بازدید 51310
دکتر محمد خوش چهره در گفت‌وگو با تابناک

پیشنهاد بی شرمانه یک مقام مسئول در بانک مرکزی به استاد دانشگاه: الان وقت خرید دلار است! / زد و بند‌هایی که بازار مسکن را به هم ریخت/ چرا در ایران بازار‌ها حبابی در حال بالا رفتن است؟ / سومین اشتراک دولت ها، فساد است

دکتر محمد خوش چهره، استاد اقتصاد دانشگاه تهران معتقد است: مهمترین متغیر هم اکنون ارزش پول ملی است و باید همه پای کار بیایند و جوابگو باشند. کوتاهی و قصور اگر از بانک مرکزی باشد، باید با شدیدترین مجازات برخورد شود، چون سرمنشا فقر، فساد، رشوه، بیکاری و ... شده است.
کد خبر: ۹۹۲۰۳۴
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴ 22 July 2020

پیشنهاد بی شرمانه یک مقام مسئول در بانک مرکزی به استاد دانشگاه: الان وقت خرید دلار است! / زد و بندهایی که بازار مسکن را بهم ریخت/ چرا در ایران بازارها به صورت حبابی در حال بالا رفتن است؟ / سومین اشتراک دولت ها، فساد است

تابناک اقتصادیاز اواخر اردیبهشت ماه سال جاری بود که فنر قیمت دلار یک بار دیگه آزاد شد و قیمت این ارز خارجی از کانال ۱۶ هزار تومان به کانال ۲۵ هزار تومان در تیرماه سال جاری وارد شد. ارزش پول ملی روز به روز کاهش یافت و این موضوع بر روی قیمت کالا‌ها تاثیر بسزایی گذاشت. چه شد که قیمت دلار به یک باره افزایش یافت؟

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ اقتصاد ایران دو سالی است دوباره زیر ضربه شدیدترین تحریم ها قرار گرفته و دولت به دنبال راهکارهایی بوده تا به نحوی تاثیرات این تحریم ها را کاهش دهد. از جمله کارهایی که دولت در این مدت انجام داده این که بودجه را تا حد امکان از درآمدهای نفتی جدا کند. البته برخی کارشناسان معتقدند که دولت در این زمینه موفق عمل نکرده است.

در این شرایط، از اواخر بهمن ماه سال گذشته شیوع ویروس کرونا در ایران، اقتصاد را بیش از پیش تحت فشار قرار داد. درآمدهای نفتی به شدت کاهش یافت و تحقق درآمدهای مالیاتی نیز در هاله ای از ابهام قرار گرفت.

با سخت شدن صادرات و عدم بازگشت ارزهای صادراتی اوضاع در بازار ارز هم بهم ریخت و این موضوع به سایر بازارها تسری پیدا کرد. نرخ دلار از اواخر اردیبهشت ماه، یکباره از کانال ۱۶ هزار تومان به کانال ۲۵ هزار تومان در تیرماه وارد و موجب شد تا اقتصاد ایران با چالش های بسیاری رو به رو شود.

البته در چند روز اخیر اوضاع در بازار ارز گویا مساعد است و روند کاهشی آغاز شده است. حالا این پرسش مطرح است که آیا دولت در این افزایش و کاهش قیمت دلار نقش آفرینی کرده است؟ عوامل خارجی در افزایش قیمت دلار چه نقشی داشته اند؟ وضعیت اقتصاد ایران به کدام سمت و سو خواهد رفت؟ آیا اوضاع بدتر از قبل خواهد شد یا اینکه دولت می تواند این کشتی اقتصاد گرفتار در توفان های پیاپی تحریم ها و شیوع ویروس کرونا را به یک ساحل امنی برساند؟

آنچه پیش رویتان قرار دارد، بریده‌هایی از گفت‌وگو با دکتر محمد خوش چهره، استاد اقتصاد دانشگاه تهران است که به صورت تصویری انجام شده است:

فیلم بخش اول گفتگو با دکتر خوش چهره : دوپینگ درآمد ملی با خام‌فروشی نفت

فیلم بخش دوم گفتگو با دکتر خوش چهره: پشت پرده افزایش قیمت دلار

♦اقتصاد ایران به مثابه بیماری است که دچار عوارض متعددی از جمله نرخ تورم بالا، نرخ بیکاری بالا، کاهش نرخ رشد اقتصادی، شکاف طبقاتی گسترده و ... شده است.

♦فهرست علائم اقتصادی از جمله نرخ بیکاری بالا، نرخ تورم بالا و ... کار ساده ای است و هر کسی این موارد را تشخیص می دهد و باید پا را فراتر از علائم گذاشت و به سراغ ریشه های ایجاد شدن این موارد رفت.

♦چقدر از وضعیت کنونی اقتصاد به عوامل برون زا (مثل تحریم ها و...) و چقدر به عوامل درون زا (عملکرد داخلی) مربوط است؟ قطعا هر دو عامل در وضعیت کنونی اقتصاد موثر بوده اند. مجموعه ای از عوامل درون زا ناشی از سوءمدیریت ها، وابستگی به نفت و ... موجب وضعیت کنونی اقتصاد شده است. همچنین عوامل برون زا نیز در این وضعیت موثر بوده است. اما اینکه چند درصد عوامل درونی و چند درصد عوامل بیرونی در ایجاد وضع کنونی اقتصاد موثر بودند، نیازمند تحلیل های عالمانه است.

♦خیلی از اظهارات در مورد اقتصاد، خرد ورزانه نیست و سطحی نگرانه است.

♦خیلی ها به برجام بسیار امید بسته و معتقد بودند برجام موجب پیشرفت خواهد شد و برخی ها هم به شدت دلواپس برجام بودند. مقصود این است که برخی فکر می کردند با بهبود عوامل برون زا همه چیز حل خواهد شد که تفکر درستی نبود.

♦همان زمان در گفتگو با رسانه های خارجی من گفتم که برجام یک فرصت است اما اینکه برجام بیاید و ما را نجات دهد درست نیست.

♦ما بازار بزرگ ۸۰ میلیونی و به منابع زیادی دسترسی داریم، اما کشوری مصرفی هستیم. کشوری به شدت وارداتی هستیم. ظرفیت تولید ما بالاست، اما زیر ۵۰ درصد تولید می‌کنیم. مثلا در صنعت نساجی که یک زمانی دومین صنعت کشور بود، هم اکنون زیر ۲۵ درصد ظرفیت تولید دارد و واردکننده پوشاک هستیم که بیشتر قاچاق است. بازار‌های ما در دست خارجیان است.

♦راه خوشبختی از داخل می گذرد و به رفع موانع از سر راه تولید بازمی گردد.

♦در آمارهایی که برای تورم و بیکاری توسط دستگاه ها ارائه می شود تفاوت معناداری وجود دارد. عدم ارائه آمار درست نمی تواند به برنامه ریزی درست منجر شود.

♦صرف نگاه به علائم که روش مردم است، کافی نیست. ریشه یابی هایی هم که خیلی از رسانه های بیگانه معاند به خورد ملت می دهند، دقیق نیست و معاندانه است.

♦همه دولت ها اشتراکات زیادی در حوزه و تصمیم گیری های اقتصادی داشته اند که این تصمیم گیری ها عوارض مشابه و مشترکی نیز داشته اند. یکی از این اشتراکات وابسته کردن اقتصاد ملی است.

♦اقتصاد ملی را اگر ساده تر کنیم، می شود تولید ملی. اینکه در تولید ملی چقدر سیمان، خودرو، گندم و ... تولید می شود و ارزش این موارد را محاسبه کنیم می شود درآمد ملی. هر قشری سهم خود را از درآمد ملی برداشت می کند. اگر درآمد ملی بزرگتر باشد سهم بیشتری هم به هر قشر خواهد رسید. برای اینکه درآمد ملی بیشتر باشد، باید تولید ملی رونق پیدا کند. در ضمن رفاه مردم یا بهبود سطح زندگی مردم نیز با درآمد ملی رابطه مستقیم دارد و هر چقدر درآمد ملی بیشتر باشد، رفاه مردم هم بیشتر خواهد بود. هم اکنون که رفاه و سطح زندگی مردم دچار اختلال شده است بخاطر اختلالات در درآمد ملی و در نهایت تولید ملی است.

♦دولتی که موانع تولید را رفع می کند، قطعاً منافع و مواهب آن به خود دولت ها نیز خواهد رسید.

♦مهمترین نکته این است که متغیرهای کلان اقتصادی به تولید ملی وابسته هستند. مثل اشتغال، تورم، سرمایه گذاری و ... به تولید ملی وابسته است.

♦چهار دولت از این بابت به یک دیگر مشابه هستند که دولت ها درآمد ملی را با یک عامل بیرونی مانند خام فروشی نفت و درآمد نفتی پر می کنند و درآمد ملی از طریق تولید ملی تامین نمی شود.

♦ده پانزده سال است که دولت ها موانع را از سر راه تولید برنداشته اند؛ یعنی مثلاً کشاورزی که باید سیستم آبیاری اش درست شود درست نشده است.

♦دولت ها برای اینکه دوره های بعدی رای بیاورند با یک عوام فریبی و ایجاد رفاه کاذب، سعی در جمع آوری رای مردم داشتند. رفاه مردم را با روش های پیش پا افتاده مانند پرداخت یارانه بالا، توزیع کالا و... می بردند.

♦دولت هایی که آمده اند رکورد دولت های دیگر در خام فروشی نفت را شکسته و وابستگی به نفت را بیشتر کرده اند.

♦مشابهات دیگر دولت ها به یکدیگر، افزایش واردات و وابسته شدن به واردات کالاهای مصرفی و بخصوص وارادت قاچاق است.

♦سومین اشتراک دولت ها، فساد است. فساد با درآمدهای نفتی رابطه مستقیم داشته است.

♦اگر یک کشوری رفاه مردمش از تولید ملی حاصل نشده باشد و از محل درآمدهای نفتی باشد، فساد، بیکاری و ... بالایی دارد.

♦اگر می خواهیم دولت ها را ارزیابی کنیم باید ببینیم که دولت ها چقدر تولید ملی را حمایت کرده و افزایش داده اند. بر مبنای این موضوع دولت های موفق را شناسایی کنیم.

♦خام فروشی نفت رفتار دولت ها را خراب کرده است و تعصبی که دولت ها باید بر روی تولید ملی می داشتند را یا نداشتند یا کمتر داشتند.

♦چهارمین شباهت دولت ها افزودن به مناطق آزاد بوده است. این مناطق به اسم صادرات و افزایش تولید شکل گرفتند اما عمدتاً به مبادی ورودی کالا به صورت قاچاق تبدیل شدند.

♦چین سه منطقه آزاد و آلمان منطقه آزاد هامبورگ را دارند اما ما در ایران نزدیک به ۷۸ منطقه آزاد و ویژه و ... داریم. به اصطلاح کشور به آبکش تبدیل شده است، آن هم برای واردات کالا. این مناطق پدر اقتصاد ملی را درآورده اند.

