بازدید 62579

از مثبت و منفی سخنان رئیس‌جمهور، درخواست کمک را جدی بگیرید

دیروز محمود احمدی نژاد در میان افکار عمومی حاضر شد تا اثبات کند که هنوز روحیه مسئولیت پذیری در دولت وجود دارد. صراحت لهجه وی و شجاعتش در بیان برخی مسائل قابل تقدیر است، اما وی باز هم به شیوه خاص خود از بیان برخی مسائل جدی خودداری کرد.
کد خبر: ۲۷۶۳۴۶
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۵ 03 October 2012

دیروز محمود احمدی نژاد در میان افکار عمومی حاضر شد تا اثبات کند که هنوز روحیه مسئولیت پذیری در دولت وجود دارد. صراحت لهجه وی و شجاعتش در بیان برخی مسائل قابل تقدیر است، اما باید پرسید چرا وی باز هم به شیوه خاص خود از بیان برخی مسائل جدی فرار کرد، بدون آنکه کمتر کسی متوجه آن شود؟

به گزارش «تابناک»، دیروز محمود احمدی نژاد در حالی در میان خبرنگاران و اصحاب رسانه و افکار عمومی حاضر شد که اخیراً بحرانی در بازار ارز و اقتصاد کشور به وقوع پیوسته و شایعات، اتهامات و آن گونه که رئیس جمهور خود اشاره کرد هجمه هایی علیه دولت شکل گرفته است. محور اصلی این گفت‌وگو و پرسش و پاسخ مسائل اقتصادی کشور بود و رئیس جمهور به نکاتی جالبی در آن اشاره کرد.

از دو جنبه می‌توان به سخنان دیروز محمود احمدی نژاد نگاه کرد. مثبت و منفی سخنان رئیس جمهور نیازمند بررسی دقیق‌تر است تا بتوان به مخلصی از سخنان دیروز محمود احمدی نژاد در حوزه اقتصاد رسید.

«کمک» ترجیع بند سخنان رئیس جمهور

بگذارید ابتدا آنچه محمود احمدی نژاد پیرامون هجمه های شکل گرفته علیه دولت عنوان کرد را بنگریم. ابتدا باید گفت که نفس حضور وی در میان افکار عمومی آن هم در چنین اوضاعی، شایسته تقدیر است و دست کم این مطلب را به ذهن متبادر می‌کند که وی برخلاف تعدادی از همکاران خود و برخی سران سایر قوا، از پاسخ به سؤالات شانه خالی نمی‌کند. رئیس جمهور، با صراحت لهجه همیشگی خود مسائلی را بازگو کرد که شایان توجه بسیار بود.

یکی از مهمترین انتقادات رئیس جمهور به این مسئله بود که چرا همواره دولت مورد نقد و عتاب قرار می‌گیرد و آیا هیچ ارگان و نهاد دیگری در مسائل پیش آمده دخالتی ندارد؟ این پرسشی جدی است که باید به آن پرداخت؛ بدون شک سهم سایر نهادها از جمله مجلس، قوه قضائیه و حتی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی در کشور در بحران بازار ارز قابل بررسی و انتقاد است.

محمود احمدی نژاد با اشاره به برخی از رسانه‌ها، حتی سهم آنها را در این شرایط مورد اشاره قرار داد که البته هرچند به نظر بیشتر از روی گلایه بود اما، باز خود جای تأمل دارد. ترجیع بند سخنان رئیس جمهور پس از هر گلایه ای، کمک به دولت بود و اینکه همگان باید در کنار دولت برای مهار این وضعیت قرار بگیرند و در واقع وی این منظور را در سخنان خود می‌رساند که بسیاری بیرون از گود ایستاده و از دولت انتظار بهبود اوضاع را دارند.

بی هیچ شکی این بخش از سخنان احمدی نژاد واقعیتی اساسی را در پی دارد. مجلس و سایر قوا به اندازه دولت در این امر و این شرایط دخیل بوده و به همان اندازه باید مورد انتقاد قرار گرفته و تلاش کنند. هرچند شاید سهم دولت بیشتر، اما درصدی از وضع موجود به گردن سایر نهادهاست.

نکته دیگر اینکه شجاعت رئیس جمهور در بیان اثرگذاری تحریم‌ها قابل ستایش است. در جایی که بسیاری از مسئولان و سران قوا سعی در کم اثر دانستن یا بی‌اثر نشان دادن تحریم ها دارند، سخنان صریح محمود احمدی نژاد در تاثیرگذاری تحریم ها بر اقتصاد کشور جای تشکر فراوان دارد. رئیس جمهور دیروز بسیار روراست و صادقانه در این مورد با افکار عمومی برخورد کرد.

امتناع‌های مخصوص رئیس جمهور

اما رئیس جمهور دیروز در سخنان خود در حوزه اقتصاد فرارهای خاص خود را نیز فراموش نکرد. از جمله آنکه بحران فعلی در حوزه ارز اقتصادی نیست. بدون شک تا حد زیادی بحران اکنون یک بحران سیاسی است، اما زمینه بحران و ریشه اصلی آن را باید در سیاست‌های اقتصادی دولت جستجو کرد.

بارها به این امر اشاره کردیم که اخلال در بازار ارز و طلا زمانی به وجود می‌آید که زمینه‌های آن قبلاً شکل گرفته باشد. دولت متأسفانه نباید سهم خود و تصمیمات اقتصادی خود را در بروز این بحران انکار کند. شاید یکی از پرسش‌هایی که دیروز محمود احمدی نژاد باید به آن پاسخ می‌داد، درباره صحت این امر است که آیا بانک مرکزی اکنون حساب دارندگان ارز صادراتی را با نرخ مرجع خریداری می‌کند یا خیر؟ و اینکه آیا دولت برای بیش از سه ماه بازار ارز را با ممنوعیت تخصیص ارز به واردات، مسافران و دانشجویان به تلاطم نینداخت؟ آیا پیش از این دولت نمی‌توانست راهکارهای ارزی همانند اتاق مبادلات را با قبول همه ناکارآمدی‌ها و اشکالاتش در دست اقدام قرار دهد تا نهایتاً دلار به بیش از 3500 تومان نرسد؟ اینها پرسش‌هایی است که رئیس جمهور به روشنی به آنها پاسخ نداد.

نکته جالب دیگر فراری بود که وی در پاسخ به حجم نقدینگی در جامعه انجام داد. وی با اشاره به اینکه ضریب نقدینگی یک نسبت است، میزان رشد نقدینگی در دولت خود را بسیار کمتر از سایر دولت‌ها دانست. جدول زیر مقایسه شاخص‌های پولی در سه دولت را تا سال 88 (ابتدای دولت دهم) نشان می‌دهد:

در دولت دهم نرخ رشد نقدینگی به این صورت است: در پایان سال 88 حدود 235 هزار میلیارد تومان، در سال 89 حدود 270 هزار میلیارد تومان، در سال 90 برابر با 352 هزار میلیارد تومان و طبق آخرین آمار گویا در سال 91 تاکنون این رقم از مرز 374 هزار میلیارد تومان نیز عبور کرده است.

هرچند محمود احمدی نژاد به درستی اشاره کرده که در دولت‌های قبل نیز رشد نقدینگی اندک نبوده است، اما آیا این توجیهی برای افزایش نقدینگی در دولت وی است؟ آیا وی نیز علیرغم شعارهای مطرح شده‌اش باید راه دولت‌های قبل را شدید تر ادامه می‌داد؟

رئیس‌جمهور همچنین در خصوص دریافت معوقات بانکی گلایه کرد و گفت تأخیر 5 ساله در معوقات بانکی یکی از عوامل رشد نقدینگی است.

سؤال اینجا است که آقای رئیس جمهور! آیا شما با اجرای نادرست طرح هدفمندی یارانه‌ها، تزریق پول در دست افراد به جای حمایت از تولید و افزایش غیرمستقیم و مستقیم فشار بر تولید و بالا بردن هزینه‌های صنعتگران، مجالی برای تولیدکننده و صنعتگر باقی گذاشته و توانی برای پرداخت معوقات در ایشان باقی گذاشته‌اید؟ در جایی که تولید کشور با مشکل نقدینگی برای راه‌اندازی کارخانجات و پرداخت دستمزد کارمندان و کارگران خود روبه‌رو است، فشار بر تولید برای پرداخت معوقات آیا محلی از اعراب دارد؟ و از کدام منبع باید این معوقات پرداخت شود؟

از سویی آیا مگر شخص وزیر صنعت نبود که در مجلس پیشنهاد خوب تعویق دریافت بدهی تولیدکنندگان را در راستای حمایت از تولید داد؟! مهمتر اینکه آیا نقدینگی در جامعه مهمترین علتش معوقات بانکی است یا کسری‌های مداوم بودجه در دولت شما که فشار بر بانک مرکزی را برای دادن وام و قرض به دولت و چاپ پول بدون پشتوانه افزایش می‌دهد؟ آیا تزریق یارانه در جامعه ارتباطی با افزایش نقدینگی ندارد؟!

نکته دیگری که رئیس جمهور دیروز به آن اشاره کرد، مورد افزایش درآمدهای نفتی در دولت‌های نهم و دهم بود. محمود احمدی نژاد گفت که مگر همزمان با افزایش بهای نفت قمت کالاهای صنعتی وارداتی افزایش نمی‌یابد؟ پرسش بسیار خوبی است. مسلماً همین‌گونه است. اما سؤال ما این است: آیا رئیس جمهور با طرح این پرسش رسماً و علناً ضعف ساخت اقتصادی کشور و خام فروشی نفت را صحه نگذاشته است؟

سؤال این است که چرا در دولت‌های نهم و دهم با همه شعارهای جذابش، قدمی موثر در راستای قطع وابستگی به خام فروشی نفت انجام نشد؟ از سویی آیا به راستی دولت نمی‌داند که از سال 2008 اقتصاد جهانی در رکود به سر می‌برد و شاخص تولیدات صنعتی و بهای این تولیدات افزایش چندانی نداشته، در حالی که طی چند سال گذشته اساساً بهای نفت به شکل افسارگسیخته‌ای و در واکنش به مسائل ژئوپلیتیک و به ویژه کاهش قدرت دلار افزایش یافته است؟! اگر لازم است می‌توان به وضوح و با عدد و رقم، میزان قدرت خرید ارز را در سال‌های اخیر نشان داد تا فرار رئیس جمهور دقیق‌تر مشخص شود.

اما مهمترین اشاره رئیس جمهور به یک مسأله اصلی بود: نهادی از بانک مرکزی خواست که بهای ارز افزایش داده شود و اکنون همه از دولت می‌پرسند که چرا بهای ارز را افزایش داده است؟

ما فقط یک سؤال کوتاه در این مورد داریم: آیا پایین نگاه داشتن عمدی ارزش پول داخلی با کاهش ذاتی ارزش پول ملی تفاوتی ندارد؟ از نظر ما شاید آن نهاد منظور اول را برای حمایت از تولیدات داخلی در نظر داشته، شاید، اما آنچه امروز اصلاً با آن روبه‌رو شده‌ایم، کاهش ارزش پول ملی است، نه افزایش نرخ ارز!

آخرین پرسش: آیا کسی متوجه شد اساسا و دقیقاً برنامه دولت برای مهار وضعیت فعلی چیست؟

رئیس جمهور با شجاعت و صراحت، بسیاری از مسائل را مطرح کرد و با حضور در جمع افکار عمومی نشان داد که مسئولیت پذیری را به فراموشی نسپرده. اما خوب بود که به همان اندازه که درباره بسیاری از مسائل همچون تحریم و اثرات آن با شجاعت سخن گفت و بسیاری از مسائل را به گردن گرفت، به همان اندازه نیز از برخی مسائل فرار نمی‌کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۵۰
انتشار یافته: ۳۹
خدا کند وضعیت این روزهای جامعه هر چه سریع تر به حالت عادی برگردد ........
ولی خدایی معلومه دولت رو سیبل کردن دارن تا میخوره میزننش تو این اوضاع هرکس به طریقی داره عقده گشایی میکنه این وسط یه عده هم دارن واسه خودشون توشه جمع میکنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
دولت خود مقصر است كه با همه درگير شد. ضمنا الان اصلا مقصر نيست كه برايش مظلوم نمايي مي كنيد. فقط عدم پرداخت يارانه توليد، يك دليل كافي براي گراني هاست.
ناشناس
| United Kingdom |
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
دولت محترم اونموقع توشه جمع کرد حالا باید جواب بده و سیبل باشه ؛ با استعفا و غیره نمیشه شانه خالی کرد به قول رهبر انقلاب هرکسی در هر سمتی اشتباه کرد باید پاسخ گو باشد.
علی
| Netherlands |
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
برادر سیبل چیه ؟
دولت موظف به اداره موضوع است . اگر توانش رو نداره نشون از این نیست که دارن بهش فشار میارن ؟
مردم حق دارند مطالباتشون رو از دولت داشته باشند . باب شده دولت مرتب ضعف مدیریت خودش رو رابط میده به عوامل دیگه . به این کار میگن فرافکنی . همگی الان واقف هستند که ضعف شدید مدیریت در دولت عامل این مشکلات هست نه تحریمها و نه عقده گشائی . کلا دولت توهم مظلوم بودن داره اما تاریخ نشون خواهد داد که بیشترین ظلم در حق مردم توسط همین دولت صورت گرفت .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
بله برادر
ولي اگر هر كسي مسئوليت كاراش رو قبول كنه شايد وضع اين نباشه
تازه به آخر داستان توجه نكردي: برنامه دولت واسه اين وضعيت چيه؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
ایشون مسئول اجرائی کشور هستن و هراتفاقی بیفته به گردن ایشون هست
چوب دعواهای سیاسی رو فقط ما مردم میخوریم. ای کاش واقعا همه عاشق امام علی (ع) بودن
همه مقصرند ، اما دولت بیشتر ازهمه مقصر است.
آقا مهدی با دعا کردن هم کار درست نمیشه باید بنده خدا هم تو مملکت برنامه ریزی داشته باشه
اقتصاد ایران در پی جراحی بزرگ اقتصادی دار فانی را وداع گفت بدا به حال ما کارمندان و حقوق بگیران و خوش به حال دلالان وسود جویان !
تنهاراه چاره ای این وضعیت وحدت وهمدلی مقامات سیاسی واقتصادی وعلی الخصوص مردم است
واقعا: به جایی که فکر باشن به دولت کمک بدن دارن سنگ جلوی پای احمدی نژاد میندازن .کشتی که تو طوفان گیر کرده کسی ناخدا رو سرزنش نمی کنه اگه همه به جون هم بیفتن کشتی زودتر غرق میشه.همه باید به هم کمک بدن تا کشتی از طوفان عبور کنه...
این وضعیتی که الان توش گرفتار هستیم محصول بی تدبیری و سوء مدیریت دولت در طی چند سال اخیر هستیم.
دولت رو تنها نگذارید
خداییش متن خوبی نوشتین.چرا الان نمایندگان مجلس که هر طرحی رو بررسی میکنند وسطگود نمیان؟؟چرا قوه قضاییه با دلالان وعوامل موثردر نرخ ارز برخوردی نمیکنه؟؟
با سلام اولا همه باید در شرایط فعلی به کشور و دولت کمک کنیم چرا چون وظیفه ملی و اسلامی ایجاب می کند که این کار را بکنیم. ثانیا یادمان باشد که آقای رییس جمهور چه شعارهایی که ندادند و تازه همین دیروز هم خیلی هم صادقانه عمل نکردند.
تابناک! نکنه به تو هم چیزی رسیده! ها؟!
ناگفته نماند ایشان در مقطعی قطعنامه ها را به کاغذ پاره تشبیه فرمودند که حالا چرخش موضع 180 درجه ای (بخوانید اندکی واقع بینی) قابل تقدیر است
از یک بخش صراحت صحبتهای اقای احمدی نژاد فکر کنم همه خوششان امد اونم صحبتش با خبرنگارفارس که گفتند با یک نفر دیگه تو نمی تونی توی کشور با این لحنی که با من صحبت کردی صحبت کنی
بععضیا توی این مملکت از اونوریا نامردترن
زمانی یکی از روسای جمهور سابق گفته بود پرداخت نقدی یارانه گدا پروری وتوهین به مردم است .به یاد دارم زمانی که پرداخت یارانه ها شروع شد بعضی از همکاران بنده در فروشگاهم به نزد من آمدند وگفتند یا حقوقمان را زیاد کن یا میرویم چون حساب کرده ایم اگر صبح تا شب برایت کارکنیم 300میگیریم در صورتی که اگر در خانه بیکارهم باشیم علاوه بر بیمه بیکاری ماهی 200یا250 تومان هم یارانه میگیریم و رفتند!حال خودتان حدس بزنید که بر سر تولید کننده وکارخانه دار یا کشاوزی که باید دستمزد کارگر ساده دل رابدهد چه آمد در این مدت ؟ تازه اثرات تورمی راهم بزار روش . آقای ریس جمهور محترم حرف حساب را باید می شنیدی .حرف حساب .حساب است خودی وناخودی واصلاح طلب و اینوری واونوری ندارد که ؟!
بهر حال هرکی اینوسط داره به هر طریقی به این مملکت ضربه میزنه خائن به مملکته و انشاء الله خدا این خیانتو در خونوادش منعکس کنه.دشمن جای خود دارد ولی این خیانتکاران داخلی بالاخره رسوا میشن.انشاء الله... این مملکت تا مملکتی هست که مذهب رسمیش شیعه هست حالا افرادی باشن که بخوان این مملکتو به زمین بزنند باید با ابوالفضل عباس و فاطمه زهرا روبرو بشن تو این دنیا جان سالم بدر ببرن تو اون دنیا یقشون گیره لااقل یقشون گیر من یکی هست که با این بلوایی که در بازار راه انداختن باعث سخت شدن زندگیم شدن.بقیه مردم هم خودشون حق خودشونو خواهند گرفت.
چرا نمیخواین قبول کنین تحریم مارو به این روز انداخته؟ سیاست خارجی غلط همین دولت
پیش بینی چنین روزایی اصلا مشکل نبود.
بیچاره مردم
دوست عزيز، شما مكررآ از واژه شجاعت و صراحت استفاده مى كنيد. ايكاش ايشان ذره اى درايت داشتند تا زندگي ميليونها نفر به خطر نمى افتاد
به فرمایش رهبر این روزهام میگذره. بالاخره معلوم میشه چه کسایی دارن تو این مملکت اختلال ایجاد می کنن
احمدی نژاد با صراحت هرچه تمام تر از اثرات تحریم و کاهش فروش نفت سخن گفت ، دیگر چه انتظاری دارید ؟
صندوق ذخیره ارزی خالی ، کاهش شدید فروش نفت ، گسترده ترین تحریمهای اعمال شده تا به امروز ،
به نظر من خوش خیالی است که فکر کنیم اگر دولت تصمیم بگیرد از امروز بچه خوبی باشد ! فردا بازار رو به بهبودی رود .
ما هم كه أفكار توهم داريم هميشه دنبال توطئه و اخلالكر هستيم به جاي قبول مسيوليت خودمان برون فكني مي كنيم
من تقاضا دارم برای مسائل اقتصادی جو را امنیتی نکنند که این فضا برای اقتصاد مثل سم می ماند
با وجود اینکه اقای احمدی نژاد معروف به رک گویی است ولی مصاحبه ایشان اینبار صریح و بی پرده تر بود !
از نکات دیگر این مصاحبه این بود که تاثیر تحریم ها را براقتصاد قبول داشت چیز که بسیاری از سران به ان اهمیت نمی دهند و در ادامه واقعیت دیگری را مطرح کرد که راز بی توجهی مسئولین به تحریم ها است و ان این بود که تحریم ها در اصل برملت ها است و حاکمیت لطمه ایی از ان نمی خورد !همچنین بازیرکی در طول مصاحبه با ارائه گوشه های از واقعیت ها عنوان کرد که اگر مشکلی در سیستم اقتصادی کشور است فقط ناشی از یک نفر و یک دولت نیست بلکه همه حاکمیت در ان دخیل هستند. مثلا علت تاخیر در اقدام برای جلوگیری از بورس بازی در بازار ارز را با ارائه آمار عوامل دخیل در آن ، به نحوه عملکرد یک قوه دیگر در صدورحکم و دستگیری متخلفین و کمبود نقدینگی بانک ها را به عدم وصول دیون تا پنچ سال به دلیل مصوبات مجلس و سایر دستکاری ها در بودجه مربوط دانست.
او به پوچ بودن شعار جنگ طلبی آمریکا و اسرائیل و سوء استفاده تبلیغاتی ان را برای دو طرف دعوا اشاره و دستشان را رو کرد ، همچنین به این واقعیت که به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی و طولانی شدن خصومت بین ایران و آمریکا ، دولت های غربی از حمایت از اسرائیل که منبع تولید اختلاف با جمهوری اسلامی است خسته شده اند یعنی منافع امریکا و سایر کشورهای غربی در این رابطه بسیار لطمه خورده. او بار دیگر نظر خود را در مورد ارتباط با آمریکا با زبان داخل پسند تکرار و نظر اقای ولایتی را در مخالفت با این نظر یک دیدگاه شخصی بیان و بصورت سربسته به گسترش روابط بعد از انتخابات آمریکا امیدواری داد.
هرچند دولت را از تمام اتهامات عملکرد اقتصادی بد در رابطه با قیمت طلا و ارز مبرا دانست ولی طبق معمول دیگر با قدرت به بیان عملکردهای دولتش نپرداخت و حرفی از دور زدن تحریم ها و پر بودن صندوق ارزی نزد.
به هرحال مصاحبه ایشان شاید حامل اشارات دیگری هم بود که فقط خود افراد مورد نظر خواهند فهمید ولی به صورت عمومی شامل واقعیاتی بود که از طرف ایشان بارها تکرار شده یعنی اینکه از جهات بسیاری دست و پای این دولت در انجام اموراقتصادی بسته بوده که دقیقا به دلیل سیاسی بود اقتصاد ما و باند های بزرگ درونی است که حتی رئیس جمهوری هم قادر به بیان سر لیست آن ها نیست. البته این مشکل همه دولت ها در همه اعصار تاریخ ایران است و نشان دهند رسم ملوک و طوایفی بودن بلوک های اقتصادی در کشور است و اینکه ایجاد عدالت در چنین سیستمی چقدر دشوار و دست تیافتنی است به هر حال این دو دوره ریاست نشان داده نتیجه مجادله دولت با این رند بازار جز اینکه مشکلات مردم عادی را بیشتر وباعث شهید شدن اقتصادی بسیاری از تولید کنندکان و فعالان صادق صنعت وسرمایه باشد نشده . بهتر بود با ادامه خط مشی کج دار و مریض دولت های قبل با این هزار توی اقتصادی مدارا وهمچنین باجلوگیری از کارهای هیجانی ، آرمان گرایانه و رعایت قواعد اقتصادی صحیح از افتادن در این هچل ارزی پیشگیری می شد.
به نظرم اقای احمدی نژاد یک حرف را فراموش کرد و آن این بود که اگر اقتصاد کشور ما بجای درگیری های شعاری ، احساسی سی سال گذشته به صورت مفید و توسط افراد اهل ، حرفه ایی و دانایان اقتصادی اداره می شد و اکنون بجای یک جامعه مصرف کننده که حتی صنایع آن هم از غذایی تا خودرو به قطعه و مواد اولیه خارجی متکی است به راستی دارای یک تولید مستقل بودیم با بالا رفتن قیمت ارز روز جشن ملی و شادی مردمی بود که از صادرات تولیدات خود به خارج ثروتمندتر و قدرتمند شده و درهای نعمت آسمانی برانها باز می شد ،نه اینکه به عزا داری پرداخته و دچار بلا و مصیبت باشند.
اینگونه شعار استقلال و ازادی معنی واقعی می یافت و خطر پایمال شدن خون شهدا مطرح نبود.
ولی همانطور که خود رئیس جمهوری هم گفته یک راهکار باقیمانده که در دستان خود مردم است و ان این است که به بریدن شاخه زیر پای خود نپردازند و دلار را به عنوان یک کالا سرمایه ایی نخرند.
در این مصاحبه با اینکه عنوان خبرنگاران داخلی و خارجی داشت ، با دادن وقت به خبرگزاریهای داخلی تقریبا با هیچ خبرگزاری خارجی بجز سه مورد مصاحبه نشد.
با سلام
يه کمپين ملي جهت حمايت از پول ملي راه اندازي شود تا تمام اقشار مردم بتوانند به هر نحو ممکن مسئولين را کمک رساني کنند از لحاظ فکري،مالي،عملکردي،تبليغي،آموزشي،اطلاع رساني،توجيهي ، برنامه ريزي ، اعتماد بخشي و ...
من اولين نفرم که از منتقدانم ولي اماده حمايت و کمک هستم
آقای رئیس جمهور که صادقانه تاثیر تحریمها را تایید کرد چرا در ابتدا که آقای هاشمی رفسنجانی گفته بود تحریمها تاثیر خواهد داشت قبول نمی کرد و به طعنه پرانی علیه این حرف پرداخت؟
تا قبل از صحبت احمدی نژاد خیلی بهش بدوبیراه میگفتم،سر جریان ارز
بعد از گوش دادن به صبحتش دلم براش سوخت و از کار گذشتم پشیمون شدم
آقای رئیس جمهور. اون روزی که سازمان برنامه و بودجه رو منحل کردی..اون روزی که بزرگترین عالمان اقتصادی دولتت مثل ... با چشم گریان رفتن و ادمهای بی کفایتی مثل ... رو گذاشتی در راس امور اقتصادی مملکت.. اون روزها باید فکر امروز می بودی
من فکر میکنم خود آقایون میدونن دلارها تو جیب کیا انبار شده ؟!
عوض این پرسش و پاسخهای بیهوده بروند یقه اونها رو بگیرن و پول ملت رو از جیبشون در بیارن که مردم هم از این وضع نابسامان دربیان ( ان شاء الله )
خلاصه اینکه تعارف و ... تا کی ؟!!!
بايد به چند نكته توجه كرد:
1-هجوم سوداگران به بازار ارز براي كسب سود:متاسفانه فرهنگ كثيف سوداگري و دلالي روي ما ايرانيها اثر گذاشته و عدم مديريت صحيح دولت خود اين وضعيت را بدتر كرده من خودم شاهد اين قضيه بودم كه شخصي كه با زحمت زياد وامي را تهيه كرده بود تا جهيزيه ازدواج دخترش را تهيه كند شاهد چند برابر شدن قيمتها بود. به نظر مي رسد كه ضرر بي فرهنگي ما بيشتر از تحريمها است در حاليكه در كشوري مثل ژاپن بعد از سونامي مردم هيچكدام به مغازه هايي با درب متلاشي شده هجوم نبردند.
2- مديريت غلط دولت كه در متن خبر هم به آن اشاره شد.
با سلام و احترام. خانمها و آقایان گرانقدر و تابناک ارجمند سخنان بسیاری در خصوص فرمایشات اخیر رئیس دولت میتوان گفت که اگر عمری باشد خواهم نوشت، اما اینهمه صداقت و شفافیت و درخواست کمک از توده مردم بعد از 89 ماه و تنها 7 ماه مانده به پایان فرصت اداره قوه مجریه مملکت ! ؟ یه کمی دیر نیست به نظرتون ؟؟
من از منتقدین جدی آقای احمدی نژاد هستم، ولی خداییش در این یک تیکه حرفش خیلی حق داشت: هیچ دستگاه و قوه دیگری غیر از قوه مجریه قابل انتقاد نیست؟ یک کامنت ظاهرا موهن یا انتقادی در مورد قوه قضاییه، که من البته نمی دانم چه بوده، سایت الف را بیش از یک هفته تعطیل کرد..
یک سئوال پشتوانه پول ایران چیست

طلاهای بانک مرکزی
صنعت و معادن و کارخانجات
کشاورزی و منابع طبیعی
نفت و صادرات
هر کدام چه سهمی در اقتصاد کشور
دارند
حالا که صادرات نفتی ما به یک سوم و
یا کمتر کاهش پیدا کرده و سهم فروش
نفت بیش از 50 درصد از اقتصاد را شامل
میشود پس کاهش ارزش ریال به این
شکل طبیعی است
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها