اخبار ویژه

خلیج فارس قدیمی‌ترین دریانوردان جهان را دارد

رئیس ایکوم ایران در مراسم رونمایی از اطلس جغرافیایی خلیج فارس گفت: خلیج فارس تنها یک دریا در جنوب ایران و یک آبراه تاریخی نیست. ساکنان آن قدیمی ترین دریانوردان جهان هستند. تا قبل از مصر، نیل و بین النهرین، در خلیج فارس صاحب دریانوردی بودیم و ۱۷ هزار سال از عمر آن می‌گذرد.

پیداشدن دوباره «جسدی در پارکینگ» در کتابفروشی ها

کتاب «جسدی در پارکینگ» با ترجمه سحر قدیمی توسط انتشارات امیرکبیر به چاپ دوم رسید.

پروژه بین رئیس صداوسیما، معاونش و مدیر شبکه قفل شده بود/چگونگی استفاده از هلی‌کوپتر در فیلمبرداری مستند «ایران»

تهیه‌کننده مجموعه مستند «ایران» می‌گوید پس از چندسال از آغاز ساخت این‌مجموعه، اختلافاتی بین رئیس صداوسیما، معاونش و مدیر شبکه اول سیما به وجود آمده و این‌پروژه را متوقف کرده بود.

دختر موتورسوار ایرانی چگونه یکی از هشت‌زن قدرتمند جهان شد؟

بهناز اولین‌قهرمان مسابقات موتورسواری بانوان ایران است. او در سال ۲۰۱۵ در فستیوال جهانی ایتالیا به‌عنوان موتورسوار نمونه انتخاب شد و در سال ۲۰۱۸ او را به عنوان مشغل‌دار المپیک زمستانی انتخاب کردند.

انفجار در بندر شهید رجایی و یک‌مطالعه رسانه‌ای/BBC؛ موثق‌ترین منبع واقعیات در دنیاست؟

آلن دوباتن می‌گوید بسیاری از سازمان‌های خبری به این‌تعصب دچارند که می‌پندارند مهم‌ترین عامل اعتبارشان ارائه بی‌طرفانه و خنثای «واقعیات» است، که این امر البته موجب کاهش توجه خواننده به خبر می‌شود. مثلاً شعار شبکه خبری CNN «ارائه واقعیات به مردم» است. روزنامه ان آر سی هندلزبلات در هلند هم توانایی خود را برای «ارائه واقعیات، نه عقاید» جار می‌زند. اما شبکه خبری BBC خود را «موثق‌ترین منبع واقعیات» در دنیا معرفی می‌کند.

کشتی‌های دشمن را در خلیج‌فارس با ملاحظه و وسواس می‌زدیم/خلبان‌های اسرائیلی را درک نمی‌کنم!

زمان جنگ با چه‌ذلتی می‌گشتیم کشتی‌های دشمن را پیدا می‌کردیم. کلی هم ملاحظه داشتیم که فلان‌جایش آبی است یا عرشه‌اش قرمز است و چه و چه! همان‌موشک ماوریک که شما گفتی، خیلی‌راحت می‌رود و به هدف می‌خورد. اما ما همه سعی را می‌کردیم به عرشه نزنیم که کشتی قابلیت بازسازی داشته باشد.

پِله چندبار ازدواج کرد و چندفرزند داشت؟/توپ فوتبال سلاحی نرم بود برای تمسخر نژادپرستی

براساس اطلاعات منتشرشده، پله در زندگی‌اش ۳ بار ازدواج کرده که چندان هم موفق نبوده‌اند. او از ۲ ازدواج اولش ۷ فرزند دارد.

خلیج فارس و هویت ملی کودکان ایران/دفاع از هویت کودکان، دفاع از امنیت ملی است

بی‌تفاوتی نسبت به تحریف‌هایی چون «خلیج عربی»، مصداقی روشن از نقض تعهدات بین‌المللی ایران در حوزه حقوق کودک است. در عین حال، این موضوع باید به‌مثابه یک اولویت راهبردی در سیاست‌گذاری‌های آموزشی، فرهنگی و رسانه‌ای کشور مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه در جهانی با جنگ‌های شناختی، دفاع از هویت کودکان، دفاع از امنیت ملی است.

چندنکته درباره سی و ششمین نمایشگاه کتاب/ماجرای حضور آژانس ادبی ترکیه در فلوشیپ چیست؟

نمایشگاه کتاب نقش بسیار مهمی در فرهنگسازی و ترویج کتاب و کتابخوانی دارد. همچنین حضور کشورهای خارجی نیز در بخش بین الملل این نمایشگاه می تواند به افزایش تعاملات فرهنگی کمک کند بنابراین باید دید وزارت فرهنگ و ارشاد دولت چهاردهم چه برنامه های برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد دارد.

چرا هیتلر برای ایرانی ها مهم است؟

 امروز، سی‌ام آوریل ۲۰۲۵، هفتم اردیبهشت هشتاد سال از روزی می‌گذرد که آدولف هیتلر در پناهگاه زیرزمینی‌اش در برلین، با شلیک گلوله‌ای به زندگی خود پایان داد. در آن روز خاکستری،، مردی که جهان را به آتش کشیده بود، در تاریکی به خاک افتاد. اما سایه‌اش هنوز در گوشه و کنار دنیا پرسه می‌زند، حتی در خیابان‌های تهران!

جزئیات دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه

دبیر دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه به تشریح جزئیات این رویداد پرداخت.

پوستر سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران + عکس

پوستر سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دیروز یکشنبه ۷ اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) رونمایی شد.

راهیابی مستند ایرانی «ژن هاژ» به ایتالیا

فیلم مستند داستانی «ژن هاژ» به کارگردانی علیرضا جمالی اخوان به چهاردهمین جشنواره Tracce cinematografiche film fest در ایتالیا راه پیدا کرد.

مریم مویدپور درگذشت

مریم مویدپور مترجم ادبیات و مدرس دانشگاه در گذشت.

برج عاج بر لبه پرتگاه؛ بحران صداوسیما

مدیران انتخابی باید مسئولیت‌پذیر باشند و در برابر اشتباهات خود پاسخگو باشند. نباید اشتباه یک فرد، به کل سازمان آسیب بزند و اعتبار آن را زیر سوال ببرد. تقسیم قدرت و نظارت بیشتر، نه تنها امکان شفاف‌سازی تصمیمات را فراهم می‌کند، بلکه مانع از تبدیل صداوسیما به یک برج عاج بی‌مسئولیت می‌شود. 

«صیاد» و افسوس‌ها/ این‌ هوش مصنوعی لعنتی!

فیلم سینمایی «صیاد» که دربرگیرنده مقطعی از زندگی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی است، با وجود نقاط قوت در فرم و محتوا، افسوس‌ها و اندوه‌هایی را هم با خود دارد که یکی از دلایلشان، استفاده از هوش مصنوعی است!

۱