اخبار ویژه

خیابان فرهنگ ۱۴۰۴ بدون نام‌های بزرگ/ ستاره‌های درگذشته هنر و ادبیات در ۱۴۰۳

سال ۱۴۰۳ سالی تلخ برای جامعه هنری، فرهنگی و مذهبی ایران بود و تعدادی از بزرگان برای همیشه رخت سفر بستند.

عدالت، ضربت خورده است؛ شهیدش نکنید/ سال نو با یک تلاقی معنادار

چرا قرار است سال جدید به این نام گشوده شود و چه رازی در آن نهفته است؟

عدالت علوی یا گذشت عیسوی؛ اولویت کدام است؟

حضرت علی (ع) و حضرت عیسی (ع)، هر دو از بزرگ‌ترین شخصیت‌های تاریخ بشر هستند که آموزه‌هایشان تا امروز الهام‌بخش میلیون‌ها انسان بوده است.

کاستی های اساسی در هدف‌گذاری بنیاد سینمایی فارابی برای ۱۴۰۴

با انتشار تقویم زمان‌بندی تولید سال آینده بنیاد سینمایی فارابی، اهداف و اولویت‌های این نهاد سینمایی در راستای حمایت از تولیدات حرفه‌ای سینمایی با تأکید بر هویت اسلامی-ایرانی مشخص شد.

رونمایی از نظر واقعی دولت درباره آموزش زبان های محلی

صحبت‌های اخیر سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، درباره طرح آموزش زبان و ادبیات اقوام در مدارس، بار دیگر نگاه اصلی و حداقل، فعلی دولت را در این باره به نمایش گذاشته است.

تحلیل تابناک؛ دنیای بی پروین، بی فروغ است!

آنچنان که فروغ فرخزاد توسط جمعی برجسته شده و حق او هم بود، اما پروین اعتصامی به آن جایگاهی که باید در حافظه و ذهنیت ایرانی برسد، نرسیده و برجسته نشده است.

تابناک گزارش می دهد؛ آیا ایران واقعا رتبه برتر دوبله در جهان است؟

خیلی از ما شنیده ایم که هنر دوبله در ایران رتبه اول را در دنیا دارد. آیا چنین چیزی واقعیت دارد؟

بی صدا، بدون سیما و دور از مخاطب/ آینده رسانه ملی چه خواهد شد؟

سال ۱۴۰۳ برای صدا و سیما سالی پر از فرود و نشیب بود. انتقادات به این رسانه ملی، که روزی پل ارتباطی میان مردم و حاکمیت محسوب می‌شد، حالا به اوج خود رسیده است. 

«شهروند» تعطیل می‌شود/ هدیه عیدانه به خبرنگاران در ماه مبارک!

امنیت شغلی خبرنگاران باز هم نشانه گرفته شد؛ اخبار غیررسمی از تعطیلی روزنامه شهروند -بعد از ۱۲ سال از شروع انتشار آن- حکایت می‌کنند.

جبهه پایداری کشف حجاب می‌کند!/ شلیک به دولت از کمینگاه فرهنگ

جریان سوپرانقلابی پایداری‌چی‌ها تند و تیزتر می‌شود تا به پزشکیان و دولتمردان ثابت شود که اگر در سیاست ایرانی _با هر عنوانی، اعم از وفاق یا غیروفاق_، کوتاه بیایی یا به اصطلاح عامیانه، وا بدهی، به چیزهای بیشتری وادارت می‌کنند.

شهاب مرادی و روایتی متفاوت از حضرت خدیجه؛ از سن ازدواج و تعداد دختران تا جایگاه حقیقی همسر رسول الله+فیلم

حجت الاسلام شهاب مرادی در سالروز وفات همسر گرامی پیامبر اسلام، در دفتر تابناک، حرف‌ها و یافته‌هایی داشت که بخشی از آنها برای شما هم تازگی خواهد داشت.

واژه گردانی به شیوه فرهنگستان واژه پرور؛ کاش به یاد والی زاده، کاری نمی کردید!

واژه سازی عجیب فرهنگستان زبان فارسی این بار به بهانه یادبود برای زنده یاد منوچهر والی‌زاده رخ داد و هنر دوبله را نشانه گرفت.

هوشنگ مرادی کرمانی دیگر نمی نویسد؛ «جوان ترها بنویسند»/ در تفاوت سیاست و هنر

هوشنگ مرادی کرمانی، قصه‌گوی محبوب کودکان و نوجوانان ایران، اینک پس از سال‌ها خلق داستان‌هایی که قلب‌ها را لرزاند و لب‌ها را به خنده واداشت، قلم را به زمین گذاشته است. 

هوش مصنوعی در سرگردانی مدیریتی/ مرکز نوپای ملی منحل می شود؟

در اواخر آذرماه، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان، از لزوم تغییر در مرکز ملی هوش مصنوعی سخن گفت. این مرکز که در پایان دوره دولت قبلی تأسیس شده بود، به عنوان نهادی نوپا شناخته می‌شود.

درباره سمت جدید علی اکبر صالحی ۷۵ ساله/ از تولد در عراق تا ریاست بر بنیاد ایرانشناسی

به نظر نمی‌رسد دولت از نتایج و عواقب برخی از انتصاب‌های عجیب و غریبش بی‌اطلاع باشد، اما باز هم همان انتصاب‌ها و همان اقداماتی که نباید انجام شوند، انجام و مکرر هم می‌شوند.

سالروز شهادت سردار خیبر؛ داستان یک همت تمام نشدنی

ابراهیم همت پس از گذراندن دوره سربازی، به جرگه گروه های انقلابی پیوست. وی در جریان ناآرامی های کردستان، آستین همت بالا زد و بسوی میدان نبرد علیه گروهک های الحادی شتافت.

۵