بازیکنانی که در تمام دنیا سوپاپ اطمینانی هستند برای افزایش کیفیت بازیهای لیگ اما در ایران، گزینههایی ارزان قیمت هستند که سودی بزرگ را به همراه میآورند و البته ستاره اقبال شان به واسطه سود خوبی که برای واسطهها دارند.
خبر ان لاین : دو سال است که سازمان لیگ قوانینی تصویب کرده تا شاید کیفیت این بازیکنان بالاتر برود اما همین هفته قبل بود ه پس از بازی ضعیف استقلال برابر نفت، روزنامهها از اعتراض بازیکنان استقلال نسبت به بازیهای بازیکنان برزیلی نوشتند و از اینکه اگر آنها به این شکل بازی کنند
دیگر برای شان فرصت گلزنی نمیسازند. دو سانتوس، مهاجم برزیلی که از تیم سئول کره جنوبی به استقلال آمدهرا هم تیمی هایش چاق خطاب میکنند. آندره لوئیز که قرار است برای تیمش در سمت راست جای خسرو حیدری را پر کند اگرچه در هم بازیها ثابت بوده اما غیر از اوت دستیهای بلند نتوانسته نقش بسزایی در موفقیت تیمش داشته باشد.
در پرسپولیس، اشپیتیم آرفی به دلیل اختلافات داخلی به نیمکت ذخیرهها وصل شده و هروه اوساله که دایی بازیاش را پسندیده بود بیآنکه حتی لحظهای برای تیم جدیدش بازی کند دیپورت شد چون آزمایشات دیرهنگام پزشکی او نشان داد به هپاتیت مبتلاست. اوچه بازیکن سیاه چهره شاهین که پیش از این هم حضورش در مس کرمان جنجال به پا کرده بود، امسال هم تعریفی ندارد.
در اصفهان، خرید جدید ذوبآهن در هفت هفته کمتر از یک نیمه بازی کرده. دو یار برزیلی صبا که گفته میشد در تیم ملی کشورشان بازی کردهاند 4 بازی است که نیمکت نشین مطلق شدهاند.
منصور پورحیدری مدیرفنی استقلال میگوید بازیکنان برزیلی تیمش دارند بازی به بازی بهتر میشوند. منصور ابراهیمزاده معتقد است اواندرو باید در این تیم بماند تا با فضای ایران آشنا شود. صبایی ه برای کم کردن فشار انتقادات قم از یاد بردهاند بازیکن خارجی هم دارند. دایی و پرسپولیس ترجیح میدهند حری درباره مشکل هروه نزنند اما. . .
بازیکنان خارجی آیا توانستهاند با حضورشان کمکی به لیگ ایران کنند؟ در پاسخ به این پرسش، حشمت مهاجرانی میگوید: «باید بپذیریم این بازیکنان تا با شرایط کشورمان خو بگیرند نیاز به کمی زمان دارند. ببینید خیلی از این بازیکنان در سال دوم حضورشان خیلی بهتر شدهاند. ایگور بازیکن بزرگی برای ذوبآهن شده یا ادینهو برای مس، جان واریو یا پترویچ برای شاهین بوشهر. البته باید پذیرفت که بعضی از این بازیکنان اصلاً در زمان انتخاب ندیده جذب میشوند و خیلی خوب نیستند.»
اگرچه برای مثال منصور ابراهیمزاده مربی ذوبآهن از کسانی است که عادت دارد بازیکنی را میخرد که نحوه بازیاش را از نزدیک دیده باشد اما خود او هم در این سالها غیر از ایگور نتوانسته بازیکن خارجی خوبی بخرد. محمد احمدزاده هم شرایطی مشابه به او دارد و خیلی از خریدهای خارجی او برای ملوان و پیکان خیلی مناسب نبودهاند.
اما آیا قوانین لیگ برای جذب این بازیکنان مناسب است؟ در پاسخ به پرسش خبرآنلاین عزیز محمدی میگوید: «تازه ما در این دوسال توانستیم با قوانینی که وضع کردیم شرایط را بهتر کنیم. الان لیگ چند بازیکن خوب خارجی دارد. سه سال قبل که شرایط بدتر هم بود. من یک آمار دادم آن موقع از 51 یار خارجی، 26 نفر دائماً نیمکت نشین بودند و 6 نفر اصلاً بازی هم نکرده بودند. ما آمدیم و گفتیم از این به بعد بازیکن اروپایی و آمریکایی باید در لیگ دسته اول یا دوم کشورش بازی کرده باشد و آسیایی و آفریقایی هم اگر بود، ملیپوش باشد. این طوری کار کمی بهتر شد.»
البته در این قانون صوب هیچ قید زمانی برای بازیکنان در نظر گرفته نشده. مثلاً دوسانتوس که شاید روزگاری در دسته دوم برزیل بازی کرده به راحتی راهی استقلال میشود یا اوچه بیآنکه لیپوش باشد چون در رزومهاش دعوت به تیمهای پایه نیجریه بوده راهی تیمهای لیگی میشود و. . .
در سالهای اخیر ماجراهای بسیاری در فوتبال ایران بر سر جذب بازیکنان خارجی، جنجالی شده است. پروندههایی مثل ماجرای رینالدو برای استقلال، دی کارمو، وسلی و تیاگو برای پرسپولیس و جیوانی نی برای مس کرمان که در تمامی آنها شایعات بسیاری در ارتباط با نحوه ورود شان به این تیمها و مبالغ واقعی قراردادها سر زبانها افتاد. سال قبل باشگاه پرسپولیس پرونده مالی دو یار برزیلیاش را رسانهای کرد تا مشخص شود بازیکنی که 180 هزار دلار هم نگرفته را چگونه با قراردادی 400 هزار دلاری جذب کردهاند.
عزیز محمدی در این باره میگوید: «ما هم بول داریم این بازیکنان خارجی بیشترین سود را برای دلالان دارند و فساد زیادی را در قراردادهای شان شاهد هستیم اما نمیتوانیم بیش از این سخت بگیریم. این قانون کنفدراسیون است ک هر بازیکن حق جذب 4 یار خارجی را دارد. فقط باید امید داشته باشیم باشگاهها سعی کنند در زمان خرید دقت بیشتری به خرج بدهند.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.