ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۹ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
با سلام
با تشكر از تحليل ارائه شده، ذكر نكاتي در اين خصوص ضروري به نظر مي رسد:
1- بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته در اوج مصرف برق در تابستان امسال در حدود 6000-7000 مگاوات كمبود برق وجود خواهد اشت كه از اين ميزان تنها در حدود 50 درصد آن مربوط به نيروگاه هاي برق آبي و كاهش توليد آنها مي باشد و مابقي به علت نبود ظرفيت مورد نياز توليد برق دركشور مي باشد.
2- بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته در سال گذشته نيز مشكل كمبود برق احساس ميشد و بر اساس پيش بيني هاي توانير و شركت مديريت شبكه در حدود 2000 مگاوات خاموشي در كشور مي بايست اعمال ميشد كه به علت خنك شدن هوا و عدم گرماي بالا، با خوش شانسي مسئولان وزارت نيرو مصرف سال گذشته پايين آمده و خاموشي هاي چنداني در سال گذشته اعمال نشد.
3- علاوه بر موارد ذكر شده در خصوص عدم افزايش ظرفيت توليد برق در كشور مي بايست به نكته ديگري نيز در اين خصوص اشاره نمود كه از اهميت بالايي برخوردار است. تصويب طرح تصويب قيمتها در مجلس هفتم و امتداد آن تا سال 1386 عملا وزارت نيرو را به يك نهاد ورشكسته تبديل نموده است. با توجه به افزايش روز افزون قيمت سوخت و تجهيزات نيروگاهي، ثابت نگه داشتن تعرفه برق در طي سه سال گذشته باعث شد تا وزارت نيرو به كسري بودجه هنگفتي مواجه شود به طوري كه در سالهاي 85 و 86 و در اسفند ماه دولت متمم بودجه براي برداشت از حساب ارزي براي تامين بودجه اين وزارت خانه به مجلس ارائه داد كه در سال 85 اين متمم به تصويب مجلس رسيد اما در سال 86 متمم(اصلاحيه) به تصويب مجلس نرسيد و وزارت نيرو را با مشكلات اساسي روبرو نموده است.
4- كسري بودجه وزارت نيرو باعث شد تا بسياري از شركتهاي فعال در اين حوزه نتوانند مطالبات خود را از وزارت نيرو دريافت نموده و به گفته مديران سنديكاي برق ايران بسياري از اين شركتها هم اكنون در حال ورشكستگي هستند.
5- هرچند مصرف برق به صورت سالانه افزايش مي بايد اما بايد خاطر نشان نمود كه پيش بيني هاي مصرف سالانه در توانير معمولا براي مدت 5 سال آينده انجام مي شود كه درصد خطاي كمي دارد. بر اين اساس مسئولان از افزايش مصرف به خوبي آگاه بوده اند و در افزايش ظرفيت توليد غافل شده اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
این نکته را هم در نظر داشته باشید که رشد جمعیت و مصرف قابل برآورد و برنامه ریزی است و همیشه ظرفیت اضافه و پیش بینی حوادث را هم می کنند. اگر غیر از این باشد که ...!
ناشناس
|
United States
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
واقعيات مطرح شده ، روشنگرانه و منطقي بود و ديد خواننده را باز مي كند. اگر سرمايه گزاري بر روي زير ساخت هاي كشور متوقف ويا كند شود ، نتايج اين چنيني به بار مي آيد. صنعت برق بدليل حساسيت ، زود نتيجه برنامه هاي اشتباه و عدم سرمايه گذاري را نشان داد ولي بسياري از بخشها در سال هاي بعد با معضل مواجه خواهند شد.به قول سعدي : اگر باران به كوهستان نبارد ، به سالي دجله گردد خشك رودي ( اگر سرمايه گذاري نكنيم و فقط منابع را تقسيم كنيم ، در آينده چيزي براي تقسيم عادلانه باقي نمي ماند). از دولت محترم مي خواهيم توجهي هم به اين شعر كهن داشته باشد : دگر كاشتند و ما خورديم ، ما بكاريم دگران بخورند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
با توجه به اينكه ايران در اقليم خشك قرار گرفته پيش بيني خشكسالي امري طبيعي مي باشد و بايد در بخش هاي كشاورزي و صنعت بر اساس شرايط طبيعي كشورمان برنامه ريزي شود .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
کاربر گرامی براورد میزان افزایش مصرف برق و به تبع آن افزایش ظرفیت تولید از وظایف وزارت نیرو است. اگر افزایش مصرف برق نبود احتیاجی هم به افزایش تولید برق نبود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
اين قطعي مكرر برق مرا يادي كودكي ام مي اندازد در دهه 60 و برنامه قطعي برق را كه در روزنامه كيهان مي زد در از اوايل دهه 70ديگه برق نرفت حتي ما چراغها قديمي كه وقتي برق مي رفت روشن ميكرديم كاملا كنار گذاشتيم هر چندسال يكبار هم وقت برق مي رفت ان هم به مدت خيلي كوتاه مشكل در مركز بود زنگ مي زديم رفع مي شد هميشه فكر مي كردم ما چقدر پيشرفت كرديم خيابان ها روشن تر شده بود براي هر مراسمي چراغاني مي كردند حالا نه تنها چراغاني نمي شود بلكه چراغ خيابانها را هم خاموش مي كنند واقعا چه اتفافي افتاده است چه كساني سهل انگاري كرده اند دوست عزيز كه نوشته ايد مصرف برق سال به سال بيشتر مي شود مگر از دهه 70 تا 85 مگر جمعيت زياد نشده بود مگر مصرف سال به سال بيشتر نمي شد!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
اساسا همه مي دانيم ايران كشور كم آبي است و احداث سدها جهت ذخيره سازي آب و مصرف بهينه آن در مقاصد كشاورزي و شرب مي باشد و البته احداث نيروگاه برق آبي در كنار آن يك امر بهره برداري مضاعف از منابع است كه در صورت الويت داشتن خروج آب از مخازن براي مقاصد برشمرده شده اوليه اندك انرژي برقي نيز تحصيل گردد اما نكته قابل توجه ديگر اينكه در اين ايام كه ايام آبياري ها پايان پذيرفته است يا رو به كاهش رفته هميشه سالهاي گذشته ميزان ذخائر سدها بسيار كم بوده كه هشدارهاي كمبود آب شرب توسط متوليان صادر ميگرديد به معناي واضحتر امكان تحصيل برق از سدها در اين ايام هميشه يا نبوده يا بسيار بسيار اندك بوده است لذا موضوع خشكسالي و كمبود برق در كشور ما دو امر متباين هستند (كارشناس برق)
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
بنده کارشناس ارشد صنعت برق هستم بیان نکاتی قابل توجه و بدور از گرایشات سیاسی جهت تنویر افکار عمومی ضروری است:
در سرمای زمستان سال کذشته منجر شدکه الف) نیروگاههای که با افت فشار گاز مواجه نبودند(نظیر جنوب) و می بایستی طبق برنامه به تعمیرات سالیانه بروند بر اساس نیاز شبکه تعمییرات به زمان بعد موکول شود که این امر تاکنون محقق نشده و آن نیروگاهها مرتب از مدار خارج می شوند و ضریب خرابی در آنها افزایش یافته است. ب) بدلیل افت فشار گاز نیروگاههای برق آبی با حداکثر توان تولید کردند و حجم قابل توجهی را مصرف شد و از سوی دیگر در زمستان و بهار بارندگی خوبی صورت نگرفت بطوریکه سد کارون سه کمتر از چهار متر( ارتفاع آب پشت سد)تا شروع بارندگی می تواند تولید داشته باشد یا بعبارت دیگر وضعیت آب پشت سد کارون3معادل شهریور سال گذشته است یعنی 46 متر ارتفاع آب پشت سد کارون3 (با60کیلومترمربع مساحت دریاچه سد) آب کم دارد وتنها 4متر می تواند استفاده کند.
اما راه علاج:
از آنجائی که 17.5میلون خانوار در کشور از نعمت برق برخوردار هستند اگر هرکدام تنها یک لامپ اضافه خاموش کنند معادل 1750مگاوات برق صرفه جوئی می شود که این مقدار تقریباً معادل خاموشیهای روزانه است.
اگر کسبه و مغازه داران تنها لامپها پر مصرف را خاموش کنند و روشنائی معابر به نصف برسد در حدود 2000مگاوات صرفه جوئی صورت می گیرد و به راحتی از بحران خارج می شویم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
من در رشته برق تحصیل کردم و در دنیای امروز، کمبود برق به دلیل خشکسالی معنایی نداره. چون خشکسالی بر روی نیروگاه های برق آبی تاثیر منفی میذاره، در حالی که این نیروگاه ها درصد کمی از برق کشور را تامین می کنن. ضمناً برنامه ریزی مدیران وزارت نیرو باید طوری باشه که در صورت هرگونه مشکلی قادر به تامین برق مورد نیاز کشور باشند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
دوستان بي انصاف تابناك خوب است كه خودتان مي گوييد در آن سالها قطعي آب كه بسيار بدتر از برق است داشته ايم، حال با مديريت وزيري مردمي ، با خاموشيهاي برنامه ريزي شده از قطعي آب جلوگيري شده است.
نظرات بیشتر