آقای سفیر، آیا عمل شما بنا بر اصل عزت ایران بوده است؟

آقای سفیر اظهار داشته‌اند که پس از احضار به وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، کاملا دیپلماتیک رفتار کرده اند. آیا پذیرش بی‌قید و شرط ادعای دولت محل خدمت به معنی رفتار دیپلماتیک است؟ آقای سفیر تا کنون چند بار رئیس جمهور آدربایجان را به ایران دعوت کرده‌‌اید و او نپذیرفته است؟.../ یکی از عوامل ترور دانشمند هسته ای ایران به نقش جمهوری آذربایجان در تسهیل رفت و آمد به اسرائیل اشاره شده است.
کد خبر: ۱۸۵۱۹۹
|
۳۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۲۴ 21 August 2011
|
21123 بازدید
|
 روز 26 مرداد، «تابناک» خبری را با نام «سفیر ایران به جای تأیید موضع حق، تکذیب کرد!»، منتشر نمود که بلافاصله با جوابیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان روبه‌رو شد. 

به گزارش «تابناک»، سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران در باکو، در این جوابیه نه تنها به موضوع اصلی گزارش اشاره ای نکرده، بلکه با آوردن موضوعاتی کلی، ابهامات موجود درباره عملکرد خود را افزایش داد.

«تابناک» پس از دریافت پاسخ سفیر، بی هیچ توضیحی نسبت به انتشار آن اقدام کرد، لیکن درخواست‌های پیاپی مخاطبان محترم، موجب شد توضیحاتی در این زمینه آورده شود:

1 ـ آقای دکتر بهرامی در آغاز پاسخ خود از یادداشت فرستاده شده به وزارت امور خارجه سخن به میان آورده و اظهار داشته‌اند: «اگر تهیه‌ کننده گزارش از متن یادداشت ارسالی این سفارت به وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان آگاه بود، چنین قضاوت ناحقی را نمی‌نمود». پرسش اینجاست، حال که آقای سفیر بی‌اطلاعی تهیه کننده گزارش را دلیل قضاوت نادرست وی دانسته‌اند، چرا برای جلوگیری از تکرار قضاوت اشتباه از سوی دیگران، هیچ اشاره‌ای به محتوای یاداشت نکرده‌اند.
تهیه کننده گزارش «تابناک» بر پایه اخبار رسانه‌های آذری بر این باور است، این یادداشت، چیزی جز تکذیب موضع حق دکتر فیروز آبادی نبوده و البته نگارنده امیدوار است، واقعا یادداشتی بر اساس عزت و منطبق با واقعیات تاریخی به وزارت امور خارجه فرستاده شده باشد.

2 ـ آقای سفیر اظهار داشته‌اند که پس از احضار به وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، کاملا دیپلماتیک عمل کرده اند. این گفته ایشان را تنها با این قید می پذیریم که آقای دکتر بهرامی، پذیرش بی قید و شرط ادعای دولت محل خدمت خویش را مترادف با رفتار دیپلماتیک بدانند. 

3 ـ آقای بهرامی، انطباق رفتار خود با وزارت امور خارجه را دلیل درستی رفتار خود عنوان نموده اند. این در حالی است که اولا آقای سفیر با تکذیب سریع خویش، وزارت امور خارجه را در مقابل عمل انجام شده قرار داده‌اند و دوم آن که رفتار وزارت امور خارجه درباره جمهوری آذربایجان از جمله انتقادات کارشناسان مسائل قفقاز است که برای رعایت اجمال از توضیح بیشتر در این باره خودداری می کنیم. 

4 ـ آقای سفیر برای اثبات تطبیق عملکرد خود با عزت،‌ حکمت و مصلحت نظام و ملت شریف جمهوری اسلامی ایران در بالاترین مرتبه خود، خبرنگار «تابناک» را به خواندن متون مذاکرات خود در دیدارهای انجام گرفته با مسئولان جمهوری آذربایجان ارجاع داده اند. چنانچه مراد آقای بهرامی از متون مذاکرات، مطالبی است که پیشتر رسانه‌ای شده، باید گفت، این مطالب توسط «تابناک»، بررسی شده که متأسفانه، نمودی از عزت،‌ حکمت و مصلحت در آنها مشخص نبود، ولی چنانچه منظور آقای سفیر از متون مذاکرات، مطالب احتمالا محرمانه است، باید گفت، بهتر بود آقای سفیر، پیش از ارجاع به مطالعه آن مطالب، نحوه دسترسی آنها را معلوم فرمایند. البته بدیهی است که عزت،‌ حکمت و مصلحت مورد اشاره ایشان را بیش از آنکه در متون مذاکرات جست، باید در عملکرد دولت باکو جستجو کرد. در اینجا برای رعایت اختصار تنها چند مورد از رفتارهای دولت باکو ـ که لابد ناشی از مذاکرات همراه با عزت،‌ حکمت و مصلحت دکتر بهرامی بوده است ـ مورد اشاره قرار می گیرد:

ـــ تنها در فاصله 25 تیر تا 10 مرداد سال جاری (پیش از اظهارات دکتر فیروز آبادی) در شش نشریه مورد مطالعه (آپا، اکسپرس، آزادلیق، اولایلار، باکو خبر و اخو) بیش از سی عنوان خبری علیه جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.

ـــ در سال جاری و نیز سال گذشته، چندین بار و رسما از جناب الهام علی اف برای مسافرت به ایران دعوت شده که وی همه دعوت ها را رد و نماینده‌ای فرستاده است که سفر معاون چندم نخست وزیر جمهوری آذربایجان در چشن جهانی نوروز به تهران، تنها یکی از این موارد است.

ـــ چندی پیش، کنگره آذربایجانی‌های جهان، اجلاس ضد ایرانی خود را در باکو برگزار کرد.

ـــ کتاب‌های درسی دولت باکو همچنان، مناطق گسترده‌ای از ایران را مناطق جدا شده جمهوری آذربایجان معرفی می کند! 

ـــ جمهوری آذربایجان با وجود لغو رژیم روادید از سوی ایران از انجام اقدام مشابه خودداری می کند.

ـــ چندی پیش، شبکه تلویزیونی آینس سکونت همیشگی شماری از منافقین در جمهوری آذربایجان را تأیید و با برخی از اعضای گروهک منافقین مصاحبه کرد.

ـــ یکی از عوامل ترور دانشمند هسته ای ایران به نقش جمهوری آذربایجان در تسهیل رفت و آمد به اسرائیل اشاره نمود.

ـــ  روابط اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان، تنها پانصد میلیون دلار است که بخش اعظمی از آن را تجارت چمدانی تشکیل می هد و... 

آیا این موارد برگ زرین مورد ادعای آقای بهرامی در دفتر دیپلماسی کشور به شمار می‌رود؟! 

5 ـ در پایان از آقای سفیر به دلیل طلب بصیرت برای همه تشکر کرده و توجه ایشان و البته وزارت امور خارجه را به حدیثی از حضرت پیامبر جلب می کنیم: مرحوم علامه امینی در کتاب الغدیر می‌فرماید، ابن عباس از رسول خدا چنین نقل می‌کند: «من استعمل عاملا من المسلمین و هو یعلم ان فیهم اولی بذلک منه و اعلم بکتاب الله و سنة نبیه فقد خان الله و رسوله و جمیع المسلمین»؛ هر کس از مسلمانان، عاملی (کارگزاری) را بر سر کار بیاورد و به او مسئولیت دهد، در حالی که می‌داند در میان مسلمانان فردی هست که او برای این کار سزاوارتر و به کتاب و سنت پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ آشناتر است، آن کس به خدا و رسول خدا (ص) و همه مسلمین خیانت کرده است.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
ای بابا, دیگه از دیدیم همه چیز به هم ور هست اعصاب برامون باقی نمونده!
ناشناس
|
United Kingdom
|
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
500میلیون دلار همش؟؟؟؟ بابا بخدا یه مهر قرمز بکوبید روش و سفارت رو جمع کنید و رابطه هم باهاش قطع کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
تابی جون برو گم شو. پست فطرت برو گم شو. برو از ارمنی ها حمایت کن. چرا از اشغالگری اونها چیزی نمی نویسی. سگ الهام علی اف به شما شرف دارد.
دکتر فیروز آبادی هم در آن جایگاهی نیست که علیه کسی حرف بزند. اون فقط یک نظامی است. ذکتر بهرامی از دیپلمات های فعال و شایسته ایران است. شماها ریگ تو کفش دارید. خودتان بهتر می دانید. خداوند شما را هدایت کند. جرات داری سانسور نکن . ترسو و جیره خوار.
ناشناس
|
Ukraine
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
جناب تابناک تنها آقای بهرامی را مقصر ندانید . باید طریقه انتصاب و افرادی برای رسیدن ایشان به پست سفارات اقدام کردند باید در مقابل ملت بزرگ ایران ÷اسخگو باشند. کم نیستند افرادی در کشور که از تخصص ، تبحر و تدین لازم در امور منطقه از جمله مسائل قفقاز و جمهوری آذربایجان برخوردارند نیازی نبود که فردی را که در انتخابات مجلس شکست خورده و هیچ بویی از توانمندی سیاست خارجی و مسائل امنیتی نبرده به مقام سفیری جمهوری اسلامی ایران در باکو منصوب شود. ایشان در سخنرانی های خود و نیز در مباحث دوستانه با آشنایان ، برای نموعی خودنمایی و جبران ضعف های خود ، تمام مسائل محرمانه و مهم ذا براحتی به زبان می آورد. به سهولت برای سر÷وش گذاشتن عملکرد ضعیف خود ، به دروغ و آمارسازی متوسل می شود و حتی به صورت غیر واقعی وانمود می کند که رابطه ای خیلی خودمانی با مقامات آذری از جمله رئیس جمهور آن کشور دارد. سعی می کند بر اقدامات ضد دینی دولت ضد اسلام باکو را بنوعی تبرئه کند تا بحال یک بار در سخنان خود به ارتباط علیف با رژیم غاصب اسرائیل اشاره نکرده است . یک بار سخن از تخریب مساجد و زندانی کردن روحانیان دینی و افراد مذهبی آن جمهوری به میان نیاورده است. کارش شده توجیه عملکرد ضد دینی دولت جمهوری آذربایجان و بی خبر گذاشتن ملت و مسئولین جمهوری اسلامی ایران از اوضاع به ریخته و تحرکات ضد دینی در جمهوری آذربایجان است. اگر خبرگزاری هایی مثل تابناک و نیروهای متعهد آن نبودند مطمئن باشید همین اخبار کم و جست و گریخته هم به ملت ایران نمی رسید. ضرباتی که به نیروهای مذهبی و مسلمانان شیعه مذهب آذربایجان می خورد و شکنجه هایی که متحمل می شوند در دوران استالین شوروی نشده بودند. انگار جمهوری آذربایجان یک از افراد خود را بعنوان سفیر ایران در باکو نصب کرده است !باکو هنوز درک نکرده است کهخ اگر بزرگان دینی اجازه دهند نیروهای دیندار و مذهبی و حتی غیر رسمی و غیر دولتی حتی از هم تباران خود آذری از ایران در چند ساعت علیف را به خاک سیاه می نشانند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
آقای تابناک اینگونه که شما میفرمایید همینطور پیش برویم دنیا نمیداند طرف حسابش در ایران چه کسی است.مراجع،ارتش،وزارت امور خارجه.این پریشانی به نفع ما نیست.درست یا غلط وظیفه دولت است واکنش مناسب در همه موارد مورد مناقشه را بدهد.
پیرشمس الدینی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
تابی جون
آقای بهرامی میخواد کاندید انتخابات مجلس بشه کم اذیتش کنید
علي تبريزي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
سپاس. مقاله درستي بود. آقاي سفير فكر كرده هر چه مودب تر و ژشت مظلومانه تر و احتمالا نشستن به حالت شرمندگي از بابت بيانات درست و بر حق برادر فيروزآبادي ، يعني ديپلماسي ترين حالت ممكن. نه آقاي سفير. تو بايد قدري هم شجاعت و شهامت داشته باشي. غيرت ايراني و شرف مسلماني حكم مي كرد لا اقل يك جمله ميگفتي: البته ايرانيان از اين همه فحاشي ركيك تلوزيون باكو به ايرانيان و تاريخ و تمدن خود ناراحت هستند. و...
ناشناس
|
United States
|
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
مقاله روشنگری بود، به امید هوشیاری مسوولین در این زمینه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
آفرین تابناک الحق که حرف تو گلو گیر کرده خیلی هارو زدی.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
عزت ما در شهامت وشجاعت ماست که متاسفانه خیلی از سفرا ودیپلمات های ما ندارند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت