دانشجویان دختر و پسر در دوراهی جدایی
این طرح همچنان بین مسؤولان مخالفانی دارد، یکی از آنها رئیس کمیسیون آموزش مجلس است که جداسازی دختران و پسران در دانشگاهها را راه حل مشکلات نمیداند و اجرای این طرح را به نوعی توهین به دانشجویان قلمداد میکند.
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۸ 21 June 2011
کد خبر: ۱۷۲۱۸۶
| ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۸ 21 June 2011
| قانون تفکیک جنسیتی دانشگاهها از مهرماه سال جاری اجرا خواهد شد. این وعده را یکی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس از قول وزیر علوم و تحقیقات عنوان کرده است. علی کریمی فیروزجایی این طرح را که مورد تأیید مجلس شورای اسلامی است، از مهرماه سال جاری اجرایی خواند.
به گزارش فرارو؛ از سوی دیگر، یکی دیگر از اعضای کمیسیون آموزش تاکید میکند که وزیر علوم زمان خاصی برای تفکیک جنسیتی، که همه موافق آن هستند تعیین نکرده.
بر اساس اظهار سعدالله نصیری قیداری، وزیر علوم در جلسه هفته گذشته کمیسیون در خصوص تفکیک جنسیتی، چنین پاسخ داده است که: «اگر تعداد دانشجویانی در یک کلاس به 60 نفر برسد و ما این کلاس را در موارد ممکن به دو گروه دختر و پسر تقسیم کنیم، آیا اشکالی دارد؟» همچنین در این جلسه وزیر علوم تاکید داشته است که رسانهها تفکیک جنسیتی را آن طورکه وی به آن میاندیشد، منعکس نمیکنند.
به این ترتیب آنچه که از گفتههای وزیر علوم استنباط میگردد این است که اجرای کامل طرح تفکیک جنسیتی تنها در شرایطی امکانپذیر خواهد بود که بتوان بهترین شرایط آزمایشگاهی، جذب هیأت علمی و اختصاص فضاهای آموزشی و فیزیکی را برای دانشجویان فراهم کرد. و از آنجا که این شرایط در حال حاضر به نحو مطلوب مهیا نیستند، نمیتوان تفکیک جنسیتی را به طور کامل انجام داد.
با این حال گفته میشود تدابیری اندیشیده شده که این تفکیک در سرویسهای دانشجویی و حتی سلف سرویسهای صورت پذیرد؛ البته همینک نیز سرویسها و سلف سرویسها در اکثر دانشگاههای کشور جدا هستند.
هرچند نصیری قیداری، بر این امر پافشاری کرده است که تفکیک جنسیتی به هیچ عنوان از اول مهرماه اجرایی نیست و برای این امر هنوز زمانی در نظر گرفته نشده است، سخن کریمی فیروزجایی مبنی بر آغاز جداسازی دانشگاهها از سال تحصیلی جدید نیز انعکاس خبری یافته است.
این نماینده مجلس اجرای طرح فوق را در تمام سلف سرویسها، سرویسها، فضاهای تازه تاسیس و حتی کلاسهای درسی عملی میداند. به گفته وی تابستان زمان مناسبی خواهد بود که دانشگاهها خود را برای جداسازی کلاسهای درس و باقی امور آماده سازند.
طرحی که عملی نیست
طرح جداسازی دختران و پسران دانشجو و تفکیک جنسیتی آنان در سر کلاسهای درس و دیگر فضاهای دانشگاه به آغاز دهه شصت باز میگردد. طرحی که در زمان خود با فرمان ممانعت امام خمینی از کشیدن دیوار در دانشگاهها، مدتی مسکوت ماند و تا به امروز هر از گاه مطرح ولی به دلایلی عملی نمیشد، تا اینکه در سال 88 بار دیگر به صورت جدی مطرح شد.
این طرح همچنان بین مسؤولان مخالفانی دارد، یکی از آنها رئیس کمیسیون آموزش مجلس است که جداسازی دختران و پسران در دانشگاهها را راه حل مشکلات نمیداند و اجرای این طرح را به نوعی توهین به دانشجویان قلمداد میکند.
چند روز پیش نیز نماینده مردم گچساران، با عقیده بر این امر که جداسازی دانشجویان دختر و پسر فینفسه پسندیده است، وجود امکانات و شرایط مناسب برای اجرای آن را ناکافی ارزیابی کرده و گفته بود که با شرایط کنونی و امکانات حال حاضر دانشگاههای کشور تفکیک جنسیتی قابل اجرا نخواهد بود و اعمال آن در آینده نیز، نیازمند فراهمآوری امکانات، صرف وقت و کارهای کارشناسی بسیار جدی است.
نظر مراجع
آیتالله صافی گلپایگانی از مراجعی است که به شدت موافق طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها است و ادعای ضربه زدن این طرح به پیشرفتهای علمی و پژوهشی را کاملاً بیاساس میداند. این مرجع تقلید هزینه مالی اجرای طرح را، هر اندازه هم سنگین باشد، برای ملت مسلمان قابل تحمل دانسته و آن را در برابر دهها هزار شهیدی که جان خود را برای نظام تقدیم داشتهاند، ناچیز خوانده است.
ایشان همچنین مختلطط بودن دانشجویان دختر و پسر را برای انجام پروژههای علمی و پژوهشی جایز ندانسته و تفکیک را از اهم مظاهر هویت نظام اسلامی در جامعه شمرده است.
آیتالله سبحانی نیز با اشاره به دانشگاه آیتالله قاضی خرمآبادی در شهر قم که در عین کنار هم بودن دختران و پسران، دارای فساد نیست، مسئله تفکیک جنسیتی را بسیار مهم اما مشکل خواند.
دانشگاههایی که جدا میشوند
1.علامه طباطبایی: رئیس دانشگاه علامه طباطبایی از تفكیك جنسیتی تعدادی از كلاسهای این دانشگاه در سال جدید تحصیلی خبر داده ولی جدا شدن كلاسهای دانشجویان دختر و پسر را مربوط به دروس عمومی میداند كه تعداد دانشجویانش بیشتر از دیگر کلاسها است.
2.دانشگاه تهران: کریمی فیروزجایی، دانشگاه تهران را دانشگاهی خوانده است كه امكان تفكیك جنسیتی در كلاسها، سلف سرویس و باقی فضای دانشگاه وجود دارد و میبایست طرح تفکیک دانشجویان در آن عملی شود.
3.شهیدبهشتی: در ابتدای ترم گذشته، خبری مبنی بر تفکیک جنسیتی، البته به نوعی خاص در دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد. آن گونه که در این خبر آمده بود، لیست حضور و غیاب دانشجویان پسر و دختر در دانشگاه شهید بهشتی از یکدیگر تفکیک شدند.
4.دانشگاه فردوسی مشهد: دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی گذشته این طرح را در کلاسهای پرجمعیت به اجرا درآورد ولی متأسفانه اجرای آن به زد و خورد بین دانشجویان مخالف و موافق انجامید.
با وجود اظهارات ضد و نقیض و مخالفان و موافقان بسیار، اکنون باید در انتظار ماند تا اجرایی شدن یا نشدن این طرح دیرینه در مهر ماه امسال مشخص شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.