رئیس مجمع نمایندگان مجالس کشورهای آسیا و اقیانوسیه برای آموزش در تشریح وضعیت آموزشی آسیا و اقیانوسیه، اظهار داشت: منطقه آسیا و اقیانوسیه با در اختیار داشتن ۶۰ درصد جمعیت جهان که ۴۸ کشور جهان را دربرمیگیرد، از ساختار اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی متنوعی برخوردار است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه با وجود گذشت حدود ۲۰ سال از برگزاری نشست جهانی آموزش برای همه و تصویب بیانیه جهانی آموزش برای همه، منطقه همچنان با چالشهای بسیاری در زمینه آموزش مواجه است.
لاریجانی با بیان اینکه یک سوم کشورهای قاره آسیا از دسترسی به آموزش کیفی محروم هستند، تأکید کرد: براساس گزارش مجامع بین المللی در حال حاضر حدود نیمی از جمعیت ۷۷۴ میلیون بزرگسال جهان که امکان دسترسی به آموزش ندارند، در قاره آسیا هستند.
وی افزود: علاوه بر آن از ۱۵ کشوری که ۷۵ درصد بیسوادان بزرگسال را در اختیار دارند، پنج کشور در قاره آسیه واقع شدهاند.
رییس مجلس تصریح کرد: از سوی دیگر منطقه آسیا با چالشهای بزرگ دیگری از قبیل تاثیرات منفی بحرانهای اقتصادی، جهانی، فقر و رشد پائین اقتصادی، سوء تغذیه، فقدان امنیت غذایی، موانع فرهنگی و بلایای طبیعی و نیز اشتغال نظامی برخی کشورهای منطقه مواجه است.
لاریجانی با بیان اینکه جهان شاهد قیامهای مردمی و حقطلبانهای در منطقه بوده است که متاسفانه با سرکوب و اعمال خشونت آمیز مواجه شده است، گفت: برخوردهای خشونتآمیز با اساتید، دانشجویان و دانشآموزان که محرومیتهایی در زمینههای علمی و آموزشی و نیز برای آنان به همراه داشته است و همچنین تعرضات به مراکزآموزشی، اماکن فرهنگی و مذهبی و حتی تخریب مساجد نشانگر نوعی تحجر در اداره سیاسی جوامع و بکارگیری ابزارهای غیر انسانی و دیکتاتورمآبانه است.
رژیم صهیونیستی هیچ حدی برای اعمال وحشیانه خود قائل نیست
وی با تاکید براینکه شاهد دغلکاری برخی کشورها و رفتارهای دوگانه با نهضتهای دمکراسیخواهی هستیم، افزود: این در حالی است که اعمال وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین و مردم غزه با حمایت آمریکا و برخی کشورهای غربی همچنان ادامه دارد و این رژیم هیچ حدی برای اعمال وحشیانه خود قائل نیست.
رییس مجلس با بیان اینکه این چالشها روند دستیابی به اهداف برنامه آموزش برای همه و برنامه هزاره سازمان ملل را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد، خاطرنشان کرد: هرچند که بخشی از این چالشها که تبعیض در زمینه آموزش و پرورش بهویژه درمورد دختران و زنان است از جنس نوعی بیماری مزمن فرهنگی و سیاسی است.
لاریجانی با تاکید براینکه تحقق اهداف برنامه آموزش برای همه تا سال ۲۰۱۵ و برنامه هزاره سازمان ملل از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: به همین دلیل یونسکو یکی از شعارهای محوری خود را به این امر اختصاص داده است.
وی ادامه داد: براین اساس مجمع نمایندگان مجالس آسیا و اقیانوسیه به حکم وظیفهای که برعهده دارد، نهایت تلاش خود را برای تحقق این هدف معطوف خواهد کرد تا بتواند در مسیر ریشهکنی بیسوادی و فقر و حرکت به سوی برقراری صلح پایدار و پیشرفت در منطقه و جهان حرکت نماید.
رئیس مجمع نمایندگان مجالس کشورهای آسیا و اقیانوسیه برای آموزش تاکید کرد: برای مقابله با چالشهای پیشرو و فائق آمدن بر آنها لازم است ضمن حفظ انسجام و تحکیم وحدت میان اعضا از حداکثر توان خود برای ارتقاء و دستیابی به آمانهای مجمع نمایندگان مجالس آسیا و اقیانوسیه بهره بگیریم.
حصول توسعه فرهنگی در صورت پایان بحرانهای امنیتی
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه توسعه فرهنگی در شرایطی حاصل میشود که بحرانهای امنیتی و اشغالگریهای نظامی که فرصت تکامل معنوی را از مردم میگیرد، خاتمه یابد، گفت: یعنی در افغانستان، عراق، بحرین و فلسطین تا زمانی که سلطهگری نظامی که متاسفانه نوعی دیکتاتوری بدوی نظامی را به ذهن متبادر میکند از بین نرود، بسترهای توسعه فرهنگی و علمی ایجاد نمیشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنچه مسلم است پیگیری روند اجرای مصوبات جاکارتا در راستای دستیابی به اهداف "برنامه آموزش برای همه" از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا که از این طریق میتوان به پیشبرد برنامه های مربوط به مهارت آموزی جوانان و بزرگسالان، ارتقای کیفی آموزش یادگیری مادام العمر و بهره وری بهینه از امکانات منطقه ای برای توسعه و پیشرفت در زمینه آموزش استفاده کرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: نبایستی فراموش کرد که مجالس کشورهای عضو با کارکردهای ویژه ای که از نظر سیاست گذاری قانون گذاری تخصیص بودجه و اعتبارات دارند می توانند نقش موثری در تسریع دستیابی به اهداف آموزش برای همه ایفا کنند، بنابراین مجمع نمایندگان مجالس آسیا و اقیانوسیه به عنوان یگانه نهاد پارلمانی در حوزه آموزش در منطقه آسیا و اقیانوسیه می تواند نقش موثری در تحقق اهداف مزبور داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به حاضران شرکت کننده در سومین نشست کمیته اجرایی مجمع نمایندگان مجالس کشورهای آسیا و اقیانوسیه برای آموزش، گفت: مفتخرم به نمایندگی از سوی ملت ایران اعلام کنم بر اساس تأکیدات دین مبین اسلام مبنی بر وجوب کسب علم و دانش برای زنان و مردان در هر نقطه از جهان ونزول آیات آسمانی به نبی مکرم اسلام در مورد ارزش قلم و جایگاه آموزش و همچنین به پیروی از رهنمودهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر لزوم تبدیل نمودن ایران به مدرسه برای فراگیری علم و دانش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ حق آموزش و پرورش رایگان تا پایان دوره متوسطه را تصویب و اجرا نمود.
رئیس مجمع نمایندگان مجالس کشورهای آسیا و اقیانوسیه برای آموزش یادآورشد: در این راستا با تشکیل نهضت سوادآموزی گامهای جدی و عملی برای تحقق اهداف آموزش برای همه در اقصی نقاط کشور برداشته شد و به پاس اقدامات انجام شده نهضت سوادآموزی موفق به کسب جایزه از سوی یونسکو شد.
لاریجانی با اظهار اینکه در برنامه های کلان، میان مدت و دراز مدت کشور، جایگاه ویژه ای برای ارتقای کیفی آموزش اختصاص یافت که تاکنون نتایج بسیار چشمگیری به همراه داشته است، افزود: در این برنامه ها تلاش شده تا فرهنگ آموزش در کشور نهادینه شود و آموزش مادام العمر مورد توجه جدی قرار گیرد تا از این طریق بسترهای لازم برای توسعه و پیشرفت کشور مهیا شود.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی ایران تلاش دارد در راستای فعالیت های منطقه ای و بین المللی خود با همکاری کشورهای عضو بتواند فراتر از شاخص های برنامه جهانی آموزش برای همه و اهداف هزاره سازمان ملل گام برداشته و با کمک همه اعضای FASPPEDقوانین و سیاستهای هماهنگ و یکپارچه ای را در خصوص تحقق اهداف آموزش برای همه تصویب و اجرا نماید، امیدوارم در ایندوره دو ساله ریاست جمهوری اسلامی ایران بتوانیم مجالس کشورهای عضو را ترغیب کنیم تا قانون رایگان و اجباری شدن آموزش در دوره عمومی را به تصویب برسانند.
مانع تراشیهای غرب، ارادههای ملت را در توانستن قویتر میکند
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران راغب است که حمایتهای خود را در زمینههای ظرفیت سازی و توسعه تکنولوژی در زمینه سواد آموزی به کشورهای نیازمند ارائه نماید، پیشنهاد کرد: به منظور تبادل اطلاعات و تجربیات میان کشورهای عضو، یک بانک اطلاعاتی درخصوص قوانین و مقررات و بهترین شیوه های اجرای برنامه آموزش برای همه در کشورهای عضو تاسیس شود.
وی افزود: امیدوارم مکانیزمهای اجرایی این پیشنهاد در این جلسه مورد بحث قرار گیرد.
لاریجانی تصریح کرد: از طرفی مناسب است این مجمع که نگاهی فراگیر به آموزش همگانی دانش دارد، به دولت های زورگو پیشنهاد دهد به جای هزینههای سرسام آور پایگاهسازی در کشورهای اشغال شده نظیر عراق، افغانستان و به جای صرف هزینه زیاد در ماجراجویی در منطقه و به بهانه ایجاد هراس تصنعی بین کشورها و فروش سلاح به آنان، این مخارج غیر معقول را که مخل صلح و عدالت جهانی است، صرف آموزش همگانی کشورهای نیازمند نماید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن تقدیر از کلیه تلاشهای مجالس کشورهای عضو و سازمان یونسکو در راستای تحقق اهداف آموزش برای همه، اظهار داشت: اطمینان دارم که با همدلی و همکاری مشترک قادر خواهیم بود به اهداف برنامه آموزش برای همه در منطقه دست یافته و زمینه را برای عضویت سایر کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه فراهم آوریم و بر این اساس دومین اجلاس مجمع نمایندگان مجالس آسیا و اقیانوسیه برای آموزش را با موفقیت برگزار کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان مجالس کشورهای آسیا و اقیانوسیه برای آموزش خطاب به شرکت کنندگان، تاکید کرد: مطمئن باشید دنیای امروز که از ظرفیت مناسب رسانهای برخوردار است این امکان را فراهم نموده است تا با همکاری یکدیگر و بالا بردن سطح دانش و آگاهی مخصوصا در جوانان برای یافتن هویت واقعی خویش، نگاه ناشیانه و ارتجاعی ابرقدرتها را در هم شکند و نشان دهد ملت های جهان را نمیتوانند درجه بندی کنند و برخی از ملت ها را از دارا بودن حقوق دموکراتیک و آزادی ها و رشد فرهنگی و معنوی محروم سازند و به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت ایت الله خامنه ای، عصر بیداری ملت ها فرارسیده است و مانع تراشی های غرب، اراده های ملت را در توانستن قویتر می کند.
سومین نشست کمیته اجرایی مجمع نمایندگان مجالس کشورهای آسیا – اقیانوسیه برای آموزش صبح امروز – شنبه - در محل ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این نشست نمایندگانی ازمجالس کشورهای افغانستان، هند، بنگلادش، کره جنوبی، پاکستان، اندونزی و تایلند حضور داشتند.
در این نشست علی لاریجانی" به عنوان رئیسه مجمع، "علی عباسپور تهرانی فرد" نماینده تهران و رئیس کمیته اجرایی مجمع نمایندگان مجالس کشورهای آسیا – اقیانوسیه برای آموزش، "چان لی" رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران و "حمیدرضا حاجی بابایی" وزیر آموزش و پرورش سخنرانی کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.