میلی صفحه خبر لوگو بالا
شاتل صفحه خبر لوگو بالا
میلی صفحه خبر موبایل

اعتراض اصفهانی‌ها به تصمیم احمدی‌نژاد

کد خبر: ۲۰۴۰۵۵
| |
60005 بازدید
|

روزنامه تهران امروز نوشت:

دوباره خواب سی و سه پل آشفته شد. پس از مدت‌ها تشنگی زاینده رود و بی‌رمقی شهر و افسردگی سی و سه پل، سرانجام هفته گذشته اندکی آب، پایه‌های سی و سه پل را خنک کرد و مردم را به وجد آورد.

اما این شادی بسیار زودگذر بود. چرا که درست در همین ایام در جایی غیر از اصفهان برای آب این شهر تصمیم گیری شد و احمدی‌نژاد در سفر به شهرکرد، آب اصفهانی‌ها را به چهارمحال و بختیاری‌ها وعده داد! «در سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان چهارمحال و بختیاری با نوشته‌هایی که دست مردم بود و فشار برخی از نمایندگان، رئیس‌جمهور در شهرکرد در جمع مردم گفت هرقدر و هر جور که نیاز هست برای صنعت و کشاورزی از آب زاینده رود برداشت کنید! اولویت با شما و بعد استان‌های دیگر!» این روایت «محمدتقی رهبر» نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از «نحوه تصمیم گیری» برای آینده زاینده رود و تعیین سرنوشت شهر و کشاورزی اصفهان است که با تهران امروز در میان می‌گذارد.

به این ترتیب بار دیگر زاینده رود را به مسئله اول اصفهانی‌ها بدل کرد. در شهر ولوله افتاد. شهردار مصاحبه کرد. اصفهانی‌ها می‌گویند مدیران شهری می‌خواهند از دولت به قوه قضائیه شکایت کنند.

گرچه این روایت تماما درست نیست، اما گویی فقط همین وعده‌هاست که می‌تواند اصفهانی‌ها را راضی کند و اندکی از آشفتگی شهر بکاهد. گویی مردم دیگر از دولت و وزارت نیرو برای توزیع عادلانه آب ناامید شده‌اند. به همین دلیل است که اکنون این اخبار در اصفهان خریدار دارد. اکنون همه اصفهانی‌ها می‌دانند که یکی دیگر از برنامه‌های نمایندگان مردم در مجلس استمداد از محضر رهبر انقلاب است.

کمک از قوه قضائیه

نه خشک شدن زاینده رود، نه بی‌رونق شدن پل خواجو و سی و سه پل و نه حتی نارضایتی عمومی اصفهانی‌ها، هیچ کدام نتوانست دولت را مجاب کند که برای حل این مسئله راهی عادلانه و کارشناسانه برگزیند. از این رو وقتی همه راه‌ها برای اصفهانی‌ها بسته شد، آن‌ها از قوه قضائیه استمداد کردند. این نکته‌ای است که «عباس حاج رسولی» رئیس شورای اسلامی اصفهان از آن خبر می‌دهد. حاج رسولی با بیان این که «نباید تحت تاثیر جو عمومی از آب زاینده‌رود سهیمه بدهند» که اشاره‌ای است درباره نحوه تعیین سرنوشت زاینده رود در شهرکرد، به تهران امروز می‌گوید: از قوه قضائیه و دادستان کل کشور درخواست کردیم تا به مسئله حق آبه مردم و سهمیه مردم اصفهان از آب زاینده رود رسیدگی کنند تا برداشت غیر قانونی از آن صورت نگیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این استمداد به معنی شکایت از دولت است، پاسخ منفی می‌دهد و اظهارات قبلی خود را تکرار می‌کند. به گفته وی براساس تومار شیخ بهایی حق آبه سهم بران از آب زاینده رود به‌ویژه اصفهانی‌ها مشخص است و دولت و وزارت نیرو نباید بدون در نظر گرفتن این حق‌ها برای آب این رود سهمیه تعیین کنند. یکی از مسائلی که باعث ادامه دار شدن مسئله آب زایندرود شده است، ناتمام ماندن طرح «بهشت آباد» است. در غیاب این طرح که راهی است برای تامین آب فلات مرکزی ایران و استان چهارمحال و بختیاری، آب زاینده رود با پمپ‌های قوی از بالای رودخانه به دشت‌های بختیاری ریخته می‌شود. در این رابطه نیز ریس شورای اسلامی شهر اصفهان می‌گوید: دولت چهارسال پیش باید برای اتمام طرح بهشت آباد اعتبار می‌گذاشت که البته ما امیدواریم که امسال دولت توجه کند. این پروژه باید فعال شود و اکنون چهار سال نسبت به آن بی‌توجهی شده است. حاج رسولی ادامه می‌دهد: مردم این حرف‌ها را (حرف‌های رئیس‌جمهور در شهرکرد) را می‌شنوند و احساس می‌کنند که حق آنان ضایع شده است. مردم ناراحت هستند و به ما فشار می‌آورند و حتی ما را تهدید می‌کنند.

مسئله عدالت است

مسئله اصفهانی‌ها فقط از رونق افتادن سی و سه پل نیست، مسئله رعایت نکردن عدالت در برداشت از آب است. آنان استدلال می‌کنند اگر آب برای کشاورزی یا شرب استان‌های دیگر انتقال می‌یابد و دولت عقیده دارد که این امر از زیبایی ظاهری و موضوع گردشگری اصفهان مهم‌تر است، پس چرا نابودی کشاورزی اصفهان را نمی‌بیند. اصفهانی‌ها یک دغدغه دیگر هم دارند. زمزمه‌هایی مبنی بر انتقال آب به بافق و یزد هم وجود دارد که در صورت وقوع این اتفاق با این شرایط، امید مردم یکسره ناامید می‌شود. گذشته از این، زاینده رود و پل هایش، هویت و فرهنگ اصفهانی را قوام بخشیده‌اند وبیچاره مردمی که هر صبح از کنار یک رود خشک می‌گذرند. گذشته از این، زاینده رود و پل هایش، هویت و فرهنگ اصفهانی را قوام بخشیده‌اند وبیچاره مردمی که هر صبح از کنار یک رود خشک می‌گذرند.

همه چیز از سفرهای استانی شروع شد

مسئله زاینده رود به سفرهای استانی گره خورده است. چرا که برای نخستین بار احمدی‌نژاد در یک سفر استانی بود که وعده آب اصفهان را به دیگران داد، آن هم وعده‌ای که بر عدالت بنا نشده بود. چرا که می‌شد با تقسیم عادلانه نیازهای هر دو استان را تامین کرد.

محمدتقی رهبر در تشریح آغاز داستان خشکی زاینده رود می‌گوید: سابقه برداشت آب از این رود برای چهارمحال به سفر اول رئیس‌جمهور بر می‌گردد که در جلسه‌ای به استاندار اجازه دادند هرگونه که می‌خواهند، از آب رود استفاده کنند. وی ادامه می‌دهد: ما نمایندگان اصفهان در مجلس هفتم برای مقابله با این تصمیم تلاش کردیم و به مسئولان نامه نوشتیم که گفتند موضوع کان لم یکن تلقی شود. ولی چهارمحالی‌ها از آن مصوبه ملغی شده استفاده کردند. گرچه درختان گردو چهارمحال آبیاری می‌شد، همزمان حقابه کشاورزان اصفهانی هم ضایع می‌شد، مردم دچار خشکسالی شدند و داستان زاینده رود که همه گیر شد.

سوال این است؛ آیا نمی‌شد ترتیب عادلانه‌ای برای آب این رود تدبیر کرد؟ به گفته رهبر در همان سفر اول دولت به چهارمحال اعتراض‌های زیادی صورت گرفت، مسئولان با دولت تماس گرفتند که تمدن اصفهان و زاینده رود با این تصمیم مخدوش می‌شود و از بین می‌رود.

استمداد از رهبر انقلاب

نماینده مردم اصفهان در مجلس نیز مثل رئیس شورای اسلامی اصفهان از استمداد از قوه قضائیه برای استیفای حق زاینده رود خبر می‌دهد. اما رهبر از برنامه‌های دیگر نمایندگان استان خبر می‌دهد: طرح سوال از وزیر نیرو را سه هفته پیش به هیات‌رئیسه دادیم. سوال ما از وزیر این است که سیاست آنان برای آب چیست؟ و چرا مدیریت آب در کشور و استان‌ها تا این اندازه ضعیف است. این نماینده مجلس ادامه می‌دهد: در جلسه‌ای که اخیرا نمایندگان استان در مجلس با هم داشتیم به این نتیجه رسیدیم که اگر سوال از وزیر نیرو یا رایزنی‌ها با دولت به جایی نرسید و اگر از دستگاه‌های اجرایی ناامید شویم، از محضر مقام معظم رهبری استمداد می‌کنیم که با یک نگاه کارشناسی و علمی مسئله را پیگیری کنند.

به گفته رهبر هنوز تصمیمی درباره استمداد از مقام معظم رهبری اتخاذ نشده است. آنگونه که اصفهانی‌ها معتقدند اگر قرار بر تقسیم عادلانه باشد، اصفهان 9 سهم و چهارمحال یک سهم می‌برد، چرا که جمعیت اصفهان بسیار بیشتر از چهارمحال است. به تصریح محمدتقی رهبر در مسئله آب زاینده رود، مردم اصفهان چندین بار با تراکت‌ها و غیره تظاهرات کردند، کشاورزان با تراکتور و کمباین به شهر آمدند و اعتراض خود را نشان دادند. به عقیده این نماینده نباید از نجابت مردم سوء استفاده شود، حق مردم دارد پایمال می‌شود. اکنون هم که آب در زاینده رود جاری است، براساس وعده مسئولان وزارت نیرو است که گفتند ما تا 30 روز به اصفهان آب می‌دهیم.

به این ترتیب در اصفهان همه می‌دانند که این خوشی دوامی ندارد. اصفهانی‌ها منتظر استمداد از قوه قضائیه هستند، استمدادی که البته به شکل شکایت نیست. بعد هم سوال از وزیر نیرو یا راهکار نهایی که نماینده مردم اصفهان در مجلس مطرح کرده است. اما یک سوال وجود دارد، آیا امکان دارد که دوباره و در یک سفر استانی دیگر، میان هیاهو و فریادها و درخواست‌های مردم، بار دیگر همه رشته‌های اصفهانی‌ها پنبه شود و بی‌برنامگی سدی برای توزیع عادلانه آب زاینده رود شود. اصفهانی‌ها این را می‌پرسند.

میلی صفحه خبر موبایل
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۶۴
بختیاری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
مصرف غیر علمی و بد آب در اصفهان باعث می ود که زاینده رود خشک شود.
هم اکنون بسیاری از زمینها و روستاهای استان به خاطر انتقال آب از زاینده رود و تونلهای کوهرنگ خشک شده است و همین افراد آواره گشته اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
خیلی جالبه میگید وعده آب اصفاهانیها را با دیگران می دهند. چهارمحالیها هم شدند دیگران. این تصمیمی است که باید قبلا گرفته می شد تا کشاورزی چهار محال رونق بگیرد. احسنت به ریس جمهور
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
خب دلیلش اینه که زاینده رود ازسرچشمه بختیاری سرچشمه میگیره و فقط از اصفهان رد میشه. دلیلی نداره که همه چیز به بهانه های مختلف به اصفهانیا برسه..............
عبدالله خدابنده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
من یک اصفهانی هستم. اما واقعیت این است که اصفهان تا کنون اب استانهای حوزه زاگرس را بدون اجازه استفاده می کرده است و زاینده رود سر و پا بوده و الا عدالت این است که اول انها از آن سر شاخه های آبی که متعلق به خودشان است استفاده نمایند و ما بقی به استانهای دیگر برسد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
یکطرفه به قاضی نروید مگر بافقی ها تامین کننده خوراک ذوب آهن اصفهان نیستند ، مگر چهار محالی ها بزرگترین سرمایه اشان آبی نیست که الان اصفهانی ها مدعی آن هستند.
بهمن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
ما در کشور طرح های جامع آب، انرژی،ارتباطات،کشاورزی، صنعت و ......دایم که همه اینها در دل طرح آمایش سرزمین ایران دیده شده است که البته نیاز به بازبینی و به روز شدن دارد، از کشور مالزی یاد بگیریم!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
من یه سوال دارم:کی سختی بارندگی شدید و کشنده در چهارمحال و بختیاری رو میکشه؟اگه اصفهانیها میکشن باشه اولویت با اوناست!!!!
ناشناس
|
United States
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
به نام خدا
1- اول تقسم نامه شیخ بهایی معتبر نیست به دلیل اینکه حجم آب زیاینده رود حجم قبلی نیست اگر همان آب زمان شیخ بهایی بود صحیح بود.
2- با اجرای پروژه های انتقال آب بین حوضه ای خود اصفهان ها بساط این طومار را جمع کردند
3- این آقایان یا نمی دانند بهشت آباد کجا است یا اینکه در جهل مرکب بسر می برند.بهشت آباد فاقد حجم آب مد نظر آقایان است.
4- این آقایان نمی دانند که در چهارسال گذشته سرشاخه های زاینده رود شدیدترین خشکسالی ها را پشت سر گذاشته است و خبری از یخچال های طبیعی زردکوه بجز تلی از برف چیزی باقی نمانده است
5- بفرض که پروژه بهشت آباد از همین امروز شروع شود آیا مناطق بالا دست پروژه با جمعیت 600 نفر در 20 تا 50 سال آینده همین نیاز آبی را دارند.
6- بگذارید یک کار علمی و بیطرفانه در این خصوص صورت بگیرد.
7 آقایان از فجایع رودخانه کارون بی خبرند یا اینکه مرگ خوب است ولی برای همسایه.
M.I.s
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
انتقال اب بيش ازحد از سرچشمه هاي كارون با تونل هاي كوهرنگ1,2,3 وجديدأ بهشت آباد به اصفهان فاجعه براي كل خوزستان است كارون پرآب ترين رود ايران كه قبلا قابل كشتيراني بود الان به زور قايقراني ميكنند و زمينهاي كشاورزي خوزستان كنار كارون ديم كشت كنند وبعد اب سرچشمه كارون به صورت غيرمنصفانه به أصفهان برود و كشاورزان اصفهاني كه يك استان كويري است بايد برنج كشت بكنند و مردم خوزستان كنار كارون اب جيره بندي داشته باشند (مسجدسليمان با٢٠٠٠٠٠جمعيت يك روز در ميان ٤ ساعت اب دارد) 
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
به هر حال آب برای صنعت و کشاورزی و شرب مهمتر است از نمای 33 پل
برچسب منتخب
# آتش بس غزه # خروج از ان پی تی # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # حمله اسرائیل به ایران # مکانیسم ماشه # اسنپ بک
نظرسنجی
از میان 5 بانک و موسسه مالی ناتراز کدامیک عملکرد بدتری دارند؟
مرجع جواهرات
الی گشت