داود ناصح از بینندگان «تابناک» در مطلب ارسالی برای «نگاه شما» نوشته است:
به این خبر متحیر کننده توجه بفرمایید:
سیب 4 برابر مضرتر از نوشابههای گازدار!تحقیقات جدید نشان میدهد خوردن سیب حدود چهار برابر بیش از نوشیدنیهای گازدار به دندانها آسیب میرساند. تحقیقات جدید دانشمندان در بریتانیا نشان میدهد خوردن سیب حدود چهار برابر بیش از نوشیدنیهای گازدار به دندانها آسیب میرساند.بر اساس گزارش زینیوز، نتایج این مطالعه همچنین حاکی از آن است خوردن نوشیدنیهای الکلی هم برای دندانها مضر هستند. این در حالی است که مصرف پیازترشی و گریپفروت که کمتر در رژیم غذایی افراد جای دارد، به این عضو از بدن آسیب نمیرساند.به عقیده این متخصصان، خوردن سیب با سرعت پایین میزان اسیدیته دهان را بالا برده و موجب آسیب رساندن به دندانها میشود.تعدادی از سیبها هم حاوی چهار قاشق غذاخوری شکر هستند. این میزان قند، سطح اسید دهان را بالا میبرد.پزشکان توصیه میکنند سیب به همراه شیر و یا پنیر که هر 2 دارای کلسیم بوده و اسید را خنثی میکنند، مصرف شود. نوشیدن آب بلافاصله پس از خوردن این میوه هم، تاثیرات منفی آن را از بین میبرد.و اما بررسی این خبر :
1- این خبر در یک سایت هندی به نام زی نیوزنقل شده که پس از بررسی مشخص شد حتی هیچ نامی از محققین و دانشگاه محل تحقیق این گزارش آورده نشده و تنها به آوردن نام لندن بسنده شده که این گزارش از لندن به این سایت رسیده است (جالب اینکه در همین سایت مقالات دیگری درباره خواص سیب از جمله درمان سرطان روده وساختن عضلات و ... آمده است!)
2- از طرف دیگر، کمی در مورد محتوای این مطلب که دقت کنیم به باطل بودن محتوای آن میتوان به راحتی یقین پیدا کرد.
سیب یکی از بهترین مواد برای تمیزی و جرم گیری و استحکام دندان است.
سیب برای دندانها و لثهها مفید است.
به نقل از مقالهای که در سایت تبیان نیز قابل مشاهده است، اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و دندانها و لثهها را تمیز میکنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم.
مطالعات نشان میدهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندانها و لثهها را پاک کرده و فساد دندان و بیماریهای لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماریهای لثه رنج بردهاند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهرهمند شوند.
مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندانها میشود. مینای دندان را محکمتر میسازد و از جرم گرفتن دندانها پیشگیری میکند.
اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتریکش بر دندانها و لثه دارند. پژوهشهای علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته یک عدد سیبترش حدود 90 درصد و پس از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین میروند.
جویدن سیب، عضلات فک را قویتر میسازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویهای ساده و طبیعی محسوب میشود.
3- از سوی دیگر در مقاله کذایی آمده است که پیاز ترشی برای دندان مشکلی ایجاد نمیکند که به عکس مصرف مکرر مواد اسیدی باعث ضربه زدن به دندانها میشود
4- در این مقاله و به ویژه تیتر آن سیب که یک میوه بهشتیست با نوشابه که بدون شک یکی از مضرترین مواد غذایی موجود می باشد، مقایسه شده است و آن را چهار برابر مضرتر معرفی کرده است، در حالی که نوشابه از 10 ماده خطرناک و سرطانزا تشکیل شده که کمتر کسی است که در مورد عوارض مصرف نوشابه اطلاعی نداشته باشد .
5- در مقاله گفته شده تعدادی از سیبها هم حاوی چهار قاشق غذاخوری شکر هستند. این میزان قند، سطح اسید دهان را بالا میبرد.
واقعا قند موجود در سیب به مانند شکر صنعتی بوده و قابل مقایسه است؟
قندهای طبیعی چپ گرا بوده و جذب آنها به راحتی صورت میپذیرد در حالیکه قندهای صنعتی راستگرا بوده و به دلیل ساختار چندگانه آن هضمش برای بدن بسیار دشوار است
6 - در این مقاله توصیه شده سیب با آب میل شود که به عکس، مصرف مایعات با میوه باعث کاهش غلظت اسید معده و از بین رفتن توان معده برای هضم آن میشود و جذب خواص میوه و ویتامینهای آن را را به شدت کم میکند.
7- عنوان و تیتر این خبر در سایت اصلی این بود: سیب چهار برابر خطر آسیب به دندان را بیشتر از نوشابههای گازدار بالا میبرد، در حالی که این خبر در سایتهای فارسی اینگونه ناقص تیتر زده شد: سیب چهار برابر مضرتر از نوشابههای گازدار! که در واقع در تیترهای ترجمه شده، ضرر سیب را به طور کلی بیشتر از نوشابه معرفی میکند، نه فقط در مورد دندان!
8- سیب در روایات و سنت ما بسیار مورد تأکید بوده و از آن به عنوان میوه بهشتی نام برده شده:
خواصّ سيب
امام علي (ع): سيب بخوريد، كه معده را مي پالايد.
امام صادق (ع): سيب، پالاينده و خوش بو كننده معده است.
المحاسن، به نقل از اسحاق بن مطهّر، از امام صادق (ع): « سيب، معده را گشايش ميدهد».
همچنين فرمود: «سيب بخور، چرا كه حرارت را فرو مي نشاند، درون را سرد ميكند و تب را ميبَرد».
در حديث ديگري است كه فرمود: «وبا را از ميان ميبرد».
امام صادق (ع): به تبداران خود، سيب بدهيد، چرا كه هيچ چيز، سودمندتر از سيب نيست.
امام صادق (ع): اگر مردم ميدانستند در سيب چيست، بيمارانشان را جز به آن، درمان نمي كردند. بدانيد كه سيب، به ويژه، سودمندترين چيز براي قلب و مايه شست و شوي آن است.
دعائم الإسلام: درباره امام صادق (ع) روايت شده است كه: مردي از سرزميني وبا زده به ايشان نامه نوشت و از وباي آن خبر داد.
امام (ع) در پاسخ نوشت: «بر تو باد سيب، آن را بخور».
او هم اين كار را انجام داد و عافيت يافت.
و فرمود: «سيب، حرارت را فرو مي نشاند و درون را خنك ميكند و تب را ميبَرد».
در طب سنتی نیز از سیب به عنوان یک مسواک طبیعی نام برده شده است.
9- چرا باید یک خبر بدون منبع دقیق به این راحتی در رسانههای خبری پخش شود و سایتها تنها به خاطر عنوان جذاب آن حاضر شوند، این مطلب را بین مردم جا بیندازند؟
خواندن این مطلب خود به خود ذهن را نسبت به سیب بدبین میکند، سیبی که امام صادق (ع) میفرمایند، اگر مردم مي دانستند در سيب چيست، بيمارانشان را جز به آن، درمان نمي كردند، باید با نوشابه گازداری که عمده تولید کنندگان آن صهیویستها هستند، مقایسه شود.
خود به خود ذهن این را میپذیرد که نوشابه ضررش کمتر از سیب است پس نوشابه بخورم!
نکته جالب این است که این مقاله انگلیسی با این ضرب المثل معروف انگلیسیها که می گوید میخواهی دندانپزشک نروی هر روز یک سیب بخور در تناقض است!
An apple a day keeps the doctor away
و یک ضرب المثل جالب دیگر انگلیسی میگوید اگر میتوانی روزی یک سیب، نمیتوانی هفته ای یک سیب، نمیتوانی ماهی یک سیب و اگر نمیتوانی بهتر است بمیری.
چرا باید هر مقاله ای که از سایتهای خارجی ترجمه شود به عنوان یکم مقاله علمی بین مردم منتشر شود؟ مگر هر چه غرب و دانشگاههای غربی بگویند، عین واقعیت است؟
به فرض اگر مقالهای درباره خواص شراب و یا گوشت خوک و ... نوشته شود (که نوشته شده) باید در بین مردم به دلیل اینکه غرب آن را نوشته مورد توجه ما قرار گیرد. حضرت امام خمینی اوایل انقلاب خطاب به برخی پزشکان غرب زده میفرمودند: اینان قبلهشان غرب است!
باید توجه داشت که ما طب هفت هزار ساله ایرانی و گنجینه غنی طب اسلامی را در اختیار داریم. نباید برای اثبات خواص به طور مثال سیب و عسل و فلان گیاه منتظر شویم یک سری تحقیقات ویژه صورت پذیرد تا بعد مدتها با برچسب علمی بودن آن را دیگران تأیید کنند و به دست ما برسد.
به هر حال، انتشار این خبر که با سلامت مردم بازی میکند، به عمد و یا از روی ناآگاهی و غفلت نشان از بی توجهی به سلامت مردم است که متأسفانه، سایتها با رویکرد جذب مخاطب حاضر به انتشار این خبر شدند.
خبر سیب چهار برابر مضرتر از نوشابه بیش از 220 مرتبه در جستارهای گوگل با عین این عبارت «سیب چهار برابر مضرتر از نوشابه گازدار» دیده شد که بیشتر سایتهای خبری معتبر کشور، متأسفانه این این خبر را بدون بررسی پوشش داده بودند.
امید است این دیدگاه بین جامعه اصلاح شود و مردم به دنبال مطالب علمی به معنی واقعی باشند.
«تابناک» مطالب اختصاصی و گردآوری شده توسط خوانندگان محترم را در قالب جدیدی با عنوان « نگاه شما» منتشر خواهد کرد.
مخاطبان محترم می توانند مطالب دلخواه خود را در موضوعات مختلف، به آدرس negaheshoma@tabnak.ir ارسال نمایند.
مخاطبان محترم برای ارسال مطالب خود باید چند نکته را در نظر داشته باشند:
1. این قالب جدید برای ارائه و معرفی «نگاه بییندگان به تمام موضوعات» می باشد.
2.مطالب اختصاصی یا گردآوری شده می تواند در قالب: ایده ، فیلم، عکس، گزارش تحلیلی، گزارش خبری، کاریکاتور و... باشد.
3. مطالب ارسال شده حتی الامکان با ذکر نام و نام خانوادگی فرستنده باشد.
4. موارد ارسالی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین جاری نداشته باشد.
5. مطالب ارسالی به زبان و فونت فارسی باشد.
6.مطالب ارسال شده حتی الامکان حاوی اطلاعات دقیق باشد.
مشخصات فنی
1. از ارسال تصاویر در متن فایلهای word خودداری شود.
2. حجم فایل تصویری ارسالی( به صورت gif یا jpg ) بیشتر از 5 مگابایت نباشد.
3. حداکثر حجم فایل صوتی یا ویدیو پنجاه مگابایت باشد. (نوع فایل: wmv, flv, wav, mp3, wma)