میلی صفحه خبر لوگو بالا
شاتل صفحه خبر لوگو بالا
میلی صفحه خبر موبایل

رونمایی از گنجینه 5 هزار ساله جیرفت

این اشیاء تاریخی شامل دو کوزه ، پنج جام ، شش گلدان ، یک کاسه ، یک ظرف و سه وزنه است که در سالهای 2001 تا 2004 میلادی در حفاری های غیر مجاز به دست قاچاقچیان عتیقه افتاد و به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده بود.
کد خبر: ۲۰۳۳۶۱
| |
7415 بازدید

با حضور رئیس جمهور از گنجینه تمدن جیرفت شامل 18 قطعه آثار باستانی 5 هزار ساله این شهر تاریخی رونمایی شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر ؛ سارقان ، این 18 قطعه آثار باستانی جیرفت را که قدمت 5 هزار ساله دارد ، 7 سال پیش از منطقه جیرفت سرقت کردند و به انگلستان انتقال دادند.

این اشیاء تاریخی قرار بود حتی در گالری "برکت" (گالری معروف فروش اشیاء عتیقه لندن) به حراج گذاشته شود که با اقدام حقوقی مراکز حقوقی ریاست جمهوری و سازمان میراث فرهنگی حراج این اشیاء تاریخی متوقف شد.

جمهوری اسلامی ایران پس از این مرحله به دادگاه انگلیس شکایت کرد و پس از دو مرحله رسیدگی در دادگاه، سرانجام رأی به نفع ایران صادر شد و این 18 قطعه آثار باستانی جیرفت که قدمت 5 هزار ساله دارد، سیزدهم آبان وارد کشور شد و قرار است پس از رونمایی در موزه ملی ایران در خیابان 30 تیر برای عموم به نمایش گذاشته شود.

این اشیاء تاریخی شامل دو کوزه ، پنج جام ، شش گلدان ، یک کاسه ، یک ظرف و سه وزنه است که در سالهای 2001 تا 2004 میلادی در حفاری های غیر مجاز به دست قاچاقچیان عتیقه افتاد و به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده بود.

برخی کارشناسان میراث فرهنگی و کارشناسان اشیاء تاریخی اعلام کرده اند : به جز ارزش فرهنگی و تاریخی این آثار ارزش مادی این اشیاء 30 میلیارد دلار تخمین زده می شود.

میلی صفحه خبر موبایل
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آتش بس غزه # خروج از ان پی تی # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # حمله اسرائیل به ایران # مکانیسم ماشه # اسنپ بک
نظرسنجی
از میان 5 بانک و موسسه مالی ناتراز کدامیک عملکرد بدتری دارند؟
مرجع جواهرات
الی گشت