علت خاموشی ها وکمبود آب هر چه که باشد از صداقت با مردم مهمتر نیست بهتر است آقای وزیر با صداقت دلائل را بیان کند ومطمئن باشد مردم در این صورت بیشتر صرفه جوئی می کنند و ای کاش ریاست محترم جمهور در ابن خصوص از وزیر توضیح می خواستند
با تشکر فراوان دستتان درد نکند از درج این مطلب بسیار مهم به اطلاع میرسانم اتفاقاتی نظیر کمبود گاز و برق و بنزین و امثالهم در کشوری روی می دهد که خود در این مائده های خداوندی در ردیف چند کشور اول جهان می باشد اما برعکس ، ما که جزء کشورهای کم آب دنیا هستیم کمتر تا بحال پیش آمده که در آن جیره بندی و قطعی های برنامه ای داشته باشیم بنظر مشکل در مدیریت انرژی های فسیلی و عدم توان استفاده صحیح از این منابع عظیم می باشد ضرر های این قبیل قطعی برق را محاسبه کنید ببینید چقدر می شود ضمنا" برای تکمیل این مطلب بهتر است وضعیت قطعی برق با کشورهای فاقد انرژی مثل هند و پاکستان و ترکیه و تایلند و غیره نیز مقایسه شود
زاينده رود 2 سال خشك بود و يك سال هم نيروگاه سد بطور كامل ( بگفته مسئولان پس از 40سال) از سرويس خارج بود ولي مشكل برق نداشتيم.
دوست عزيز كه قبلا پيام داده بودند عنايت داشته باشند كه نيروگاههاي آبي هنوز از سرويس خارج نشده اند و طبعا در اين سالها نيروگاههاي جديد هم اضافه شده اند و فقط بي كفايتي باعث بروز اين مشكلات شده است.
در همایش سد در سال گذشته رسما اعلام شد تنها 10 درصد برق کشور از طریق سدها تامین میشود چگونه خشکسالی که در 10درصد برق ممکن است اخلال ایجاد کرده باشد در سطح گسترده فعلی میتواندموثر باشد و 100 درصد تقصیر را برگردن بگیرد .
سوال این است که آیا در زمستان سال قبل باتوجه به قطع گاز ظرفیت نیروگاهای برقی آبی تا حداکثر ممکن افزایش پیدانکرد وبدون توجه به عواقب آن آب سدها برای تولید برق خالی نشد!!!!؟
با سلام
بالاخره در هر سيستم مديريتي يك سري نقاط قوت و ضعف وجود دارد. فرض كنيد كه تمام بودجه تعميرات و توسعه نيروگاهي مصوب شده بود و جناب وزير مبادرت به تعميرات و توسعه گسترده مينمود. نتيجه عدم خاموشي و مصرف بيحد و حصر ميگرديد. اين يك معادله و دو مجهول است. اعتبارات زود بازده اگر با برنامهريزي و ايجاد زير ساخت اختصاص يابد به مراتب اثريبهتر مصرف تجمل گرايانه و مسرفانه خواهد داشت.
بيائيد واقعيتها را قبول كنيم بنده به عنوان يك طبيعت گرد كه حدود 55 سالي از عمرم را نيز سپري كرده ام
طبيعت كشورمان را اينگونه به صورت گسترده خشك نيافته ام واز پيشينيان نيز كه سؤال كرده ام آنها نيز چنين ميگويند سالهاي 78و79 خشكسالي منطقه اي بوده است ونيز اگر زمستاني كم باران بوده بهاري باراني بوده است ويا بالعكس امسال دركليه استانهاي مركزي وجنوبي نه زمستان بارندگي شد ونه بهار، به شمال نيز كه سفر كردم كم آبي مشهود بود اما در باره ايرادات ديگر بايستي كارشناسان مربوطه اظهار نظر نمايند كه بنده ازآن اطلاعي ندارم بهتر است رسانه ها ضمن مطرح كردن ايرادات مردم را به صرفه جويي دعوت كنند واينكه چرا طبيعت به اين بلا دچار شده آيا بهتر نيست وظيفه خود را نسبت به طبيعت ويكديگر بهتر انجام دهيم تا دچار اينگونه بلاها نشويم
اگر عملمان ونظرمان را اصلاح نكنيم مسلماْ آينده خوبي نخواهيم داشت حال هردولتي راس امور باشد.
ميزان برق مورد نياز در ايران هر 10 سال ۲ برابر ميشود و عمر مفيد تجهيزات نيروگاههاي حرارتي 20 سال است. حال با وضعيت فعلي که عمر اکثر نيروگاههاي ما بالاي 30 سال است و با اين روند ساخت و تعمير نيروگاهها به کجا ميرسيم خدا ميداند...
من دانشجوی دکترای رشته برق هستم. در درجه اول باید بگویم به عقیده من نظر نویسنده محترم کاملا صحیح است. کشور ما با توجه به موقعیت اقلیمی خود اتکای چندانی به تولید برق آبی ندارد و بگفته مسئولین تنها 10 درصد تولید برق از طریق منابع آبی صورت می گیرد که این مقدار هم کاملا قطع نشده و صرفا کاهش یافته و باید توجه داشت که در سالهای قبل نیز معمولا به ندرت از کل آن بهره برداری می شد. طبق استاداردهای بین المللی بایستی در شبکه برق ذخیره کافی برای اینگونه مواقع وجود داشته باشد و این حجم خاموشی به هیچ وجه قابل قبول نیست. البته باید این نکته را هم متذکر شوم که بهتر بود نویسنده محترم قدری راجع به مطالبی که می خواهند بنویسند تحقیق می کردند. منظور از نیروگاه گازی نیروگاهی نیست که گاز مصرف می کند. نیروگاه گازی نیروگاهی است که بجای بخار آب داغ از هوای داغ و فشرده (که حالت گازی دارد) جهت به چرخش درآوردن توربین استفاده می کند و سوخت آن ممکن است هر چیزی مثل نفت، گازوئیل، مازوت و یا گاز طبیعی باشد. و نکته مهمتر اینکه اتفاقا یکی از اشتباهات دولت در سالیان اخیر و یکی از دلایل خاموشیهای اخیر (از دید بنده)احداث بیش از حد از نیروگاههای گازی بوده است. زیرا این نیروگاهها دارای راندمان کمتر و طول عمر کوتاهتر بوده و نیاز به تعمیرات مرتب و پرهزینه دارند ولی به علت اینکه سرمایه گذاری اولیه جهت احداث آنها به نسبت پایینتر بوده و سریعتر راه اندازی می شوند (جهت راه حلهای ضربتی مناسبترند!) بیشتر مورد توجه دولت واقع شده اند.