بعضی از حرفهای دلم رو اول نوشتم ولی بعد پاک کردم چون می دونستم پخش نمی کنید ولی ... آیا بی ارزش کردن پولمان که پس انداز یه عده بی چاره که نمی دانند با این پول کم په تجارتی کنند و مجبورند توی بانک بگذارند ... آیا حلال است یا حرام ... یه آقایی که کارمند بازنشسته است میگفت که تنها دارایی من ده میلیون تومان است که توی بانک گذاشتم که یه سودی بدهد ... الان که دیگه اون هم سودی نداره و هر وقت نیاز دارم باید از اصل پولم در بیارم و لی کسی که میلیارد ها تومان داره ... مثل من بی جاره نمی شود .
به نظر می رسه اکثر مخالفت ها با ربا حرفه و در عمل موافق این کار هستند در این جامعه انتقاد کوچک از بعضی افراد امکان پذیر نیست ولی جنگ با خدا و رسول مجاز است.فَإِن لَّمْ تَفْعَلُواْ فَأْذَنُواْ بِحَرْبٍ مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ وَإِن تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُؤُوسُ أَمْوَالِكُمْ لاَ تَظْلِمُونَ وَلاَ تُظْلَمُونَ.
جدا از ربا بودن بانك ها مسئله مهمتري وجود دارد سودي كه بانك ها به سپرده گزاران مي دهند وجود خارجي ندارد بلكه خلق پول مجازي است كه اگر اينترنت نبود بايد تعداد زيادي را براي چاپ كردن اين پول ها استخدام مي كردند اين نقدينگي زياد بعلت همين پول مجازي است كه عملا وجود ندارد البته تمام اين اتفاق ها تقصير دولت نيست بلكه خود ما مردم هم شريك جرم هستيم كه پول ها را به خاطر سود بدون كار كردن در بانك ها سپرده گزاري مي كنيم.
خواهر من از یکی از بانک های خصوصی 44 میلیون وام گرفت تا الان حدود 80 میلیون قسط داده هنوزم 20 میلیون بدهکاره. اقساط رو با تاخیر پرداخته است. جریمه های 30 درصدی. این اگر ربوی نیست پس چیه. اگر ربوی بودن مبارزه با خداست پس چرا مبارزه جهادی با آن نمی شود. سکوت برای چیست. ایا مراجع و مسوولین فقط با تذکر می توانند رفع مسولیت کنند.
عمده افرادی در بانک ها سپرده گذاری میکنند افراد ضعیف مالی، مسن و مشابه اینها هستند و زندگی خود را با همین سود می گذرانند. در مقابل عمده دریافت کنندگان وام صاحبان واحد های تجاری هستند که خواهان توسعه کسب و کارشان میباشند . از این منظر هم موضوع را ببینید . برای مثال در خانواده ما کودک یتیمی وجود دارد که 200 میلیون تومان دیه پدر مرحومش را دریافت کرده . به نظر شما ، ولی این کودک این مبلغ را کجا سرمایه گذاری کند تا هم امورات کودک به خوبی بگذرد هم در آینده شبه ای برای کسی پیش نیاید؟