جا داره که مصاحبه آقای دکتر کلانتری ،که با یکی از روزنامه ها انجام شد و در بعضی از از سایتها هم انعکاس یافت ، برای تمام مردم و مسوولان دوباره منتشر شود، شاید مسوولین و نمایندگان ملت در تصمیم گیریها و برنامه ها کمی عنایت و دقت بیشتری به خرج دهند.
همه از كشاورزي گفتند
ولي كسي نگفت چرا توكشورهاي ديگه هر فرد روزانه 120 ليتر مصرف ميكنه ولي ما 250 و البته تو شهر تهران هر نفر 300 ليتر
ما كلا قدر انرژي رو نميدونيم
و فقط با زور ميشه ما رو ياد داد به نظر ميايد
مبلغ قبض گاز با آب بايد عوض بشه
چرا هر روز هنوز خيلي ها با آب دارند ماشين يا پاركينگ ميشورند؟؟
تا 30 سال آينده مناطق نيمه خشك جهان خشك ميشوند
و مناطق سرد تبديل به مرطوب ميشوند
اولين معضل گرم شدن زمين گاز گلخانه اي است
ايارن بدون اينكه يك كشور صنعتي باشه رتبه 10 تو توليد اين گاز رو داره
اون هم فقط به خاطر مصرف سوخت فسيلي هست هر شهروند يك ماشين؟؟؟
ژاپن طي دو ماه گذشته مصرف بنزينش كمتر از مصرف شارژ ماشين هاي برقي شد
اول هر كسي از خودش شروع كنه لطفا
نگرانی بسیار بالا و مساله جدی است.اما نگاه مسولان به این بحران به هیچ عنوان بلند مدت و کلی نبوده و سیاست های مدیریت بحران برای کوتاه مدت و دوره ی مدیریتی شخص مدیر است.
راه مقابله به نظر من فرهنگ سازی مصرف درست و شناساندن مشکل خصوصا در مدارس و سپس رسانه ها.2.ممنوعیت کشاورزی در اکثر استان ها خصوصا میوه های جالیزی و پر مصرف اب.3. استفاده از تکنولوژی روز در صنعت برای بهینه کردن مصرف من جمله در صنعت ساختمان،همانطور که لامپ کم مصرف یارانه ای عرضه شد شیر الات جدید یارانه ای توزیع شود.4. مدیریت فاضلاب و استفاده ی مجدد از اب
اهل فن می دانند ما در ایران علیرغم قرار داشتن در منطقه خشک و کم آب ، بحران آب نداریم . مشکل ما بحران مدیریت منابع آب است. به موضوعات مهم مثل مدیریت تقاضا ، مدیریت مصرف و مدیریت فناوری بها داده نمی شود و از تراز واردات و صادرات آب مجازی اطلاع دقیقی نداریم. از افراد صاحبنظر و باهوش نیز در اداره امور استفاده نمی کنند. وزارت نیرو هم سال به سال دریغ از پارسال شده است.
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
کاملا موافقم متاسفانه کشور از سوء مدیریت در زحمت و رنج است.
ناشناس
||
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
چرا برای فوتبال آدم از خارج می آورند ولی برای آب نه؟
در منطقه هشت بندی شهرستان میناب قطب کشاورزی استان هرمزگان هیچ اقدامی برای جمع آوری آب های سطحی که در اثر بارش های فصلی از هشتبندی خارج می شوند نشده است زیرا در کنار برداشت آب از سفره های زیر زمینی باید دولت طرح های آبخوانداری و آبخیزداری را در هشتبندی توسعه دهد تا سفره های زیر زمینی منطقه تقویت شوند
متاسفانه مسئولان دم از خشکسالی می زنند ولی ساده ترین راه برای مقابله با آن یعنی مهار سیلاب های فصلی در هشتبندی هرمزگان انجام نمی دهند و بعد به کشاورزان می گویند کشت نکنید و بروید کنتور های حجمی بر روی چاه ههای آب خود نصب نمایید.
بحران آّ در هشتبندی هرمزگان جدی است و بسیاری از چاه های منطقه یا خشکیده اند و یا با کمبود آب روبرو هستند نبود آب در هشتبندی هرمزگان یعنی بی کاری 50 هزار نفر جمعیت ثابت و مهاجر این منطقه نبود آب یعنی عدم تولید محصولات خارج از فصل کشور نظیر گوجه فرنگی، خیار سبز، لوبیا، فلفل، هندوانه و پیاز نبود آب یعنی بیکاری و مهاجرت مردم هشتبندی هرمزگان به حاشیه شهرها و ایجاد مشکلات اجتماعی در این شهرها
نبود آب در هرمزگان و به ویژه منطقه کشاورزی خیز هشتبندی یعنی گسترش قاچاق و مشاغل کاذب
یک سوال چرا مسولین سی یا چهل سال پیش سازمانهای حفاظت محیط زیست و سازمان اب کشور اجاز نمی دادند کسی حتی یک بوته خار و یا یک حلقه چاه و حتی یک قلاده خرگوش در صحراها و کوهها و بیابانهای خشک یا نیمه خشک کشور بکند و شکار کند اما در سالهای اخیر در این زمینه اینقدر کم توجهی شده است هرجا کی می رویم چاه ابی کنده شده به اسم خودکفایی کشاورزی اما به رسم نابودی منابع محدود ابی که ذخیره شدن انها قرنها طول می کشید .این موضوع از دید منافع ملی کشور قابل تامل است و نه چیز دیگری
1- در بخش خانگي آب را كوپني كنند به تعداد افراد ساكن در هر خانه مقدار مشخصي با تانكر توزيع كنند علاوه بر سهميه در منازلي كه مريض يا نوزاد وجود دارد مقدار بيشتري آب داده شود.
2- در بخش صنعت تمام واحد هاي توليدي يا شهرك هاي صنعتي تصفيه خانه احداث كنند و از آب باز يافتي استفاده كنند.
3- در بخش كشاورزي براي كشاورزان و باغداران تسهيلات بلند مدت بدون بهره براي سيستم هاي نوين آبياري داده شود.
4- در بخش اجتماعي امكانات به طور عادلانه در تمام كشور توزيع شود و دولت كاري كند پديده مهاجرت به كلان شهرها به حداقل برسد.
پاسخ ها
ناشناس
||
۲۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۸
بهتره به جای دادن تسهیلات وزارت کشاورزی خودش تمام مزارع را آبیاری قطره ای یا هر روش بهینه دیگری کند و هزینه اش را به اقساط از کشاورز بگیرد. بانک را تو رو خدا وارد نکنید که نوندونی براشون بشه. استخرهای منازل و ویلاهای از مابهتران رو هم تعطیل کنند.
با سلام به عنوان یک کارشناس در این حوزه می گویم:
بحران کاملا جدیست اما قابل حل می باشد و حل بحران آب دو محور اصلی دارد 1- استفاده از فن آوری های روز در آبیاری و کشاورزی 2- استفاده از روش "اسمز معکوس" و "پرت حرارتی نیروگاهها" برای استفاده از آب دریا (مانند اکثر کشورهای عربی)
اتفاقا موارد فوق خیلی هم بار مالی ندارند و با مشارکت با بخش خصوصی از طریق وام کم بهره و خرید تضمینی محصولات کشاورزان کم مصرف در زمینه آب ، تا حد زیادی مشکل حل میشود