بازدید 4256

ارتباط دانش‌بنیان‌های فناور با مجتمع‌های بزرگ صنعتی، اتفاق مثبتی در اقتصاد است

یک فعال کسب و کار در کشور گفت: شرکت‌های دانش بنیان فناور با پیشران‌های اقتصاد دانش بنیان کشور که مجتمع‌های بزرگ صنعتی هستند، ارتباط داده می شوند. این شرکت‌ها تبدیل به بازوی تحقیق و توسعه صنایع بزرگ کشور شده و رسوخ فناوری به صنایع را رقم می زنند. این بند از آیین نامه بهترین قسمت آن است.
کد خبر: ۱۱۸۷۸۳۲
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۸ 14 August 2023

به گزارش تابناک اقتصادی؛ طی سال‌های اخیر، با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، شرکت‌های دانش بنیان به عنوان بازوهای ورود فناوری به صنایع در کشورمان مورد توجه قرار گرفته اند. قانونی در راستای حمایت از آن‌ها تحت عنوان جهش تولید دانش بنیان در مجلس به تصویب رسید.

اما شرکت‌های دانش بنیان در مورد نحوه دسته بندی و ارزیابی آن‌ها و نظام حمایتی شان گلایه‌هایی داشتند. کارشناسان نیز بر عدم کارآیی نظام قبلی ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان که مبتنی بر یک شاخص محدود یعنی پیچیدگی فناوری بود، اذعان داشتند. از سوی دیگر، تا الان شرکت‌های دانش بنیان به سه دسته نوع اول، دوم و سوم دسته بندی می شدند که گاهاً شاهد بروز برخی تبعیض‌ها در مورد آن‌ها بودیم.

شواهد نشان می دهد، حمایت‌هایی که تا الان از صنایع داشته ایم، نتوانسته است ما را به هدف نهایی مبنی بر توسعه زنجیره ارزش محصولات و افزایش ارزآوری برای کشور برساند. به طوری که در حال حاضر تبدیل به یکی از بزرگ ترین واردکنندگان محصولات نهایی و صادرکنندگان مواد خام و نیمه خام در جهان شده ایم.

به زعم برخی کارشناسان، صنایع ما در شرایط بدی رشد یافته اند. به طوری که برای رقابت در بازارهای جهانی آماده نشده اند و تاب آوری پایینی دارند. زیرا به حمایت‌های غیرمشروط و غیرزمان دار وابسته هستند.

واقعیاتی که در بالا گفته معاونت علمی، فناوری و ریاست جمهوری را به سمت تدوین آیین نامه جدید ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان، دسته بندی مجدد این شرکت‌ها و تعریف نظام حمایتی جدیدی سوق داد.

 آیین نامه جدید ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان که اخیراً توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ابلاغ شد، تلاش کرده است نواقصی را که در بالا شرح دادیم، پوشش دهد.

نظرات مینا مهرنوش، فعال کسب و کار در کشور و کارشناس اقتصادی را در ادامه در خصوص آیین نامه جدید ارزیابی و حمایت و از دانش بنیان‌ها می خوانید.

مهرنوش با اشاره به این موضوع که سه سال فرصت مناسبی است تا شرکت‌ها خود را به سطح بالاتر دانش بنیانی برسانند، تصریح کرد: اتفاق مثبتی که در آیین نامه ارزیابی و حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مصوب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می بینیم این است که حمایت از آن‌ها مشروط به طی کردن مسیر رشدشان شده است.

وی ادامه داد: این پیش بینی کاملاً درست است و به رشد دانش بنیان‌ها کمک می کند. زیرا انگیزه ای برای آن‌ها به وجود می آورد که با رشد بیشتر از حمایت‌های وسیع تری بهره مند شوند.

به گفته این کارشناس اقتصادی، پیش بینی یک مسیر رشد برای دانش بنیان‌ها اتفاق مثبتی است و قدمی در راستای قاعده مند کردن فعالیت آن‌ها به شمار می رود. از سوی دیگر، انگیزه ای برای شرکت‌ها ایجاد می کند که با طی کردن این مسیر به سطوح بعدی دانش بنیانی برسند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از پیش بینی‌های مثبتی که در آیین نامه دیده می شود، این است که در نهایت شرکت‌های دانش بنیان فناور با پیشران‌های اقتصاد دانش بنیان کشور که مجتمع‌های بزرگ صنعتی هستند، ارتباط داده می شوند. این شرکت‌ها تبدیل به بازوی تحقیق و توسعه صنایع بزرگ کشور شده و رسوخ فناوری به صنایع را رقم می زنند. این بند از آیین نامه بهترین قسمت آن است.

مهرنوش در ادامه گفت: اگر این اقدام به درستی انجام شود و بتوانیم ارتباط دانش بنیان‌های فناور را با مجتمع‌های بزرگ صنعتی کشور رقم بزنیم، اتفاق بزرگ و مثبتی را در اقتصاد کشور شاهد خواهیم بود.

این فعال کسب و کار در کشور تأکید کرد: آیین نامه‌های زیادی در کشور تصویب شده که متاسفانه در مرحله اجرا به مشکل خورده است. امیدواریم آیین نامه ارزیابی و حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان کشور که بندهای خوبی در آن پیش بینی شده است، در مرحله اجرا به خوبی پیش برود.

به گفته این کارشناس، آیین نامه خوبی در زمینه ارزیابی و حمایت از دانش بنیان‌ها توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری مصوب شده است. اجرای این آیین نامه به ارتقای اکوسیستم دانش بنیانی کشور کمک می کند. باید زیرساخت‌های لازم برای اجرای صحیح این آیین نامه به وجود بیاید تا از مزیت‌هایش بهره مند شویم.  

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # رفح # حج # ارتحال امام خمینی
وب گردی