دوپينگ در ورزش ايران؛

همه چی آرومه !

هفته گذشته کمیسیون استیناف آرای دوپینگ فوتبال ،آرای کمیسیون بدوی را تایید کرد. بر اساس این گزارش از سه بازیکنی که به تازگی نتایج دوپینگ آن مثبت اعلام شد 2 مورد تا پایان مهلت قانونی درخواست استیناف کردند که طی آن جلسه کمیسیون استیناف تشکیل شد و آرای کمیسیون بدوی را تایید کرد.بر این اساس محسن بیاتی نیا بازیکن تیم صبای قم از لیگ برتر به 3 ماه محرومیت و رامین کریمی نژاد از تیم فوتسال شرکت ملی حفاری ایران به مدت 2 سال محرومیت و پژمان جعفرخانی از تیم فوتسال آرش بتن قزوین به 2 سال محرومیت از کلیه فعالیتهای رسمی در فوتبال محکوم شدند.
کد خبر: ۱۳۵۹۲۷
|
۲۱ آذر ۱۳۸۹ - ۲۳:۲۵ 12 December 2010
|
10030 بازدید
|
متاسفانه پدیده شوم دوپینگ در ایران به صورت گسترده وجود دارد . کارشناسان و مربیان سرشناس بارها و بارها نسبت به وجود این پدیده توضیح دادند . ولی ظاهرا این قانون شامل بازیکنان بزرگ فوتبال نمی شود! و شاید آنها به تکنولوژی خاصی دست یافتند که ما از آن بی خبریم !؟ آری قضیه جدی ست و یک عده بازار درست کردند ..تا آنجا که خواسته یا ناخواسته حرف از چلنگر ، اکبری....شد..

به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک ، دو ما قبل تابناك در خصوص مخدوش بودن نمونه هاي ارسالي فوتباليست هاي ايران به آزمايشگاه كلن آلمان هشدار داد و در حالي همان ابتدا با واكنش و دستپاچگي رييس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال مواجه شد كه وي هيچگونه ادله محكمه پسندي براي تكذيب آن خبر ارائه نكرد

 ولي جالب اينجا بود كه همان روزها شاهد از غيب رسيد!دكتر صدر كه يكي از كارشناسان فوتبال در ايران است در بازگشت از يك ماموريت كاري ازآلمان به طور شفاف خبر تابناك را تايید كرد و در برنامه 90 گفت:

در كلن من دوستاني دارم و از آنجاكه ميدانند من به كارهاي تحقيقاتي علاقمند هستم دعوت كردند تا بازديدي از آزمايشگاه طرح كلن و يكي از ايشگاههاي مطرح جهان داشته باشم. در هنگام بازديد نمونه هايي را به من نشان دادند كه مايه تاسف بود و نشان ميداد كه آز مایشهاي گرفته شده از فوتباليست هاي ايراني مخدوش است و همه با يك شيء خارجي مثل ناخن قابل بررسي نسيت...

اما مدرك زنده ما هم گويا رييس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال را قانع نكرده در حالي که یقیناخود او بهتر از هر كس ديگريي مي داند كه اين اتفاق تلخ افتاده با اين وجود راي شفاف سازي افكار عمومي چند سوال مطرح مي كنيم و اين را هم بگوييم كه هدف ما اكسازي جامعه فوتبال از هرگونه آلودگي و دوپينگ است و اينكه اينقدر دوستان مسیول از اين شفاف سازي عصباني مي شوند براي ما جاي تعجب دارد و به جاي توجيه كردن بهتراست به فكر سلامت جامعه و فوتبال باشند.

اما طرح چند سوال؛ 1-تعداد نمونه هاي مخدوش ارسالي به آزمايشگاه كلن آلمان 26 نمونه بوده و نه 9 نمونه اين تازه ترين اطلاعاتي است كه ما ارائه مي كنيم.

 2- چرا همه نمونه ها با يك شي خاص مانند ناخن مخدوش شده و آيا اين حكايت از اطلاع دقيق آزمايش شونده ها از اين موضوع نداشته كه با خيال راحت آزمايش داده اند و مي دنسته اند كه با انداختن يك ذره ناخن درون آن هيچ اثري ازدوپينگ ديده نخواهد شد! به عبارتي احتمالا يك راهنماي كاربلد پشت قضيه بوده و به آنها درگوشي گفته شده كه بدون هيچگونه ماده ايي نمي توانند همراه خود هنگام نمونه گيري داشته باشند با كندن یك مقدار ناخن و انداختن آن درون لوله آزمايش نمونه كاملا مخدوش مي شود.

3- چرا در ميان اين همه فوتباليست مطرح تنها نام يك يا احيانا دو بازيكن گمنام و بي نام و نشان از داخل آن همه نمونه به عنوان بازيكن دوپينگي خارج مي شود در حاليكه حتي عادي ترين مردم هم با دويدن برخي از اين فوتباليست هاي خيلي مطرح و پا به سن گذاشته كه خيلي بهتر از دوران جواني خود مي دوند و هیچکس هم جلو دار آنهانيست؟...


احمدي طباطبايي خبرداد: آمار دوپينگ فوتبال ايران بالاتر از فوتبال در تمامي دنيا!

طي سال2007 تا 2008 ميلادي از 32 هزار فوتباليست حرفه اي در دنيا تست دوپينگ گرفته شد كه تنها حدود 3/0 پاسخ هاي آن مثبت بود. درحالي كه در فصل قبل ليگ حرفه اي فوتبال ايران از 124 تست دوپينگ گرفته شده و دو پاسخ آن مثبت بود كه اين نشان مي دهد آمار بازيكنان دوپينگي ايران در مقايسه با بازيكنان فوتبال درجهان بالاتر است.

پرونده دوپينگ در فوتبال ايران؛

همایون بهزادی اولین مربی فوتبال بود که درباره وجود دوپینگ در عرصه این ورزش در ایران هشدار داد

سال ۱۳۵۴ نخستین بار بود كه عبارت "دوپینگ" در فوتبال ایران سر زبان ها افتاد. در دور رفت لیگ تخت جمشید، پرسپولیس از تاج شكست خورد. پس از بازی همایون بهزادی سرمربی سرخپوشان، بازیکنان حریف را متهم به استفاده از مواد نیروزا کرد و خواستار انجام آزمایش پزشکی شد. اما فدراسیون فوتبال به خاطر در پیش داشتن مسابقات مقدماتی المپیك مونترال و حاشیه ساز بودن این موضوع، از پرسپولیس خواست پرونده دوپینگ را به بایگانی بسپارد.

سال ۱۳۷۳ به دلیل مثبت اعلام شدن تست دوپینگ عباس جدیدی و پس گرفتن مدل طلای مسابقات جهانی کشتی آزاد ۱۹۹۳ تورنتو، بحث دوپینگ به گونه ای گسترده در جامعه مطرح شد. مردم و رسانه ها، نگرانی از احتمال تکرار آن اتفاق در سایر رشته های ورزشی را ابراز می کردند.

بر این اساس، در لیگ آزادگان و در بازی پرسپولیس با كشاورز، قرار شد بین دو نیمه از چند بازیکن نمونه گیری شود. پرسپولیسی ها همكاری نکردند و بازیكنی كه مد نظر متصدیان کنترل دوپینگ بود، بلافاصله پس از مسابقه ورزشگاه را ترك كرد.

حمید درخشان سرمربی وقت پرسپولیس مدعی شد: "هیچ جای دنیا بین دو نیمه آزمایش نمی گیرند. ضمنا آن بازیکن به دلیل بیماری مادرش در پایان بازی مجبور شد سریع تر راهی خانه شود."

بر این اساس، محرومیتی برای امتناع کنندگان اعمال نشد. طرح نمونه گیری از بازیکنان فوتبال نیز مدت ها به تعویق افتاد.

اولین دوپینگی ها

نعیم سعداوی از اولین بازیکنان فوتبال در ایران بود که به واسطه ارتکاب دوپینگ مجازات شد

سال ۱۳۷۶ كنفدراسیون فوتبال آسیا، دو بازیكن پرسپولیس در جام باشگاه های آسیا را به دلیل استفاده از مواد غیرمجاز نیروزا، یك سال محروم و باشگاه پرسپولیس نیز۳ هزار دلار جریمه شد كه این مبلغ از جایزه مقام سومی آن ها در آسیا كسر شد.
نعیم سعداوی و فرشاد فلاحت زاده (بازیكن كمكی پرسپولیس) در بازی رده بندی مقابل الزورا عراق آزمایش داده بودند كه نتیجه آن مثبت اعلام شد. نكته قابل توجه این بود كه سعداوی در آن مسابقات اصلاً به میدان نرفت.
عده ای از پیشکسوتان فوتبال عقیده دارند سابقه دوپینگ در فوتبال ایران به سال ها قبل باز می گردد و محدود به این ۱۲ سال نمی شود. اما اگر اسناد را ملاک قرار دهیم، سعداوی و فلاحت زاده را باید اولین ها محسوب کرد.

استقبال از داروهای ممنوعه

در پنج سال اخیر تعداد محرومین دوپینگی فوتبال ایران کم نبوده است.

اولین حكم محرومیت ناشی از دوپینگ در لیگ برتر، به نام حمید شفیعی بازیكن ذوب آهن صادر شد. شفیعی كه بازیكن تیم ملی المپیك نیز بود و از او به عنوان یکی از بزرگان آینده فوتبال یاد می شد، در سال ۱۳۸۳ به مدت یك سال از حضور در میادین فوتبال محروم شد و پس از آن نیز هرگز نتوانست درخشش دوران قبل از محرومیت را تکرار کند.

از پاس همدان، سعید دقیقی ۶ ماه محروم شد.
حسن تقی پور از اعضای کادر فنی ابومسلم مشهد به خاطر تزریق ماده ممنوعه دگزامتازون به سعید بیات، به اتفاق این بازیکن محروم شدند.
طبق مقررات آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) آزمایش سرزده در منزل ورزشکاران منع قانونی ندارد
مهدی واعظی، دروازه‌بان تیم پیكان كه در اردوی جام جهانی ۲۰۰۶ نیز حضور داشت، محرومیت شش ماهه‌ ای را از سر گذراند.
علی مولایی بازیكن مس كرمان و افشین كمایی بازیكن استقلال اهواز نیز دیگر دوپینگی های پر طرفدار دارترین رشته ورزشی در ایران هستند.

سال ۱۳۸۵ حامد كاویانپور كه توسط آری هان از پرسپولیس اخراج شده بود به كایزر اسپور تركیه پیوست. اما در كمتر از ۳ ماه خبر دوپینگ او در رسانه های تركیه سر و صدای زیادی به راه انداخت تا ضمن اخراج از باشگاه، یك سال محرومیت نیز نصیبش شود.
یک سال بعد، تست دوپینگ سیامك سرلك در بازی فولاد خوزستان با راه آهن - دیدار پلی آف لیگ برتر- مثبت اعلام شد تا با محرومیت یكساله مواجه شود.

امسال رضا نصیری بازیکن تیم کوثر لرستان ‌٢ سال از شرکت در کلیه بازی ها محروم شد تا تازه ترین دوپینگی این رشته ورزشی لقب بگیرد.

نمونه گیری از فوتبالیست ها، گاهی جنجال ساز هم شده است؛ کناره گیری های ناگهانی نیکبخت واحدی از تیم ملی كه شایعات فراوانی را در رسانه های داخلی دامن زد و البته همواره از سوی او تکذیب شد یک نمونه از موارد بحث برانگیز بوده است.
به عنوان نمونه دیگر می توان به ضرب و شتم مسؤول آزمایش دوپینگ بازى استقلال و سپاهان در فصل ۸۴-۸۵ لیگ برتر اشاره کرد؛ او قصد نمونه گیری از علیرضا منصوریان را داشت اما با این توجیه كه "چرا وارد رختکن شد ای؟" توسط برخی بازیکنان مضروب شد. در حالی كه طبق مقررات وادا، آزمایش سر زده در منزل ورزشکاران نیز منع قانونی ندارد.

حمایت مربیان لیگ

مایلی کهن: "وقتی بازیکنی در دقیقه 94 می تواند فاصله 80 متری را با سرعت برود و برگردد ... آیا نباید مشکوک شد؟"
حادثه اخیر در جریان داربی اهواز حمایت برخی مربیان لیگ برتر فوتبال ایران از موضع مجید جلالی را برانگیخته است.
محمد مایلی‌كهن می گوید آیا عیبی دارد به دنبال پاكسازی باشیم؟ وقتی بازیكنی در دقیقه‌ ۹۴ می تواند فاصله ۸۰ متری را با سرعت برود و برگردد، اما بسكتبالیستی مانند حامد حدادی برای رفت و برگشت یك زمین بسكتبال مشكل دارد، آیا نباید مشكوك شد؟

مایلی کهن خود نیز در ماجرای درگیری لفظی اش با فیروز کریمی، نام هفت فوتبالیست را به عنوان شاهدان ادعای خود، مبنی بر دست داشتن فیروز کریمی در مساله دوپینگ مطرح کرد. او با یاد آوری آن جنجال ها می گوید: "من شاهدان خود را به كمیته‌ انضباطی معرفی کردم و خواستم كه نامشان مخفی بماند. اما فردای آن روز اسامی اعلام شد و این افراد به انحای مختلف مورد تهدید قرار گرفتند."
"در خیلی موارد می‌بینیم كسانی كه پول دارند و كسانی كه خلاف می‌كنند هم تیغ‌شان ُبراتر است و هم زبان‌شان درازتر و مورد حمایت نیز قرار می‌گیرند."

محمود یاوری سرمربی شاهین بوشهر هم با دفاع ضمنی از جلالی گفته است: "من به این مورد اعتقاد دارم و باورم بر این است كه خیلی‌ها از مواد نیروزا استفاده می‌كنند. باید در ارتباط با دوپینگ سخت‌گیری‌ها بیشتر شود. اگر سخت نگیریم و فرد خاطی را ببخشیم، روز به روز دوپینگ بیشتر خواهد شد."

بیژن ذوالفقارنسب هم می گوید: "به نظر من باید كنترل مستمر و منطقی بر بحث دوپینگ صورت بگیرد. ما به خاطر قضیه دوپینگ در رشته‌های وزنه‌برداری و كشتی با مشكلات زیادی روبه‌رو شدیم، نباید بگذاریم تاریخ دوباره تكرار شود."

مجید جلالى، سرمربی تیم فولاد خوزستان، سال گذشته بيهوش شدن برخى بازيكنان پس از پايان بازى ها را دليل ارتكاب آن ها به دوپينگ دانست.

در ضمن بحث دوپينگ بازيكنان فوتبال سال هاست كه گريبان فوتبال ايران را گرفته است و زمانى نيست كه شايعه انجام دوپينگ توسط برخى از بازيكنان به گوش نرسد، اما فدراسيون فوتبال كه متولى اين كار است، كار خودش را بر اساس برنامه ها و اهدافى كه براى خود ترسيم كرده است انجام مى دهد، كه همين مساله بعضاً با موضع گيرى اعضاى ستاد مبارزه با دوپينگ همراه بوده است.

وقتی در بازی لیگ برتر بازیکن تیم تبریزی م - ن با رابط غیبی ! از دادن تست دوپینگ به بهانه مصدومیت روز روشن با آمبولانس فرار می کند !؟ نباید به این موارد شک کرد....تا کی فقط فوتبالیستهای رده پایین باید در تیررس باشند...

به هر حال امیدواریم با تعامل و دقت اساسی، همه دست اندرکاران مربوطه دست به دست هم دهند و این عمل ضداخلاقی را ریشه کن کنند. تا برخی از فوتبالیست های میلیاردر امروزی که حاضرند برای به دست آوردن پول وشهرت دست به هر کاری بزنند دیگر قادر نباشند با آبروی فوتبال کشور بازی کنند.

البته فوتبالیست های پاک زیادی هم داریم که حساب آنان جداست ، و در واقع مبارزه با دوپینگی ها حمایت از ورزشکاران با اخلاق است.
اشتراک گذاری
سلام پرواز
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
این دوپینگ هم باید گندش مثل بنزین ها و آلودگی هوا در بیاد.
یه روز می بینی 10 تا بازیکن وسط زمین با هم افتادن مردن. علت ؟ استفاده از دارو های نیروزا.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
خسته نباشی.اینو.....
amir
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
به نظر من ایران اگه اسم یک کشور اسلامی را یدک می کشد حتما باید در ورزش (مخصوصا در بین المللی) سخت گیری چند برابر نسبت به ورزشکاران داشته باشد باید نمونه گیری ها هر چه می تواند بیشتر باشد و برخورد ها خشن و بدون ترحم باشد تا کسی جرات این کار را نکند...
به نظر من مهم نیست که در جهان هیچم بشویم ولی این هیچم واقعی باشد نه اینکه با تقلب بدست آمده باشد ..
ناشناس اشنا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
من فکر میکنم اصلا اگه در این فوتبال رو گل بگیرند بهتره الان برای خانواده ها یک معما ایجاد شده مثلا اگر فرزند ذکور ایشان موفق شود بعد از کسب دیپلم در دانشگاه قبول شود وآنهم دولتی بدون خرج بعد از گذراندن دوره کارشناسی وکارشناسی ارشد واحیانا دکترا چنانچه قادر باشد برای خودش شغلی در دستگاه دولت ویا بخش خصوصی پیدا کند در سالهای آغازین فقط قادر خواهد بود روزگار را بگذراند بدون پس انداز خرید اتومبیل ویا خانه که رویاست حالا چنانچه همین فرزند فوتبالیست درجه دوم شود وچنانچه زرنگ بوده وبا دلالهای فوتبال که ادعا دارند کاری فنی وتخصصی است وبهتر است به آنها نمایندگی ویا آژانس های نقل وانتقال گفته شود ارتباط برقرار کند قادر خواهد بود که برای یک فصل ویا دوفصل آنقدر پول بگیرد که ماشین خارجی داشته باشد لباس مارک دار بپوشد و خانه خوبی در سال اول اجاره کند و در برنامه های گوناگون تلویزیون شرکت نماید وبر قیمت خویش بیافزاید یادش بخیر قدیما رو که خودم غلام فتح آبادی را در اوج با تاکسی دیدم که بدون غرور وتکبر به مردم خدمت میکرد ویا عباس کارگر که وانت داشت ویا محمد مایلی کهن را که با یک پیکان قهو ه ای به اتفاق محمد پنجعلی به تمرین پرسپولیس در شهرک اکباتان می آمدند و سرشون رو جلوی توپ میگذاشتند .راستی چه بر سرمان آمده است ؟...
احسان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
شترسواری دولا دولا که نمیشه بابا دوپینگی داریم بیش از 70 درصد ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
واضح است وقتی که رئیس فدراسیون سابقه ای در فوتبال نداشته و دکتر هاشمیان هم که سابقه ورزشی ندارند اوضاع همین میشود. ..
مهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
اين فدراسيون چيش درسته كه نمونه گرفتنش باشه
به راحتي آب خوردن جلوي چشم ميليونها بيننده تلويزيوني با آرامش دروغ ميگن
خدا نماز و روزه هاشنو قبول كنه ...اینم مثل داوریها..
شاهین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
فقط می توانم بگویم متاسفم!! ورزشی که فساد سراسر آن را فراگرفته و بوی گند آن از 1000 کیلومتری هم به مشام میرسد ، دارای n عدد روزنامه ورزشی!! (که هیچکدام قادر به استشمام بوی این گنداب نیستند)، بیشمار وب سایت و چند برنامه ورزشی است که تا بخواهند صدای چیزی رادربیاورند، زیر فشار خرد کننده ...سو اقتصادیون!! قرار می گیرند (شاهد زنده برنامه90 این هفته و جملات عادل). این بچه ننر و لوس کرده (فوتبال)حالا از کنترل خارج شده و علیرغم همه این موارد کماکان حمایت میشود!!! آقایان بیدارشوید
ناشناس اشنا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
واقعا جای بسی تاسف است که هزینه های میلیاری بیت المال توی شکم فوتبالیستها ریخته می شه بعد تو این مملکت افرادی هستند که محتاج نون شب شو ن هستند واقعا چرا از درآمد این افراد کم نمی شه و به داد ضعفا نمی رسند چه سری نمی دونم
میلاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
واقعا تاسف بار است وقتی فدراسیون فوتبال دست یک دونده بیخیال باشد اخرش میشه ناکامی پشت ناکامی.....
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت
آخرین اخبار