ما بحران کم آبی نداریم بحران زیر زمین داریم . یه مطلب بزنید با تیتر بحران زیر زمین خطرناک تر از بحران آب در ایران تا آدرس درست بدید در مورد کم آبی .
مشکل ایران نشست دشت ها هست و اینکه زمین به اندازه قبل آب جا برای نگهداری آب نداره
تابناک اکثر این نظرات باز تعریف صورت مسئله است در ۴۰ سال پیش میزان بارندگی ایران سالیانه ۲۷۰ میلی متر بود و جمعیت کمتر از ۳۰ میلیون الان ۲۴۰ میلی متر و جمعیت ۸۰ میلیون خوب ما چکار کردیم اول سدهای بزرگ ساختیم بعد ابگیر ساختیم و بعد انتقال آب بین حوزههای ابریز را عملیاتی نمودیم و همزمان زمین را سوراخ و چاه زدیم و بعد هم به روشهای آبیاری تحت فشار روی آوردیم الان فهمیدیم این کارها راه حل مشگل آب کشور نبوده و فقط بحران را با تاخیر روبرو کرده خوب اگر الان برگردیم به ۴۰ سال پیش 'هیچ یک از این کارها را حداقل به شکل افراطی نمیکنیم ' پس مشگل آب باید اصولی تر و ریشه ای تر حل گردد اشتباه در مورد آب همیشه این بوده که ما به فکر حل مشگل عرضه آب بودیم ولی طرف دیگر این معادله تقاضای آب است که مسئولین هیچ وقت به آن فکر نکردند آب برای کشاورزی باید تامین شود ولی آیا محصولات تولیدی آن کشاورز از مرحله برداشت تا مصرف حداقل باید ۴۰ درصد ضایعات داشته باشد '' یعنی ۴۰ درصد اب ما تبدیل به زباله میشود 'این موضوع اصلا ربطی به کشاورزان ندارد آنها آن کاری را انجام داده و میدهند که باید 'وقتی ما میدان تره بار داریم خوب کشاورز هم محصولش را باید انجا عرضه نمایید مشگل آب براحتی قابل حل است و میتوان از آن در جهت توسعه اقتصادی استفاده نمود ' ظرف ۲ سال 'کشور میتواند کل خاور میانه را تغذیه نمایید ' این اسیب شناسی باید ما را زینهار دهد که مبادا باز به شکل افراطی بخواهیم از طریق هسته ای مشکل آب را حل نماییم ' ۸۰ درصد مشگل اب فقط از طریق مدیریت تقاضا حل میشود ۲۰ درصد نیز از طریق تولید و نگهداشت و هدایت آب حل میگردد این تاسف اور است که آب ۵سد امیرکبیر و لتیان و لار و طالقان و ماملو به تهران میرسد و نتوانستیم آن را به دشت زرخیز ورامین برسانیم این تاسف فقط سهم آن ۲۰ درصد است برای آن ۸۰ درصد هیچ کار نکرده ایم کمبود آب فرصت صلایی توسعه اقتصادی کشور است
باسلام
پیشنهادمیگردد
1)خط لوله انتقال آب ازخلیج فارس به شهرهای اصفهان،یزد،کرمان وبیرجندوزاهدان کشیده شودکه اینکارعلاوه بر آب آشامیدنی مناطق مذکور باعث افزایش رطوبت منطقه کویروافزایش بارندگی دردرازمدت خواهدبود
2)کاشت گیاهان کویری که ازجاری شدن شن وماسه ها جلوگیری خواهدکرد
با سلام پدرمن 70سال است که دراسترک جوشقان کاشان کشاورزی دارد وازاب قنات بصورت غرقابی زمینهایش رااب میداده 2سال پیش برای قطره ای درخواست وام نمود انقدر گربه رقصاندند که ایشان پشیمان شد دربالادست این فنات درجوشقان 3حلقه چاه عمیق وحدود70 حلقه چاه درمنازل مردم بصورت غیرقانونی وغیر شرعی حفر نموده اند هیچ نظارتی نیست وباعث خشکی قنات کودن میشود
توی این جمعیتی که کوچ میکنند حتی 1 مورد پزشک هم پیدا نمیکنید چون اینجا با وجود ضعف علمیشان 7 برابر آمریکاییان حقوق میگیرند و یک صدم آنها مالیات نمیدهند و مسولیتی برای اشتباهاتشان نمیپذیرند و ارج و قربشان هم الا ماشالاست. این جماعت غیر از معدودیشان را نباید جز نخبگان به حساب آورد
بحران آب وجود دارد و از بحران پنهان به بحران آشکار تبدیل شده است. علاوه بر آب تجدید پذیر از حجم ذخیره هیدرولیکی منابع آب زیر زمینی هم برداشت شده و تعدل هیدرولوژیکی بهم خورده وضعیت منابع آب در شرایط بحرانی قرارداده است. در این شرایط لازم است :
الف) برداشت و مصرف بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده آب کشور ( بالغ بر 92 درصد آب استان بوشه در بخش کشاورزی) محدود به درصدی از آب تجدید پذیر گردد. حداقل 25 تا 30 درصد نسبت به شرایط برداشت فعلی کاهش داده شود.
ب) شیوه های آبیاری نوین بخصوص آبیاری قطره ای در سطحی وسیع و گسترده اجرا به قسمی که ظرف 5 سال تمامی باغات و ظرف 10 سال تمامی زراعت به روش آبیاری نوین تبدیل شود.
ج) به هیچ وجه اجازه توسعه سطح زیر کشت در هیچ یک از دشت های کشور داده نشود. تغییر شیوه آبیاری منجر به افزایش سطح زیر کشت نشود و آب صرفه جویی شده حاصل از افزایش راندمان و یا اصطلاحا کاهش تبخیر به عنوان تعادل بخشی منابع آب استفاده شود.
د) تمامی چاههای کشاورزی و شرب و صنعت و کاناهای آبیاری به تجهیزات مدرن اندازه گیری حجم آب تجهیز شوند. تحویل آب به مصرف کنندگان در حد پروانه و مجوزهای تعدیل شده به صورت حجمی صورت گیرد. با برداشت کنندگان مازاد بر سهمیه تعیین شده با اشد مجازات قانونی و محرومیت از خدمات اجتماعی برخورد شود.
ه) کشت های مکانیزه ، گلخانه ها و کشت های هیدروپونیک توسعه داده شود. برای احداث گلخانه یارانه داده شود. مانند یارانه تغییر شیوه آبیاری. به دارندگان مجوز بهره برداری از آب یارانه احداث گلخانه داده شود و کشت سطحی و در فضای آزاد آنان قطع و حذف گردد.
و) ادبیات رایج ارزیابی مصرف آب اصلاح شود. بهره وری آب جایگزین راندمان و.. گردد. به ازای یک واحد آب مصرفی چه مقدار محصول تولید شده و چه مقدار ارزش افزوده ایجاد نموده است. بعبارت بهتر اینکه بهره وری فیزیکی و بهره وری اقتصادی مبنای برقراری روابط فیمابیا وزارت نیرو جهاد کشاورزی و همچنین رابط بین جهاد کشاورزی و مصرف کننده آب گردد. با کسانی که از متوسط بهره وری کشور در هر نوع محصولی کمتر تولید نمایند برخورد قانونی شود.
ز) جهاد کشاورزی با کشاورزان قرارداد منعقد نماید. سطح زیر کشت مشخص و حجم مجاز برداشت و مصرف مشخص و معین سایر نهاده های تولید و نهایتا مقدار محصول تولیدی
ح} بدون هرگونه تساهل و تسامح و گذشتی با چاههای غیر مجاز برخورد و همه آنها پر و مسلوب المنفعه شوند. برای جایگزین شغل و امرار معاش مالکین چاههای غیر مجاز که فاقد شغل و در آمد مشخص می باشند در قالب شرکت شهرک های کشاوری ، مجوز احداث گلخانه صادر شود. هر 10000 متر مربع گلخانه برای 4 نفر ایجاد اشتغال مستقیم و درآمد مکفی ایحاد خواهد کرد. اگر 20 درصد از حجم آب صرفه جویی شده ناشی از بستن چاههای غیر مجاز و فاقد پروانه به شهرک های کشاورزیو مجتمع های گلخانه ای اختصاص یابد مشکل تامین آب آنان مرتفع و 80 درصد مابقی صرف تعادل بخشی منابع زیر زمینی شود.
ط) تشکل های آب بران، شورای هماهنگی دشت و سازمان مردم نهاد در هر دشت آبی ایجاد و زمینه حضور و مشارکت مردم و بهره برداران در مدیریت منابع آب فراهم گردد. این مهم به یک باور تبدیل شود نه لق لق زبان و هراس از برون سپاری فعالیت و واگذااری امور به بهره برداران. مردم بهتر از سیستم های دولتی زبان همدیگر را می فهمند.
ی) با فوریت سند توسعه پایدار بخش کشاورزی ، الگوی کشت هر دشت تنظیم و به عنوان یک سند راهبردی ابلاغ و مجدانه به منصه عمل برسد.
ق) بازچرخانی و استفاده چند باره از آب در دستور کار قرار گیرد. از پساب فاضلاب گرفته تا آب مورد استفاده در فرایندهای ساده و پیچیده صنایع خرد و درشت.
ر) قیمت آب اصلاح گردد. افزایش تصاعدی فیمت آب. قیمت آب برای مصارف بالاتر از الگو در همه کاربری های کشاورزی ، شرب و صنعت حداقل قیمت نمام شده آزاد باشد.قرار نیست یارانه مملکت صرف بریز و بپاش مسرفین گردد.
ش) حتی الامکان آب شرب و بهداشتی در شهرها و روستاها و مهمتر از آن آب فضای سبز شهری از شبکه آب شهری تفکیک گردد.
س) با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و خرید تضمینی نسبت به کاهش هدر رفت آب در شبکه های شرب شهری و روستایی اقدام شود. جرایم اخذ شده از مازاد مصرف در بخش های مختلف صرف این مهم گردد.
یک نکته هم در باره کوچ اجباری ضروری است این کوچ که یکباره رخ نمی دهد ظرف مدت ۲۰ سال مردم ارام ارام از حوزه های خشک به حوزه های تراب مهاجرت و از جوانها که هیچ امیدی ندارند شروع میگردد و ظرف ۲۰ سال میانسالها و پیرها فوت کرده و آن حوزه خشک متروکه میگردد ' بیسوادی و بی مهارتی فنی و اجتماعی هم گریبان افراد مهاجر را میگیرد و انواع آسیبهای اجتماعی را به ارمغان میاورد مسایل یک کشور همه باهم مرتبط است و باید با نگاه سیستمی مطالعه و عارضه یابی شود ولی فعلا که کسب قدرت در دولت و مجلس شده هم و غم مسئولین '
آن روزی که گفتید زمین از ان خداست و اب هم. یادتان است. ............. و خدا میداند با به هدر دادن چند ده متر مکعب اب یک کیلو گندم تولید شد!؟ چه بیااد داشته باشید و چه نداشته باشید یادتان باشد ظرف ده سال اینده باید برای هر بشکه اب یک بشکه نفت بدهید. گندم برای ایرانیان که قوت اصلی شان است یک کالای استراتژیک است. و ممکن است در گیر و دار های سیاسی و تحریمها در راستای تهیه ان کشور دچار مشکل شود. البته این به ان معنا نیست که تولید گندم با این شرایط ادامه یابد. دولت باید اقدام به ساخت سیلو و ذخیره برای مدت طولانی کند وکشاورزی های پر مصرف را در هر شرایطی و برای هرکس تعطیل کند. و در دراز مدت با تغییر شیوه کشاورزی از غرقابی به تحت فشار د ر حد تامیت متعادل اب به کشورزان اجازه کشت دهد.
جنمایندگان مجلس در این موارد چرا ساکتند و منفعل.چرا دراین مورد مهم لوایح دو فوریتی نمیدهند.شاید هنوز اهمیت موضوع را درک نکرده اند یا مسایل مهمتری هست بهرحال وضعیت آب قرمز است . به نظر من مردم در مصرف خانگی خوب مدیریت میکنند و حساسیت موضوع را بخوبی درک کرده اند ولی مناسفانه مشکل اصلی مصارف بیرویه کشاورزی در مناطق مختلف است مثل منطقه ما که یک تلمبه مزرعه برنج که شبانه روز روشن است و به اندازه کل مردم منطقه آب مصرف میکند.
مشکل ایران نشست دشت ها هست و اینکه زمین به اندازه قبل آب جا برای نگهداری آب نداره