اعلام آمادگی بانک ملی پاریس برای پرداخت موجودی دانشجویان درپی گزارش تابناک
در پي انتشار گزارشي در سايت «تابناک» بانک ملي ايران اعلام کرد: موجودي حساب دانشجويان ايراني مقيم پاريس، از روز دوشنبه 17 تيرماه 87  قابل دريافت است.
 
روابط عمومي اين بانک اعلام کرده است:
 
مديرعامل محترم سايت خبري تابناک
با اهداء سلام

احتراماً، عطف به مطلب مندرج در آن سايت محترم مورخ 18 تيرماه 87 تحت عنوان «بي‌تفاوتي مسئولان خارج‌نشين و سرگرداني فرزندان غريب ايران در خارج » ضمن تشکر از اطلاع رساني در اين موضوع، توضيحاتي جهت تنوير افکار عمومي ارسال مي‌گردد. مزيد امتنان خواهد بود، دستور فرمايند پاسخ مذکور در اسرع وقت و به نحو مقتضي در آن سايت وزين درج گردد:

موجودي حساب دانشجويان ايراني مقيم پاريس، قابل دريافت است
بانک ملي ايران اعلام کرد: از روز دوشنبه 17 تيرماه 87 ، در پي هماهنگي اين بانک با امور تحصيلي سفارت ايران
در پاريس، بودجه‌اي از طرف آن واحد براي دانشجوياني که با مشکل برداشت از حساب مواجهند، در نظر گرفته شده است.
بر اين اساس، تمامي دانشجوياني که در شعبه پاريس بانک ملي حساب همراه با موجودي دارند، با مراجعه به اين شعبه و تأييد موضوع توسط مسئولان بانک، مي‌توانند از طريق سفارت ايران در پاريس، وجوه خود را دريافت کنند.
بانک ملي ایران                    
 
گفتنی است، در گزارش «تابناک» از پاریس آمده بود:
 
بي‌تفاوتي مسئولان خارج‌نشين و سرگرداني فرزندان غريب ايران در خارج
در روزهاي اخير، هر روزه بانک ملي ايران در پاريس و احيانا در کشورهاي ديگر غربي، شاهد مراجعه دانشجويان مشغول به تحصيل در فرانسه است که هر کدام به خاطر داشتن حساب در بانک وطني و مسدود شدن حساب‌هاي اين بانک با مشکلات مالي جدي روبه‌رو شده‌اند.

به گزارش خبرنگار «تابناک» از پاريس، در اين زمينه، چه دانشجويان بورسيه و چه دانشجوياني که مخارج خود را از طريق اين بانک از طرف اولياي خود دريافت مي‌کردند، نمي‌توانند پول مورد نياز خود را برداشتند كنند. برخي از آنها که با زن و فرزند در حال تحصيلند نيز براي خريد مايحتاج در وضعيت بحراني قرار گرفته‌اند و گاه چک‌هاي آنها براي پرداخت کرايه خانه و يا ويزيت دکتر برگشت خورده و بنا بر قوانين مالي فرانسه در معرض پيگرد قانوني قرار دارند.

يکي از دانشجويان در تماس با خبرنگار ما اعلام کرد: يک روز پيش از اعلام تحريم اروپاييان، به بانک رفتم و پرسيدم آيا اين تحريم‌ها براي ما که در اينجا حساب داريم، مشکل ايجاد خواهد کرد كه پاسخ دادند اين شامل افراد حقيقي نخواهد شد، اما روز گذشته، يک دختر دانشجو كه براي چندمين بار براي برداشت از حساب خود به بانک مراجعه کرده بود، با چشماني گريان اظهار داشت که براي خريد خوراک خود، ده يورو بيشتر پول ندارد و در اينجا هم کسي را نمي‌شناسد تا از وي قرض بگيرد و مسئولان بانک هم به وي گفتند، کاري از دست آنها برنمي‌آيد.
همچنين در پاسخ دانشجوي ديگري که دو فرزند خردسال داشت و چک‌هاي ماه پيشش برگشت خورده و وضعيت اسفباري داشت، گفته شد که برود و به فرانسوي‌ها شکايت کند.

اين در حالي است که يکي از مسئولان بانکي در پاسخ اين که چرا کارمندان سفارت براي دريافت حقوق خود مشکلي ندارند، گفته است: براي پرداخت حقوق اين دسته از ذيحسابان، به ما دستور داده‌اند. اگر در مورد شما هم دستوري بدهند، مشکل شما هم حل خواهد شد. اين در حالي است که کارمندان دولتي با حقوق و مزاياي بالا، قادرند ماه‌ها وضعيت پيش آمده را گذرانده، مشکلي نداشته باشند، مضاف بر آن كه اغلب اين کارمندان به محض دريافت حقوق از بانک ملي، آن را در حساب‌هاي بانک‌هاي فرانسوي ـ به خاطر بهره‌وري از کارت بانکي و امريکن اکسپرس ـ ‌واريز مي‌کنند و دانشجويان به خاطر محدوديت مالي و هزينه داشتن حساب و کارت بانکي فرانسوي، ترجيح مي‌دهند مستمري و پول دريافتي از خانوده‌هاي خود را در همان بانک ملي نگهداري کنند.
بنا بر اين گزارش، در تماس‌هايي که دانشجويان با سفارت گرفته و درخواست کمک براي رفع ضروريات کرده‌اند، جواب داده شده که موضوع در حال پيگيري است، ولي تا كنون جز اظهار تأسف كاري براي کمک به اين دسته از هموطنان انجام نشده است.

در سه روز گذشته، دانشجويان بارها با سرپرست دانشجويان در پاريس ـ که در عين حال سرپرست دانشجويان مشغول به تحصيل در اروپاست ـ تماس گرفته‌اند، ولي هر بار گفته مي‌شود که ايشان تشريف ندارند.
يکي از دانشجويان با اظهار تأسف از اين برخورد وي، به خبرنگار ما گفت: مي‌خواهيم بدانيم مگر فلسفه وجودي آقاي سرپرست در خارج از کشور، غير از رسيدگي به مشکلات دانشجويان است؟ در تمام طول سال، وي چه مي‌کند؟ آيا به جز سفر به کشورهاي اروپايي و سخنراني براي دانشجويان کار ديگري مي‌کند؟ ما الان به وجود ايشان نياز داريم تا شايد با همفکري وي، راهكاري براي اغلب دانشجويان که در غربت به خاطر مشكل پيش آمده، در سختي و در معرض خطرات احتمالي فشار مالي هستند، بيابيم. ولي متأسفانه حتي در تماس با تلفن همراه وي هم موفق به گرفتن يک فرصت براي بررسي مشکلمان نشديم.

واکنش اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي به مشكل پيش آمده، بيشتر از همه قابل تأمل است؛ هم‌اكنون دغدغه كنوني اين اتحاديه، بيشتر طرح يک کنفرانس اينترنتي براي بررسي طرفداران و يا مخالفان يکي از شخصيت‌هاي کشورمان است و در پاسخ دانشجوياني که خواهان رسيدگي به اين مسأله صنفي دانشجويان هستند، گفته مي‌شود، رسيدگي به اين مهم در شأن اتحاديه نيست. اين درحالي است که اتحاديه داراي بودجه سالانه بوده و در وضعيت اضطراري پيش آمده، مي‌توانست از اين بودجه براي رفع موقت نيازهاي فرزندان کشورمان در غربت استفاده کرده و رسالت اصلي خود را نسبت به همه طيف‌هاي دانشجويان انجام دهد و با کمک رساني به دانشجويان، برگ زريني به تاريخ اتحاديه بيفزايد.

همه اينها در حالي است که در چنين مواقعي، اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي در اروپا و آمريکا، چه پيش از انقلاب و چه پس از آن، زماني که هيچ بودجه خارجي نداشت، با همياري دانشجويان، صندوق‌هايي تشکيل مي‌دادند و به اين ترتيب، به دانشجوياني که مشکل حاد مالي داشتند، کمک‌رساني بلاعوض مي‌کردند.
گفتني است، موضوع تحريم از دو ماه پيش به طور جدي در مطبوعات منتشر شده بود و سفارت و يا سرپرستي و يا بانک مي‌توانستند براي احتياط هم كه شده، حسابي را به نام شخصي براي اين مورد باز کند و به دانشجويان و غيره اطلاع دهند که پول‌هاي خود را موقتا از حساب اين بانک خارج کنند.