مجموع 300 كشور، سازمان و نهاد بينالمللي موسوم به گروه «تماس»، در نشست يك روزه استانبول، شوراي انتقالي در ليبي را به رسميت شناختند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، گروه بينالمللي «تماس» روز گذشته شوراي انتقالي در ليبي را به رسميت شناخت تا فشار سياسي-نظامي بر سرهنگ معمر القذافي ديكتاتور ليبي تنگتر شود.
شوراي انتقالي، شورايي است كه در شهر آزاد شده بنغازي با حمايت كشورهاي غربي عليه معمر القذافي تشكيل شد تا اداره امور ليبي را به جاي دولت مركزي اين كشور كه در دست قذافي است، بر عهده داشته باشد.
گروه بينالمللي تماس، متشكل از 300 نماينده دولت، سازمان منطقهاي و بينالمللي است كه روز گذشته چهارمين نشست خود را در استانبول تركيه برگزار كرد.
در بيانيه پاياني نشست استانبول، گروه تماس اعلام كرد: قذافي بايد قدرت را طبق مراحل مشخص كه اعلام خواهد شد، ترك كند... شوراي ملي انتقالي، قدرت دولتي مشروع در كشور ليبي است.
در اين بيانيه از شوراي ملي انتقالي خواسته شده است تا هر چه سريعتر دولت انتقالي را كه كشور را پس از قذافي اداره ميكند، تشكيل دهد.
در اين نشست همچنين خواسته شد كه بخشي از داراييهاي ليبي كه در كشورهاي غربي بلوكه شده است، به سود شوراي انتقالي آزاد شود.
هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا نيز در اين نشست حاضر بود و اعلام كرد كشورش شوراي ملي انتقالي ليبي را به رسميت ميشناسد و اين اقدام آمريكا شوراي انتقالي را به دريافت كمك بيشتر كمك ميكند.
انقلاب مردمي ليبي كه به درگيري مسلحانه و حمله كشورهاي غربي به اين كشور كشيده شد پنج ماه است كه ليبي را در بر گرفته است ولي معمر القذافي هنوز قدرت را ترك نكرده است.