بازدید 8253
۸

هشدار کارشناسان درخصوص کاهش فرزندآوری

کارشناس جمعیت گفت: بر اساس پنجره جمعیتی باید دو سوم جمعیت کشور بین ۱۵ تا ۶۴ سال سن داشته باشند که ۷۲ درصد جمعیت کشور در این سنین هستند.
کد خبر: ۹۹۶۴۹۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۸ 14 August 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی پژهان با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: جمعیت با دو رویکرد کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار می گیرد و تاکنون بیشتر موضوع کمی جمعیت مدنظر بود و موضوع کیفی جمعیت کمتر دیده شده است.

وی ادامه داد: در موضوع کیفی جمعیت ویژگی های اقتصادی و اجتماعی، سبک زندگی ، آموزش، بهداشت و مسکن خانواده ها مطرح است.

پژهان گفت: در حال حاضر با مشکلات کیفی جمعیت مواجه هستیم و بر اساس آمار در بخش جمعیت شناسی، فرصت ها را از دست دادیم.

این کارشناس جمعیت افزود: اگر با نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری محاسبه کنیم آینده خوبي در انتظار نیست و در بخش جمعیت شناسی، در آینده جمعیت کمتر و به سمت سالخوردگی خواهیم رفت.

او ادامه داد: جمعیت، محور توسعه و موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور می شود . موضوع جمعیت، استراتژیک و مستلزم برنامه ریزی و سیاست گذاری است.

این کارشناس جمعیت ادامه داد: در حال حاضر 9 درصد کشور را سالمندان تشکیل می دهند.

پژهان گفت: تا زمانی که مجلس سیاست گذاری تشویقی جمعیت را تبدیل به قانون نکند موضوع جمعیت بی حاصل خواهد بود و سیاست های جمعیتی در بلند مدت بازدهی خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر حدود 11 میلیون نفر جا مانده از ازدواج داریم.

این کارشناس جمعیت تصریح کرد: پشتوانه اصلی سیاست های جمعیتی، فرهنگ است و جمعیت بر خرده نظام های اقتصادی و اجتماعی تاثیر گذار و موجب تحول و شکوفایی می شود.

مریم اردبیلی کارشناس جمعیت در حوزه خانواده در ادامه این برنامه گفت: بیش از دو دهه می شود که زیر نرخ باروری جایگزین هستیم و از نظر سیاست گذاری جمعیتی ، بسیار عقب هستیم.

وی افزود: در چند سال اخیر نرخ رشد زیر یک درصد را تجربه می کنیم و در چهار سال متوالی تعداد موالید رو به کاهش است.

اردبیلی ادامه داد: در منطقه ،کشورهای پیرامونی و در جهان دارای شرایط مناسبی نیستیم ولی در حال حاضر تعداد زوجین در سن فرزندآوری بالاست.
وی تصریح کرد: آینده نگری فرهنگی از پیشران اقتصادی دارای اولویت بالاتری است و باید فرهنگ فرزندآوری در کشور به میزان مطلوب برسد و جامعه باید دوستدار کودک باشد.

اردبیلی گفت: در ایران بالاترین دهک اقتصادی، کمترین فرزندآوری را داراست.

این کارشناس جمعیت با بيان اينکه در هفت سال گذشته طرح جمعیت و تعالی خانواده در مجلس به تصویب نرسید گفت: در کشور موضوع جمعیت به قانون گذاری، سیاست گذاری مناسب و الزام اجرایی نیازمند است و الزام اجرایی به عزم دستگاه های اجرایی و همراهی مردم بستگی دارد.

اردبیلی تصریح کرد: در حال حاضر چهار سطح سیاست گذاری جمعیتی در مجلس مطرح است.

محمد جواد توکلی کارشناس جمعیت و اقتصاد اسلامی در گفت و گوی تلفنی با این برنامه گفت: از نظر اقتصادی وضعیت مطلوب جمعیت به سه رده کمتر از ۱۵ سال، بین ۱۵ تا ۶۵ سال و بالای ۶۵ سال تقسیم بندی می‌شود.

وی افزود: با معیار آمار‌های مطلوب، جمعیت کمتر از ۱۵ سال باید حدود ۲۴ درصد و ۱۵ تا ۶۵ سال حدود ۷۰ درصد و بالای ۶۵ سال حدود ۶ درصد باشد.

این کارشناس جمعیت گفت: در حال حاضر جمعیت سالمند کشور حدود ۱۰ درصد است.

توکلی ادامه داد: بر اساس برآورد‌های جمعیتی در ۲۱ سال آینده جمعیت سالمند بالای ۶۵ سال در کشور به ۲۰ درصد و در ۳۰ سال آینده به ۳۰ درصد خواهد رسید و به چهار کشور پیر جهان تبدیل می‌شویم.

وی تصریح کرد: اگر با این نرخ باروری در کشور روبرو باشیم تا سال ۱۴۳۰، هزینه‌های بهداشتی و درمانی به دلیل پیر شدن جمعیت افزایش چشمگیری خواهد داشت.

ناهید دیناروند روانشاس بالینی در گفت و گوی تلفنی با این برنامه گفت: فرهنگ سازی و تبلیغات غلط در موضوع تک فرزندی نگرش مردم را تغییر داده و مردم به باور اشتباه تک فرزندی به جای چند فرزندی رسیده اند درحاليکه تک فرزندی تبعات بسیاری از جمله پایین آمدن تاب آوری در آنها می شود.

دیناروند تصریح کرد: تک فرزندان مدیریت حل مسئله را آموزش ندیدند چرا که مسائل و مشکلات را پدر و مادر ها حل کرده اند و در آینده دچار چالش می شوند همچنین یک خلاء عاطفی و فرهنگی همیشه در کنار این ها وجود دارد و نمی توانند ایثار و گذشت را برای طرف مقابل داشته باشند.

این روانشناس بالینی افزود: در خانواده چند فرزندی، فرزندان همدیگر را تربیت و آموزش می دهند و امید به زندگی برای مادران بالاتر می رود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۱
انتشار یافته: ۸
وقتی پسرها در خانه و دختران سن بالای مجرد را در امور مختلف سر کار داریم، همین می شود. کاش کمی فکر در مسئولین بود. کاش...
این باصطلاح کارشناس، در بهترین حالت تک بعدی است فقط درصد و عدد سالمند و جمعیت را می بیند دیگر نمی فهمد که این جمعیت کجا باید زندگی کند چه بخورد و ... نمی بیند همین جمعیت فعلی چه بر سر محدود مکان های زیست پذیر آورده است نمی تواند بفهمد در طی 40 سال نصف شدن جنگل های شمال تا حفر چاه آب 600 متری در زرند و رفسنجان یعنی چه!
سیستم معیوب است و تا درک نکنند چرا سیستم معیوب است وضعمان بهتر نمی شود. در تهران زیر باد کولر نشسته اند و آخر هفته، ییلاق تشریف می برند نمی دانند مملکت چه خبر است.
خود ازدواج اشتباهه تو این شرایط
این چهار کارشناس عزیز ، هر کدام چند فرزند دارند؟
تو کار مردم فضولی نکنید. فرزند اوری را نمی توان به مردم تحمیل کرد. قدم اول را شما بردارید و کیفیت زندگی ملت را بالا ببرید تا مردم بچه دار شوند. ضمناً هر موقع جوون لازم داشتیم از سوریه و یمن و لبنان وارد می کنیم که هر چی داشتیم خوردن و پس ندادن.
تابناک بررو ببین اینای که دم به دم هشدار میدن خودشون چندتا بچه دارن
بچه فرمایان چرا خود بچه کمتر آورند
به نظرم این کارشناسان اول سری به روانشناس بزنند بهتر است .زیرا انگار در ایران زندگی نمی کنند و گرانی های نجومی و بیکاری جوانان و محدویت های اجتماعی را نمی بینند.
من خودم یکی از اونها یی هستم که عاشق فرزند سه تا چهار تا م
ولی واقعیت این است که هزینه زندگی خیلی خیلی بالاست خودم میدانم که از عهده اون برنخواهم آمد
دولتمردان ماهم که فقط حرف زدن بلدند وحرف و حرف وحرف
کار،بهداشت،تغذیه،امنبت اقتصادی،روانی،تحصیلی،امید به آینده و صدها مورد دیگه ای که شهروندان ایرانی ازاون بی بهره هستند
متاسفانه کشور افتاده دست تعداد محدودی شخصیت و تعداد قابل توجهی دزد که هیچ امیدی نداریم به اصلاح آن
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار