرهون همین از خود گذشتن هاست. شادی روحش صلوات.
خدا رحمتش کنه
خدا لعنت کنه صدام منفور رو
زندگی ما ,هویت ما ,آزادی و آزادگی ما مدیون این بزرگ مردان است.شهدای ارتش خصوصا شهدای نیروی هوایی ارتش جزو گمنام ترین ,تاثیر گذارترین و مظلوم ترین قهرمانان این کشوراند.
خدایا جوانان با لیاقت را برای دفاع از کشور زیاد بگردان .
روح شهید خلبان را با انبیا محشور بگردان
خانواده اش را محافظت بفرما.
افتخار ایران جوانان با غیرت است
روحش شاد و امیدوارم مسئولین محترم با خدمت صادقانه قدرشناس گوشه ایی از رشادتهای اینچنین افرادی باشند
روحت شاد دلاور
خدا رحمتش کنه. مرگ زجراوری داشته
هم صدام رفت هم این شهید بزرگوار
اما سرنوشت صدام ملعون در آخرت کجا و سرنوشت این شهید کجا...
خدا رحمتش کنه
درود بر شما دلاور مردان
فقط خدا میدونه چه دسته گلهایی برای دفاع از مام میهن بدست دژخیم منفور بعث پر پر شدند . از فرصت استفاده کرده به تمام دلاوران ارتش و سپاه در هر رده و دسته ای چه کادر چه وظیفه سلام و عرض ارادت میکنم . هنوز خیلی مونده تا نسل جوان ما بفهم این سربازان فداکار وطن برای آسایش ما و ناموسمون چکار کردند . هنوز زوده هنوز زوده ......
درود بر همه شهیدان پاک وطن ...
کلی اشک ریختم تا به ته مطلب رسیدم .
گرچه بنده خودم وبلاگی در مورد شهیدان نیروی هوایی دارم ولی هیچ وقت از خواندن نحوه شهادت و افتخارات خلبانان نیروی هوایی خسته نمیشوم ...

درود بر دوران ها و اردستانی ها و یاسینی و بابایی های این سرزمین

درود خداوند بر همه شهیدان پاک وطن ...
خدواند انشاءالله اين شهيد بزرگوار را با سالار شهيدان وآقا قمر بني هاشم محشور كند خدايا ما شرمنده خون اين شهيدان هستيم ما را به راه راست هدايت فرما آمين يا رب العالمين
درود بر این دلاور مرد آزاد وشجاع
روحت شاد دلاور ایران زمین
درود بر او و هزار افسوس از ازدست دادنش
ما شرمنده ادمهائی هستیم که به ما عشق را هدیه دادند و ما امروز همه وهمه ثابت کردیم لیاقت انرا نداشته ونداریم و انچه که امروز از دین می بینیم فقط وفقط حرف است.دین ان بود که خدا به موسی ع فرمود بندگان شایسته تر از تو هم هستند باید شاگردی خضر را بکنی لیکن موسی ع نتوانست ادامه دهد. نتوانست ونتوانست....ودر دنیا شایستگان باذن الهی هستند وما خوابیم وخوابیم .....روح ان بزرگوار شادوراهش مستدام وپایدار باد.
دلم بدرد آمد. خدایااااااااااا. رشک بردم به این سعادت.
بر فاطمه (س) مادر شهدا صلوات
کسانی مثل این شهید بزرگوار جان عزیز خویش را نثار کردند اما حالا در شرایطی که کمتر از شرایط جنگی نیست ما چه کرده ایم؟
خیلی جالب است که واقعا مسولان فرهنگی کشور و دانشگاها و این همه مراکز گونانگونی که وجود دارد هیچ صبتی از این بزرگ مردان تاریخ ابران نمیاورند وما فقط در سایتی انرا میخوانیم بعد ازسالها واقعا جای تاسف دارد درود ملت ایران بر این شهید مرد بزرگ وطن
این شهدا افتخار میهن ما بوده و خواهند ماند .
ای بزرگ مرد روحت شاد.
زنده باد!
این قهرمانان تا ابد پاینده اند.
درود بر شرفت مرد.....درود....
خدا اجرت بده پهلوان.
روح مطهر این شهید والامقام و تمامی شهدای دفاع مقدس قرین رحمت الهی باد خوشا به سعادت این چنین انسان هایی که عاشقانه و عارفانه دعوت حق را لبیک گفتند و به لقای پروردگار خود نائل آمدند شادی ارواح مطهر تمامی شهدا علی الخصوص شهدای جاویدالاثر 8 سال دفاع مقدس صلوات و ذکر فاتحه
روحش قرین رحمت بی پایان ذات اقدس اله باد و همنشین اجداد طاهرینش در فردوس برین. آمین
درود به روح پاک وبلند خلبانان شهید نیروی هوایی
روحشان شاد در بلندای اسمان که با نثار حون خود همواره دست دشمن را ازخاک میهن عزیزمان کوتاه کرده اند
خيلي مردي
خوشا به سعادتش که با افتخار وسربلندی خدمت حضرت امام حسین علیه السلام شرفیاب می شود
روحش شاد
آفرین بر تو
روح عزیز و قداکارش قرین رحمت و شادی
شنیده اید که گفته میشه خدا در جای حق نشسته .(سرنوشت صدام که در اعدامش سرش جدا شد)
خداوند شهید اقبالی را در بهترین جایگاه بهشت و صدام لعین را در بدترین جایگاه دوزخ جای دهد.
ما مطيع ولايتيم و همه در راه وطن حاضريم جان خود را فدا كنيم درود بر شهداي اسلام و انقلاب
روحش شاد و راهش پر رهرو باد.
با کمال احترام به روح و روان پاکش؛فاتحه ای قرائت کنیم
بايد از قهرمانان كشورمان تجليل كنيم ،. بايد تنديسهايى از انان در ميادين شهر تهران و زادگاه هايشان نصب كنيم بايد به نسل امروز بگوييم كه چه رشادتهايى شده تا به اينجا رسيده ايم
بنازم به این مردان که مایه سربلندی ایران بودند و هستند
روحش شاد یادش پاینده
ممنون از معرفی این دلاور
لعنت خدا بر صدام ملعون
درود بر این دلاور گیلانی
روح این بزرگ مردان یاد باد
روحش شاد باشد
به راستی باید به داشتن این هموطن ایرانی افتخار کرد راهت ادامه دارد
التماس دعا دلاور
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست