صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سخنانی که اصولگرایان و اصلاح‌طلبان از گفتن آن عاجزند!

جریان‌های گوناگون اصولگرایی و اصلاح‌طلبی، حرف‌های مشابهی می زنند و اتفاقا در گفتن برخی سخنان که برای مردم و مملکت هم راهگشاست، همچنان عاجز و درمانده‌اند.
کد خبر: ۲۴۵۲۹۶
| |
18390 بازدید
|
شاید موافق نباشید، اما به نظر می‌رسد دوباره داریم به یکی از قله‌های منحنی رفتارهای حذفی می‌رسیم. برای اینکه از تردید درآیید، ببینید بیشتر به کارهای خوب خودمان می‌پردازیم یا به خطاهای دیگران؟

در همه دعواهای انتخابات مجلس بین جبهه متحدی‌ها و پایداری‌ها، کمتر کسی پیدا شد که بگوید من این کار خوب را به پایان رساندم، اما همه یادشان بود که از طرف مقابل چه خطاهایی سر زده است؛ تازه مگر این خطابینی و خطاجویی هم ریشه و مبنا دارد؟ اگر مبنا داشت که یکباره ظهور نمی‌کرد و یکباره هم فرو نمی‌نشست.

حامیان فتنه! (جبهه متحد از دید پایداری‌ها) و حامیان انحراف (جبهه پایداری از دید متحد‌ها) در فصل انتخابات با هم سر شاخ شدند. انتخابات در تهران به تساوی کشید و از لیست اولیه هر دو طرف، شانزده نماینده به مجلس رسیدند. انتخابات که تمام شد، دوباره همه با هم برادر شدند. حالا ملت مظلوم باید تا انتخابات ریاست‌جمهوری صبر کند که دعوایش، ۹ ماه دیگر آغاز و تعداد دعواکننده‌ها هم بیشتر می‌شود؛ روز از نو، روزی از نو.

این جریان و آن جریان مدعی اصولگرایی تفاوت چندانی با هم ندارند.‌‌ همان گونه که اصولگرا و اصلاح‌طلب هم تفاوت چندانی ندارند. برای اینکه از توهم این تفاوت درآییم کافی است که یکی از اصولگرانماهای مجلس هشتم را در کنار یکی از اصلاح‌طلب‌نماهای همین مجلس نشاند و تفاوت‌های فکرشان را مورد سؤال قرار داد؛ عملا هیچ تفاوتی نخواهید دید.

این شباهت رفتار از این ناشی نمی‌شود که دو طرف پس از اندیشه و تفکر فراوان به نتیجه یکسان رسیده‌اند، بلکه ناشی از این است که کمتر گروه و جریانی هست که به ریشه و استخوانداری باور داشته باشد؛ چپ‌های دهه ۶۰ راست‌های دهه ۷۰ شدند و راست‌های دهه ۶۰، چپ‌های دهه ۷۰.

اصولگرایانی که نزدیک ده سال است، سنگرهای قدرت را یکی یکی فتح کرده‌اند، هیچ ایده اقتصادی مشخصی ندارند، از امر اجتماع و فرهنگ و سیاست هم، فقط کلیاتی را تکرار می‌کنند. نگوییم اصولگرایان که کلیات‌گرایان کلمه بهتری است.

همه می‌گویند اسلام خوب است، عدالت خوب است، باید جهاد اقتصادی را جدی بگیریم، از فرهنگ دفاع کنیم و....، اما چه کسی می‌گوید چگونه؟!

هرچند کلی‌گویی به صلاح خلق نیست، مزیتی که برای سیاست‌زدگان دارد این است که مشابه همگان هستی و همگان مشابه تو. پس می‌شود با هر کسی دوست شد و هر کسی را به دوستی پذیرفت. به همین دلیل است که اگر سال ۷۷ به اهل قدرت می‌چسبیدی نامت می‌شد اصلاح‌طلب و اگر سال ۸۵ به اهل قدرت می‌چسبیدی، اصولگرا نامیده می‌شدی بدون اینکه لازم بدانی درباره عقایدت چیزی بگویی؛ دعوا، دعوای قدرت است.

۳۳ سال پیش امام راحل (ره) که راهش فقط لقلقه زبان ما و شماست، همه را این گونه موعظه کرد:

«ما اگر بخواهیم مستقل باشیم باید اول افکارمان را مستقل کنیم، یعنى از آزادى فکرى [آغاز کنیم‏] یک آزادى خارجى هست که کسى به آن تعرضى نکند، حالا یک همچه آزادیى هست، اگر بگذارند. اما آزادى فکرى این است که انسان در فکرش آزاد و بدون اینکه متمایل به یک طرف باشد فکر کند، در مسائل علمى هم همینطور است. مسائل علمى را اگر چنانچه انسان آزاد فکر کند یک‏طور برداشت مي‌کند، اگر چنانچه ذهنش متوجه باشد، انگل باشد نسبت به این قضیه، یک جور دیگر فکر می‌کند، یک جور دیگر برداشت می‌کند. برداشت‌هاى علمى ما هم الآن آزاد نیست، ما باید افکارمان را آزاد کنیم تا برداشت‌هاى علمی‌مان آزاد باشد».

نگاه که کنیم شمایید که چند دهه از تاریخ عقب افتاده‌اید. شما افراطی‌هایی که نه اصولی که به آن پایبندید، روشن است و نه آنچه را می‌خواهید اصلاح کنید؛ شمایی که هیچ برنامه‌ای برای پیشرفت ندارید و تنها بر سر گذشته‌ و قدرتتان در آینده، به صورت هم چنگ می‌کشید. شما این ملت را به گروگان گرفته‌اید.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۵
انتشار یافته: ۶۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
برنامه تمامی گروهها فقط رانته.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
باریکلا به این نویسنده
احسنت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
فکر کنم بزودی نویسنده اش دستگیر و بعد از دادگاهی اعدام شود!.
آخه زبان سرخ سر سبز می دهد بر باد!!!!
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
میگویید که اصلاح طلب و اصول گرا هیچ فرقی با هم ندارند؟! اگر این حرف را سالهای 83-84 میزدید که بدنبال جذب آرا مردم برای طیف خودتان (اصولگراها) بودید از شما می پذیرفتم ولی اکنون که اصولگرایی به بن بست رسیده و کشور در وضعیت بد اقتصادی، فرهنگی، ... قرار گرفته این حرف دیگر از شما پذیرفتنی نیست. اصولگراها کشور را در بهترین شرایط درآمد نفتی در تاریخ ایران، بدست گرفتند و نیمی از درآمد تاریخ فروش نفت کشور در اختیارشان بود. حالا که خراب کرده اند می گویند "اصولگرا و اصلاح طلب یکی اند"؟!!
ناشناس
|
-
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
الان بنده خدا نویسنده رو میچسبونن به ضد انقلاب ولی تا کی بی برنامه گی تا کی ؟
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
خدایش مقاله چرتی بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
تو افكارت چرته برادر عين حقيقت را گفته
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
آقا رضا،
برای چی از خدا مایه میگذاری!!!
خوب تو و همفکرات نمونه همین مقاله هستید. حرف حق را باید پذیرفت اگر هم حق نیست تو و آنهای که همفکرت هستند بیایید و با یک مقاله قوی جواب بدهید نه اینکه مثل یک بچه لجباز بگی چرته!!!
عماد
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
خوب این که مطلب تازه ای نیست و تقریباً همه می دانند ولی عجیب است که اجازه نشر آن داده شده. پس باز همین نامه خودش یک سیاسی کاری است ............
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
بازم خوبه که ميگيد آزاد انديشي اولين گام پيشرفت و توسعه است. اين حرفو از دهان هر کس غير از حزب حاکم بشنويد به توطئه و فتنه گري متهم ميشويد. ياد مهندس بازرگان طالقاني و سحابي خالي.
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
افرین به هوش سیاسی شما
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۸
دقیقا
به ما حق بدهید با توجه به تجربه 32ساله ای که داریم ، اینگونه فکر بکنیم که اگر حرف حقی هم زده می شود برای مفصودی خاص اسن .

ضمنا همه اینها عین هم هستند چون واقعا از یک خواستگاه بودند ، چپ واقعی و ملی گرای واقعی در ایران دهه هاست که حذف شده اند ، آنهایی هم که ادای اصلاح طلبی در می آوردند حذف کنندگان ملی گراها بودند و این گروه اصولگراها ، طرد شدگان از سوی صاحبان قدرت دهه های 60 و 70 ، افرادی که در مدیریت صدر انقلاب سهم اندکی داشتند .

دلیل دیگر این تفاوتهای جعلی ، حذف شدن نسخه های اصلی چون بهشتی و مطهری و رجایی بود
مهران
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۸
ما خیلی خود سانسور هستیم و فکر می کنیم هر حرفی بزنیم ما را می گیرند و این اصلا خوب نیست و اما نظرم راجع به مقاله ، ما باید یک سیستم داشته باشیم که مبتنی بر آن عمل کنیم البته این سیستم می تواند کاملا بر گرفته از اسلام باشد اما عمل کردن درون سیستم آثار و تبعات واحدی برای همگان دارد مثلا اگر من وزیر و وکیل پسر عمه ام خطا کرد برخورد با او با کسی که درون سیستم کسی را ندارد تفاوتی نخواهد داشت . مثال دیگر اینکه مسئولی در حد و اندازه رئیس جمهور برای تثبیت خود اسلاف خویش را لجن مال نمی کند تا پایه های حکومت خود را محکم کند چرا که هم کیشان قبلی او درون سیستم عمل کرده اند نه مطابق سلیقه خودشان و اگر هم خطای کرده باشند چشم پوشی نمی شود که بعد از 16 سال بخواهند آن را عنوان کنند
احسان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
بالاخره یکی حرف مردم و زد
خیلی کار کثیفی میکنند که کسانی برای دستیابی به قدرت از اسم امام و اسلام و پیامبر استفاده ابزاری میکنن و متاسفانه مردم ساده باور ما هم چون اون شخص رو خوب میدونن بهش رای میدن
ای مردم خوب بودن لازمه اما مهمتر از همه قابلیت و کفایت اون مسئول باید باشه
دعوا دعوای قدرته نه دعوای خدمت
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
اگر اطلاعات به اندازه کافی-دقیق و شفاف در اختیار همه قرار بگیره قطعا همه نقدی منصفانه و قضاوتی عادلانه میکنند ودیگه کسی از چیزی نمیتونه سوء استفاده کنه همه چیز به نااگاهی و ساده و زود باور بودن ملت برمیگرده که به اسم هر چیزی فریب و بازی میخورن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
خدا خیرت بده به خصوص به خاطر این جمله:
"اما چه کسی می گوید چگونه ؟! .."
تقی پور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
تابناک به نظر من شما مظهر نفاق و دشمنی هستی. تیتر که میزنی انگار نه اینطرفی هستی نه اون طرفی و لی در متن فقط اصولگراها رو می کوبی و به وضوح از اصلاح طلبان حمایت میکنی. هر چند مطمئنم مثل همیشه نظرم چاپ نمیشه.
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
باید عیب رو دید تا رفعش کرد هیچ ایرانی مملکت و دینش رو باچیزی عوض نمیکنه پس دست ازین حرف ها بردار.نبین کی میگه ببین چی میگه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۸
این تهدید به چاب نمیشه شده یه شگرد برای ثبت نظرات ؟
به ما هم بگید تا بدونیم!!
ناشناس
|
United States
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
حتي خود شما هم براي اثبات اين ادعايت برنامه درستي ارائه نكردي
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