وضعیت چک‌های رمزدار و عادی در بازار
بیش از ۶۸ درصد از کل مبلغ چک های وصولی در بازار را چک های رمزدار تشکیل می‌دهند، رقمی حدود ۱۰۶هزار میلیارد تومان.

به گزارش ایسنا، مجموع چک‌های مبادله شده در مردادماه امسال به بیش از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار فقره رسید که مجموعه‌ای از انواع چک از جمله عادی، رمزدار و ... را تشکیل می‌دهد.

جدیدترین آمارهای بانک مرکزی از این حکایت دارد که از مجموع  چک‌های مبادله شده بالغ بر ۹ میلیون فقره وصول شده که از این تعداد بیش از ۸ میلیون و ۲۵۶ فقره چک‌های عادی و بالغ بر ۷۸۰ هزار فقره چک‌های رمزدار بوده است. بر این اساس در کل کشور ۹۱.۴ درصد از کل چک‌های وصولی را چک‌های عادی و ۸.۶ درصد را چک‌های رمزدار تشکیل می‌دهند.

از نظر مبلغی نیز از حدود ۱۵۵ هزار میلیارد تومان چک‌های وصولی در کل کشور بیش از ۴۹ هزار میلیارد تومان برای چک‌های عادی و تا ۱۰۶ هزار میلیارد تومان خاص چک‌های رمزدار بوده است که این حالت نشان‌دهنده بالاتر بودن مبلغ چک‌های رمزدار با وجود کمتر بودن تعداد آنهاست. بر این اساس در کل کشور ۳۱.۵ درصد از کل مبلغ چک‌های وصولی را چک‌های عادی و ۶۸.۵ درصد دیگر را چک‌های رمزدار به خود اختصاص داده‌اند.

چک‌های عادی به چک‌هایی اطلاق می‌شود که اشخاص به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکن است خود صادرکننده و یا حامل آن بوده و یا چک در وجه شخصی معین و یا به حواله کرد آن صادر شده باشد.

همچنین چک‌های رمزدار چک‌هایی هستند که بنا به درخواست مشتری و به نام اشخاص حقیقی یا حقوقی توسط بانک به عهده همان بانک و یا شعب آن و همچنین می‌توانند بر عهده سایر بانک‌ها تحت عنوان چک رمزدار بین بانکی صادر شود. این قبیل چک‌ها جهت تسهیل و تسریع در نقل و انتقال وجوه بین بانکی صادر شده و پرداخت وجه آن توسط بانک صادرکننده تضمین می‌شود.