جغرافیای شادمانی

شادترین مردم جهان در کجا زندگی می‌کنند؟

در نظرسنجی مؤسسه گالوپ، از مردم ۱۴۸ کشور پریسده‌اند که آیا در روز گذشته، به خوبی استراحت کرده‌اند؟ آیا با آن‌ها با احترام رفتار شده؟ آیا زیاد لبخند زده‌ و خندیده‌اند؟ آیا چیز جدیدی یاد گرفته‌اند یا کاری جالب انجام داده‌اند؟ و آیا این که در روز گذشته احساس شادمانی کرده‌اند؟ جایگاه ایران هم در جدول آمده است
کد خبر: ۲۹۳۰۱۲
|
۰۳ دی ۱۳۹۱ - ۰۷:۴۰ 23 December 2012
|
106300 بازدید
|

هفت کشور از ده کشور جهان که شاد‌ترین و خوشبین‌ترین مردم را دارند، در آمریکای لاتین هستند؛ این را نظرسنجی مؤسسه گالوپ نشان می‌دهد که در آن، از مردم ۱۴۸ کشور پرسیده‌اند که آیا در روز گذشته، به خوبی استراحت کرده‌اند؟ آیا با آن‌ها با احترام رفتار شده؟ آیا زیاد لبخند زده‌ و خندیده‌اند؟ آیا چیز جدیدی یاد گرفته‌اند یا کاری جالب انجام داده‌اند؟ و آیا این که در روز گذشته، احساس شادمانی کرده‌اند؟ پاناما در این نظرسنجی در جایگاه نخست قرار گرفته است!

به گزارش «تابناک» به نقل از کریستین ساینس مونیتور، شاد‌ترین مردم جهان در قطر زندگی نمی‌کنند؛ جایی که بر پایه بسیاری از شاخص‌ها، ثروتمند‌ترین کشور جهان است. در ژاپن هم زندگی نمی‌کنند؛ جایی که بالا‌ترین امید به زندگی را دارد. در کانادا هم زندگی نمی‌کنند؛ جایی که بالا‌ترین میزان تحصیلات دانشگاهی را دارد. این کشور‌ها حتی در ده رتبه نخست هم نیستند.

بنا بر این گزارش، نظرسنجی که نتیجه آن چهارشنبه گذشته منتشر شد و ۱۵۰هزار نفر از همه جهان در آن شرکت داشته‌اند، نشان می‌دهد که هفت کشور از ده کشور با شاد‌ترین مردم، در آمریکای لاتین قرار دارند.

بیشتر این هفت کشور، کشورهایی هستند که از حیث شاخص‌های متداول مناسب بودن زندگی در آن‌ها، وضعیت خوبی ندارند؛ برای نمونه، یکی از این کشور‌ها، گواتمالاست از دهه‌ها جنگ داخلی و پس از آن از میزان بالای جنایات سازمان یافته رنج برده و یکی از بالا‌ترین آمار قتل در جهان را دارد. گواتمالا از نظر شاخص پیشرفت انسانی سازمان ملل ـ که ترکیبی از سه شاخص امید به زندگی، آموزش و درآمد سرانه است ـ وضعیتی شبیه به عراق دارد، ولی از نظر شاد بودن مردم در رده هفتم نظرسنجی گالوپ است.

«لوس کاستیو»، مربی سی ساله موج‌سواری در این باره می‌گوید: «در فرهنگ گواتمالا، مردم با یکدیگر دوستانه رفتار می‌کنند و همیشه لبخند می‌زنند. به ‌رغم همه مشکلاتی که داریم، طبیعتی زیبا ما را در میان گرفته که به ما اجازه می‌دهد از همه مشکلات دور شویم».

گالوپ در هر کشور تقریبا از هزار نفر، پنج پرسش بالا را پرسیده است. در پاناما و پاراگوئه، ۸۵ درصد شرکت‌کنندگان به هر پنج پرسش، پاسخ مثبت داده‌اند. پس از این دو کشور، السالوادور، ونزوئلا، ترینیداد و توباگو، تایلند، گواتمالا، فیلیپین، اکوادور و کاستاریکا در رده‌های سوم تا دهم هستند.