♦خام فروشی نفت باعث شده که اقتصاد ایران به متغیر برون زا وابسته شود و اقتصاد ایران از بیرون آسیب پذیر باشد. آمریکا توانست از همین غفلت ما استفاده کند و فشارها بر کشور را بیشتر کند و نفت و درآمدهای آن را تحریم کند. البته قبل از آنکه آمریکا در این زمینه نقش داشته باشد، عملکرد دولت های ماست که بیشترین نقش را داشته است.

♦این موضوعات باعث شده است تا ما نابسامانی ها را در اقتصاد از جمله نوسانات در بازار ارز داشته باشیم.

♦ارز و مشکلات به وجود آمده در این بازار، ریشه در ساختار و نقش آمریکا دارد.

♦سال گذشته ترامپ گفت ما توانستیم ارزش پول ملی ایران را بیش از ۲۰۰ درصد کاهش دهیم.

♦بنابراین این که ارزش پول ملی کشور ما دچار آسیب شده و سقوط کرده است این از عوامل درونی و بیرونی مثل تخاصم کشورها ناشی شده است.

♦ماشین اقتصاد ملی در شیب قرار گرفته و دولت یازدهم با مباحثی مانند برجام شتاب این ماشین را کم کرد. حالا اگر راننده یک مقدار مهارت به خرج دهد و قدرت دید خود را بالاتر ببرد، می تواند این ماشین را به سطح صاف برگرداند و تثبیت و سپس این ماشین به سمت بالا حرکت کند. اما باید گفت که هنوز عینک راننده تمیز نشده و آن قدرت دید بالاتر نرفته است.

♦هم اکنون با تاخیر، برخی از دولتی ها و مجلسی ها حملات جدی به آمریکا می کنند. تا دو سه سال پیش اگر اعلام می شد در یک جنگ اقتصادی با آمریکا هستیم برای برخی باورپذیر نبود؛ اما هم اکنون از بالاترین مقام اجرایی تا پایین ترین مقام همه اعلام می کنند که در جنگ اقتصادی هستیم.

♦الان اتاق فکرهایی در خارج تشکیل شده است که افراد حاضر در این اتاق فکرها اقتصاد ایران و تنگناها را به خوبی می شناسند و در حال برنامه ریزی بر روی این ضعف های اقتصاد ایران هستند. گاهی این نسخه های خود را به خورد تصمیم گیرندگان می دهند که فرد تصمیم گیرنده خودش آگاه نیست. گاهی هم با نفوذی های خود این کار را انجام می دهند.

♦یکی از اهداف این اتاق های فکر، کاهش ارزش پول ملی ایران است. این کار را با افزایش ارزش ارز یا پول خارجی با روش های مختلف از جمله تصمیمات غلط نظام پولی، بانکی، صرافی، فرصت طلبی برخی جریانات جناحی، سوداگری و ... انجام می دهند.

♦اقتصاد ایران علیرغم بیماری دارای بنیه قوی است اما باید به صراحت گفت که مدتی است اقتصاد ایران از بنیه در حال ارتزاق است.

♦فروپاشی اقتصادی اتفاق نیفتاده و هنوز راه حل هایی وجود دارد و می شود اصلاحاتی انجام داد. همچنین سقوط ارزش پول ملی اتفاق نیفتاده بلکه در جهت سقوط ارزش ملی در حال حرکت هستیم و بیگانگان ناقوس های سقوط ارزش پول ملی را در دستان خود گرفته اند.

♦کاهش ارزش پول ملی یعنی کاهش قدرت خرید مردم و این نشان می دهد که مردم هدف قرار گرفته اند. این هدف از چندین سال قبل آغاز شده و یک جاهایی شدت گرفته است.

♦در این شرایط نظام تصمیم گیری ما لحظه ای و محدود دنبال راه چاره می گردد.

♦شدت جنگ اقتصادی هم اکنون بسیار و کاملا سازمان یافته و منسجم است. از این سمت هم انفعال و غفلت در داخل وجود دارد.

♦در شرایط کرونایی، اقتصاد جهانی و بازارها در رکود هستند اما در ایران بازارها حبابی در حال بالا رفتن هستند.

♦مفهوم پراید و مانور بر روی قیمت آن در جنگ اقتصادی این است که یک کالای صنعتی را به عنوان سمبل در نظر می گیرند بعد پیام تورمی این کالا را گسترش و تعمیم می دهند و می گویند قیمت پراید مثلا ۷۰ میلیون تومان شده است و تورم در چنین وضعیتی است.

♦یا در مساله ارز در جنگ اقتصادی، در یک دوره ای مردم مداوم در حال پیگیری قیمت ارز بودند و هر کس را می دید می پرسید ارز امروز چند شد؟ این مسئله خود به نوسانات نرخ ارز دامن می زد.

♦دولت ها اهدافی دارند که این اهداف خود را از طریق سیاست های اقتصادی کنترل می کنند. این سیاست های اقتصادی عبارتند از سیاست های پولی، مالی، ارزی، تجاری و ... . سیاست های ارزی را که ابزارش ارز است باید برای تجارت صرف شود. عمده ارز هم در اختیار دولت هاست و از طریق فروش نفت تامین می شده است. هنگامی که دولت با کسری بودجه مواجه می شود دوست دارد که ارز خود را برای جبران کسری بودجه با قیمت بالاتر به فروش برساند که این یک اختلال است. دومین اختلال این است که گاهی دیده شده دولت ها برای افزایش قیمت ارز، تقاضا را نیز تحریک کرده اند.

♦مدیریت عرضه ارز و سکه (مقصود فروش سکه یا ارز توسط دولت) توسط دولت ها موجب شده اند که بازار ارز و سکه شیرین شود و مردم برای خرید و استفاده از این موقعیت هجوم بیاورند.

♦در این اوضاع، فرمانده های جنگ اقتصادی بیگانه هم عوامل خود را در داخل که در بانک ها و صرافی ها و ... حضور دارند فعال می کنند که این بازار ارز را با خریدهای خود تحریک کنند. مثل آنچه در لبنان اتفاق افتاد.

♦یک مسئول بانک مرکزی در یک دوره ای به من پیشنهاد داد و سفارش کرد که ارز (دلار) بخر که قیمت آن در حال افزایش است! متاسفانه مسئول بانک مرکزی که باید امانت دار مردم باشد، این گونه عمل می کرد! بانک مرکزی، وظیفه اش حفظ ارزش پول ملی است.

تعداد بازدید : 122

♦مهمترین متغیر هم اکنون ارزش پول ملی است و باید همه پای کار بیایند و جوابگو باشند. کوتاهی و قصور اگر از بانک مرکزی باشد، باید با شدیدترین مجازات برخورد شود چون سرمنشا فقر، فساد، رشوه، بیکاری و ... شده است.

♦در جنگ اقتصادی، مسکن نیز هدف است. مسکن الان در رکود است و رکود به معنای کاهش قیمت است نه افزایش قیمت. بعد مسکنی که زمینش، سیمانش، مصالحش وارداتی نیست. مسکن باید الان رونق پیدا کند که نمی کند. چرا؟ چون اتاق جنگ هم اکنون روی سوداگری در زمین کار می کند. در اقتصاد سیاسی می گویند که شما اگر می خواهید بازار مسکن را به هم بریزید، معاملات زمین را شیرین کن. آنگاه منابع از بخش های مولد به سوداگری در زمین وارد می شود.

♦طبق قانون ۱۰ درصد از آورده یک سرمایه گذار برای ساخت مسکن باید برای زمین هزینه شود. اگر یک جایی مثل ایران، ۷۰ درصد آورده زمین می‌شود این مشخص است که یک اشکالی وجود دارد و یک اتاق جنگی پشت این قضیه هست.

♦بازار مسکن ایران متاثر از بازار مسکن تهران است. بازار مسکن تهران هم متاثر از بازار مسکن چند منطقه است. کافی است در این مناطق یک زد و بندهایی برای زمین و مسکن انجام شود آنگاه کل بازار مسکن به هم خواهد ریخت.

♦هدف از این برهم ریختن بازار مسکن چیست؟ هدف برهم ریختن بازار رهن و اجاره و در نهایت آسیب به معاش مردم است.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۰
با عرض احترام به دکتر خوش چهره
هیچ کدام از نظرهای ایشان را قبول ندارم.
بازار مسکن شهرستانها خیلی عقب تر از تهران است .
یا مردم پولی اصلا برای شان مانده که بروند در طلا و دلار؟؟؟؟
خودتان میدانید در ایام کرونایی وضع چگونه است و دولت خیال کرده یک میلیون داده به مردم هنر کرده اند و از ان طرف تورم ۵۰ درصدی و اقایون شیک و تمیز می ایند میگویند همه چیز متعادل میشود!!!!!
خوب شکم گرسنه مردم در خرداد و تیرماه و ادامه فصول سال جاری چه میشود؟؟؟؟
مرغ و گوشت و لبنیات گران چه ربطی به دلار داره؟؟؟؟؟؟
اقایون تابلو تابلو در حال پول دراوردن از بالا و پایین کردن قیمت ارز هستند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
واقعا جای تاسف است که هنوز کارشناسان اقتصادی داریم که از لفظ باید در تثبیت و افزایش ارزش پول ملی صحبت می کنند و ارزش پول ملی را معادل اموری مانند تعیین ساعت کار ادارات و بانکها می دانند! ارزش پول ملی یک کشور برایند دهها سال کار و برنامه یا انفعال و بی برنامگی در گستره وسیعی از مسایل اجتماعی و اقتصادی و اموزش عالی و تکنولوژی و بهره وری و سیاست خارجی و داخلی و فرهنگی و... است که خود را در شاخص و متغیر ارزش پول ملی نمایان می سازد. در چند ده سال گذشته کدام برنامه متقن علمی و اقتصادی و کدام سیستم شایسته سالار برای اموزش اساتید و دانشچویان اموزش عالی و نیروهای تخصصی کشور برقرار بوده که الان انتظار معچزه و افزایش قدرت اقتصادی و پول ملی را داریم. دنیا را به بها می دهند نه به بهانه و ادعا و ... الان کره جنوبی و چین سالهاست که در اقتصاد و اموزش و کار و تلاش دارند جهش می کنند ولی باز پول ملی انها دهها سال زمان می برد که به اعتبار پول ملی ژاپن یا دلار برسد. اخر اینها بدیهات هست ولی ما باید همین بدیهات را ذیل نظرات یکی از اساتید دولتی چند ده سال گذشته کشور که حتی کاندیدای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی هم بود یاداوری کنیم...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
قبول نداری راه حل پیشنهاد بده
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
متاسفانه دولت کارهای جنگ فیریکی را دارد در جنگ اقتصادی انجام میدهد ولی نمی داند اقتصاد تبدیل به اقتصاد جنگی میشود نه جنگ اقتصادی و اقایون الان دارند مدل دوره جنگ
اقتصاد گردانی میکنند
قرعه کشی کالا و محدود کردن کالا به کد ملی افراد و در فروشگاههای شهروند با کارت ملی یک گونی برنج بتوانی برداری و .... اینها تماما اقتصاد جنگی است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
بی تدیبری دولت در جنگ اقتصادی جای سواله
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
"سقوط ارزش پول ملی اتفاق نیفتاده"
دقیقا باید به چه مرز بی ارزشی پول ملی برسیم تا بفهمید که پول ما جزو بی ارزشترین پول های جهان هست و یک 1000 افغانی کشوری که ما دست پایین میگیریمش برابر 2 میلیون ریال ایران شده ینی 2000 برابر ارزش ریال فقط یک کشور دوست و برادر ونزوئلا مونده بنظرم که از ما بدبختر هست و دقیقا ما هم در مسیر همونا داریم میریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۲
آقای خوش چهره ما فراموش نمی کنیم حمایت های شما و دکتر توکلی و دکتر سبحانی از احمدی نژاد در سال ۸۴ را
حیف از وقتی که برای خوندنش گذاشتم، سترها پر از حرفهای خوب و کلی و بیخودی! که از توش هیچی در نمیاد، ای کاش استاد چند تا راهکار جزئی و کاربردی میدادن.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
سطر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
ستر؟؟؟؟؟؟؟؟ جانم باسواد
خخخخخ
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
راهکار این بود دولت دلار را گران نکند که کسری بودجه مدیران رو تامین کنه

دولت کشاورزو تولید کننده رو بیچاره نکنه که آقا زاده ها تو واردات سود کنند

دولت بجای دوستی با امریکا با مردم دوست باشه


بازم بگم؟
شایان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
یک اشتباه املایی سریع با واکنش روبرو میشه اما این همه اشتباه در سطوح بالا اصلا .......کلا ملتی بدرد نخور شدیم اول از همه خودم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
اقایان خانم های ناشناس که فکر می کنید باسواد هستید نوشتن ث س ص وقتی که ما فارسی زبانها بلد نیستیم تلفظ کنیم هیچ فرقی با هم نداره لطفا اینقدر. ملا نقطه ای نباشید
مثه همیشه حرفای تکراری
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
نه اتفاقا. حرف های رک و درست
کشوری که مسولینش به جای عمل
فقط شعارمیدهندوحرف میزنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
البته بعضی ها هم شعار نمی دهند. پشت پرده کارهایی می کنند که من و شما خبر نداریم.
بازار مسکن ایران متاثر از بازار مسکن تهران است. بازار مسکن تهران هم متاثر از بازار مسکن چند منطقه است. کافی است در این مناطق یک زد و بندهایی برای زمین و مسکن انجام شود آنگاه کل بازار مسکن بهم خواهد ریخت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
کاهش ارزش پول و افزایش چند برابری آهن و سیمان و دیگر مصالح ساختمانی و دیگر هزینه ها هیچ فقط زد و بند در یک منطقه تهران کل مسکن کشور را تحت تاثیر قرار می دهد
شایان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
وقتی میلگرد کیلویی ۴۳۰۰ اذر ۹۸ شده کیلویی ۱۲۰۰۰ از من انتظار نداشته باش خونه ای که اون موقع ازم میخریدن ۵۰۰ تومن حتی بدمش یک میلیارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۲
اهاي دولت ، ميزاري رو قيمت طلات دلارت بورست باشه، منم ميكشم رو قيمت مسكنم ، بدو بدو متري 20 ميليونو كردم 25 ميليون حراج بابا ااااا . اينه واقعيت
سقوط ارزش پول ملی اتفاق نیفتاده بلکه در جهت سقوط ارزش ملی در حال حرکت هستیم. ...باید بگی اتفاق افتاده و داره بدتر هم میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
بله متاسفانه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
هر ۳/۶۵ درهم امارات در ۴۰ سال گذشته
یک دلار آمریکا بوده و هنوز هست
ولی ارزش پول ملی ما در ۴۰ سال گذشته ۳۰۰۰ برابر کاهش یافته است !!؟؟
آیا اینها تقصیر خارجی ها بوده است ؟
در سال۵۶ یک کارمند با پس انداز یکساله کل حقوق خود میتوانست یک آپارتمان ساده و کوچک بخرد
ولی الان حتی اگر کل حقوق دوران ۳۰ ساله خودش را پس انداز کند
باز هم نمی تواند همان آپارتمان را بخرد !!؟؟
اینهم تقصیر دشمنان خارجی است ؟
حباب چی . کاهش ارزش پول ملی داره اتفاق می افته و اجناس گران می شه . شما به دلار که حساب کنید . هنوز خیلی از کالاها مانند مسکن و ... جای رشد داره. ایشون اگر اقتصاد دان هست . حرف درست بزنه و کمک کنه دلار بیاد پایین . الان در خیلی از مغازه ها که خرید داری . فرد قیمت رو بر اساس دلار به شما اعلام می کنه و نه بر اساس خرید و درصدی سود . وگرنه حرف های پوپو لیستس را خیلی ها یلد هستند و استادش هم احمدی نزاد هست .
من فکر کردم حالا چی گفته!!! گفته دلار بخر
فقط شعار داد و همه مشکلات را انداخت گردن خارج!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
قسم میخورم مقاله رو نخوندی
من از همه کسانی که دلسوز کشورمان هستند می پرسم اصلا چرا ما باید در جنگ اقتصادی باشیم اصلا چه چیزی می خواهیم بدست بیاوریم که باید تن به جنگ اقتصادی با دنیا بدهیم جناب آقای اقتصاد دان لطفا در این مورد ما را راهنمایی فرمایید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
جنگ با اقتصاد دنیا!!!!
دنیای شما چند کشور هست؟!!!
مردم مداوم در حال پیگیری قیمت ارز بودند و هر کس را می دید می پرسید ارز امروز چند شد؟ این مسئله خود به نوسانات نرخ ارز دامن می زد !!
۴۲سال در اقتصاد ایران بودید و نتایج:
-وابستگی به نفت پابرجاست
- تولید بیمار و ناتوان است
- تعامل با کشورها بسیار ضعیف
- دلار از ۷ تومان به ۲۵۰۰۰تومان رساندید
- مسکن و تورم و بیکاری و... در اوج
-نبود سرمایه گذار خارجی و اقتصاد سراسر رانتی

میشه کمی صادقباشید و بگید در اقتصاد نتیجه ای برای مردم نداشته ایم...
پاسخ ها
م م
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
باید دولت مستقل و مستقل و مستقل و اقتصادان باشد
وسلام
چیزی را گه نه ایشان ونه هیچکس دیگر بطور شفاف اشاره نمیکنند روابط بین الملل وجایگاه کشور ما دران است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
مگه جایگاه بدی داریم؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۲
نه خیلی جامون خوبه؟؟
وقتی درآمد حاصل از فروش نفت نیست همه یاد تولید ملی میوفتن داد سخن میدن.. بیشتر از چهل سال فقط حرف تحویل دادند. یادمهست در دهه شصت یه برنامه تلویزیونی بود به اسم سیمای اقتصاد ما. کلا کارش این بود که دولت های قبل انقلاب فقط دنبال مونتاژ بودند و بهایی به کشاورزی نمی‌دادند و چه وچه. حالا همون چند تا صنعت نیم بند ملی مثل نساجی، کفش، لوازم خونگی، اتومبیل کجا هستند؟ غیر از مونتاژ اتومبیل های چینی و کره ای مابقی همه در حال احتضار ند و به محض بالا رفتن دلار و کمبود مواد اولیه تولیدشون متوقف میشه. کلا صنعت رو با واردات بخصوص از چین نابود کردن. بازم ادامه داره بجای اینکه کمر همت ببندن رفتن سراغ چین که کمکمون کنه!!! ؟
تحلیلهای اقتصادی آقای دکتر خوش چهره قبل از انتخاب احمدی نژاد یادمان نرفته. کجایی دکتر
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۳
بهترین سال های اقتصاد مربوط به دولت دکتر احمدی نژاد است که آقای دکتر خوش چهره و دوستان مشابه ایشان در مجلس هفتم مسیر توسعه را چنان رقم زدند که به اینجا رسیدیم. اکنون به جای پاسخگویی ، مدعی شدتد؟
خیلی وقت است که همه طلا و دلار میخرند حتا فامیل های نزدیک من که بسیار بسیار اصولگرای هستند دلار و طلا میخرند و ریال نگه نمی دارند یا زمین و خانه میخرند
درود بر دکتر خوش‌چهره
ما داریم با همه میجنگیم و اونوقت کشورهای زرنگ منطقه دارن از ما جلو میزنن.
متاسفانه این روزها داریم میبنیم که دادگاه مقامات سابق بانک مرکزی پر شده از فسادهای کلان. و قطعا این حرف دکتر خوش چهره هم داره نشان می دهد که برخی افراد فاسد هستند که دلشان برای حفظ ارزش پول ملی نسوخته. نهادهای نظارتی باید گوش این افراد را بپیچند زودتر
همه نابسامانیها از حمایت یک نهاد غیر دولتی و خود دولت از بورس هست که باعث شده همه چیز ارزشش رو از دست بده، در واقعیت سهام بورس بی ارزش تر از همه چیز است ولی فعلا همه کشور رو فدای بورس ورشکسته کردن. یکی از موثر ترین راههای بهبود وضع کشور، دخالت نکردن نهادهای خاص در اقتصاد است.
تنها راه چاره حذف ادارات تو در تو و بی خاصیت است که مانند کوهی استوار در مقابل تولید و صادرات قد علم نموده اند
متاسفانه سالهاست سیاست اقتصادی کشور بطور شگفت انگیزی با اقتصاد سیاسی گره خورده. و این گره رو سیاسی کاران و سیاست بازان هر روز سفت تر می کنند. غافل از اینکه بزرگترین خیانت به کشور، محصول نهایی تفکر همین افراد است.
پیشنهاد بیشرمانه یعنی چه؟ ایشان راستگو بوده و حقیقت محض را بیان کرده اند، بر خلاف آقای همتی که حدود یکسال است که قول ارزان شدن دلار را میدهد و مردم را از خرید ارز منع می کندا
اقای خوش چهره چند وقتی در رسانه ها نبودید، شما که طرفدار احمدی نژاد بودید در تلوزیون به عنوان نماینده ایشون مبلغ روش ایشون بودید یادتان می اید
که دلار با دستور ۱۰۰۰ تومان بود ۶ سال! و هر جه چنس نامرغوب چینی و غیره وارد مملکت شد از همان مناطق ویژه ای که شما حرفش را می زنید و اغلب تولید کنندگان مملکت و اکثر کارخانه های متوسط و کوچک همان زمان یا تعطیل شدند و یاشدند منتاژ کار، استراتژی شد، ورود عمده قطعات چینی و مونتاژ در داخل و این نتیجش....
الان چینی که ما قطعه نمیده ما تولید خودرو، تلوزیون ،یخچال ، دوچرخه، لباس و.......متوقف ویا بسیار کم شده و قیمت شد ۱۰ برابر....
آقای دکتر از ماست که برماست
ما در مملکتمون آدم با سواد ، با شرف ، ملی ، متدین، دیگه نداریم که بهش اجازه کار بدن....همشه شده جناح و باند بازی که هیچ کدومشون هیچکاری بجز لابیگری و منافع شخصی و جناحی بلد نیستند.

ضمنا نصف دیگر مشکل سیاست خارجی ماست که متاسفانه دست دولت ها نیست ...
یکی ازحضرات کارشناس اظهارفضل نمودند که دلار به زیر ۱۵۰۰۰ تومان بازخواهدگشت !
نمیشه که بورس نورچشمی تا هرکجاخواست رشد کنه ۲۰-۳۰ برابر بشه بعدتوقع داشته باشید ارزوطلا رشدنکنند هروقت بورس برگشت به ۳۰۰ هزار واحد دلار هم میشه ۱۵۰۰۰تومان !!! اگربورس بشه دومیلیون وبالاتر منتظر دلار ۳۰ هزارتومانی وبالاتر باشید !!!
دوران پروپاگاندا والقای روانی گذشت اقایان !!!
رشددلارناشی از کمبود عرضه نیست متناسب باتورم افسارگسیخته چندصددرصدی است !!!!
عوامل زیادی در به وجودآمدن بحران در اقتصاد کشور دخیل هستند مهمترین عاملی که خط بطلان برتمامی گزینه های اصلاحی اقتصاد درکشور زده منفعت طلبی وسود جویی یک عده خاص از شرایط موجود کشور است که بر واردات اصرار وتولید داخلی را به بحران کشیدهاند از دهه ها پیش اصرار بر کنترل بی رویه محصولات خارجی بر کشور بوده وچرا جلوی آن گرفته نمیشود به این علت است که عوامل جلوگیرنده در ظاهر به این امر پرداخته ودر واقع خودشان در مسیر قاچاق وسود حاصل از آن قانون را دور زدهاند متاسفانه در کشور فاصله زیادی در گفتار وعمل به وجود آمده واین باعث شده تمام راههای منتهی به اجرای قانون مقطعی اجرا شود وبعد از گذشت اندک زمانی مسائل به حال خود رها شود واین باعث به وجود آمدن بحران در اقتصاد وکاهش ارزش پول ملی بیکاری روزافزون وتورم شدید شده است یک اقتصادان ویا تیم اقتصادی چگونه میتواند راهکاری برای اقتصاد تبیین کند در صورتی که در سطوح مختلف ازاجرای فرامین اقتصادی سرباز زده میشود درست است که کانالهای خارجی وکشورهای ذینفع نمی خواهند اقتصاد ما دز مجاری درستی قرار گیرد ولی وجدان واخلاقیات ما به عنوان یک شهروند این کشور چگونه اجازه میدهد که کشور ما در تمام جریانات سیاسی واقتصادی وامنیت ملی دچار چالش وهرج ومرج شود وکشوری با این غنای مادی وزیرزمینی هرروز دچار بحران وعدم ثبات اقتصادی وفقر گردد .
در حال سقوط با سرعت زیاد به ته دره هستیم ولی نمیخواهیم قبول کنیم. باید در سیاست های منطقه ای خود تجدید نظر کنیم. نمی توان با همه دنیا دشمن بود
سلام
اگر فرض بر صحت گفته ها ایشان باشد پس وای بر این دولتها که نه تنها هیچ کاری نکرده اند بلکه هر روز به سقوط رفته ایم
اگر هم نظریات ایشان چنین دستوری و با بایدها همراه باشد که میتونم فقط بگم انگار در ایران زندگی نکرده اند و یا خیلی زندگی خوش و مرفهی دارند
فقط وای بر ما مردم ایران که چنین تذکراتی بر سرنوشتمان حاکم است
نگوئیدپیشنهادبیشرمانه بگوئیدپیشنهاددلسوزانه یک مقام بانک مرکزی که اظهرالمن الشمس است کسانیکه هفت سال پیش دلارآزادکه سه هزارودویست تومان بودراخریده بودنداکنون سرمایه خودرابیش ازهفت برابرکرده بودنداکردربانک گذارده بودندحدود سه برابرواگرکارتولیدی کرده بودندحداکثرچهاریاپنج برابرحالاکدام بیشترسودداده بگذریم که مایحتاج عمومی ولوازم منزل واقلام خوراکی دربعضی حالات تاده برابرشده وخدانکندشاهدشروع جهش دلارباشیم که بعیدنیست پس اگرکسی حرف حق زدبیشرمانه نیست
سلام خب این نتیجه فشل بودند سیستم اقتصادی و منفعت طلبی افراد خاص کدوم دفعه ی برخورد قاطع با مدیران رده بالا صورت گرفته
تنها نکته مثبت بازار، آزاد و شفاف بودن است تنها چیزی که از تولید حمایت می کند بازار آزاد است.
دوم، مجموعه ای که کار اقتصادی می کند نباید بخشنامه ها و قوانین تصویب کند. مثال، دولتی که خودرو تولید می کند نباید اختیار وضع تعرفه بر خودرو داشته باشد این از هر لحاظ غیرمنطقی است این فساد و بی کفایتی می آورد
ایشان همه تقصیر ها را به گردن دولت انداخته در صورتی که بیش از 50 درصد اقتصاد، خصولتی معاف از مالیات است.
ما گرفتار مدل وحشتناکی از اقتصاد هستیم شاید مناسبترین نام برایش، «اقتصاد جنگل» باشد.
درست یا غلط ور شرایط جنگی قرار داریم و شدیدترین تحریمها وضع شده متاسفانه دنیا در مقابل آمریکا و اسرائیل و پول عربها منفعل است و نه توان مقابله دارد نه حاضر است خود را وارد مخاطره کند ولی متاسفانه ملت هم کور کورانه خود را بیشتر غرق میکند و به کاهش ارزش پول ملی دامن میزند یعنی برای حفظ ارزش پولش خود را وارد منجلاب و مرداب میکند ما ید طولایی در بد بخت کردن خود داریم و به گرانی بیشتر دامن میزنیم وارد دور باطلی شدیم که به نظر نجاتی وجود ندارد کمی باید صبر کرد سحر نزدیک است
اعتماد سخت بدست میاد ولی خیلی اسان از دست میره
اصرر بی دلیل برای رشد بورس که هنوز هم ادامه دارد استارت بی ارزش کردن ریال را زد و مردم اعتماد خود را به ریال برای حفظ دسترنجشان را ازدست داده اند
دادن پیشنهاد خرید دلار به یک نفر کجاش بی شرمانه است
بی شرمانه کار کسانی است که حساب های بانکی مردم را هر روز بی ارزش تر میکنند
کارشناسان اقتصادی ما از اقتصاد دنیای امروز هیچ نمی دانند.
اگر دومیلیون تومان سال 84 اول دولت احمدی نطاد به دلار تبدیل می کردی و دو روز پیش آن را می می فروختی می شد 50 میلیون تومان . نرخ بهره در دبی نیم درصد است اما ایران !!! نرخ تورم در دبی 1 درصد است استاما در ایران !!!!
کشور ما سرشار از منابع است اما 40 سال است روش آزمایش و خطا .
با سلام؛ جناب آقای دکتر خوش چهره، شما که در دورانی در مجلس تشریف داشتید، چه شده که امروز این مطالب را بیان می فرمائید؛ آیا خودی ها!!! نبودند که میلیاردی سکه خریدند؟!!! آیا خودی ها نبودند که به دوستان و بستگان خودشان خرید دلار و زمین و سکه را توصیه نمودند؟!!!
ارزش پول ملی تحت تاثیر میزان تولید ناخالص کشور، صادرات و رفتار مالی دولت است که عامل ثبات سیاسی بین المللی هم آنرا بشدت تحت تاثیر قرار می دهد. در ایران به همت مدیریت ناب برخی مسوولین و آقازاده ها تولید کننده و تولید به شدت آسیب دیده و تولید و صادرات نفت تقریبا متوقف شده است، رفتار مالی دولت و کشور نامنظم تر شده بطوریکه اصلا معلوم نیست پولها کجا و واسه کدام اهداف خرج می شوند(اختلاس و ....). صادرات هم که خودبخود نابود شده است.
در مورد روابط بین المللی هم فعلا که با تمام دنیا شاخ به شاخ هستیم. حالا ارزش ریال را محاسبه کنید.
جناب اقای خوش چهره ریز نکاتی که فرمودیدموشکافی اقتصاد ایران در چند تحلیل سطحیه چرا شما به نکات کلیدی اقتصاد کلان کشور اشاره نکردید؟ اولا چیزی به نام برنامه و اجرای ان در قالب بودجه بندی نداریم دوم بودجه بندی پیشنهادی دولت که یک شبه در مجلس تصویب و اجرا میشه که نه درامدها تحقق داره نه هزینه ها سوم شما عزمی در مسولان برای کار عمرانی که زیر بنای توسعه ملی هست میبینید چهارم نکته کلیدی که اشاره نکردید با اقتصاد مقاومتی به کجا میخواهیم برسیم با جدول اعداد و امار بگویید نه توهمات کلی مثل رسیدن به رفاه عمومی استاد گرامی بهتره یا شفاف مشکلات و راه حلها را گفت یا بهتره سکوت کنیم نکات کلیدی زیاده ولی من نوعی با نام ناشناس کامنت میگذارم چون ازادی ابراز عقیده نیست شما در همه کامنتها ببینید هیچکس جرات نام بردن نداره...
آره ! همه در اتاق جنگ دارن بر علیه ما توطئه میکنن ! میخوان مدیریت مسوولان ما رو زیر سوال ببرن .
همه قدرتهای جهان در اتاق فکرشون جلسه دارن که چطوری اقتصاد قدرتمندی که در طی این 41 سال به زیبائی شکل گرفته رو بشکنن !
همه جا دشمن هست !
ما خوبیم !
اونا بدن ...!
همه میدونیم مشکل کجاست ..؟.....
همش که شد اتاق جنگ
اگر ما انچنان وابسته به دلار هستیم
که هر جا سخن از اقتصاد هست
قیمت ارز ودلار ملاک است
کلا این ریال را از چرخه بانکی حذف کنید و پول کارگر و کشاورز وهر انکس که کار میکند... را هم به دلار بدهید
اما باید یک بوم و دو هوا باشد که عده ای نان عداهی دیگر را ببرند..
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۲
شروع هدفمندی یارانه ها با ۴۵۰۰۰ تومان بود معادل ۴۵ دلار.
اقاجان بیایید هر ماه ۴۵ دلار به هر یارانه بگیر بدهید .
اگریک صاحب سمت دربانک مرکزی به بنده پیشنهادخرید ارز میداد ازغصه دق می کردم . ...
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار