آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
1بازدید

تلاش «عمان» برای «آشتی» ایران و آمریکا

منابع خبری کشور عمان، از تلاش پادشاه این کشور، سلطان قابوس، برای دعوت از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به این کشور جهت مذاکره برای پایان دادن اختلافات موجود بین ایران و آمریکا خبر داده‌اند. پنجشبه صبح هم رئیس‌جمهور ایران، تلفنی با سلطان قابوس صحبت کرده است.

به تازگی مقامات ارشد عمان از «باراک اوباما»، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا دعوت کرده‌اند به مسقط، پایتخت این کشور سفر کند تا ضمن امضای برخی توافقنامه‌های همکاری مشترک در زمینه‌های گوناگون درباره پایان دادن به اختلافات موجود میان تهران و واشنگتن و تنشی که به تازگی بیش از پیش شده، گفت‌وگوهایی با مقامات عمانی انجام دهد.

به گزارش «صفحه عربی تابناک»، منابع آگاه عمان در این باره ادامه داده‌اند که مقامات ارشد عمان ـ که افزایش روزافزون تهدیدات غرب و فشارها علیه جمهوری اسلامی ایران را می‌بینند و این اطمینان را دارند که در صورت هر گونه حمله به ایران، جمهوری اسلامی نیز با تمام قوای خود پاسخ خواهد داد ـ از وقوع هر گونه جنگ و درگیری در منطقه و به ویژه در خلیج فارس به شدت نگرانند، چرا که بر کسی پوشیده نیست، در صورت وقوع چنین جنگی، هیچ کشوری در امان نخواهد ماند؛ بنابراین، مقامات عمانی در تلاشند تا همزمان با اوباما و مقامات ایرانی مذاکره کنند تا گامی در راستای کاهش تنش بردارند.

بنابراین، احتمال انجام چنین تلاش‌هایی زمانی قوت گرفته که رئیس جمهور ایرانی هم امروز و پیش از سفر به پاکستان با مقامات عمان، تلفنی گفت‌وگو کرده است. در این گفت‌وگوی تلفنی، «سلطان قابوس» پادشاه عمان بر تعمیق روابط دوجانبه و گسترش رایزنی و هماهنگی‌های دو کشور درباره مهمترین مسایل منطقه‌ای تأکید کرده است تا بر شرایط موجود به سود ملت‌ها و صلح و امنیت پایدار تأثیرگذار باشد.

افزون بر این، وی با اشاره به ضرورت افزایش رایزنی‌های مستمر و هماهنگی دو کشور گفته است: تهران و مسقط در کنار هم می‌توانند گام‌های کارسازی را در راستای ایجاد و تثبیت صلح و امنیت منطقه بردارند.

در این باره باید گفت، عمان یکی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است که همواره و همزمان روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران پیش و پس از انقلاب اسلامی و نیز روابط نزدیکی با ایالات متحده آمریکا داشته است.

در ماه‌های گذشته و به دلیل حسن نیتی که در روابط ایران و این کشور وجود دارد، سه آمریکایی که به جرم جاسوسی در ایران زندانی بودند، با میانجی‌گری پادشاه عمان و پرداخت وثیقه از طرف عمان آزاد شدند.


تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

محمد اخوان۱۳۹۰/۱۲/۰۱ ۲۳:۰۵

احساس میکنم سلطان قابوس نتواند کاری از پیش ببرد
ولی چون عمان در سالهای اخیر اقدام های تاثیر گذاری در جهت پیشرفت خود و مطرح شدن در منطقه دارد ممکن است با توجه به روابط حسنه با ایران در این اقدام موفق باشد

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۱ ۱۲:۲۸

خیلی خوبه.
خوبه.

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۱ ۰۱:۱۸

هرچیزی که باعث پیشرفت کشورلازم هست همان رو بایدانجام داد

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۳۰ ۲۳:۱۴

متاسفانه ما در رفتار خود با کشور های حوزه خلیج همیشه فارس گاهی احساسی عمل می کنیم مگر نه این که زمانی پادشاه قطر را حلوا حلوا می کردیم و می گفتیم رفتار او نسبت به ایران غیر خصمانه است اکنون شاهدیم به طلایه دار براندازی حکومت سوریه در کنا رعربستان و ترکیه تبدیل شده است بهتر است احساسی عمل نکنیم

آشنا۱۳۹۰/۱۱/۳۰ ۱۰:۵۳

شاید خیلی از مردمان ایران و آمریکا با هم مشکلی نداشته باشند و طرفدار صلح و آرامش باشند امیدوارم روزی برسد که صلحی که بعد از چند سال جنگ بین ایران و عراق انجام شد برای ایران و آمریکا نیز اتفاق بیفتد.

اسرار دل۱۳۹۰/۱۱/۳۰ ۰۸:۲۴

چرا کسی جرات نمیکنه در این زمینه مطلبی بنویسه؟ چرا تابناک جرات نمیکنه نظرات دیگران را در این زمینه منعکس کنه؟ایران و امریکا که نباید تا ابد برای همدیگر لو لو خر خره باقی بمانند تا یه سری کشور ها از جمله کشورهای عربی همسایه از ما سواری بگیرند. تا از قدیم و ندیم در کنار بسیاری از قهر ها، آشتی و پس از خیلی از دشمنی ها دوستی و آرامش بوده. چرا نباید در این زمینه فکری شود؟

abolfazl۱۳۹۰/۱۱/۳۰ ۰۰:۴۷

با سلام به تمام شهدا
به پادشاه عمان بگید لطفا دهنشو ببنده و در مسائل مملکت ما دخالت نکنه
به رئیس جمهور کشورمان هم میگم این مردم شهید دادن و خون ریختن تا با افتخار باشیم پس حتی به این هم فکر نکند که ما از مواضع خودمان کوتاه میاییم ما با آمریکا دوست نیستیم اگه توانستید جواب خانواده های شهداء رو بدید یا علی برو دوست شو

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۲۳:۰۰

تا دیروز هم براش اب بود هم نون

سعید۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۲۲:۳۷

عمان اگر میخاد کاری کنه بهتره به آمریکا بگه چرا میلیون ها انسان از مسلمان و غیر مسلمان رو کشتی؟!
غرامت آنها رو بده!که مستلزم فدا کردن اقتصادشه،
بگه غلط کردم
دست از رفتارهای شیطانی هم برداره،
یعنی جمع شدن همه این ها عقلا محاله،
آمریکا آدم بشــــــــــــو نیست،عمان کوچولو!

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۲۰:۰۳

قربون ادم چیز فهم سلطان قابوس خدا پدرتو بیامرزه ببینم میتونی کاری بکنی

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۱۶:۵۶

عمان هم مثل قطر میاد کلی به ایران نزدیک میشه و از پشت به ما خنجر میزنن
عرب خوب نداره

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۱۳:۱۵

باید مقاومت بیشتر طول بکشه ادامه داد تا غربی ها بیفتن به التماس . باید دست بالا رو ایران بگیره

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۱۱:۴۳

به امید خدا صلح برقرار بشه.

علي110۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۱۱:۰۷

ميگويند اگر كسي راميخواهي بشناسي ببين دوستانش چه كساني هستند !!!

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۰۸:۳۹

دم این سلطان قابوس گرم چون از قهر و دشمنی هیچی جزء بدبختی و رنج فقط برای مردم فقیر ایران و امریکا در بر ندارد نو کسیه ها و اربابان زر و زور که خاری هم از این مشکلات به پاشون نمیره و تنها بیچارگان هستند که از پس یه بدبختی در دام فشارهای تورم و گرانی و منجلاب مشکلات اقتصادی فرهنگی سیاسی همه توان و جان و مال و امید و پایمردی خود را از دست می دهند.

احمد رحيمي۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۰۸:۰۲

با سلام
بنده چند سال پيش سفري به كشور عمان داشتم و مردم اين كشور را از نظر فرهنگي فوق العاده توسعه يافته و مردمي با شعور و فهيم ديدم كه بر خلاف اكثر كشور هاي عربي حاشيه خليج فارس با ايرانيان با عذت وكرامت برخورد داشتند كه از اين بابت خيلي خوشحالم و اميدوارم كه اين روابط روز به روز دوام واستحكام بيشتري پيدا كند .

الخلیج الفارسی۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۰۷:۵۲

خدا پدرشونو بیامرزه زودتر این کارو بکنید تا مردم از دست دلالهای اقتصادی و فشار راحت شوند

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۲۳:۳۴

انگار تنها کشور عرب منطقه که برادرانه در فکر ثبات و دوری از دشمنی و زیان دیدن ایران هست همین کشور عمان و بس.

رحیمGermany۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۴:۴۳

بسم الله،
خدا را شکر که بلاخره یک کشور عربی بیدار شدو چشم بصیرت یافت و نکرد آنچه اسراییل خواست. کور تونس که وزیر خود را به عربستان وهابی فرستاد تا دست به دست خیانتکاران ضداسلامی بدهند.

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۴:۳۰

من فکر میکنم عمان تنها کشور عربی است که در روابطش با ایران تا حدودی صداقت و حسن نیت دارد و مانند عربستان دشمن و مانند قطر منافق نیست. بهتر است از این ظرفیت استفاده شود.

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۳:۵۸

هر اقدام دیپلوماتیک وبازی هوشمندانه در جهت حفظ منافع کشور شایسته است.

کامیار۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۳:۴۲

چرا نظرم را نزدی تابی جون

حسيناي۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۳:۱۲

با امريكا مشكل اساسى داريم سلطان دخالت نكند.

حامد۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۳:۰۱

خدا خیرش بده انشاا...

mohammad۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۲:۴۳

البته تا آنجا که من اطلاع دارم سلطان قابوس سلطنتش را مدیون ایرانیانی است که در زمان شاه با گروه ظفار جنگیدند و نجاتش دادند.

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۲:۱۴

نه بابا!!

ali kia۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۲:۰۰

خدا کریمه.

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۱۰:۲۳

درود بر سطان قابوس

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۰۹:۴۲

انشاالله شب عیدی کینه ها رو کنار بذارن...............

یاشار۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۰۹:۳۵

خدا پدرش رو بیامرزه

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۰۸:۵۵

این قابوس بی..موس هم شده لوطی پای ناقاره؟؟

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۰۸:۴۱

آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا

بی وفا حالا که من افتاده ام از پا چرا

نوشداروئی و بعد از مرگ سهراب آمدی

سنگدل این زودتر می خواستی حالا چرا

نازنینا ما به ناز تو جوانی داده ایم

دیگر اکنون با جوانان نازکن با ما چرا

کیان۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۰۸:۴۰

یعنی رقیق دزد و دوست قافله؟!

محمدی۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۰۷:۴۰

اگر یک آدم عاقل در بین عربها وجود داشته باشد همین پادشاه عمان است

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۰۶:۳۷

خدا از زبانتون بشنوه.بخدا خسته شدیم از این وضع موجود.

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۰۲:۰۹

خدا باباتو بيامرزه سلطان عمان

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.