اما این گزارش همچنین آورده است، غمگین‌ترین و ناراحت‌ترین مردم دنیا در سنگاپور زندگی می‌کنند؛ یکی از مرفه و منظم‌ترین کشورهای دنیا که از پیشرفته‌ترین کشورهای دنیاست. برخی از دیگر کشورهای ثروتمند نیز در پایان جدول شادمانی قرار گرفته‌اند. آلمان و فرانسه با کشور آفریقایی سومالی در رتبه چهل و هفتم شریک هستند؛ شاید کشورهای مرفه عمیقا غمگین باشند و کشورهای فقرزده غرق در شادی و یا نزدیک به آن هستند!

این مسأله در تناقض با مفهوم جدیدی به نام «اقتصاد شادمانی» است که بر پایه آن، تلاش می‌شود کارکرد دولت‌ها با افزودن شاخص میزان درک مردم از رضایت از زندگی خود به شاخص‌های متداول‌تری چون امید به زندگی، درآمد سرانه و میزان تحصیلات بهبود یابد.

کشور پادشاهی بوتان که در کوه‌های هیمالیاست، میزان کارآمدی سیاست‌های دولت را بر پایه تأثیر آن‌ها بر مفهوم «شادمانی ناخالص ملی» می‌سنجد. در سال ۲۰۱۰، دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلیس، قول اجرای برنامه‌ای را برای بهبود زندگی انگلیسی‌ها داد که در بخشی از آن، در نظرسنجی در خانه‌های مردم از دویست هزار نفر از آن‌ها پرسیده شد که به چه میزان از زندگی روزمره خود رضایت دارند؟

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که ۳۴ کشور از مرفه‌ترین کشورهای دنیا را در بر می‌گیرد، به تازگی «شاخص زندگی بهتر» را تعریف کرده تا زندگی مردم کشورهای گوناگون، نه تنها بر پایه شاخص‌های مادی بلکه بنا بر کیفیت زندگی آن‌ها نیز قابل مقایسه باشد.

البته برخی از کار‌شناسان هشدار می‌دهند که شاید دولت‌ها با سوءاستفاده از چنین شاخص‌هایی و رضایت مردم از زندگی خود، مشکلات کشور را نادیده بگیرند؛ برای نمونه، برخی می‌گویند نتیجه نظرسنجی گالوپ برگرفته از این واقعیت است که مردم آمریکای لاتین حتی اگر احساس منفی نسبت به زندگی داشته باشند، تمایل دارند آن را نشان ندهند.

لورا یکی از اهالی کلمبیا که کشورش در رده یازدهم جدول شاد‌ترین کشور‌هاست، می‌گوید: «مردم در برخی فرهنگ‌ها تمایل دارند به هر پرسشی با نگاه مثبت پاسخ دهند».

در میان کشورهای با کمترین میزان شادمانی و نگاه مثبت، قرار داشتن نام چند کشور مانند عراق، یمن، افغانستان و هائیتی جای شگفتی ندارد؛ اما غمگین بودن مردم گرجستان، لیتوانی و ارمنستان کمتر طبیعی است. ارمنستان از پایان جدول در رده دوم قرار دارد. آگارون آدیبکیان یک جامعه‌شناس اهل ایروان پایتخت ارمنستان می‌گوید: «ارمنی‌ها غمگین بودن را دوست دارند؛ تلخی‌های فراوانی در تاریخ ارمنی‌ها وجود دارد. ارمنی‌ها کمتر لبخند می‌زنند و مشکلاتشان را با دیگران در میان نمی‌گذارند و از موفق بودن خجالت می‌کشند!».

این در حالی است که برخی اهالی آمریکای لاتین می‌گویند، این نظرسنجی به یک مسأله مهم در زندگی مردم آن مناطق اشاره دارد: «مردم آمریکای لاتین عادت دارند به ‌رغم زندگی روزمره خود که شاید به نحو خردکننده‌ای سخت باشد، بر چیزهای مثبتی مثل دوستان، خانواده و مذهب تمرکز کنند».

«کارلوس مارتینز» که با یازده همکار خود در حال صبحانه خوردن است، از افزایش جرم و جنایت در شهر خود ناراحت است، ولی «به خاطر داشتن خانواده خود خوشحال است».

وی می‌گوید: «به طور کلی من خوشحالم، زیرا اینجا کشوری با منابع طبیعی فراوان است و نقش مهمی در جهان بازی می‌کند».

وی ادامه می‌دهد: «ما اهالی کارائیب، مردمی هستیم که دوست داریم جشن بگیریم، غذای خوب بخوریم و تا جایی که می‌توانیم خوب زندگی کنیم».

اما سنگاپور کشور بسیار مرفه و پیشرفته‌ای است که در پایان جدول شادمانی است. در این باره، «ریچارد لاو»، یکی از اهالی این ابرشهر می‌گوید: «ما مثل سگ کار می‌کنیم و چندرغاز حقوق می‌گیریم!. به سختی فرصت می‌شود که به تعطیلات برویم یا حتی استراحت کنیم چون ما همیشه باید به فکر فردا باشیم، به مهلتی که تمام می‌شود و یا قرار ملاقاتی که داریم. اینجا به سختی بین زندگی و کار تعادل برقرار می‌شود».

پاراگوئه از شاد‌ترین کشورهای دنیاست؛ «ماریا سولیس» یک فروشنده دوره‌گرد که در حال فروش گیاهان مورد استفاده برای درست کردن چای است، می‌گوید، شرایط سخت اقتصادی دلیلی برای ناراحتی نیست. «زندگی کوتاه است و دلیلی وجود ندارد که ناراحت بود، زیرا اگر ثروتمند هم باشی باز هم مشکلاتی هست، ما باید به خودمان بخندیم!».

دو جدول زیر شادترین و غمگین‌ترین کشورهای دنیا را بر پایه نظرسنجی مؤسسه گالوپ نشان می‌دهد.


رتبه از آخر

نام کشور

درصد تعداد افرادی که به هر 5 سوال پاسخ مثبت داده‌اند

1

سنگاپور

46

2

ارمنستان

49

3

عراق

50

4

صربستان

52

5

یمن

52

6

گرجستان

52

7

بلاروس

53

8

ماداگاسکار

54

9

لیتوانی

54

10

توگو

55

11

هائیتی

55

12

آذربایجان

55

13

افغانستان

55

14

مقدونیه

55

15

سیرالئون

56

16

مونته‌نگرو

56

17

ترکیه

57

18

بلغارستان

57

19

بحرین

57

20

نپال

57

21

هند

57

22

کرواسی

57

23

رومانی

58

24

مصر

58

25

پاکستان

58

26

مولداوی

58

27

اوکراین

58

28

ویتنام

59

29

سرزمین‌های فلسطینی

59

30

بوسنی

59

31

روسیه

59

32

ایران

59

رتبه از ابتدا

نام کشور

درصد تعداد افرادی که به هر 5 سوال پاسخ مثبت داده‌اند

1

پاناما

85

2

پاراگوئه

85

3

ال سالوادور

84

4

ونزوئلا

84

5

ترینیداد و توباگو

83

6

تایلند

83

7

گواتمالا

82

8

فیلیپین

82

9

اکوادور

81

10

کاستاریکا

81

11

کانادا

80

12

کلمبیا

80

13

مالزی

80

14

هلند

80

15

ایرلند

80

16

دانمارک

79

17

کویت

79

18

عمان

79

19

اندونزی

79

20

هندوراس

79

21

زلاندنو

78

22

زامبیا

78

23

آرژانتین

78

24

لوکزامبورگ

78

25

دومینیکن

77

26

بلژیک

77

27

نیجریه

77

28

مالی

77

29

امارات

77

30

انگلیس

77

31

لسوتو

77

32

نیکاراگوئه

77

33

شیلی

76



تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۳۶
انتشار یافته: ۱۰۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
خیلی امار عجیب و غریبیه! به نظرم اشکالی در این نظر سنجی وجود داره. قابل پذیرش به نظر نمیرسه. شاید باید فاکتورهای بیشتر و سوالات صحیح تری در نظر گرفت. در ضمن ایا شادی به تنهایی عاملی برای احساس خوشبختی هست؟
پاسخ ها
مثبت اندیش
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
این درسته فکر کنم اگه میانگین طول عمر افراد هر جامعه رو هم به این آمار اضافه کنن می توان به این نتیجه رسید که این آمار ها تا چه حد به واقعیت نزدیک است.
سیاوش
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
از جهت پایایی و روایی سوالات دچار مشکل هستند.
چون هرروز این سوالات از یه نفر پرسیده بشه جواب متفاوتی ارائه می‌دهد (پایای ندارد)
برخی سوالات ارتباط مشخصی با شاد بودن ندارد و بسیار محدود است (روایی ندارد)
از نظر جامعه آماری دچار مشکل است (فکر کنم فقط کاربران اینترنت را مورد سوال قرار داده)
گرچه از نظر پژوهشی معتبر نیست، ولی ما هم شاد نیستیم.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
کجاش عجیبه ؟؟ همانطور که انتظار می رود تمام کشور های پیشرقته شادتر ار کشورهای جهان سومی هستند . نکنه شما برعکس متوجه شدی؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
چه حرفهای مستدل و علمی ای زده ای آقای ناشناس . خیلی امار عجیب و غریبیه! به نظرم اشکالی در این نظر سنجی وجود داره. قابل پذیرش به نظر نمیرسه. حرف علمی و مستند بزن . دلیل و برهان بیاور . مجبوری نظر بدهی؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
اگر آمار و اطلاعاتی با نظر ما سازگار نیست نباید آن را تخطعه نمائیم ما عادت کرده ایم همه چیز را با پول بسنجیم و این اشتباه بزرگی است. برای خوشبختی باید رضایت از زندگی را بسنجیم در صورتی که ما داشته های مادی را ملاک خوشبختی قرار میدهیم.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
آنقدر مشکلات دارند که زده به سرشون کلا شیرین زدن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
بسم رب الحسین
اولا به نظر من جامعه آماری 150000 نفر خیلی کوچیکه.
اما بحث مهم دیگه اینه که کی گفته خوشبختی به این سوالاته.اینکه ما بیایم و اولا با نگاهی مادی به مسئله نگاه کنیم و سوال طرح کنیم و بعد فقط هم بخواهیم با ملاک های مادی جواب بگیریم اون چیزی درنمیاد که باید باشه. چون فطرت انسانی با این چیزا آروم نمیشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
کشور ما کجاست .
پاسخ ها
صادق
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
ايران رتبه 116 را كسب كرده.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
اگر در شب يلدا از مردم ايران نظر سنجي ميكردند 80 درصد مردم ميگفتند بهتر راحت مي شويم
غلامرضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
ردیف32 از آخر
مجید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
بنظرم مردم ایران تو زندگی ها خصوصی شون بسیار شاد هستند وقتی از شون میپرسند قیافه غمگین به خودشون میگیرند خدائیش اینطوری نیست
رضا بهزادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
خوب شد لا اقل تو این یک مورد از آخر اول نیستیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
یک ضرب المثل چینی میگه : یک ایرانی اگر هواپیمایش سقوط نکند اگر در حوادث رانندگی نمیرد و یا از آلودگی هوا خفه نشود اگر زیر آوار زلزله نمیرد قطعا از خوشحالی خواهد مرد ...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
اگه حس طنز پردازی مردم ایران نبود قطعا رتبه ایران به قعر نزدیک تر میشد
ناشناس
| Germany |
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
اون ضرب المثل چینیت خیلی عالی بود ...
زارع
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
درسته این دفعه از آخر اول نشدیم ولی خداوکیلی اگه این استرسهای ناشی از تنش های سیاسی مث تحریم ها ,تهدید به جنگ ها , عدم رعایت حرمت ایرانی بودن در دنیا , روابط خوب با سایر کشور ها که همه ناشی از روابط بین الملل هست نیز در کشور ما بخوبی مدیریت می شد الان جزو رتبه های خوب دنیا بودیم. بازم به مردم ما که با این همه مشکلات توی این رنکیک قرار گرفته اند.
پاسخ ها
فرهاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
باهوش!!!
کشوری که اوله بیشترین مشکلات اقتصادی و امنیتی رو داره!!!اصلا به این چیزا ربطی نداره.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
ايران شادترين مردم دنيا هستند به ويژه بعد از اجراي طرح هدفمندي يارانه ها و سقوط آزاد ارزش پول ملي
پاسخ ها
محمدزاده
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
من می دونستم!
هی گالیور
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
بابا مردم ما می ترسن احساسات واقعیشونو بگویند!!!

راست می گی درج کن!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
اگه در کشورهای امریکای جنوبی که فقیر هم هستند ولی مردمی خوشحال دارند نگاه کنید ، حداقل از آزادی برخوردار هستند و مثل بقیه مردم دنیا راحت میتونن همه جا بروند و بدون اینکه کسی بهشون چیزی بگه
پاسخ ها
مجید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
مگه الان کسی جلوی شما رو گرفته
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
منم با نظر شما موافقم حداقل اگه پول ندارن يه كارناوالهايي دارن كه همه حسرتشونو ميخورن
محمد جعفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
یعنی ما در جمع 30 کشور "غمگین ترین" هستیم..... مرحله دوم هدفمندی هم انشالله اجرا میشه و به رتبه نخست غمگین ترین کشورها خواهیم رسید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
مطمئنا ايران بايد در رده اخر قرار مي‌گرفت .احتمالا سوالات رو مرفهين بي درد پاسخ دادن
پاسخ ها
عبدی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
سلام
خوب اگه راست می گی برو افغانستان زندگی کن
کمی هم انصاف داشته باشید
واقعا ایران آخره
پنج دقیقه فکر کن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
پاسخ را بیشتر مردم عادی داده اند که ثروت را مساوی خوشبختی نمی دانند. بلکه خوشبختی را در دوست داشتن همدیگر جوستجو میکنند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
چرا نظرات خود را به دیگران تحمیل میکنید؟ چرا دیگران باید و باید مطابق نظر شما زندگی کنند و اگر چنین نکنند در تاریکی هستند. دیکتاتوری از اینجا که نه قبل از این شروع میشود.
فرهاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
ما ایرانیها عادت داریم مثل آقای ناشناس خودمونو بدبخت و غمگین و نا امید و عقب افتاده و بی فرهنگ و ... نشون بدیم!!!
برو کشور گواتمالا رو نیگا کن!!وضع کشور ما حداقل 10 برابر از اونا بهتره ولی مردمشون چی میگن؟!!!
خب وقتی نظر یه شهروند این باشه دیگه چه انتظاری داری که دستگاه دیپلماسیمون بتونه توی دنیا کاری از پیش ببره؟!!!
از ماست که بر ماست!!!
آره داداش از ماست که بر ماست!!!
اینقدر خودتو بدبخت و بی فرهنگ نشون بده که همه باورشون بشه که همه این چیزا هستی!!
اینقدر بگو ایران بدبخته تا ...
من یک ایرانی ام و به ایرانی بودنم و کشورم افتخار میکنم!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
همه چی آرومه من چقد خوشحالم!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
خیلی با مزه بود.... چقدر من شادم... مثل تورم که دروغه غم و مشکلاتت ما هم دروغه.. مرسی که یاد آوری کردین.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
در این نظر سنجی مردم را مورد سوال قرارداده اند و شاید شما از افرادی باشید که نظرتان این است که پول= خوشبختی اما افرادی وجود دارند که خوشبختی را جور دیگری معنا میکنند چرا ما تمام انسان ها را با خودمان میسنجیم و ملاک همه خوبی و بدی ها ما هستیم؟!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
متاسفانه حتی متن را نمی خوانید و فقط افکار خودتان را میبینید. توجه کنید پولدارترین، تحصیل کرده ترین و طولانی ترین عمر شادی را نمی آورد شادی مقوله ای دیگر است و آن رضایت از زندگی است و خوشحالی را در همدلی می بینند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت