علوم آزمایشگاهی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
همکاران محترم پاتولوژیست در حالی فارغ التحصیلان PhD و دکترای علوم آزمایشگاهی را فاقد صلاحیت مسئولیت فنی می دانند که دانش آزمایشگاهی آنها به گواه مستندات و مقایسه واحدهای درسی گذرانده شده توسط آنها حتی کمتر از فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی علوم آزمایشگاهی است.ایشان نقطه قوت و برتری و دلیل صلاحیت خود را داشتن اطلاعات بالینی و آشنایی با بیماریها عنوان می کنند بنابراین با این استدلال امکان سپردن مسئولیت فنی به پزشکان عمومی نیز وجود دارد! اما در این مورد نکته ای که کمتر به آن توجه می شود این است که تفسیر نتایج آزمایشات گاه دارای ظرایف و پیچیدگی هایی است که دانش عمیق وشناخت کامل بیماری ها را می طلبد و تنها در صلاحیت متخصص بالینی مربوطه که به درستی بیمار را مورد معاینه قرار می دهد می باشد.بدیهی است شناخت سطحی و ناکافی مسئول فنی از بیماری و شرح حال ناقص و غیراصولی که توسط منشی آزمایشگاه از بیمار گرفته می شود گاه نه تنها کمک کننده نیست ،بلکه سبب تردید در نتایج حاصله و در نتیجه موجب مداخله غیرصحیح و سرانجام گمراهی در تشخیص می‌شود..

آزمایشگاه تشخیص طبی شامل بخشهای مختلفی است که پاتولوژی نیز یکی از آنهاست و پاتولوژیست صاحب تخصص و توانایی در این بخش می باشد، همان گونه که فارغ التحصیلان PhD نیز صاحب تخصص و دانش در رشته تخصصی مورد نظر می باشند، بعلاوه اینکه فارغ التحصیلان PhD ، در مقطع کاردانی و کارشناسی مهارت های لازم در سایر بخشهای آزمایشگاه را نیز با گذراندن واحدهای درسی و کارآموزی های درازمدت کسب نموده اند.

متاسفانه اکنون بسیاری از آزمایشگاه های تشخیص طبی به بنگاه های اقتصادی بدل گشته و پرواضح است موضع گیریهای سرسختانه برخی پاتولوژیست ها در مخالفت با دادن مجوز به فارغ التحصیلان PhD و کارشکنی های آنها به دلیل نگرانی از ایجاد رقیب وکم رونق شدن این بنگاه های اقتصادی ویا به مخاطره افتادن درآمد چند میلیونی برخی که فقط برای مهر و امضا بدون حضور فیزیکی و موثر آنها حاصل می شود، می باشد. در حال حاضر در بسیاری از آزمایشگاهها خصوصا در بسیاری از مراکز دولتی تنها نقش مسئول فنی پرکردن خلا قانونی در قرارداد با بیمه ها و امضا نسخه های بیمه می باشد و سپردن مسئولیت فنی آزمایشگاه به فارغ التحصیلان PhD ، می تواند نقش نظارتی وی را به جایگاه اصلی خویش بازگرداند.

امیدواریم این موضوع توس
حقیقت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
همان گونه که استحضار دارید اخیرا دوستان عزیز پاتولوژیست طی شرحی عنوان نموده اند حق تاسیس آزمایشگاه که به تازگی جهت دکترای تک رشته ای آزمایشگاه در مراحل اولیه تصویب است باید از ایشان سلب گردد و استناد ایشان بر این بوده است که دکترای تک رشته ای آزمایشگاه اطلاعی از علوم بالینی ندارد. بد نیست برای روشن شدن برخی حقایق یک بررسی اجمالی در مورد این دو رشته داشته باشیم، دوستان در رشته آزمایشگاه از همان بدو ورود با تکنیک های عملی آشناشده و در مقاطع بالاتر علاوه بر تکرار دانسته های قبلی تکنیک های روز و مناسب تر را نیز فرا می گیرند. در حالی که دوستان پاتولوژیست پس از اخذ مدرک پزشکی عمومی و بعد از ورود به مقطع پاتولوژی تازه کار جدی با میکروسکوپ را شروع می کنند و آن هم در حد دیدن لامهای پاتولوژی و برای خالی نبودن عریضه مدتی نیز در بخشهای مختلف آزمایشگاه زیر نظر بچه های علوم آزمایشگاهی به کار آموزی می پردازند تا کلیاتی از آزمایشگاه دستگیرشان شود و بعد از تاسیس آزمایشگاه دانسته های خود را به رخ آزمایشگاهیان بکشند.

بهتر نیست هر کس در رشته و صنف خود کارش را ادامه دهد؟ پاتولوژیست های محترم یا به کار درمانی برسند یا بخشی از آزمایشگاه را در اختیار داشته باشند که مربوط به دیدن و گزارش لامهای پاتولوژی است. جامعه علوم آزمایشگاهیان از حضرتعالی تقاضا دارد در مورد اعطای حق امتیاز به دکترای تک رشته ای آزمایشگاه کما فی السابق مو شکافانه عمل فرمایید و همچنین یک دوره دکتری پاتولوژی در مقطع PhD در رشته علوم آزمایشگاهی گنجانده شود تا علوم آزمایشگاهیان نیز از این علم شیرین بی بهره نباشند و این علم نیز از انحصار خارج گردد.
دکتر علیزاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
با سلام خدمت دوستان علوم ازمایشگاهی و پاتولوژی
اول اینکه دوستان بدونند هیچ گروهی با کوبیدن گروه دیگری به جایی نمی رسد.
دو اینکه دوستان پاتولوژیست دقت بفرمایند خیلی از تک رشته ای های علوم آزمایشگاهی مثل ایمونولوژی پایه پزشکی دارند و قبلش دکتری عمومی داشتند پس اونا چون معاینه بلدند حق تاسیس لابد دارند.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
مسئله فقط سر یه چیزه پول پول پول......
خاطره
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
پروردگارا به انسا نهای سرزمین من بفهمان که می توانند بدون خشونت و جبهه گیری نیز در کنار هم و قانع به حقوق خویش شادمان زندگی کنند و بر سر یک واقعیت بدین واضحی جنجال نیافرینند. من در پانزده سال سابقه کاری و شش مرکز مهم پزشکی دریافته ام که پاتولوزیست های محترم در آزمایش های بالینی کمتر تجربه دارند و تک رشته ای های عزیز هم در پاتولوژی بی تجربه! پس بهتر است هر کس کار خودش را بکند همان طور که الان هم در تمام آزمایشگاه های معروف کشور تک رشته ایی ها مسئول بخش های مختلف هستند و خداوندا نکند این بلا سرمان بیاید که دعوا سر دلسوزی برای تشخیص نباشد بلکه دعوا بر سر تقسیم منفعت باشد وای بر ما! وای بر حرمت طبابت و تشخیص کشور ما!
مهدس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
این مساله کاملا بوی منافع شخصی و صنفی دارد. نباید از این موضوع گذشت که دادن جواب صحیح آزمایش ربطی به سواد بالینی نخواهد داشت. بلکه کاملا به دانش در خصوص آزمایش خاص، اصول انجام ، شناخت تداخلات در آزمایش، رفع ایرادات ، دانش کافی در مورد دستگاه مورد استفاده و... دارد. حال دوستان پاتولوژیست قضاوت کنند که با این مسائل آنها آشناتر و با تخصص تر هستند یا کسانی که از روز اول ورود به دانشگاه با آزمایش و اصول انجام آنهاو ... تربیت و رشد کرده اند. خودتان قضاوت کنید و کمی هم انصاف به خرج بدهید. اینقدر به غکر منافع شخصی نباشید.
بیوشیمیست
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همکاران محترم

حق انحصاری تاسیس آزمایشگاه برای پاتولوژیست ها ظلم بزرگ در حق متخصصان علوم آزمایشگاهی هست فارغ التحصیلان دکتری بالینی رشته های زیر مجموعه علوم آزمایشگاهی هم سواد کافی و هم تجربه عملی لازم برای انجام آزمایش ، تفسیر نتایج و مدیریت آزمایشگاه می باشند. موقعی که بحث منفعت شخصی به میان میاد آنهایی که لابی بیشتری دارن پیروزند متاسفانه مسولین وزارت بهداشت هیچوقت منصفانه عمل نمی کنند. پاتولوژیست های محترم ظاهرا با تحصن و اجبار دارن کارشون رو به پیش میبرن که نشان از بی عدالتی آنهاست. در حال حاضر اکثر آزمایشگاهای موفق کشور به صورت تیمی متشکل از پاتولوژیست ها و متخصصین علوم پایه بالینی اداره می شوند بی سواد خواندن غیر پاتولوژیستها واقعا نشانه ضعف دوستای رزیدنت هست. سالها با چند پاتولوژیست کار کردم همه آنها افراد لایق و باسواد در رشته خود (پاتولوژی) هستند اما همواره در مباحث مربوط به آزمایشگاه بالینی از ما کمک میگرفتن. به عنوان کسی که سالها در آزمایشگاه کار کردم اداره آزمایشگاه را به صورت تیمی ترجیح می دهم.
متخصص ایمونولوژی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
با سلام
در اینکه شما متخصص پاتولوژی بوده و در این زمینه صاحبنظر هستید هیچ شکی نیست. کما اینکه ما دانش آموختگان تک رشته ای آزمایشگاه هیچگاه به خود اجازه دخالت در امور پاتولوژی را نداده ایم.
masoud
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
دوستان پاتولوژیست پیشنهاد میکنم سه نفر از باسوادتر ین خودتان را به انتخاب خودتان با یک نفر از کم سوادترین پزشکان علوم آزمایشگاهی به انتخاب خودتان در زمینه ی آزمایشگاه به روشی که آنهم به انتخاب شما باشد در یک آزمون مقایسه کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
با سلام واقعا جاي تاسف داره كه دانشجوي دوره رزيدنتي ما فكر انحصار تاسيس آزمايشگاه به خودشونه ، اتفاقا به نظر بنده ظلمي كه به رشته هاي پايه مخصوصا گروههاي ميكروب و باكتري ميشه به هيچ كس نمي شه ، با هزار زحمت 11 سال كار آزمايشگاهي انجام ميدن بعد طرف با 4 سال درس خوندن تو مقطع رزيدنتي به خوش اجازه ميده به طرف بگه دوره كوتاه خوندن ، كسي نيست بگه تا الان كدوم تشخيص و درمان رو توي آزمايشگاه انجام دادن كه اين دوميش باشه ، بسه انحصار طلبي خجالت بكشيد به خاطر پول با جان مردم بازي نكنيد.
نظرات بیشتر