کد خبر: ۲۶۳۷۶
تاریخ: ۰۲ آذر ۱۳۸۷ - ۱۷:۰۳
سازمان اطلاعات و امنيت انگليس هشدار داد كه در صورت اعمال فشار اتحاديه اروپا و واشنگتن براي پيوستن گرجستان به پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو)، روسيه در صدد فروش سيستم دفاعي پيچيده S-300 به ايران است.
به گزارش ايلنا به نقل از «اپوك تايمز»، اين مطلب چند ساعت پس از آنكه سران اتحاديه اروپا در كنفرانسي در بروكسل براي چگونگي مديريت تنشهاي رو به افزايش با مسكو با يكديگر ديدار كردند، فاش شد.
در اين گزارش ادعا شده است كه سرويس اطلاعات مخفي پس از نظارت بر سفر ماه گذشته تيمي از دانشمندان نظامي روسيه به ايران كه در ساخت اين سيستم كمك كردهاند، متوجه اين موضوع شده است.
«دن گور»، مشاور ارشد تسليحاتي وزارت دفاع آمريكا ـ پنتاگون ـ از اين سيستم به عنوان سيستمي كه «بهطور قطع براي نيروهاي هوايي غرب هراسانگيز است، ياد ميكند.
اين سيستم ميتواند صد هدف را همزمان نشانه بگيرد و هواپيماهايي از فاصله 75 مايلي را نابود كند و به طور قطع هر تصميمي براي اقدام نظامي عليه ايران را تحت تأثير قرار ميدهد.
در هر حال، تحليلگران سازمان اطلاعات و امنيت انگليس بر اين باورند كه مسكو با اين پيشنهاد، سياست خارجي تقابلجويانهاي را براي محك زدن منش رئيسجمهوري جديد آمريكا در پيش گرفته است.
گفته شده اين تصميم روسيه همچنين، آزمايش اراده «ديويد ميليبند»، وزير خارجه انگليس است كه رهبري جامعه اروپايي براي تقابل با روسيه را در منطقه قفقاز بر عهده داشته است.
يكي از تحليلگران سازمان اطلاعات و امنيت انگليس در اينباره گفت: «به كاربردن سيستم S-300 معامله پرقدرتي است كه به روشني توسط «ولاديمير پوتين»، نخستوزير روسيه هدايت ميشود، چرا كه وي تعدي ناتو به اتحاد جماهير شوروي سابق و همچنين استقلال كوزوو را به عنوان تهديد به شمار ميآورد.»
هفته گذشته، برخي از آژانسهاي سازمان اطلاعات و امنيت انگليس تأييد كردند كه تعدادي از قطعات كليدي سيستم S-300 به بلاروس كه يكي از متحدان نزديك مسكو به شمار ميآيد، منتقل شده و اين سيستمها براي انتقال احتمالي به ايران نيز آماده است.
انتشار اين اخبار نگراني اسرائيل و «ايهود اولمرت»، نخستوزير مستعفي اين رژيم را تا اندازهاي افزايش داد كه به «گوردون براون»، نخستوزير انگليس اعلام كرد كه تلآويو تصميم دارد تا روند ارايه كمك نظامي به گرجستان را براي جلب نظر روسيه به تأخير بيندازد.
دن گور در اينباره اعلام كرده است كه دستيابي ايران به اين سيستم پيشرفته ورق بازي در اقدام نظامي عليه اين كشور را برميگرداند.
اين در حالي است كه تحليلگران وزارت دفاع انگليس بر اين باورند كه پس از مكانيابي استقرار اين سيستم، راهاندازي آن يك سال به طول ميانجامد.