بازدید 16725
16725 بازدید
طرح عملیات مخفی آمریکا در عراق علیه ایران
بر پایه این طرح، محوریت عملیات آمریکاییها در عراق علیه ایران بر عهده سازمان سیا قرار میگیرد، ولی واشنگتن در عین حال که به گسترش فعالیتهای سری میاندیشد، به دنبال آن است که از طریق ارتقای سطح روابط با نظامیان ایرانی، مانع از تعبیر نادرست ایران از فعالیتهایی شود که آمریکا آن را اقدام در راستای حفظ امنیت و دفاع از خود میداند.
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۱ 07 September 2011
کد خبر: ۱۸۸۸۷۲
| ۱۶ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۱ 07 September 2011
| 16725 بازدید
16725 بازدید
|
سرویس بینالملل ـ فرماندهان نظامی و مقامات اطلاعاتی آمریکا در تدارک و طراحی یک سلسله عملیاتهای مخفی در راستای کاهش نفوذ و قدرت ایران در منطقه و عراق هستند.
به گزارش «تابناک»، نشریه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، گزارشی را منتشر کرده که بر پایه آن، فرماندهان نظامی و مقامات اطلاعاتی آمریکا در تدارک و طراحی یک سلسله عملیاتهای مخفی در راستای کاهش نفوذ و قدرت ایران در کشور عراق هستند. این اقدامات پس از آن در دستور کار مقامات آمریکایی قرار گرفته که نگرانیها از تلاش ماههای اخیر ایران در راستای گسترش نفوذ خود در عراق و منطقه افزایش یافته است.
بنابراین، هرچند به جزییات این طرح اشارهای نشده، این مقامات به اقدامات بازدارنده و نظارت گسترده بر مرزهای ایران اشاره کردهاند تا پس از خروج نظامیان آمریکایی از گسترش نفوذ ایران به این کشور جلوگیری شود.
این روزنامه در ادامه میافزاید: پیش از این نیز آمریکا به دلایل امنیتی و دیپلماتیک، عملیاتهای مخفی در عراق علیه ایران ترتیب داده و در ماههای اخیر نیز مانع از فرستادن تسلیحات نظامی ایران به عراق شده است.
کاخ سفید در چند ماه گذشته بارها از افزایش نفوذ ایران در عراق، سوریه و بحرین ابراز نگرانی کرده و خواهان مقابله با نفوذ تهران در منطقه شده است.
بنا بر این گزارش، طرح جدید انجام عملیاتهای مخفی تا اندازهای ریشه در نگرش جنگطلبانه تیم جدید امنیت ملی دولت اوباما در برابر ایران دارد، چنانکه «لئون پانتا»، وزیر دفاع جدید آمریکا نیز عراق را به مقابله با تهدید ایران فرا خوانده است.
اما در همین حال تحلیلگران بر این باورند، هم مقامات نظامی و هم مقامات ارشد دولت اوباما در اجرای هر گونه طرح عملیات مخفی محتاط رفتار خواهند کرد تا منجر به طراحی یک اقدام تلافیجویانه و گسترده از سوی تهران نشود.
اما واشنگتن در عین حال که به گسترش فعالیتهای سری میاندیشد، به دنبال آن است که با ارتقای سطح روابط با نظامیان ایرانی، مانع از تعبیر نادرست تهران از فعالیتهایی شود که آمریکا آن را اقدام در راستای حفظ امنیت و دفاع از خود میداند.
در شرایطی که قرار است آمریکا تا پایان ماه دسامبر، تقریبا همه 47 هزار نیروی نظامی خود را از عراق بیرون کند، مقامات دو کشور در حال مذاکره پیرامون مسأله باقی ماندن بخشی از این نیروها در عراق هستند.
به هر روی، اگر طرح افزایش بودجه عملیات سری علیه ایران مورد تأیید قرار گیرد و بخشی از نیروهای عملیاتی در خاک عراق باقی بمانند، میتوانند تحت کنترل سیا به انجام برخی عملیاتهای موقتی ادامه دهند.
گویا مقامات واشنگتن در منطقه نیز سیاست چماق و هویج خود را در قبال ایران ادامه میدهند، چرا که از یک طرف در حال انجام عملیات علیه ایران در عراق هستند و از سوی دیگر، خواهان تعامل و درک ایران از منافع این کشور در منطقه هستند.