بازدید 23746
23746 بازدید
تأیید خبر «تابناک»؛
پایان سی سال حکومت «مبارک» در سالگرد 32 سالگی انقلاب ایران
شبکه خبری «العالم» گزارش داد، عمر سلیمان گفته است که، مبارک پیش از کناره گیری از قدرت، شورای عالی نیروهای مسلح مصر را مکلف به اداره امور کشور کرد... کناره گیری رئیس جمهور مصر از قدرت پس از سی سال در هجدهمین روز اعتراضات مردمی و در جمعه ای که «روز خشم» نامگذاری شده بود، آن هم همزمان با روز 22 بهمن 1389 که سالگرد 32 امین سال پیروزی مردم ایران بر حکومت شاهنشاهی بود، تقارن کم نظیری است که چه از سوی مردم مصر و چه مردم ایران مورد توجه قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۹:۵۱ 11 February 2011
کد خبر: ۱۴۷۵۲۴
| ۲۲ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۹:۵۱ 11 February 2011
| 23746 بازدید
23746 بازدید
|
عمر سلیمان شامگاه جمعه و دقایقی پیش اعلام کرد، حسنی مبارک از قدرت کناره گیری کرد.
به گزارش «تابناک» و به نقل از خبرگزاری های بین المللی، دقایقی پیش معاون حسنی مبارک با حضور در تلویزیون ملی مصر، رسما کناره گیری مبارک از قدرت را اعلام کرد.
در همین حال، شبکه خبری «العالم» گزارش داد، عمر سلیمان گفته است که مبارک پیش از کناره گیری از قدرت، شورای عالی نیروهای مسلح مصر را مکلف به اداره امور کشور کرد.
«مبارک» در حالی از قدرت کناره گیری کرد که شب گذشته، در حالی که رسانه ها و برخی منابع آگاه خبر از خروج وی از مصر داده بودند، در سخنانی که از تلویزیون ملی این کشور پخش شد، اعلام داشته بود، به هیچ وجه قصد کناره گیری از قدرت را نداشته و تا پایان دوره ریاست جمهوری اش یعنی سپتامبر (نزدیک شش ماه بعد) بر مسند قدرت باقی خواهد ماند.
بر پایه این گزارش، هرچند گفته می شد این سخنان به طور زنده پخش می شود، شواهد نشان می دهد، به احتمال فراوان، این سخنان به یک نوار ویدیویی از قبل ضبط شده بوده است.
هم اکنون مردم مصر، هلهله کنان رفتن «مبارک» را جشن گرفته و از ساعتی پیش تا کنون با پخش شیرینی این رویداد را به یکدیگر تبریک می گویند. هر چند اعلام نشده است که «مبارک» اکنون کجاست، این شایعه هست که وی به «شرم الشیخ» رفته و یا به امارات پناهنده شده باشد.
کناره گیری رئیس جمهور مصر از قدرت پس از سی سال در هجدهمین روز اعتراضات مردمی و در جمعه ای که «روز خشم» نامگذاری شده بود، آن هم همزمان با روز 22 بهمن 1389 که سالگرد 32 امین سال پیروزی مردم ایران بر حکومت شاهنشاهی بود، تقارن کم نظیری است که چه از سوی مردم مصر و چه مردم ایران مورد توجه قرار گرفته است.
این گزارش می افزاید، در نخستین موضع گیری مقامات کشورمان، «رامین مهمانپرست»، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت وگو با «العالم»، این پیروزی را به ملت مصر تبریک گفت و بیان داشت، ما در این شرایط خوشحالی ملت مصر را خوشحالی ملت ایران می دانیم.
گفتنی است، «محمد حسنی سید مبارَک»، متولد چهارم می ۱۹۲۸ میلادی، پس از ترور «انور سادات»، در سال ۱۹۸۱، به ریاستجمهوری مصر رسید. وی در سی سال ریاست جمهوری خود، «حالت فوقالعاده» را که از زمان جنگ شش روزه برقرار شده بود، حفظ کرد و سیاست خارجی انور سادات درباره «صلح با اسرائیل» را ادامه داد.
«مبارک» پیش از انتخاب به عنوان رئیس جمهور در مقام فرماندهی نیروی هوایی و پست معاونت رئیس جمهوری ایفای نقش کرده بود.
در این باره باید افزود که «مبارک» از تاریخ چهاردهم اکتبر ۱۹۸۱ که به مقام ریاستجمهوری مصر رسید، سه بار در انتخابات ریاستجمهوری، بدون این که رقیبی در برابرش باشد، به پیروزی رسید و در سال ۲۰۰۵ میلادی، برای چهارمین دوره پی در پی به ریاستجمهوری برگزیده شد. او در حالی امشب و در سن 83 سالگی از قدرت کناره گیری کرد که گفته می شد، تصمیم داشت در انتخابات دور بعد ریاست جمهوری مصر ـ مهر 1390 شمسی ـ نیز کاندیدا شده و یا اینکه پسرش، «جمال» را برای این پست کاندیدا کند.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید