بازدید 2262

افزایش افسردگی در میان زنان

شیوع اختلالات روانی در میان زنان 26 درصد و مردان 15 درصد اعلام شده است. یعنی شاهد اختلاف 11 درصدی شیوع افسردگی در خانمها نسبت به آقایان هستیم که می تواند علل و عوامل متعددی داشته باشد.
کد خبر: ۱۲۶۲۸۶
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۱ 20 October 2010
در حالی که بروز اختلالات و ناهنجاریهای جسمی و روانی در میان زنان سلامت جامعه را تهدید می کند نتایج بررسیهای علمی نشان می دهد بیماریهای روان بیشتر متوجه زنان است و شیوع اختلالات روانی در خانمها 11 درصد بیشتر از آقایان است.

به گزارش مهر، 28 مهر به عنوان روز ملی سلامت زنان ایرانی نامگذاری شده است تا بهانه ای باشد برای اینکه بیشتر به مشکلات و آسیبهایی که جسم و روح زنان را تهدید می کند توجه شود.

در حالی که گفته می شود سن امید به زندگی در زنان ایرانی نسبت به مردان دو سال بیشتر است اما در آن سوی ماجرا، حجم زیادی از بیماریهای جسمی و روانی سلامت خانمها را تهدید می کند. به طوری که شیوع اختلالات روانی در میان زنان 26 درصد و مردان 15 درصد اعلام شده است. یعنی شاهد اختلاف 11 درصدی شیوع افسردگی در خانمها نسبت به آقایان هستیم که می تواند علل و عوامل متعددی داشته باشد.

سهیلا امیدنیا، کارشناس مسئول دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به تحقیقی که در شهر تهران انجام شده گفت: بر اساس این تحقیق زنان بیش از سایر گروهها در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. عواملی چون بیکاری، خانه ‌داری، بازنشستگی، زندگی ناموفق، سطح تحصیلات پایین و محل سکونت از عوامل مهم شیوع افسردگی در میان خانمهای این کلانشهر است.

این در حالی است که مطالعات انجام گرفته در جهان نشان می‌دهد زنان بیش از مردان در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند.

چندین ریسک فاکتور برای افسردگی وجود دارد که باعث ابتلا بیشتر زنان به افسردگی نسبت به مردان می‌شود. اما مهمترین عامل در بروز افسردگی در زنان تغییرات هورمونی است که به صورت ماهانه در خانمها ایجاد می شود و در مرحله بعدی، بارداری و یائسگی از علل افسردگی در زنان به حساب می‌آید.

به گفته کارشناس دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، یکی از مهمترین ریسک فاکتورها که در زنان ایجاد استرس می‌کند نقشهای گوناگونی است که زنان در خانه و محیط کار ایفا می‌کنند. در واقع گروههای سنی 20 تا 50 سال بیشترین گروههای سنی هستند که در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.

مطالعات جهانی نشان می‌دهد معمولا همسرانی که زندگی زناشویی خوبی ندارند، در واقع بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی هستند.

براساس آمارهای اعلام شده ازسوی اداره سلامت میانسالان معاونت سلامت وزارت بهداشت، شیوع افسردگی در زنان کشور سه برابر بیش از مردان است. همچنین شیوع اضطراب در زنان 3 تا 5 برابر بیش از مردان است.

آمارها نشان می دهد 30 درصد از زنان بین 15 تا 49 ساله کشور دچار کم خونی هستند یا کمبود ید در زنان ایرانی دو برابر مردان است. این نتایج گواه بر این است که تامین سلامت زنان نسبت به مردان بسیار مشکلتر است. عواملی نظیر تبعیض، فرصتهای نابرابر اقتصادی، شغلی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، عدم دسترسی به آموزش مناسب و کافی به ویژه نداشتن سواد بهداشتی، مهمترین موانع تحقق سلامت زنان کشور هستند.

تحقیقات جهانی حاکی از آن است که همه ساله 70 هزار مادر در سراسر دنیا از سقط جنین های غیر بهداشتی می‌میرند که مرگ مادر یکی از دردناک ترین حوادث برای هر خانواده به شمار می‌رود. شاید مهمترین عامل مرگ و میر زنان در سالهای گذشته، مرگ و میر مادران ناشی از بارداری بوده است که با رشد خدمات سلامت و افزایش آگاهی بهداشتی زنان از این مسئله، امروزه به وضعیت مطلوبی رسیده ایم. اما وضعیت زنان چه به لحاظ جمعیت شناسی و چه از نظر مسائل بهداشتی ایجاب می کند که یک طرح جامع و ملی برای بهبود سلامت زنان تبیین شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار